Evet ama sınıf öğretmenliği gibi atamasi yüksek bölümü okuyan çalışkan bir kizdin:) evlendiğinde atanmıştın , hatta maaşından iyice bir birikim yapıp yanında da araba almiştin.
İnsan yaşarken kabul etmek istemez, genelde uzaktan bakanlar soyler ya da ayrılıktan yıllar sonra sağlam kafayla bir düşününce kendi farkeder böyle şeyleri.
Bazen bazı erkekleri coooook aşik zannederiz ama aslında sırtlanlardir. Bazen 'ay benim için kıtalar aştı, beni çok seviyor' zannederiz aslında cinsellik yaşayacağı ,elinden tutup şehri gezdirecek free rehber olarak görüyodur
bazıları seninle çeyiz mağazası gezip hediyeler alıp evlilik manipülasyonlari yapiyordur,çok aşık-kaybetnek istemiyor diye düşünürsün aslında senden iyisini bulamayacağini bildiginden seni kafalamaya çalışıyordur. Bazıları şiirler şarkılar okur, aşkından şair oldu zannedersin aslında önceki sevgililerinden ezberledigi, herkese söylediği laf salatasını söylemiş olur. Bazi evlenme tekliflerinin altında romantizme uymayan maddi şeyler yatiyordur.
Uzaktan bakan biri olarak sizin ilişkinizde de elbette bir sevgi vardır, onca yıldır devam ettiren. Ama adam sizi biraz da mantık , biraz da cüzdan olarak düşünmüş.
Zamanında düşünmediyse bile şimdi öyle düşünüyor. Başka açıklaması bilmiyorum ne olur bu hallerin.
Diger konuya yazdığım bir arkadaşım vardı (evde perde takma görevini bile almayan esi olan) . O da sevip sevilip evlendigini zannediyordu ama zamanla aslında sevgiden ziyade düğün vs için uç istekleri olmayan,aza tamah eden, calisan biri olduğu için tercih edildiğini anladı. Yeni doğum yaptiginda mesela 'aman ücretsiz izin kullanmasin' korkusuyla evde resmen yemek esirgedi kocasi kızdan. O da 'ulan buna muhtaç olursam yanarım ben' dedi,daha bebeği küçükken izni bittiği gibi ise döndü. Kocası da karısının işten ayrilma korkusu geçince nispeten normale döndü.
Sizin kocadan aynı bu vibe'i alıyorum. Bebeğiniz olup iki sene ücretsiz izne ayrılmak istiyorum deseniz bugununuzu arayacak bir hayat yaşamanız olası.
Çünkü adam için siz sonsuz faydadan oluşan, kârli bir seçimsiniz. Hatta eski konuda da aynı şeyi söylemiştim, eşiniz kıraathane arkadaslari arasında bir süperstar bile olabilir çünkü evlenmiş ama evini karısı çekip çeviriyor,sıcak yemeği pişiyor,güzel karısı bekliyor. evlenmiş ama bekar gibi geceyarilari pişpirik oynuyor. Diğer arkadaslariyla aynı. Amma ve lakin diğer arkadaşları tüm maaşını eve verirken sizinki sizden para alıyor
tek sosyal hayatı iş çıkışı pişti okey oynamak olan vizyonsuz bir erken başka ne ister ki? Rüya gibi bir hayat.
Ne zaman bundan rahatsız oldunuz,evliliğiniz catirdamaya başladı .
Şimdi evden de işten de elini eteğini çekti, yine hem evde hem işte calisiyorsun. Hem de paranı veriyorsun.
Ama neyse , hiç gaza gelmeden kendi bildiğini yapman en iyisi. Ben de herkese sorar kendi bildigimi yaparım:)
Allah kocani ıslah eder de inşallah düzelir. Ama islah etmezse yaz tatili için kendine mutlaka bir ülke tatili ayarla. Psikolojinin düzelmesine, yeniden gencecik kadın olduğunu hatırlamaya ihtiyacın var