Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

hatırlatırım karsta bir erkek küçük erkek çocuğuna tecavüz edip öldürmüştü.hemcinslerin birbirine yapmayacağı şey yok.kadın haklı tepkisiyle

Bu taciz - tecavüz konularının çok fazla gündemde tutulduğunu ve insanların pskolojilerinin bozulduğunu düşünüyorum.
Artık akrabamıza, en yakınlarımıza bile şüpheyle mi bakacağız?
Herkes potansiyel sapık mı?
Dışarda, yabancılara güvenmemek tamam, doğru ve doğal. Ama bu kadarı da fazla...
Bende çocuk diyebileceğim yaşta tacize uğradım ama ailem ne yapmam gerektiğini öğretmişti ve tacize uğradığımı anlatınca ellerinden geleni yapıp o şerefsizi içeri attırdılar..
Yapılması gereken bence çocuğa kendini korumayı öğretmek, pskopatlaşıp herkese sapık damgası vurmak değil.
Tavrım net, tepkim sert olurdu benim. Benim yeğenim lan o.. daha neler.

Ben onun kanından değilim, ama "mıç mıç" olmadan bacağına dokunduğum yeğenimin kanındanım. Abimle kardeş olduğum düşünülürse..
Bu arada yeğenim ilkokula gitmiyor, 3,5 yaşında.
aa pardon ben yanlış anlamışım o zaman ama zaten aranızda bir mesafe var anladığım kadarıyla sizi sevmiyor ve kız annesi olmak çok çok başka.biz küçükken annem bizi otobüste ne kadın ne erkek hiç kimsenin kucağına vermezdi.zaman kötü öz babası engelli kızına tecavüz edip hamile bırakanlarla dolu bu memleket

Soylediklerinden ziyade bunu normallestirmen korkunc bir sey coco.. lutfen gercek bir uzmanla gorus..

Eşinize sapık gözüyle bakıyorsanız, boşanın arkadaşlar.

Sapık olacağını düşündüğünüz bir insana nasıl sarılıyor onu nasıl öpüyorsunuz?

Eşimin kızıma, oğluma göz dikeceğini düşünsem herhalde kafa kalmaz

Tiksinmiyor musunuz mesela kendi babanızdan, dayınızdan

Ya eşiniz de sizin kızınıza, oğlunuza taciz, tecavüz edebileceğinizi düşünüyorsa?

Ya gizli uyurgezerseniz ve kızınıza, oğlunuza tecavüz ettiyseniz

Korkuyla, paranoyayı ayırmak lazım, sağlıklı kalabilmek için lazım.

Iste ben bunu anlamiyorum arkadas.. aman kizimla esimi 1 saatten fazla birakmayayim ne olur ne olmaz diye nasil dusunebiliyorlar, boyle dusundukleri insanlarla nasil evli kalabiliyorlar, boyle dusunebildikleri insanlara nasil anne baba kardes diyorlar.. yok ya ben yanlislikla dusmusum bu ulkeye, asla anlamiyorum bu mantigi..

Bir ortasını tutturamıyoruz galiba

hayır tabıkı eşimle 1 saatten fazla bırakınca aklımda soru olmuyo hatta baksın da gezeyım dıye ben ona çemkiriyorum ama dedım ya bunun cocuuklukta yasanılan travma ıle cok alakası var yanı mantıklı olan guvenmek ama sonucta gecmıste en guvendıgınden abı dedıgınden boyle bsy gorunce daha kımseye guvenesın gelmıyor sankı guvenınce zarar goreceksın gıbı..yoksa bunun zaten mantıkkla uzaktan yakından alakası yok..

göründüm :) ama hayatımı cok da etkılemıyor dıye umursamadım...oyel uykualrımı kaçıracak kdr degıl ama bu sekılde daha ıcım rahat..guvenmeyerek yani...

Senin için rahat değil coco, kendini böyle rahatlatıyorsun
Yaptıklarını mantığa oturtmak yerine, sorgula ve tedavi sürecinden verim al derim
Bir önceki konunda ağır anksiyete yaşadığını belirtmiştin
Hastalığınla bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

göründüm :) ama hayatımı cok da etkılemıyor dıye umursamadım...oyel uykualrımı kaçıracak kdr degıl ama bu sekılde daha ıcım rahat..guvenmeyerek yani...

Peki gelecekte bunun cocugunu nasil etkileyecegini biliyor musun coco? Bak ben sana anlatayim, babasina bile guvenmeyecek, kendisiyle arkadas olmak isteyen herkese 'potansiyel sapik" gozuyle bakacak.. hayati boyunca yalniz kalacak, mutsuzlugun dibini gorecek coco.. yalnis anlama ama senin mutlu olman "ben sizofrenim ama olsun ya mutluyum ben " demek gibi.. eger gittigin uzmanlar seni degistiremediyse lutfen baskasina gorun kendi iyiligini gectim cocuklarin icin..

kesınlıkle anksiyete ıle cok ortusuyor..yanı zıyadesıyle hayata karsı guven sorunum var :)

ya bu bilinçli olacağım diye rezil olan annelere çok ayrı bir gıcık oluyorum.
çocuğuna mahremi, tacizi, yabancıyı öğretmek ayrı. halan, enişten öpmesin, dokunmasın, sevmesin demek ayrı.

bir de burda bu kadına hak verenler var. benim kızımı eniştesi de öper, amcası da gıdıklar, dedesi de hoplatır, teyzesi, halası da mıncıklar. Allaha şükür ailemizde hiç sapık yok. hepimiz efendi, düzgün insanlarız.
he ama parkta bir adam yanaştı mı paranoyaklaşmadan, hafif gülümseyen bir ifade ile kızımın yanına dikilirim, dışarda biri kızımın saçına dokundu mu gülümseyerek şöööle bi bakarım. kimseye teyzesi, halası da olsa kızımı o istemeden öptürmem, kızımı şimdiden özel yerler konusunda, ona kimin dokunacağı konusunda biliçlendirmeye çalışırım ama kendi ailesinden de nefret ettirmem. bu bilinç değil sapıklık, iğrenç bir zihniyet. böyle yetiştişirilen çocuklar sürekli "amcam mememe mi baktı, eniştem bana mı dayandı" filan diye mi büyüyecek? öğretmek başka, paranoyak etmek başka.

Kocanın kızına zarar vereceğini mi düşünüyorsun ?
Eski esin değil yani değil mi ?
Hala evli olduğun adamın kendi öz kızına zarar vereceğini düşünüyorsun veya düşünmesen bile emin olamıyorsun ?
Neden bosanmiyorsun?

yukarıda yazdım bunun normal psikolojiyle alakası yok adamın gram belirtisi yok ben eskiden yasadıgım tacızden dolayı herkese karsı boyleyım ama hiç eşime yansıtmam hatta eşime derim altını değiş kızların dıye.yanı bu duyguyu yenmeye calısıyorum...

Eskiden üzücü bir şey yasamissin bir şey diyemem o konuda .
Ama altını değiştir , 1 saat yerine 2 saat sana emanet edeyim diyerek kendince böyle şeyler yaparak asamassin ki bunu .
Yazık değil mi sana da ?

Eskiden üzücü bir şey yasamissin bir şey diyemem o konuda .
Ama altını değiştir , 1 saat yerine 2 saat sana emanet edeyim diyerek kendince böyle şeyler yaparak asamassin ki bunu .
Yazık değil mi sana da ?

valla benım ıcın suanlık bu da bir ilerleme ama psikolojık destek de bi işe yaramadı yada ben de işe yaramadı...ama şu var gercekten eşime guvenıyorum hatta keşke bakabılse bende o gun kendıme vakıt ayırsam dedıgım cok oluyor.. tabıkı bu dusunce hastalıklı dusunce zaten konu sahıbının yengesı de emınım kı tacıze ugramış bi kadın ve içini kusmuş resmen.

Yazmayacaktim ama bir şeyler yazma ihtiyacı hissettim .
Öncelikle arkadaşlar konu anne hassasiyeti değil . Buradaki anneye hak veren herkes ne yapalım ortalık çok kötü diyen herkes ama herkes hasta .
Hakaret olarak hasta demiyorum benim gibi Sosyal veya toplumsal Bilimler egitimi alan veya ugrasan arkadaşlar varsa gerbnerin bulduğu bu sendromu bilirler adı ADS sendromu.
Nedir bu sendrom;
Kamu kavramı sanayilesmeyle hayatimiza girdi ve bizler sürekli çalışmak zorunda olduğumuz bir hayat döngüsüne girdik . Asosyallestik.
"Uyan - yemek ye - uyu " hayatlarımız bundan ibaret olmaya başladı . Bu zaten istenen şeyin ilk ayağı .
İkinci kısım ve en önemlisi ise televizyon .
Hepimizin evlerinde var
Ve biz sürekli şiddet sahnelerine tanık oluyoruz. Televizyonlarda ne kadar şiddet sahnesine tanık olursak kendimizi o kadar tehlike altında hissederiz . Ne kadar tecavüz haberi alırsak o kadar içe kapanıyoruz .bunun sonucunda acımasız dünya sendromuna yakalanmış oluyoruz . Bu kavramlar literature yeni girmiş kavramlar haliyle Psikolojiyle baş başa ilerleyemiyor tedavisi ne şimdilik bilemiyoruz.
Acımasız dünya sendromuna yakalanan bireyler daha katı kanun ve duzenlemeleri desteklerler .
Korkan insanlar kendilerini bu korkudan kurtaracak her türlü çözüme sıcak bakarlar. En temel hak ve özgürlüklerinden bile taviz verebilirler. Boylece daha kolay denetlenebilecek, yönetilebilecek ve yönlendirilebilecegiz .hepimiz dis dunyayi buyuk olcude medya sayesinde taniyoruz.Ama gercek hayatta karsilasilan siddet, alkol tuketimi vs gibi seyler medyada gorduklerimizden cok daha az.Örnegin Amerikan medyasını dusunelim bize defalarca kez 11 eylül görüntülerini seyrettirdiler öyle ki artık amaerikanin ortadogudaki varlığını kabul ettik . Çünkü dünya acimasizdi ve Amerika kendini korumak için ortadoguda sivil oldurebilirdi.
Hanımlar biz bu propagandalara bilinçli olarak maruz kalıyoruz.
Amerika, Türkiye, Brezilya, İngiltere her ülke bunu yapıyor .her iktidar her kesim bunu yapıyor . Ne kadar korkarsak o kadar sineriz. Farkındayım konu bireysellikten toplumsal soruna kaydı ama benim üzerinde uzmanlaşmak istediğim kısım kitle psikolojisi .
Bakın tecavüz haberleri, taciz haberleri o kadar sizi etkisi altına almış ki başka bir insana iftira atılmasını, onuruyla oynanmasini annelik korkularinizi bahane ederek tolere edebiliyorsunuz. Televizyonu biraz azaltın.

Seninle özel mesajla uzun uzun konuşalım bi ara =) ben de uğradım ama bu benim her çevremde dolaşana sapık dememi gerektirmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…