• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saygısız Öğrenciler

Koalina

Başlangıç:62.5 Güncel:60.85 Hedef:48
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.480
32.651
798
2. dönem konumuz okulumuzdaki saygısız öğrenciler ve velileri...
Aslında benim öğrencilerim de değil, okulumuz henüz ilkokul-ortaokul olarak ayrılmadığı için (bina yapılıyor hala) 2. kademe ile beraberiz. İster istemez de duyuyorum, müdahil oluyorum...

Mahalle olarak zaten oldukça kötü bir yerde okul, öğrenciler serseri ailelerinin de onlardan farkı yok. Bıçak taşıyan çocuğu uyarsan okula baskına geliyorlar falan o derece psikopat veliler var. Çocuklar da geçen senelerde okul çıkışı toplanıp öğretmen sıkıştırmışlar, bu sene fazlaca taciz vakaları, kendini jiletlemelerle falan karşılaştık.

Benim derdim bu psikopatların geçen dönemden beri kafayı bana takmış olmaları. Bir grup azılı serseri sürekli mektup yolluyor, aşk sözleri, şiirler falan yazıyorlar; resimler yapıyorlar; aracı çocuklarla "bunu size biri gönderdi" diyerek getiriliyordu, almamaya başlayınca sınıftaki masama bırakılıyor. Nöbetçi olduğum zaman dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son zamanlarda iyice sapıttılar, sınıf kapısını vurup kaçıyorlar (görmedim ama onlar olduğunu biliyorum), başka öğretmenlerin dersinden izin alıp benim dersime girmek istediklerini söylüyorlarmış. Beden derslerinde onlar oyun oynarken benim sınıfıma gelmek istediklerini söylüyorlarmış. Ben yüz bulmasınlar diye düşünerek ve biraz da psikopatlıklarından çekinerek hiç onlarla muhattab olmadım ama şikayet ettim sınıf öğretmenlerine. Biraz azarlamış sanırım bir süre durdular ama daha beter bir şekilde yeniden başladılar.

İdare ise bu durumu hiç ciddiye almıyor, ergenlikmiş normalmiş... Karşımdaki normal öğrenciler olsa anlarım ama bütün öğretmenler de beni onlarla ilgili uyarıyor aman iyi niyet gösterme diye. Ne yapayım yani idarenin yetemediği yerde ben mi müdahil olayım? Yoksa umursamazlığa mı vereyim?

Son düzenleme:
2. dönem konumuz okulumuzdaki saygısız öğrenciler ve velileri...
Aslında benim öğrencilerim de değil, okulumuz henüz ilkokul-ortaokul olarak ayrılmadığı için (bina yapılıyor hala) 2. kademe ile beraberiz. İster istemez de duyuyorum, müdahil oluyorum...

Mahalle olarak zaten oldukça kötü bir yerde okul, öğrenciler serseri ailelerinin de onlardan farkı yok. Bıçak taşıyan çocuğu uyarsan okula baskına geliyorlar falan o derece psikopat veliler var. Çocuklar da geçen senelerde okul çıkışı toplanıp öğretmen sıkıştırmışlar, bu sene fazlaca taciz vakaları, kendini jiletlemelerle falan karşılaştık.

Benim derdim bu psikopatların geçen dönemden beri kafayı bana takmış olmaları. Bir grup azılı serseri sürekli mektup yolluyor, aşk sözleri, şiirler falan yazıyorlar; resimler yapıyorlar; aracı çocuklarla "bunu size biri gönderdi" diyerek getiriliyordu, almamaya başlayınca sınıftaki masama bırakılıyor. Nöbetçi olduğum zaman dikkat çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Son zamanlarda iyice sapıttılar, sınıf kapısını vurup kaçıyorlar (görmedim ama onlar olduğunu biliyorum), başka öğretmenlerin dersinden izin alıp benim dersime girmek istediklerini söylüyorlarmış. Beden derslerinde onlar oyun oynarken benim sınıfıma gelmek istediklerini söylüyorlarmış. Ben yüz bulmasınlar diye düşünerek ve biraz da psikopatlıklarından çekinerek hiç onlarla muhattab olmadım ama şikayet ettim sınıf öğretmenlerine. Biraz azarlamış sanırım bir süre durdular ama daha beter bir şekilde yeniden başladılar.

İdare ise bu durumu hiç ciddiye almıyor, ergenlikmiş normalmiş... Karşımdaki normal öğrenciler olsa anlarım ama bütün öğretmenler de beni onlarla ilgili uyarıyor aman iyi niyet gösterme diye. Ne yapayım yani idarenin yetemediği yerde ben mi müdahil olayım? Yoksa umursamazlığa mı vereyim?

tutumuzu koruyun !!!!!

Böyle durumlarda en iyisi bu kişilerin kim oldugunu biliyorsanız alın karsınıza konusun. İyi konusun bakın ablanız annenız yasındayım vs seklinde..
Birebir siz konusursanız bu durum son bulur.

Ne diyebilirim onu da bilmiyorum. Karşımda sokak serserileri var çünkü.
Öğretmenlerle dalga geçen ve arkalarından küfür eden, her köşe başında sigara içen, kızları taciz eden tipler.

Karne günü not sebebiyle tehdit edilen arkadaşlarımı hatırladım birden .Ne yazık ki gelecek adına üzülüyorum.Sizin için şöyle bir önerim var: Evli misiniz bilmiyorum ama okula sizi eşiniz veya bir erkek arkadaşınız bıraksa veya alsa bir süre nasıl olur?Belki böylece vaz geçerler, bilemiyorum.Allah yardımcınız olsun.

Allah yardımcın olsun. Saygısız öğrenci ile uğraşmak çok zordur. Bu durumda idarenin yanında olması gerekir. Ama malesef sorumluluk almak istemezler elin psikopat öğrencileri velileri yüzünden başları derde girsin istemezler çok iyi bilirim. Bence resti çek madem o kadar sıkıntılı bir okuldasın başıma bir iş gelirse siz sorumlusunuz korkuyorum filan de. Hem bu şikayet hattı sadece öğrenciler ve veliler için değil, biz öğretmenler de arayıp derdimizi anlayabiliriz. Allah kolaylıklar versin

Karne günü not sebebiyle tehdit edilen arkadaşlarımı hatırladım birden .Ne yazık ki gelecek adına üzülüyorum.Sizin için şöyle bir önerim var: Evli misiniz bilmiyorum ama okula sizi eşiniz veya bir erkek arkadaşınız bıraksa veya alsa bir süre nasıl olur?Belki böylece vaz geçerler, bilemiyorum.Allah yardımcınız olsun.

Evliyim ancak eşim başka bir şehirde olduğu için gelemez... Evdekilere de benim saatlerim uymuyor ama bu fikir için bir şeyler düşüneceğim:)
Gelecek adına zaten çok fazla üzülmeliyiz. Ben eskiden köyde çalışıyordum, çocuklar çok masumdular. Bu sene merkeze gelip de çocukların halini görünce çok sinirim bozuldu. Ne olaylar ne olaylar yani diziler halt etmiş, aileler de en büyük destekçileri sağolsunlar. Öğretmenlere kendini ezdirme oğlum, sana vurana sen de vur kızım, yaptığın hatalardan utanma evladım diyip bir de okula baskına gele gele ne hale gelmiş çocuklar...

Ne diyebilirim onu da bilmiyorum. Karşımda sokak serserileri var çünkü.
Öğretmenlerle dalga geçen ve arkalarından küfür eden, her köşe başında sigara içen, kızları taciz eden tipler.

hocam e... hane sitesini bilmiyor musunuz ?
oradan yardım alabilirsiniz cidden güzel şeyler paylaşılıyor...

Türkiye de atanamayan ögretmenlerin derdi ayri görevde olan ögretmenlerin derdi ayri :(

Anneler babalar evladlarina sahip ciksa birazda ailede egitim verseler belki bu cocuklar böyle tehlike arz etmeyecek?

Allah yardimciniz olsun dikkat edin kendinize.

yanlız bir öğretmen öğrencilere nasıl psikopatlar der ya ..
ne kadar kötü öğrenci olursa olsun psikopatlar hiç yakışıyor mu ?

Siz bişiler yapsanız olayın ciddiyeti ve tehlikesi artacak gibi duruyor.
bazıları al karşına konuş filan demiş sakın haa, sanki karşında huyunu beğenmediğin kocan var.

insandan saymayın, görmezden gelmeyi deneyin ya da en olmadı eğitim bilimlerinde yazdığı gibi "sönmeye" bıraksanız?
öyle güler yüz göstermeden filan.

Son düzenleme:
Erkek kuzeniniz falan varsa bi süre o getirsin okula,sizin yaşınıza yakın.:6::6:

Eşiniz falan sanırlar belki.

Durumunuzu da çok iyi anlıyorum,stajda rastlamıştım ben de ,bizi bizden başkası anlamaz.

hocam e... hane sitesini bilmiyor musunuz ?
oradan yardım alabilirsiniz cidden güzel şeyler paylaşılıyor...

Biliyorum bilmem mi:) Orayı daha çok bilgi paylaşımı için kullanıyoruz, bir kontrol edeyim bakalım orayı...

Türkiye de atanamayan ögretmenlerin derdi ayri görevde olan ögretmenlerin derdi ayri :(

Anneler babalar evladlarina sahip ciksa birazda ailede egitim verseler belki bu cocuklar böyle tehlike arz etmeyecek?

Allah yardimciniz olsun dikkat edin kendinize.

Aynen ikisi de bir dert...Zaten bu hataların büyük çoğunluğu ailelerden kaynaklanıyor. O kadar nadir ki ailenin saygılı olup da çocuklarıyla baş edemedikleri durumlar. Sorunlu çocukların ailelerini çağırıyoruz onlar daha da sorunlu çıkıyor:51:

Allah yardımcın olsun. Saygısız öğrenci ile uğraşmak çok zordur. Bu durumda idarenin yanında olması gerekir. Ama malesef sorumluluk almak istemezler elin psikopat öğrencileri velileri yüzünden başları derde girsin istemezler çok iyi bilirim. Bence resti çek madem o kadar sıkıntılı bir okuldasın başıma bir iş gelirse siz sorumlusunuz korkuyorum filan de. Hem bu şikayet hattı sadece öğrenciler ve veliler için değil, biz öğretmenler de arayıp derdimizi anlayabiliriz. Allah kolaylıklar versin

İdare taciz olaylarını bile kapatmak derdinde olay büyüyecek diye. Tabi ki birbirlerine dokunacaklar, ergenlikte normal bir şey diyor idareci:53::53: İş çıkarmak istemiyorlar, kaldı ki benimki basit bir olay onlara göre neden büyüttüğümü anlamıyorlar.

Hic muhattap olmayin evli misiniz eger oyleyse esiniz sizi getirsin gotursun onlara gorunsun hic iyi niyet gostermeyin yuz bulurlar sizin umit verdiginizi falan algilarlar

Hic muhattap olmayin evli misiniz eger oyleyse esiniz sizi getirsin gotursun onlara gorunsun hic iyi niyet gostermeyin yuz bulurlar sizin umit verdiginizi falan algilarlar

zor zor çok iyi anlıyorum:31:
ben fen lisesinde staj yaptıgım için rahattım hiç böyle olaylar görmedim ama arkadaşlar anlatırdı neler neler. staj hocasına sarkan kız öğrenciler mi dersin, saygısızlık mı dersin:ssz:

millet çocugunu gönderiyor dışarıya ne hali varsa görsün diye onların uğraşmadıgı ilgilenmediği çocukla okul ilgilenmek zorunda kalıyor.
veliler hem cocukla ilgsiz hem de bir şikayet olunca aslan kesiliyorlar. oysa cocukla alakası yok adamın normalde..

zor ya cok zor.:31:

Siz bişiler yapsanız olayın ciddiyeti ve tehlikesi artacak gibi duruyor.
bazıları al karşına konuş filan demiş sakın haa, sanki karşında huyunu beğenmediğin kocan var.

insandan saymayın, görmezden gelmeyi deneyin ya da en olmadı eğitim bilimlerinde yazdığı gibi "sönmeye" bıraksanız?
öyle güler yüz göstermeden filan.

Aslında ilk dönem başladı bu olay. Ben hiç muhattab olmadım zaten sınıf öğretmenleri konuştu, bir süre azaldı ve bitti derken geldi bahar ayları gevşer gönül yaylarına döndü olay. Öğretmenlerden biri dedi ki, bak bu sınıf senin hatırına dersimi dinledi, dinlerseniz Koalina öğretmeni getiririm diğer ders dedim, gel de bi 5 dakika görün:53::53:
Ben de konuşmayı düşünmüyorum bu sefer dikkat çektiklerini düşünecek ve daha beter olacaklar...

Erkek kuzeniniz falan varsa bi süre o getirsin okula,sizin yaşınıza yakın.:6::6:

Eşiniz falan sanırlar belki.

Durumunuzu da çok iyi anlıyorum,stajda rastlamıştım ben de ,bizi bizden başkası anlamaz.

Erkek kuzenim, kardeşim var da saatlerim uymuyor hiç onların okullarına maalesef. Aslında eşim nişanlıyken bir iki kere gelmişti okula ama kendisi uzun saçlı, küpeli olduğu için pek bir etkisi olmadı sanırım:9::9:

Dedem anlatır eskiden öğretmenlerini gördüklerinde 2 mahalle öteden kaçıyorlarmış. Biz diyor sokak bekçisini gördüğümüzde ödümüz kopardı. Şimdi tam tersi oldu,ahlaksız saygısız, vizyonu olmayan bir gençlik var. Erkeği kızı aynı. Allah akıl fikir versin hepsine. Kolaylıklar sizede. Yumuşak yüzünüzü göstermeyin bence.

inanirim :( ögrencilik yillarimda sinif arkadaslarimdan biliyorum mesela.. sorumsuz sürekli kavga gürültü pesinde ögrenci arkadaslarim vardi.. ailesine bakiyorsun ondan daha beter..

hep ögretmenlere emanet edip medet beklemek yanlis.. insanin ilk ögretmeni anne babasidir..

Allahim insaAllah hayirli ana baba olmayi hayirli evlat olmayi nasip etsin..

Aynen ikisi de bir dert...Zaten bu hataların büyük çoğunluğu ailelerden kaynaklanıyor. O kadar nadir ki ailenin saygılı olup da çocuklarıyla baş edemedikleri durumlar. Sorunlu çocukların ailelerini çağırıyoruz onlar daha da sorunlu çıkıyor:51:

Back