öğretmeni eleştirmek çok kolay,
ama yaşananlara çözüm bulmak zor.
geçen hafta 8. sınıfların dersinde bir arkadaşım öğrenciyi masturbasyon yaparken yakalamış,
dersin ortasında, arka sırada:26::26:
tepki bile verememiş
ne tepki verilir bilmiyorum,
dışardan atıp tutanlar bunlara da yorum getirsinler bakalım
zor zor çok iyi anlıyorum
ben fen lisesinde staj yaptıgım için rahattım hiç böyle olaylar görmedim ama arkadaşlar anlatırdı neler neler. staj hocasına sarkan kız öğrenciler mi dersin, saygısızlık mı dersin
millet çocugunu gönderiyor dışarıya ne hali varsa görsün diye onların uğraşmadıgı ilgilenmediği çocukla okul ilgilenmek zorunda kalıyor.
veliler hem cocukla ilgsiz hem de bir şikayet olunca aslan kesiliyorlar. oysa cocukla alakası yok adamın normalde..
zor ya cok zor.
Öğretmensek biz de insanız.
Öğrencinin psikopatı olmuyor mu yani ? Bıçaklayan mı ararsın,taciz eden mi...Sanki olmayan şey,görüyoruz işte tvde...
Psikopattan başka ne denir yani anlamadım cidden.
geçen hafta 8. sınıfların dersinde bir arkadaşım öğrenciyi masturbasyon yaparken yakalamış,
tepki bile verememiş
Ben aslında ilkokul öğretmeniyim, henüz küçük oluyor benimkiler böyle sorunlar hiç yaşamıyorum. Öğrenciler mektup gönderse bile hayranlıktan ve sevgiden başka bir şey içermiyor ama bu 2. kademe derslerine girmediğim halde beni yedi bitirdi.
Neler varmış yahu gözümüzün önünde. Geçen nöbetimde çocuğun biri almış eline çiviyi ve ne idüğü belirsiz mürekkepleri kendi koluna dövme yapıyor güya. Bir yandan kanlar akıyor bir yandan boyalar, Allahımmm dedim sana geliyorum...En sıradan olaylardan biri bu yani okulda...
Aslında ilk dönem başladı bu olay. Ben hiç muhattab olmadım zaten sınıf öğretmenleri konuştu, bir süre azaldı ve bitti derken geldi bahar ayları gevşer gönül yaylarına döndü olay. Öğretmenlerden biri dedi ki, bak bu sınıf senin hatırına dersimi dinledi, dinlerseniz Koalina öğretmeni getiririm diğer ders dedim, gel de bi 5 dakika görün
Ben de konuşmayı düşünmüyorum bu sefer dikkat çektiklerini düşünecek ve daha beter olacaklar...
Her mesleğin zorlukları var ,
tezgahtarın kaprisli müşterisiyle,
temizlikçi kadının evin titiz ve iş beğenmez hanımıyla,
muhasebecinin hiç izin vermez patronuyla siz bu mesleği seçerken yaşayacağınız sorunlardan haberdar olup ona göre mesleği seçseydiniz ,ama yani !
Dedem anlatır eskiden öğretmenlerini gördüklerinde 2 mahalle öteden kaçıyorlarmış. Biz diyor sokak bekçisini gördüğümüzde ödümüz kopardı. Şimdi tam tersi oldu,ahlaksız saygısız, vizyonu olmayan bir gençlik var. Erkeği kızı aynı. Allah akıl fikir versin hepsine. Kolaylıklar sizede. Yumuşak yüzünüzü göstermeyin bence.
tepki bile verememiş
Çevremden biliyorum.Kadınlar kendi çocuklarını bile zor çekiyorlar,okula gitsin de gezmeye gideyim modundalar.
En az 20-25 öğrenciyle uğraşmak çok kolay bir şey sanki.
Yalnız ne zaman bir öğretmen gelip derdini anlatsa hep aynı muhabbet dönüyor.
Birazdan tatile,az çalışmaya(!) döner olay.
Umursamayın,hiç muhattap olmayın
onlarla bir kelime bile etmeyin belki vazgeçerler..
eğer vazgeçmezlerse konuşmayı deneyin.
onlarla biyerde tesadüfen yanlız bile
kalmayın mazallah çökerler adama
yok ama ben o velileri şimdi anlamaya başladım
öğretmenliği seçtiysen çekeceksin arkadaş
ne bu şikayet.
yanlız bir öğretmen öğrencilere nasıl psikopatlar der ya ..
ne kadar kötü öğrenci olursa olsun psikopatlar hiç yakışıyor mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?