Merhaba hanımlar
Ben lisede öğretmenim bu yıl da mezuniyet töreni hazırlama görevi bana ve beraber uyumlu çalıştığımız bir arkadaşıma verildi.Sene ortasında ufaktan videolar , organizasyonlar ,hazırlıklar derken çoğu bitti.Okul içinde bize zorluk çıkaran hocalar da oldu "ne mezuniyeti sanki ODTÜ den mi mezun oluyorlar ne başarmışlar vs vs" bir sürü laf söz edildi.duymazdan geldik .Biz de gençlerle eğlenerek süreci ilerlettik.
En son sınıf listeleri oluştu diplomaları kimin vereceği kararlaştırılırken de öğrencilerden öncelikle diploma almak istedikleri öğretmenlerin isimlerini aldık ama dağıtım yaparken denk gelmezse de sıkınıtı yapmayın dedik.1 sınıf sadece kendi sınıf öğretmeninden almak istedi tamam dedik .Diğer 4 sınıf karışık isimler verdi.4-5 kişilik gruplara ayırdık dağıttık hatta o gün törene gelen liste harici hocalar olur diye 5 grubu boş bıraktık.Yalnız dün okulda tartışma çıktı okulda toplam 70 öğretmen var öğrenci sayımıza göre 20 -25 öğretmen diploma verebiliyor . Öğretmenler diploma verme telaşına düştü ,o zaman gelmeyiz törene en sevilenler varmış madem vs vs bir sürü sitem dolu sözler duydum beklemediğim hatta yakın arkadaşlarımdan ve maalesef istemsizce ağlama krizine girdim süreci de yönetemedim hiç beklemiyordum açıkcası böyle bir tepki ve bu denli önemseneceğini de düşünmedik.Birkaç öğrenci de şahit oldu tartışmaya ona daha çok üzüldüm .
Şu aşamada ne yapacağımıza karar veremiyoruz arkadaşımla diğer 4 sınıfa da sınıf öğretmenleri versin desek 3 sınıfın öğretmeni bir kere olsun sorup ilgilenmedi umurlarında değil zaten 1 i çocuklara küfür eden ,aşağılayan bir tip asla ondan belge almak istemiyoruz hocam diyorlar hatta bir kere dersten öğrenci istedik video çekimi için vermediği gibi arkamızdan şerefsizler demiş bir adam.Bu nedenle ben sınıf öğretmenlerinin vermesini istemedim başından beri.
5 müdür yardımcımız var onlar tüm sınıflara verip geçse mi bilemedik böyle de tüm hazırlıklar sanki fos çıkacak gibi
Bir diğer seçenek de tek öğrenciye tek hocanın vermesi ki bu da töreni uzatıp sıkıcı hale getirebilir
Yoksa hazırladığımız şekilde kararlı durup devam mı etmeliyiz
Sizlerin fikirleri her zaman yol gösterici olmuştur bana biraz uzun oldu ama çok dertlenmişim kusura bakmayın