- Konu Sahibi ninnannanna
Sizin de ruh sağlığınız pek iyi gelmedi kusura bakmayın da.Sabki kendinize birilerini düzeltmeyi misyon edinmiş gibisiniz. Bazı aileler bağımlı yetiştiriyor bazıları da başka türlü demek ki
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben bir kaç gündür ilgi çekmek için ergenler gibi anneme gidiyorum diyerek sahilde müzik dinleyip geliyordum :) çok kızıyordu .Bugün ben de ötele gitmiş olduğunu düşünmek istedim çünkü gerçekten çektiğimiz bütün sıkıntıların kaynağı ailesiydi .Dilerim sürpriz yaptığını söylemiştir sadece Yoksa beni yarın herşey bekliyor olabilir :)Sorun aslında temelde.
Bazı karakterler bağımlıdır, yapacak bir şey yok.
Benim de çevremde var hem kadın hem erkek bu tip insanlar.
Ve bir sorunla karşılaştıklarında güvendikleri limana sığınırlar.
Aslında hata en başta, bağımlı kişiliklerden uzak durmak gerek bence.
Karakter olarak asla tahammül edemem çünlü tam bağımsız yetiştirildim ve inanın uğraşamam.
Ama belli ki ilişkiniz içerisinde siz de yıpranmış ve onu iyi ederken, ondan da birkaç parça kapmışsınız.
Sosyal deney gibi olmuş ilişkiniz.
Şimdilik zamana bırakın, kafasını toplasın.
Eğer bu sınavdan mantıkla çıkarsa zaten her şey rayına oturur.
Ama dediğim gibi, ben tahammül edemem.
Beni bırakıp ailesine sığınan bir adamı hele hiç!
Git otele, arkadaşına vs.
Aileye gitmek nedir ya çocuk gibi...
Misyon edinmedim yardıma ihtiyacı olana yardım ederim seve seve.herkesin hayata geliş amacı vardır nedeni vardır.Ben böyleyim ay yazık demem ne yapmam gerekir diye yaklaşırım .Sebebi vardır nedensiz çıkmamıştır derim ruhsal bir bozukluksa iyilik evet öyleyim seve seveSizin de ruh sağlığınız pek iyi gelmedi kusura bakmayın da.Sabki kendinize birilerini düzeltmeyi misyon edinmiş gibisiniz. Bazı aileler bağımlı yetiştiriyor bazıları da başka türlü demek ki
Ayıp olacak ama siz kaşınmışsınız, kızmayın adama.Ben bir kaç gündür ilgi çekmek için ergenler gibi anneme gidiyorum diyerek sahilde müzik dinleyip geliyordum :) çok kızıyordu .Bugün ben de ötele gitmiş olduğunu düşünmek istedim çünkü gerçekten çektiğimiz bütün sıkıntıların kaynağı ailesiydi .Dilerim sürpriz yaptığını söylemiştir sadece Yoksa beni yarın herşey bekliyor olabilir :)
Annesi evimi bastı gerçek anlamda sadece balayına birlikte çıkmadık diye Ve ölmüş babamdan başladı hiç tanımasada annemin ezikliğinden girdi benim sınıflar atlayışlar vsvs gerçekten Hani Türk filmlerinde duyduğunuz tüm replikler hepsi..ordan çıktı yetmedi....hırsını alamadı canım annemi aradı onada sardı yetmedi tedavisini kestirdi öz evladının Ki ölümcüldü yetmedi herşeyine el koydular 3 ay !daha fazlasını yazamıyorum ama tüm kalbimle söylüyorum yürek dayanmaz .ve bunlar milyon dolarlar vsvsvsvs konuşan insanlar Gerisi onlar için böcük kibirlilerSizi tam anlayamam, mümkün değil.
Ama benim eşimin de benzer aile ilişkileri var, iş ortaklığı vs olunca zaten mecbur bu durumlar yaşanıyor.
Ama karakter olarak alfa olduğu için, oldukça yüzeysel genelde maddi konularla sınırlı kalıyor bu bağımlılık meselesi.
Oldukça başarılı ve özverili davranmışsınız ama yine de ailesine sığınmış.
Çok üstüne gitmiş olabilirsiniz, damarına basmış olabilirsiniz.
Ve şunu hiç unutmayın, sizin için başkasıyla bağlarını koparan insanlar başkaları için de sizi aynı duruma düşürür.
Keşke aile ilişkilerini bitirmek yerine sınırlandırma yoluna gitseydiniz de şimdi onlar karşı atağa geçip, adamın yıllar sonra kazandığını özgüvenini sizle ilişkilendirip, tekrar benlik yüklemesi yapmasalar bari.
Bu arada istemeyişinin temel sebebi nedir, sağlık sıkıntılarından denemedik diyorsunuz ama biranda vazgeçecek kadar büyük bir değişim nasıl oldu?
Aslında savaştığım tek şey bizdik,O sadece ailenin aşağılanan çocuğuydu sonra farkettim başlarda elbette öyle yansıtmıyorlar.Hep kıyaslanacağı kardeşler vardı .Güvenilmeyen,inanılmayan aslında en zeki ,en başarılısı.Ama güvenmiyorlardı.Ben ilk kötülüklerinde gitmek istedim Ancak o "beni tekrar anne ve babamın eline bırakma "dedi ve ben bu cümleden Pek çok mana çıkarttım ,kaldım.İyileştirdim,onların açtığı yaraları sardım.He anlamadımı herşeyi gören gördü yanımdaydı.yeterYazdiklarinizdan bir yere takildim ,sanirim.birtakim birikimlerin sonucu ailesine karsi bir kin bar hatta tramvalara yol actigini ifade etmissiniz,peki neden tramvalarina neden olucak kadar ciddi bir direnise girdiniz?Ailesiyle soguk bir savasa girmissin ve inatlarini kirarak kazandigini saniyorsun,yasadigin sikintilar coknus bir ruh hali gercekten kazandinmi?Kisacasi esinle evli kalarak en cok sen kendine kotuluk yapmadinmi?Bir es yada ailesi tramvalara neden olucak kadar sorunlularsa ugrasmaya degmezdi benim icin ve kusura bakma ailesi ne yaparsa yapsin neticede ailesi malesef o baglar ha deyince kopmuyor ki bence bir insanin ailesi en zayif noktasidir,
Bir sonradan görme daha, çok şükür milyon dolarlarımız hatta milyonlarımız yok ama insanı vasıflarımız var.Annesi evimi bastı gerçek anlamda sadece balayına birlikte çıkmadık diye Ve ölmüş babamdan başladı hiç tanımasada annemin ezikliğinden girdi benim sınıflar atlayışlar vsvs gerçekten Hani Türk filmlerinde duyduğunuz tüm replikler hepsi..ordan çıktı yetmedi....hırsını alamadı canım annemi aradı onada sardı yetmedi tedavisini kestirdi öz evladının Ki ölümcüldü yetmedi herşeyine el koydular 3 ay !daha fazlasını yazamıyorum ama tüm kalbimle söylüyorum yürek dayanmaz .ve bunlar milyon dolarlar vsvsvsvs konuşan insanlar Gerisi onlar için böcük kibirliler
Ya işte yazamıyorum Dümdüz geliyor ama İnan'ın o değişti yani o insanlar gibi değildi .Yokluğu öğrendi beni yoklukla terbiye etmek istediler .Ama benim için varlıkta aynı yoklukta :) Ben kızını tekbaşına büyütmüş bir annenin kızıyım onlar annemde aşağladı garibim güldü geçti .Eşim zaten şoka girdiği için ailesinin tavırlarına döndü kaldı .Öyle garip bir ruh haline soktular zorla boşandırmaya kalkmalar ağlaya ağlaya koca koca insanları .Diğer kardeş tanınmış bir ailenin kızıyla evlenecek diye bizim hızlı olsun istediler ayrılığımız o zamanlar .Herkes anne olamıyor gerçektenBir sonradan görme daha, çok şükür milyon dolarlarımız hatta milyonlarımız yok ama insanı vasıflarımız var.
Babamın bana en büyük mirası karşımda kendi dursa bile, çekip gidebilişim onu dahi reddedebilecek karakterim ve kitap koleksiyonudur.
Paraları batsın, kendi oğullarını zaten parayla terbiye edebilecek zihniyet varsa, o ailede zaten paradan başka bir şey yoktur, eminim.
Demek ki tek verebildikler buydu ne yazık...
Eşiniz hayatında maddi manevi değişime uğramışsa, gerçekten bunalmış da olabilir.
Her şeyle başetmek isterken belki de çocuk baskısı son noktaydı.
Ben yine de adım atın ve kendinize yazık etmeyin diyorum.
Herkes anne baba olamıyor, değil.Ya işte yazamıyorum Dümdüz geliyor ama İnan'ın o değişti yani o insanlar gibi değildi .Yokluğu öğrendi beni yoklukla terbiye etmek istediler .Ama benim için varlıkta aynı yoklukta :) Ben kızını tekbaşına büyütmüş bir annenin kızıyım onlar annemde aşağladı garibim güldü geçti .Eşim zaten şoka girdiği için ailesinin tavırlarına döndü kaldı .Öyle garip bir ruh haline soktular zorla boşandırmaya kalkmalar ağlaya ağlaya koca koca insanları .Diğer kardeş tanınmış bir ailenin kızıyla evlenecek diye bizim hızlı olsun istediler ayrılığımız o zamanlar .Herkes anne olamıyor gerçekten
Adam özlemiş ve ailesinin yanına gitmiş. Sende ailesi hastalığıyla ilgilenmiyo zırvalarıyla adamı ailesinden edemezsin. Sırf adam annesine gidiyo dite travmalara girmene hakkın yok. Eşinin ailesini kafana bu kadar takmazsan travmada geçirmezsinMerhaba en kısa sizi yormadan nasıl hislerimi paylaşabilirim bilmiyorum detay vermezsem de durumun değerlendirmesi zor olacak gibi hissediyorum affola şimdiden :)
Zor bir çocukluk geçirmiş bir adamı sevdim ben ve gerçekten büyük uğraşlarla evlendik .Hani haketmek vardırya emekle ,sabırla ,özveriyle...Bu adam Ailesi tarafından dışlanan aşağılanan aslında oldukça zeki başarılı vs.Ancak aile hani o bildiğimiz evladım mutlu olsun yeter diyen ailelerden değil.Biz nedersek o biz nasıl istersek öyle bunu hep maddi gücü Ve otoriteyi kullanarak yapmışlar.Böylelikle bağlı değil bağımlı bir çocuk yetiştirmişler .Özgüvenini alıp aşağlamanın bile normal olduğunu öğretmişler ..Çok emek verdim pek çoğunuzun aman Ne gerek var boşan gitsin ,baştan belliymiş diyeceğiniz şeylere ben hayır bir sebebi var ben yardımcı olmalıyım diye yaklaştım .Pesetmedim canım yandı,yoruldum Ancak düzeltirim dedim ve düzeldi .Ailesinin bile farkında olmadığı sorunları farkettim. çözdüm Hani normalde helal olsun evladımız için neler yaptı denilecek durumlar ancak onlar bana da her istediklerini yaptırabileceklerini düşündüler.Güçsüz gördüler kendilerince sıradan bir soyisim ,normal bir aile vs.Ancak isteklerini reddettiğimde evlatlarını bile görmedi gözleri herşeyi aldılar.İşini,sağlık tedavisini herşeyini sonra ya biz Ya o dediler Ancak İnan'ın bana ötesi Yok sadece ilk reddetişimin arkasından yaşandı bunlar.Bana ihtiyacı vardı kabul ediyorum benimde ona Ve ben herşeyin bir sebebi olduğuna inanırım .Hani fazla hassas dediğimiz insanlardanım .Kırılgan değil ama vefalı ,pesetmeyen,sabırlı ....
Her neyse biz pesetmedik bizi ayırmadılar elele yeri geldi varlık içinde yokluğun her halini yaşadık.Kuru ekmeği bölüştük Ki vardı tazesi Ancak onlar öyle istedi.Ona iyi olduğunu başarabileceğini hissettirmek istedim sanki bir görevmiş gibi.Herneyse onlar karanlıkta yaşayalım istedi karanlıkta yaşadık .Bekledim ve en sonunda ohhh dedim sabrın sonu selametmiş bak aydınlığa çıktın.Aile baskılarını kesti, kaybedeceğini hissedince. Ancak ben ne zaman isimlerini duysam travma geçirdim .Çünkü bir insanın hayatının totalinde duyamayacağı bütün hakaretleri tek günde sarfettiler .ilk itaat etmediğim gün .Şok oldum ağzım açık kibarca canım yanıyor diyebildim sadece ...ve o güçsüz adam ailesine bağımlı adam gitmedi mücadele etti çırpındı .Çok hatalıydı başta korumamıştı Sizi sıkmak istemiyorum özetle biz çok emek verdik ama öyle böyle değil Hani herkes elbet vermiştir ama ben küçük bir çocuk büyütür gibi başarabilirsin yapabilirsin diye diye çırpına çırpına ailesinin aşağı çektiği hayattan vazgeçirttiği bir adamı tekrar yapabileceğine ,başarabileceğine inandırdım .Çok yoruldum evet ama gerçekten değişti herşey ve herşeyi tekrar inşaaa ettik .Sonra ben suçlamak için yazmıyorum sadece objektif olsun diye ben rahatsızlığını bildiğim halde çok ısrar ettim baskı kurdum istediğim Ya da yapmasını istemediğim konularda. unuttum onun önceki hallerini ve aşağladım öfkemden ..uyardı devam ettim bir kaç gündür..normalde hayatta tepkiler vermez susar dinler bu daha çok sinirlendirir Ya insanı devam ettim sadece durumu analiz edebilin diye paylaşıyorum haksızlık vs ettiğim için değil :)
Böyle bir günün ardından tam aydınlığa çıkıp kedimizce Karanlık günleri atlattığımız bir zamandı ..Benim aşağlamalarımı dinledi tepki vermedi biraz arkadaşlarıyla vakit geçirip kafasını dağıtmak istediğini söyledi gitti...aradı tamam oradalarmış dedi birşeyler istedim mesaj attı gayet samimi alırım dedi ...ve benim çok istediğim şeyi yapmak istemediğini ailesinin yanına gideceğini yazıp telefonunu kapattı ....Sizce neden evden çıkmadan söylemedi ?benim asla izin vermeyeceğimi en büyük korkumun onlarla bir araya gelmek olacağını biliyor.Ve şimdi geçmişte yaşadığım tüm travmalar başa mı sarıyor aynı şeyleri tekrar mı yaşıycam bilmiyorum tedirginim ve bir okadarda tutuk ..teşekkür ederim zaman ayırdığınız için
Dilerim ailesine sadece sürpriz yaptım geldim der sadece gençlik yıllarındaki gibi herşeyi anlatmaz ,akıllanmıştır :) Nasıl bir etkileşimle dönecek ,ne ile gelecek bilmiyorum Ve çok enteresan ilk defa nötrüm.Hoş her işte bir hayır vardır belkide yapma dedikçe tatlı geldi ilk bahanede haydin ben tatile :) Bu arada çok teşekkür ederim bu gece yalnızlığımı paylaştığınız için .Herkes anne baba olamıyor, değil.
Herkes insan olamıyor.
Bir başkasının mutluluğu bozmak için çalışmak, ancak sevgiden yoksun kalplerin ürünüdür.
Kibir ise karakterinde ve kendinde türlü türlü birikimler sağlayamadığında, tek fazla noktanla başkalarını vurduğun şeydir.
Şuan inanın sizin durumunuzun aksini yaşıyorum, ve yine de o insan için üzülüyorum.
Zamanında ondan çektim ama şuanki seçtiği yolda, maddi manevi kültürel olarak ezilen taraf olacak ve bu beni üzüyor.
İyiyi, güzeli göstermeye çalışırken, onun görgü ve kültür eksikliğini bildiğim için, kırmadan yol yordam hakkında hikayeler uydurup aklında yer etmeye çalışırken, onun cehaleti karşısında ‘kendi seçimi, beğenisi ne yapayım daha fazla’ diye çekilmek zorunda kalıyorum.
Çünkü merhamet duygusu var tohumumda, ve özellikle vicdan ve merhamet bir insanda yoksa, heykelle muhattapsınız demektir.
Umarım eşiniz tekrar bir formatlamaya maruz kalmadan, durumu toparlarsınız.
Özbenliği bu kadar gelişmiş aslında yeni oluşmuşken, yıkılması demek, bundan sonra dikiş tutmaz bir karaktere dönmesine neden olur.
kahrolsun benim gibiler ne kadar düz ,rahatlatıcı,yapıcı ....Adam özlemiş ve ailesinin yanına gitmiş. Sende ailesi hastalığıyla ilgilenmiyo zırvalarıyla adamı ailesinden edemezsin. Sırf adam annesine gidiyo dite travmalara girmene hakkın yok. Eşinin ailesini kafana bu kadar takmazsan travmada geçirmezsin
Düzgün cümle kurarsak müteşekkir olurumkahrolsun benim gibiler ne kadar düz ,rahatlatıcı,yapıcı ....
Ailesi normalde 5 dk lık mesefade 5 yıldır 40 yaşındaki adam ....
Erkek çocuğunuz mu var?Adam özlemiş ve ailesinin yanına gitmiş. Sende ailesi hastalığıyla ilgilenmiyo zırvalarıyla adamı ailesinden edemezsin. Sırf adam annesine gidiyo dite travmalara girmene hakkın yok. Eşinin ailesini kafana bu kadar takmazsan travmada geçirmezsin
Evet bizler de iyilik yapmayi severiz ama yillarimizi adamayiz bu işe. Hadi öyle oldu diyelim koruduğumuz şeyin tam karşılığına donusmeyiz mi desem...Misyon edinmedim yardıma ihtiyacı olana yardım ederim seve seve.herkesin hayata geliş amacı vardır nedeni vardır.Ben böyleyim ay yazık demem ne yapmam gerekir diye yaklaşırım .Sebebi vardır nedensiz çıkmamıştır derim ruhsal bir bozukluksa iyilik evet öyleyim seve seve
Benim çocuğum bana gelse gelin kişiside oğlum bana geliyo diye travma geçirse ne yapardım bilmiyorum. Anne ve çocuğun arasına kimse giremezErkek çocuğunuz mu var?
A tipi bir kayınvalidesiniz ya da adayısınız...
Ben annemin kızıyım o yıllarını adadı sevgiyle uğurladı sevdiceğini herşeye rağmen...Evet bizler de iyilik yapmayi severiz ama yillarimizi adamayiz bu işe. Hadi öyle oldu diyelim koruduğumuz şeyin tam karşılığına donusmeyiz mi desem...