Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

kimse kusura bakmasın, konu sahibinin son yorumundan sonra konu benim için inandırıcı olmaktan tamamen uzaklaştı.çocuğuna o kadar düşkün olması ama annesine bırakıp 1-1,5 ayda bir görüşmeyi teklif etmesi tamamen tutarsızlık.o kadar rezalet çıkaran bir insanın böyle bi teklifte bulunduğuna inanmak çok komik.

ayrıca madem kadın deli her şeyde olay çıkarıyor, siz niye yiğeninizi o şekilde sevip kendinize bu lafları söyletiyosunuz?madem kadının huyunu biliyosunuz neden özellikle eşinizi uzak tutmuyosunuz?

ve tüm bunların dışında da verdiğiniz cevap "cinsel tacizci" suçlamasına neden sustuğunuzu açıklamıyor.dışarda ikisini konuşurken duymuş olabilirsiniz, size doğrudan söylenmemiş olabilir, ama yine de bu konu susulacak bir şey değil, buna inanmıyorum.Ne yani, kadın nası olsa herkese sapık yaftası yapıştırıyo diye ailecek susma kararı mı aldınız?neresinden tutsam elimde kalıyor,madem bu kadın böyle bi insan "tanımadığı iki insanı" neden çocuğuyla aynı odada defalarca bırakıyor?yine tutarsız.

Başka detay vermek yerine ısrarla kadının bu davranışlarının arkasındaki tek nedenin "deli" olması olduğunu önümüze koyuyosunuz ve bence bu çok düşük ihtimal.
Benim kafama takilanda basta ablanin esine sofor ben cocugumu soforle ayni evde koymam 15 yasinda koca oglu var diyip 2 yil cocuga baktirmis onu gectim sizin ablaniz nasil bakti aklim ona ermiyor buyuk konusmayayim bakmam esimi cocugumu sapik yerine koyacak el oglu diycek aile olarak benimseme yok ama bakicam calismasin otursun baksin der cekilirim kenara
Birde kadin asiri duskun ama baska sehirde oturan anneye birakip 1,5 ayda bir cocuk gormeye gidecekmis e bu kadar deli dengesiz patavatsiz sorunlu kisilik olsa kocada almazdi zamaninda heralde diye dusunuyorum

o zaman deli yanı kadın, konu sahibi de görüşmesin kendisinin ve eşinin üstüne yapışan çocuk istismarcısı etiketiyle yaşamaya devam etsin.bol şans ne diyelim başka.

bence kadın yalancı çobana dönmüş, ailede kimsenin konu sahibi ve eşi için çocuk istismarcısı diye düşündüğünü sanmıyorum.

Çünkü tüm bu olaylar sonrasında hiç bu laflar söylenmemiş, hiç bu suçlamalar yapılmamış gibi, abimin kızın 2 yıl ablam baktı da ondan!
Yani tepkim size değil yanlış anlamayın.
Öyle bir huyu vardır kendisinin. Söyler söyler, birkaç gün sonra üzdüğü insanın evine gidip hiç bir şey olmamış gibi güler eğlenir vs. O konuda da öyle olmuştu. Ve işte abimle ısrarla konuşmamın sebebi bu ara ara çıkışlardı..
o zaman bu kadinin terbiyesizliginde sizinde sucunuz var. Bana kardesimin esi potansiyel sapik gozuyle bakip abuk subuk yorum yapacak. Sonra da gelip hic bisey olmamis gibi konusacak. Suratina bile bakmam. Sadece kardesimle muhattap olurum.
Nasilsa ne dese yutuyosunuz niye sakinsin ki lafini.

Oğlumu ben uyutmaya çalıştığımda dikkati sürekli memede olduğu için babası uyutuyo, beni öpüp babasının elinden tutuyo ve odasına gidiyorlar beraber, babası sarılıp uyutuyo ben aklımı mı yiyim abla, doğru diyosun

benim çocuğum,anneanne ve dedeyle aynı yerde büyüdü.evde dayı da vardı.zaman zaman dayıyla da yalnız kalmıştır,oğlum.(dedesine de dayısına da hayrandır)eşim,oğlumun altını değiştirirdi.kızım da olsa,böyle yetiştirirdim.en ufak bir şüphe olsaydı,içimde,emin olun dünyayı ayağa kaldırırdım.

Baba konusunda haklısınız insan eşini muhakkak tanır. Diğer akrabalara güven konusunda tedbirli olmaktan yanayım. Çok sıkı akraba ilişkisi yoksa tabi. Dayıya amcaya da mı güvenmiycez diyebilirsiniz, her aile ilişkisi yakın olmayabiliyor, bayramdan bayrama görüşülebiliyor, bu durumda tanımak da mümkün olmuyor.
Dede konusunda da haklısınız. Yazdığım gibi diğer akrabalara güvenmek baba riskli geliyor.

bakın şimdi taşlar yerine oturuyor.tabi ki uzak akraba ve konu komşuya karşı,dikkatli olacağız.herkesin kucağında hop hop hoplattığı bir çocuk olmayacak,evlatlarımız.ama baba diyorlar,dede diyorlar,ben orada kalıyorum,böyle:KK57:.

Tek diyeceğim abiniz adına çok üzüldüm.

Ben de anneyim.
Bir oğlum var, kızım yok.
Fakat oğlumu amcası, yengesi severken ben mest oluyorum.
Rabbim sevgilerini arttırsın diye!

Amcası kucağına aldığında, koltukta sıkıştırdığında, oğlum kahkahalar attığında benim içim erir.
Mutlulukları daha da artsın isterim hep.

Bu annelik değil, çirkeflik.
Sen o çocuğun halasısın, hadi eşinden yana diyelim ki huzursuz oldu, insanız olabilir.
Fakat uslup bu mudur?

Yaptığı edepsizlik başka birşey değil.
Ben çocuğuna ve eşine üzüldüm hakikaten...
Allah onlara yardım etsin...

Benim kafama takilanda basta ablanin esine sofor ben cocugumu soforle ayni evde koymam 15 yasinda koca oglu var diyip 2 yil cocuga baktirmis onu gectim sizin ablaniz nasil bakti aklim ona ermiyor buyuk konusmayayim bakmam esimi cocugumu sapik yerine koyacak el oglu diycek aile olarak benimseme yok ama bakicam calismasin otursun baksin der cekilirim kenara
Birde kadin asiri duskun ama baska sehirde oturan anneye birakip 1,5 ayda bir cocuk gormeye gidecekmis e bu kadar deli dengesiz patavatsiz sorunlu kisilik olsa kocada almazdi zamaninda heralde diye dusunuyorum
Maalesef özellikle abimin evlilik sürecinde bu dengesiz tavırlara gerekli dikkati çekemedim. Daha önce de söylemiştim, ailemden daha önce de tanıdım ben kendisini. Abimin tanıştığı ilk günden beri ben de tanıyorum onu. Ama işte biraz ailedeki en küçük (abim-ablamla aramızda yaş farkı çok fazla) olmamdan, biraz "sen fazla görümcelik yapma bakalım" tavırlarından, fazla da müdahale edemiyorsunuz, sonuçta abiniz o insanla evlenmeyi tercih etmiş.. Hem insan nasıl desin ki "abi bu kadınla evlenme!" diye. Ama ben zamanında en uygun dille onu bile söyledim abime, aramızdaki samimiyete inanarak. Ama kısmet işte. Kimsenin hayatını çizemiyorsunuz. Olunca oluyor. Tabi evlilik süreci bu. İlerledikçe ve taviz verildikçe de böyle sorunlar daha da büyüyor maalesef..
Aman oğlumuz geç evlendi, aman oğlumuzun huzuru bozulmasın, aman biz karışmayalım, aman kaç yaşında adam biz mi akıl vereceğiz vs derken. Olanlar bunlar..

kardeşim sezeryan doğdu, ben 7 yaşındaydım. annem eğilip kalkamıyordu, beni babam yıkadı. ay ortalığı yıkardım, adam alışmış tabi lifle hatır hatır sürtmeye, kız çocuğuyum mikrop kapmayayım idrar yolu falan oralarımı bir sürtüyor ki sonrasında çiş yaparken yanıyorum. aynı lifle suratımı da sürtüyor cıyaklıyorum. olmaz baba öyle onu benim yüzüme süremezsin sen diyorum.
sonra kardeşimle çok geyiğini döndürdük babam onu da hunharca yıkarmış canını yakarmış. onun da yüzünü en sona bırakırmış onlar da kavga edermiş.

siz kocanıza da bırakmayın çocuklarınızı oldu mu? ben hala insan içinde regl olsam hazırlığım olmasa anneme değil babama gidiyorum.

çocuğunuzu kocanızdan sakınacağınıza evlenirken düzgün erkekler seçseniz diyorum.

benim çocuğum,anneanne ve dedeyle aynı yerde büyüdü.evde dayı da vardı.zaman zaman dayıyla da yalnız kalmıştır,oğlum.(dedesine de dayısına da hayrandır)eşim,oğlumun altını değiştirirdi.kızım da olsa,böyle yetiştirirdim.en ufak bir şüphe olsaydı,içimde,emin olun dünyayı ayağa kaldırırdım.

bakın şimdi taşlar yerine oturuyor.tabi ki uzak akraba ve konu komşuya karşı,dikkatli olacağız.herkesin kucağında hop hop hoplattığı bir çocuk olmayacak,evlatlarımız.ama baba diyorlar,dede diyorlar,ben orada kalıyorum,böyle:KK57:.

kızım 4.5 yaşında ve doğduğu günden beri babası yıkıyor, topa tutulurum şimdi...
bana da gelmişti aynı soru, ben de söyledim, babasına, dedesine, dayısına, amcasına güvenmeden yaşayamam, oldu olacak kendime de güvenmeyeyim.
ama mesela eşimin amcası ne alaka tutacak kucağına alacak kızımı, tanımıyorum ki adamı, tanıdığım kadarıyla da sevmiyorum. bazen mantıklı bir açıklaması olmasa da tuhaf şeyler hissederiz ya, o hissi aldığım kişileri uzak tutuyorum çocuğumdan, paranoyaklıksa paranoyaklık olsun adı, iç huzurum için şart.

Maalesef özellikle abimin evlilik sürecinde bu dengesiz tavırlara gerekli dikkati çekemedim. Daha önce de söylemiştim, ailemden daha önce de tanıdım ben kendisini. Abimin tanıştığı ilk günden beri ben de tanıyorum onu. Ama işte biraz ailedeki en küçük (abim-ablamla aramızda yaş farkı çok fazla) olmamdan, biraz "sen fazla görümcelik yapma bakalım" tavırlarından, fazla da müdahale edemiyorsunuz, sonuçta abiniz o insanla evlenmeyi tercih etmiş.. Hem insan nasıl desin ki "abi bu kadınla evlenme!" diye. Ama ben zamanında en uygun dille onu bile söyledim abime, aramızdaki samimiyete inanarak. Ama kısmet işte. Kimsenin hayatını çizemiyorsunuz. Olunca oluyor. Tabi evlilik süreci bu. İlerledikçe ve taviz verildikçe de böyle sorunlar daha da büyüyor maalesef..
Aman oğlumuz geç evlendi, aman oğlumuzun huzuru bozulmasın, aman biz karışmayalım, aman kaç yaşında adam biz mi akıl vereceğiz vs derken. Olanlar bunlar..

konu sahibi, kusura bakmayın. burada kendi görüşlerimizi tartışırken,konunuzu azıcık sabote ettik.

bana göre,sizin yapacağınız şey,abinizin ailesiyle,ilişkilerinizi minimum seviyeye düşürmek.yenge bu.yapılacak birşey yok.eğer ki"eşinizden eminseniz"yengenin hastalıklı düşüncelere sahip olduğunu düşünerek,kendinizi geri çekeceksiniz.

kendi çekirdek ailenizin huzuru için bunu yapın.bir de sormak istediğim bir konu var.bu yenge,kızını yetiştirirken gösterdiği bu hassaiyeti,kendi ailesine karşıda gösteriyor mu?yani,kendi erkek kardeşi,babası veya kuzeninin,kızına karşı olan davranışlarında,aynı tepkiyi veriyor mu?yoksa,sadece sizin aile bireylerinize mi,bu hassasiyet?

Güvenmek derken gözü kapalı güvenmek değil elbette ama amca dayı gibi yakın kan bağı olan insanları baştan sapık ilan etmek değilde önce bi gözlem ortamı yaratırsin çocuğun tavrına bakarsın ters bi durum görürsen yaparsın bişeyler ama baştan bu erkek potansiyel tehlike uzak dursun demek karşı tarafı ne kadar yaralar amca dayı için söylüyorum

ya zaten kendi akrabalarımızı zamanında gözlemlemişiz.. bizde çocukken onlarla büyüdük .. ben biliyorum mesela kim ne halttır.. eşlerimizin akrabaları için evet gözlem gerekli . pat diye herkesi sapık diye damgalayamayız .çocuklarımızında amca dede vs aile bağı ihtiyaçları var. o ilişkileri sevgiyi alabilmeli çocuklar.. ya ben ölsem ? isterim ki çocuklarım sevgi dolu şekilde büyüsün .. ondan soyutla bundan soyutla nereye kadar..

Kusura bakmayin ama bakmayin dokunmayin uzaktan bakisla sevin sohbet edin iletisim kurun ama dokunmayin hele esiniz bence bir muddet aile toplantilarina katilmasin cocugun duskunlugune mesafe koysun ailenizin her bireyi icin gecerli madem gozunde hepiniz potansiyel sapiksiniz yapabileceginiz bir sey yok yarin taciz ettiler dese pislik yapsa kisisel sorunlardan iftira atsa nasil kurtaracaksiniz yakanizi kadin sikintili kabul edin hatta cocuga gerekli egitimleride bir uzman versin abiniz tutsun kolundan gotursun mahrem egitimi okulda davranislar kime guvenir vs doktor versin o kadin egitim veremez ancak cocugu yanlis kodlar elinizde bir adet sorunlu koz cocugu kalir
Not:yorumu annede yapiyor babada vs konumlari icin yazmadim birebir bu olaya ve bu anneye istinaden yazdim

kalma ablacım var çünkü..
yakın zaman önce birebir şahit olduğum bir olay var ciddi derecede psikolojimi bozan . adamın kızını hamile bırakmasıyla ortaya çıktı..

Kadın ruh hastası mı çıktı?
Olabilir yani ben de söyledim ben de takıntılı kadınımdır,rahatsız olurum evladımın mıncırılmasından.
Peki sizin bunu bile bile kadını çileden çıkarma sebebiniz nedir acaba?
Gerçekten üzüldüm ben.
Kadın ne kadar sinir olmuştur.

kızım 4.5 yaşında ve doğduğu günden beri babası yıkıyor, topa tutulurum şimdi...
bana da gelmişti aynı soru, ben de söyledim, babasına, dedesine, dayısına, amcasına güvenmeden yaşayamam, oldu olacak kendime de güvenmeyeyim.
ama mesela eşimin amcası ne alaka tutacak kucağına alacak kızımı, tanımıyorum ki adamı, tanıdığım kadarıyla da sevmiyorum. bazen mantıklı bir açıklaması olmasa da tuhaf şeyler hissederiz ya, o hissi aldığım kişileri uzak tutuyorum çocuğumdan, paranoyaklıksa paranoyaklık olsun adı, iç huzurum için şart.

linç edilirsek elimi tut tamam mı çok korkuyorum pelin :KK17:

taşlanmazsam bi şey söylemek istiyorum, net kaynak veremeyeceğim ama babanın çocuğu istismar ettiği durumların pek çoğunda babanın öz olmadığı ortaya çıkmış.

valla benim eşimde altlarını değiştirdi , yıkadı.. hala daha küçük oğlanı uyutma görevi eşimdedir..
taşlacanacaksak hep beraber taşlanalım..

linç edilirsek elimi tut tamam mı çok korkuyorum pelin :KK17:

valla isteyen istediğini söylesin, çocuğunu taciz eden anne örnekleri de var, az da değil, e ne bileyim ben sapık olmadığımı, o zaman bırakalım bu bebeler kendi kendilerine büyüsünler :işsiz:
ki çocuğa mahremiyet eğitimi verilmesini, özel alanına izinsiz girilmemesini, çocuğun mıncık mıncık sevilmemesini savunanlardanım ben, ama iş o zaman kimseye güvenme noktasına gelince bi durun sapla samanı karıştırmayın diyorum.
valla babasının benim kadar emeği geçmiştir kızıma, kendi babam da çocuk bakamaz ama uyutup aman kulağını ayırma diyip çok çıkmışımdır dışarı, bunlara güvenememem imkansız, ama en önemlisi çocuğuma o bilinci kazandırmaya çalışıyorum, rahatsız olduğu şey ne olursa olsun itiraz etmeyi ve bana yetiştirmeyi bilsin. daha fazlası hasta eder zaten insanı.

Allah korusun, yaşayanlar için çok çok kötü bir durum baba yani ötesi var mı, altını değiştiren banyo yaptıran kişi.

valla benim eşimde altlarını değiştirdi , yıkadı.. hala daha küçük oğlanı uyutma görevi eşimdedir..
taşlacanacaksak hep beraber taşlanalım..

zaten aklı başında normal bir kadın, kocasında bir tuhaflık varsa sezer gibi geliyor bana, aksi durumda evladı babasından sakınmak etle tırnağı ayırmaya çalışmak gibi değil mi...

valla isteyen istediğini söylesin, çocuğunu taciz eden anne örnekleri de var, az da değil, e ne bileyim ben sapık olmadığımı, o zaman bırakalım bu bebeler kendi kendilerine büyüsünler :işsiz:
ki çocuğa mahremiyet eğitimi verilmesini, özel alanına izinsiz girilmemesini, çocuğun mıncık mıncık sevilmemesini savunanlardanım ben, ama iş o zaman kimseye güvenme noktasına gelince bi durun sapla samanı karıştırmayın diyorum.
valla babasının benim kadar emeği geçmiştir kızıma, kendi babam da çocuk bakamaz ama uyutup aman kulağını ayırma diyip çok çıkmışımdır dışarı, bunlara güvenememem imkansız, ama en önemlisi çocuğuma o bilinci kazandırmaya çalışıyorum, rahatsız olduğu şey ne olursa olsun itiraz etmeyi ve bana yetiştirmeyi bilsin. daha fazlası hasta eder zaten insanı.

aynen öyle. önce çocuğu bilinçlendirmek şart. banyodan çığlık çığlığa çıkardım "babam şeyime sürdüğü şeyi yüzüme sürdü anneee" diye. ay ben çok konuşurum zaten her şeyi anlatırdım. bi de çok güzel posta koyardım "istemiyorum" diye. ısrar eden olursa da artık allah ne verdiyse. bi de bizim ailede zaten erkek yok, ne bileyim hiç öyle şeylere dikkat etmedim.

Back