2. dönem konumuz okulumuzdaki saygısız öğrenciler ve velileri...
Aslında benim öğrencilerim de değil, okulumuz henüz ilkokul-ortaokul olarak ayrılmadığı için (bina yapılıyor hala) 2. kademe ile beraberiz. İster istemez de duyuyorum, müdahil oluyorum...
Mahalle olarak zaten oldukça kötü bir yerde okul, öğrenciler serseri ailelerinin de onlardan farkı yok. Bıçak taşıyan çocuğu uyarsan okula baskına geliyorlar falan o derece psikopat veliler var. Çocuklar da geçen senelerde okul çıkışı toplanıp öğretmen sıkıştırmışlar, bu sene fazlaca taciz vakaları, kendini jiletlemelerle falan karşılaştık.
Benim derdim bu psikopatların geçen dönemden beri kafayı bana takmış olmaları. Bir grup azılı serseri sürekli mektup yolluyor, aşk sözleri, şiirler falan yazıyorlar; resimler yapıyorlar; aracı çocuklarla "bunu size biri gönderdi" diyerek getiriliyordu, almamaya başlayınca sınıftaki masama bırakılıyor. Nöbetçi olduğum zaman dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son zamanlarda iyice sapıttılar, sınıf kapısını vurup kaçıyorlar (görmedim ama onlar olduğunu biliyorum), başka öğretmenlerin dersinden izin alıp benim dersime girmek istediklerini söylüyorlarmış. Beden derslerinde onlar oyun oynarken benim sınıfıma gelmek istediklerini söylüyorlarmış. Ben yüz bulmasınlar diye düşünerek ve biraz da psikopatlıklarından çekinerek hiç onlarla muhattab olmadım ama şikayet ettim sınıf öğretmenlerine. Biraz azarlamış sanırım bir süre durdular ama daha beter bir şekilde yeniden başladılar.
İdare ise bu durumu hiç ciddiye almıyor, ergenlikmiş normalmiş... Karşımdaki normal öğrenciler olsa anlarım ama bütün öğretmenler de beni onlarla ilgili uyarıyor aman iyi niyet gösterme diye. Ne yapayım yani idarenin yetemediği yerde ben mi müdahil olayım? Yoksa umursamazlığa mı vereyim?
Karne günü not sebebiyle tehdit edilen arkadaşlarımı hatırladım birden .Ne yazık ki gelecek adına üzülüyorum.Sizin için şöyle bir önerim var: Evli misiniz bilmiyorum ama okula sizi eşiniz veya bir erkek arkadaşınız bıraksa veya alsa bir süre nasıl olur?Belki böylece vaz geçerler, bilemiyorum.Allah yardımcınız olsun.
Ne diyebilirim onu da bilmiyorum. Karşımda sokak serserileri var çünkü.
Öğretmenlerle dalga geçen ve arkalarından küfür eden, her köşe başında sigara içen, kızları taciz eden tipler.
hocam e... hane sitesini bilmiyor musunuz ?
oradan yardım alabilirsiniz cidden güzel şeyler paylaşılıyor...
Türkiye de atanamayan ögretmenlerin derdi ayri görevde olan ögretmenlerin derdi ayri
Anneler babalar evladlarina sahip ciksa birazda ailede egitim verseler belki bu cocuklar böyle tehlike arz etmeyecek?
Allah yardimciniz olsun dikkat edin kendinize.
Allah yardımcın olsun. Saygısız öğrenci ile uğraşmak çok zordur. Bu durumda idarenin yanında olması gerekir. Ama malesef sorumluluk almak istemezler elin psikopat öğrencileri velileri yüzünden başları derde girsin istemezler çok iyi bilirim. Bence resti çek madem o kadar sıkıntılı bir okuldasın başıma bir iş gelirse siz sorumlusunuz korkuyorum filan de. Hem bu şikayet hattı sadece öğrenciler ve veliler için değil, biz öğretmenler de arayıp derdimizi anlayabiliriz. Allah kolaylıklar versin
Siz bişiler yapsanız olayın ciddiyeti ve tehlikesi artacak gibi duruyor.
bazıları al karşına konuş filan demiş sakın haa, sanki karşında huyunu beğenmediğin kocan var.
insandan saymayın, görmezden gelmeyi deneyin ya da en olmadı eğitim bilimlerinde yazdığı gibi "sönmeye" bıraksanız?
öyle güler yüz göstermeden filan.
Erkek kuzeniniz falan varsa bi süre o getirsin okula,sizin yaşınıza yakın.
Eşiniz falan sanırlar belki.
Durumunuzu da çok iyi anlıyorum,stajda rastlamıştım ben de ,bizi bizden başkası anlamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?