- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
-
- Konu Sahibi vargasabreu
elbette önlem almadan hamile kalıp kürtaj olanlar var.hayatım dedim yaa asla kabul etmem sen farklı bakıyorsun ben farklı parçalayarak meselesi o bir örnek acındırma meselesi değil bakmak istemiyorsa önlemini alacak öyle kadınlar tanıyorumki 3, 4 kürtaj yaptıran var neden önlemini almıyosun diyorum git tüplerini bağlat diyorum ..bana yaa aslında haklısın aldır aldır nereye kadar diyenler var...dedim yaa benim yakınım 5 sene çocuğu olmadı tüp bebek için kıvrandı para biriktirdi. ve ilk denemede tuttu.. sonra kalmıyorum nasılsa diye korunmadılar ama kaldı eee sevindiler . 1 sene sonra tekrar kaldı bakamayız deyip aldırdılar. sonra spray taktırdı kadın ama düşmüş ve hamile gitti onuda aldırdı.. sonra tekrar kaldı .. ve ben sen napıyorsun midem bulandı senden sen bağlatmayıda bilmiyormusun dedim.. ve en sonuncuyu doğurdu sırf bağlatmak için sezeryan olduda .. ve ben o insanla tamamen irtibatımı kestim kii en yakınım asla işim olmaz onlarla..bu bir örnek keyif için yataıp bebek aldıranlar var.. aman bana uzak..
elbette önlem almadan hamile kalıp kürtaj olanlar var.
peki ya tecavüze uğrayanlar. tecavüze uğrayan 13 yaşında bir kız doğursun mu yani? ya da evlilik içi şiddete ve tecavüze uğrayan kadın? bu kadın nasıl korunabilir ki, kocasının yumruğu tepesindeyken?
bazı erkekler tecavüz ediyor diye seksi de yasaklayalım o zaman, aynı mantık.
kürtajın doğum kontrol yöntemi olarak kullanılması zaten yanlış her şeyden önce kadının bedeni için zararlı ama söylediğin grup kürtaj olanlar içinde çok küçük bir grup.
yapılan araştırmalarda bir kez kürtaj olan kadınların istemeden hamile kalsalar bile çocuğu doğruma eğiliminde olduğunu gösteriyor, çünkü kürtaj aynı zamanda travmatik de bir olaydır.
kürtaj bir kadın hakkıdır, ve kadınların erkek hegomonyasona karşı kazandığı en önemli haklardan biridir.
nası yani hastalık olayı başka? hangi hastalıkpeki ya tecavüze uğrayanlar. tecavüze uğrayan 13 yaşında bir kız doğursun mu yani? ya da evlilik içi şiddete ve tecavüze uğrayan kadın? bu kadın nasıl korunabilir ki, kocasının yumruğu tepesindeyken?tecavüz olayı başka hayatım hastalık olayı başka
Oldu bir kaza neden diyemiyoruz? Bu bir iş ölümüdür, önlem alalım diyen yetkili yok da ondan. Tek çaba ölenleri olayla hiç alakası olmayan bir kategoriye tıkıştırıp sayının göze batmasını önlemek.yok yazdım,aşağıda okuyabilirisnde,ayrıca kurtajıda dstekliyorum,yanı tabi şöle,insan korunsun,ama oldu bır kaza,destekliyorum,onu belirtmek istedım...
ben anlıyorumda,kadınlarda kocasını,oğlunu,kardeşini bıraz düzgün yetiştirsin dıye tepkim,bacısını opüp sevdırmezlerdi eskide,ağbini kucağına yatma,bilmem ne,yok babanın yanında şöle,yok karına bunu yap gibi gibi,Oldu bir kaza neden diyemiyoruz? Bu bir iş ölümüdür, önlem alalım diyen yetkili yok da ondan. Tek çaba ölenleri olayla hiç alakası olmayan bir kategoriye tıkıştırıp sayının göze batmasını önlemek.
Niye normal cinayet demekle yetinmeyip Kadın Cinayeti diye vurguluyoruz? Çünkü normal cinayetlere ek olarak kadınların sırf kadın oldukları için düzenli olarak öldürüldükleri bir ülkede yaşıyoruz. Namus diye tecavüze uğramış kadınların kendi aileleri tarafından katledildiği bir ülkede yaşıyoruz. Özgecan'ın vajinası değil de penisi olsaydı o minibüsten sağ salim inmiş olacağı bir ülkede yaşıyoruz.
Kadın Cinayeti diyerek bir nebze dikkat gösterelim, birazcık kendimizi ve başkalarını eğitelim diye özel bir ad veriyoruz. Kelimeler önemlidir. Bazılarını korkutup kelimeleri değiştirmeye hatta hiç kullanmamaya iten bu önemdir işte.
her şeyden öte son zamanlarda dillere pelesenk olan bir kelime varOldu bir kaza neden diyemiyoruz? Bu bir iş ölümüdür, önlem alalım diyen yetkili yok da ondan. Tek çaba ölenleri olayla hiç alakası olmayan bir kategoriye tıkıştırıp sayının göze batmasını önlemek.
Niye normal cinayet demekle yetinmeyip Kadın Cinayeti diye vurguluyoruz? Çünkü normal cinayetlere ek olarak kadınların sırf kadın oldukları için düzenli olarak öldürüldükleri bir ülkede yaşıyoruz. Namus diye tecavüze uğramış kadınların kendi aileleri tarafından katledildiği bir ülkede yaşıyoruz. Özgecan'ın vajinası değil de penisi olsaydı o minibüsten sağ salim inmiş olacağı bir ülkede yaşıyoruz.
Kadın Cinayeti diyerek bir nebze dikkat gösterelim, birazcık kendimizi ve başkalarını eğitelim diye özel bir ad veriyoruz. Kelimeler önemlidir. Bazılarını korkutup kelimeleri değiştirmeye hatta hiç kullanmamaya iten bu önemdir işte.
her şeyden öte on zamanlarda dillere pelesenk olan bir kelime var
"Bayan"
neden KADIN değil de bayan? daha kibar diye mi? Kadın kaba bir kelime mi ki?
benim bildiğim cinsiyet olarak bahsederken Kadın denir, bir kadına özel olarak seslenilecekse Hanımefendi denir.
peki Bayan ne ola ki?
Kadın-Erkek bakın birbirinden tamamen farklı kelimeler
ama Bay-Bayan öyle değil.
Bayan, kadının erkeğe ait olduğunu vurgulayan bir tanımlamadır, bu yüzden de kullanımı toplumsal cinsiyetçiliğe delildir.
eğer resmi bir ifade kullanılacaksa doğrusu zaten hiçbir cinsiyete vurgu yapmayan "Sayın" kelimesidir.
Sayın Marilyn Monreo birazdan teşrif edecekler.
Marilyn Monroe bir kadındır.
Marilyn Monroe tanımadğı kadına "hanımefendi bir dakika" diye seslendi.
toplumsal cinsiyetin bir parçası olmayalım lütfen, kadın olmak utanılacak bir şey değildir.
Gidişat bunu gösteriyor Anne Baba ölümü bebek ölümü demesi bile neyse ya mübarek günÖlen kişiler erkek olsaydı baba ölümümü olacaktı şimdi..
Bundan sonra ölen öldrüllen kadınlar için cinayet değilde
Anne ölümümü diyelim bu daha ağır değil mi hiç başka açıdan bakmadınız sare hanım yazık çok yazık zihniyete bak
namus cinayeti...Bu arada dil demişken,namus kelimesi bile kadına şiddetin varlığının kanıtıdır aslında. namus doğruluk,dürüstlük vs ise bu kavramların karşılığı zaten var. bir erkek namusu için yaşıyorsa karısı, kızı çevresindeki kadınların bacak aralarının denetimini yapıp gerekiyorsa öldürebilir demektir. bir kadın namus için yaşıyorsa, hayatını uyduruk erkek egemen uyutulmuşlukla ,vajinasını korumaya adamış demektir ve bu ne acı.
erkeğin namusunu korumak için kadını öldürüp indirim alması da en somut kanıtıdır devletin teşvikinin.
ve tabii erkeğin kadını cinsellikle yola getirmesine dayalı eril küfürler. erkeğin kadınla seks yapınca kullanmış olması vs. hep iktidar hep ders veren, denetleyen erkek. bu toplumun tüm sistemi yanlış ve bunun çoğu kadın farkında değil, tamamen içselleştirmiş. yani insana şiddet vaar herkeşler ölüyor komik ve yalandandan eşitlik narasından başka birşey değil.
Haklısın arkadaşım ölmek herkesin fıtratında vardıya unutmuşum ben onu...301 madencinin olumu fitrat oldu 10 kusur kadinin olumu anne olumu olmus cok mu?
"Kadına şiddet dememizin de bu konuyu büyüttüğü kanaatindeyim
hayatım dedim yaa asla kabul etmem sen farklı bakıyorsun ben farklı parçalayarak meselesi o bir örnek acındırma meselesi değil bakmak istemiyorsa önlemini alacak öyle kadınlar tanıyorumki 3, 4 kürtaj yaptıran var neden önlemini almıyosun diyorum git tüplerini bağlat diyorum ..bana yaa aslında haklısın aldır aldır nereye kadar diyenler var...dedim yaa benim yakınım 5 sene çocuğu olmadı tüp bebek için kıvrandı para biriktirdi. ve ilk denemede tuttu.. sonra kalmıyorum nasılsa diye korunmadılar ama kaldı eee sevindiler . 1 sene sonra tekrar kaldı bakamayız deyip aldırdılar. sonra spray taktırdı kadın ama düşmüş ve hamile gitti onuda aldırdı.. sonra tekrar kaldı .. ve ben sen napıyorsun midem bulandı senden sen bağlatmayıda bilmiyormusun dedim.. ve en sonuncuyu doğurdu sırf bağlatmak için sezeryan olduda .. ve ben o insanla tamamen irtibatımı kestim kii en yakınım asla işim olmaz onlarla..bu bir örnek keyif için yataıp bebek aldıranlar var.. aman bana uzak..
Dogru söylemiş kadın cinayetleri şehir efsanesi kıvamında zira.