Orasi hangi okul merak ettim koalina.
Ne tarafta ozelden yazsan..
Ortaokul öğrencisi değil de liseden bahsediyorsunuz sandim.
Sözü dinlenen sert bir erkek öğretmen yok mu o konussun ?
Erkek öğretmenleri de çok tanımıyorum hani; biz zaten ilkokuluz branşçılarla işim olmuyor da bayanlarla muhabbetimiz olduğundan dolayı olayları biliyorum.Erkek öğretmenler genelde sertler zaten, biri var aslında sanki halledebilir gibi haftaya kızlara bir sorayım onlar daha iyi bilir kimin halledebileceğini:26:
Sabah zaten 6.30 da çıkıyorum evden ve öyle bir gidişim var ki acaba yüzümü yıkadım mı diye düşünüyorum bazen
Okuldaki makyaj bile yapmayan tek insanım çünkü zaman bulamıyorum
Mini elbiseyle gelen benden daha genç yeni atama öğretmenler de var, onlar böyle bir problemle karşılaşmamışlar derslerine girdikleri halde
Bİlmiyorum belki de derslerine girmediğim için bir merak unsuruyum...
2. dönem konumuz okulumuzdaki saygısız öğrenciler ve velileri...
Aslında benim öğrencilerim de değil, okulumuz henüz ilkokul-ortaokul olarak ayrılmadığı için (bina yapılıyor hala) 2. kademe ile beraberiz. İster istemez de duyuyorum, müdahil oluyorum...
Mahalle olarak zaten oldukça kötü bir yerde okul, öğrenciler serseri ailelerinin de onlardan farkı yok. Bıçak taşıyan çocuğu uyarsan okula baskına geliyorlar falan o derece psikopat veliler var. Çocuklar da geçen senelerde okul çıkışı toplanıp öğretmen sıkıştırmışlar, bu sene fazlaca taciz vakaları, kendini jiletlemelerle falan karşılaştık.
Benim derdim bu psikopatların geçen dönemden beri kafayı bana takmış olmaları. Bir grup azılı serseri sürekli mektup yolluyor, aşk sözleri, şiirler falan yazıyorlar; resimler yapıyorlar; aracı çocuklarla "bunu size biri gönderdi" diyerek getiriliyordu, almamaya başlayınca sınıftaki masama bırakılıyor. Nöbetçi olduğum zaman dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son zamanlarda iyice sapıttılar, sınıf kapısını vurup kaçıyorlar (görmedim ama onlar olduğunu biliyorum), başka öğretmenlerin dersinden izin alıp benim dersime girmek istediklerini söylüyorlarmış. Beden derslerinde onlar oyun oynarken benim sınıfıma gelmek istediklerini söylüyorlarmış. Ben yüz bulmasınlar diye düşünerek ve biraz da psikopatlıklarından çekinerek hiç onlarla muhattab olmadım ama şikayet ettim sınıf öğretmenlerine. Biraz azarlamış sanırım bir süre durdular ama daha beter bir şekilde yeniden başladılar.
İdare ise bu durumu hiç ciddiye almıyor, ergenlikmiş normalmiş... Karşımdaki normal öğrenciler olsa anlarım ama bütün öğretmenler de beni onlarla ilgili uyarıyor aman iyi niyet gösterme diye. Ne yapayım yani idarenin yetemediği yerde ben mi müdahil olayım? Yoksa umursamazlığa mı vereyim?
Aslında benim öğrencilerim de değil, okulumuz henüz ilkokul-ortaokul olarak ayrılmadığı için (bina yapılıyor hala) 2. kademe ile beraberiz. İster istemez de duyuyorum, müdahil oluyorum...
Mahalle olarak zaten oldukça kötü bir yerde okul, öğrenciler serseri ailelerinin de onlardan farkı yok. Bıçak taşıyan çocuğu uyarsan okula baskına geliyorlar falan o derece psikopat veliler var. Çocuklar da geçen senelerde okul çıkışı toplanıp öğretmen sıkıştırmışlar, bu sene fazlaca taciz vakaları, kendini jiletlemelerle falan karşılaştık.
Benim derdim bu psikopatların geçen dönemden beri kafayı bana takmış olmaları. Bir grup azılı serseri sürekli mektup yolluyor, aşk sözleri, şiirler falan yazıyorlar; resimler yapıyorlar; aracı çocuklarla "bunu size biri gönderdi" diyerek getiriliyordu, almamaya başlayınca sınıftaki masama bırakılıyor. Nöbetçi olduğum zaman dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son zamanlarda iyice sapıttılar, sınıf kapısını vurup kaçıyorlar (görmedim ama onlar olduğunu biliyorum), başka öğretmenlerin dersinden izin alıp benim dersime girmek istediklerini söylüyorlarmış. Beden derslerinde onlar oyun oynarken benim sınıfıma gelmek istediklerini söylüyorlarmış. Ben yüz bulmasınlar diye düşünerek ve biraz da psikopatlıklarından çekinerek hiç onlarla muhattab olmadım ama şikayet ettim sınıf öğretmenlerine. Biraz azarlamış sanırım bir süre durdular ama daha beter bir şekilde yeniden başladılar.
İdare ise bu durumu hiç ciddiye almıyor, ergenlikmiş normalmiş... Karşımdaki normal öğrenciler olsa anlarım ama bütün öğretmenler de beni onlarla ilgili uyarıyor aman iyi niyet gösterme diye. Ne yapayım yani idarenin yetemediği yerde ben mi müdahil olayım? Yoksa umursamazlığa mı vereyim?
yanlız bir öğretmen öğrencilere nasıl psikopatlar der ya ..
ne kadar kötü öğrenci olursa olsun psikopatlar hiç yakışıyor mu ?
yanlız bir öğretmen öğrencilere nasıl psikopatlar der ya ..
ne kadar kötü öğrenci olursa olsun psikopatlar hiç yakışıyor mu ?
Bu psikopat cocuklara gaz veren, alkis tutan, hatta onlardan beter serseri olan veliler neyin kafasinda ben de onu merak ediyorum. Gormuyorlar mi eserlerini. Bu davranislari destekleyen velilerin basina kalsin o cocuklari insallah. Gurur duysunlar. Elalemin basina bela olacaklarina, kendi ayaklarina dolansin, kendine bela olsun cocuklari.
Okul idaresinden, nöbet tuttuğunuz yer için bir öğretmen arkadaş daha isteyin (Öğretmen sayınız yeterlimi bilmiyorum). Eğer okul idaresi olumsuz yanıt verirse ya da sayı yeterli değilse bir öğretmen arkadaşınızdan rica edin size nöbetlerde ara sıra eşlik etsin. Tüm yazıları tam okuyamadım fakat bir erkek öğretmenden bahsetmişsiniz özellikle ondan rica edin umarım faydası olur.
Köy okulları, köy öğrencileri bunlardan çok daha iyi. Ben köyde çalışırken daha çok soba yakma, maddi yetersizlikler, karda kışta yolda kalma gibi problemler yaşadım ama şimdi bakıyorum değermiş. Veliler bile bir sorun olunca hocam eti senin kemiği benim ne yaparsan yap diye geliyorlardı. Bunlar maşallah arsız. İdare çok pasif, sürekli öğretmenleri denetleme peşinde. Dersi kim geç girdi, kim erken çıktı. Daha iki hafta önce bir öğrenciyi şikayete gittim, idare bana "hocam arsızlığa bu duruma izin veren öğretmenler alıştırmış, öğretmen zili çaldı, gitsin sahip çıksınlar öğrencilere, bunlar da olmaz" diye gönderdiler.% bir milyon idarenin tutumu.Nasıl duyarsız kalabiliyorlar ? 160 kişilik köy okulundayım 2-3 problemli çocuk var onlar ıcın bıle asırı onlem alıyoruz.
Psikopat demeyi yakıştıramayan arkadaşa da bu zıtlaşmış kafayla empati yap diyeceksin ama yapar mı bilmem.
Bende lisede ögrenimgörüyorum okulum yasadıgım yerin 2 ilçe arasında otobanında kenar mahallede.Her seçimde nevruzda lastik yakmalar okulu basmalar okulun duvarlarını klima motorlarını kırıyorlar.Bıçak çekiyorlar,uyuşturucu kullanıyorlar bizzat başıma geldi çok belalı tipler gerçekten.Kantinde olmayan birşey almak için yan taraftaki markete gidiyorum tip tip bakıyorlar laf atıyorlar bir de aralarında farklı bir dil konuşuyorlar.En iyisi hiç bulaşmayın uzatmayın aileleriyle falan çünkü bunlar gerçekten size bile bir şey yapabilirler yaralama gibi zor bi durum
Ben de öğretmenim İdareye tutanağınızı tutup teslim edin hocam İşlene koyması için de idareye baskı yapın Sizi yumuşak bulmuşlar
bu gençlik nereye gidiyor bir anlam veremiyorum ki ben.
özellikle erkek çocukları çok fenalar çok.
sizi gayet iyi anlıyorum çünkü bende öğretmen ailesinde büyüdüm ve büyüorum.kendimde öğretmenim ama hiç çalışmadım.
sürekli böyle konular konuşuluyor evde.hatta geçenlerde okula yeni atanmış genç bir erkeği büyük sınıf erkekleri toplaşmış ve dövmüşler.sebebide çok komik birşey.sınıf kızlarını genç öğretmenden kıskanıyorlarmış.
böyle birşey mi olur allah aşkına.eskiden öğretmenlerden herkes korkardı.öğretmenlik en kutsal meslek olarak biliniyordu ama günümüzde öğretmenliği böyle terbiyesiz öğrenciler ve o öğrencilerin velileri hiçe sayıyorlar ve onlara göre öğretmen bakıcı,okul ise yurt,kreş gibi birşeydir.
bazen şöyle sözlerde duyabiliyorum velilerden.
neymiş böyle terbiyesiz öğencileri öğretmenler terbiye etmeliymiş.peki bu durumda velinin kendi evlatları üzerindeki vazifeleri neler oluyor?
okula giden öğrencinin kendisi,tahsil veren öğretmen,terbiye veren yine öğretmen evde ders çalışmasınlar diye derslerini okulda yaptıran yine öğretmen ama veliler ne yapıyor hiç birşey.tabi bu sözlerimi bütün velilere ait etmiyorum.öyle güzel velilerimizde vardır ki herkesin ağzı açık kalır.çocuğuna önem verir,öğretmene önem verir,okula önem verir ama deminden beri konuştuğum gibi velilerde var ne yazık ki.ben yine söylüyorum sırf bu işin içindeyim diye herşeyi görüyorum ve biliyorum.
gittikce dahada zorlaşıyor herşey.
en acınacklı durumda kız çocuklarımızın böyle terbiyeden yoksun aklı fikri 18+ olan erkeklerle beraber tahsil alması.
düşünün bu erkekler korkmadan utanmadan koskoca öğretmene bile taciz ediyorlarsa o kız çocuklarına neler ediyorlardır kimbilir.
meğer ne kadar doluymuşum ben.
sizin yapacağınız tek şey uzak durmak.aksi takdirde sizi daha da rahatsız edeceklerdir.
Erkek öırenciler çok fena buna bende katılıyorum , lise son sınıfta kızımın arkasında oturan erkek ,öğrenci sürekli gülüyormuş telefona bakıp kızımda bir bakmış
..... yüklemişler ona bakıyorlarmış derste , kızımda baskı yapmış ya o .....yu sileceksiniz yada ben müdüre gidip sizi şikayet edeceğim demiş 0nlardan korkup hemen silmiş
arkadaşlar çoğunuza bu psikopat vs. lafları itici geliyordur anlıyorum fakat yaşamadığınız için bilmiyorsunuz.
6-7-8. sınıfların ne halde olduğunu görseniz bahse girerim ağzınız açık kalır. istanbulda görev yapıyorum ben bi de... o kadar diyeyim size...
biz öğrenciyken çok farklıydı herşey, o zamanlarda öğretmen olmayı çok isterdim....
Koalina, bu çocuklara herhangi bir görev ver ve görevi tamamladıklarında teşekkür edip, çok efendi olduklarını, saygılı olduklarını söyle. böyle bir yaklaşımla çok güzel sonuçlar aldığım olmuştu, büyük çoğunlukla diyeyim...tabii bu dediklerim mektupları gönderenlerin onlar olduğundan senin haberinin olduğunu bilmedikleri takdirde işe yarayabilir.
eğer ki işe yaramazsa ve rahatsız edilmeye devam edersen yazılı olarak okul idaresine durumu bildir. sonuç alamazsan ilçe ya da il milli eğitime başvuracağını söyle. tehdit etmeden yumuşak yumuşak söyle. bizim idare ilçe milli eğitime gideceğimi söylediğimde tutuşmuştu bilmiyorum sizdeki durum aynı mıdır...
hayatimiza internet,telefon, televiziyon girdi komedi showlar bile hep belden asagi sakalar televiziyonda ne ararsan var cocuklar bunlari kafalarindan üretmiyorlar gördükleri beyinlerine isliyor.. bu nesile bizde cocuk getirecegiz vah halimize tüylerim diken diken oldu okuyunca allah yardimciniz olsun
komik!! Psikopatı da var,daha beteri de.Ama öğretmen robot ya,nasıl psikopat der,değil mi? Her zaman alttan alacak
Kesinlikle idarenizle alakalı,disiplin olsa okulunuzda böyle olmaz.En azından bu kadarına cesaret edemezler.Mutlaka idareyle görüşün
allah yardımcınız olsun hocam. bu çocuklar kaç yaşında? sigara falan çiyoriçiyor diyorsunuz. taciz falan... bu yaşta ne bu yaptıkları anlamadım. idarede biraz sorumluluk alsın yani.
Öğretmenim yorumlari okuyamadim ama dediğin durumla ben çok karsilastim ve her yolu denedim aileleriyle konuştum olmadı rehberlige gönderdim olması yakin durmayi denedim sakin deneme derim görev verdim olmadı en etkili olan görmezden gelme oldu sanki onlar yokmuş gibi davrandim önceleri hareketleri çok artti sönme patlaması yaşandı yani sonra yavaş yavaş azaldı bu süreçte dersi iyi olan erkek kiz öğrencilerle ilgilendim çokça onları pikniğe sinemaya falan goturdum bir de arada esim birakti okula iri yaridir kendisi bu da etkili oldu bunlar benim tecrübe ettiklerim inşallah ise yarar(benim ogrencilerim de ayni seninkiler gibiydi)
Benim calistigim okulda 8. Siniftaki 4 ogrenci siniflarindaki kaynastirma ogrencisi kiza tecavuz etmislerdi. Hem de kizin evinde. Simdi bu cocuklara psikopat sapik demeyelim de ne diyelim? Hormonlarina yenik dusmus yavrucaklar. Vah vah! Bu mu beklediginiz tepki ? Sadece bu cocuklar degil onlari boyle davranmaya tesvik edende, ne olursa olsun onlara iyi davranalim diyen de psikopat bence.
Konu sahibi meslektasim, eger cekindigini ya da korktugunu belli edersen daha cok bela olurlar gibi. Mektuplari sakla bence elinde bulunsun. Cocuklarin anne ve babasiyla gorusme imkanin var mi? Mektuplari okutursun. Belki onlar mani olur.
samsung
yok ama ben o velileri şimdi anlamaya başladım
öğretmenliği seçtiysen çekeceksin arkadaş
ne bu şikayet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?