- Emoji Skoru
- 15.644
- Puanlar
- 248
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
İşte o kısım yorum farkı,beni babam annem gıdıklardı öperdi (dudağımdan değil) sarılırdı bana göre de sevgi gösterisi
İşte aynı noktaya varıyoruz.Siz ne görüyosanız çocuğunuzu sevenlere gösterdiğiniz sınır da o olacak.
Burada kimse halasi dayisi mahrem yerlerine dokunsun ne var diyen kimse yok. Cocuklari korumak mühim tabiki ama bir sey yokken var gibi göstermek ,cocuk ustunden halaya kini kusmak var.
Benim de 5 yaşında bir kızım var ve mahrem eğitimi tabiki verdim. Ama halasinin da opup koklamasina laf etmem.
Cocuklariniza iyi dokunus kotu dokunusun ne oldugunu ogretin. Böyle korkutup ocu gibi gostererek gelecegin vajinismuslarini yetistiriyorsunuz
Gobeginden de mi opmeyecekmisiz? Ayaklarini mincirip yiyebilir miymisiz peki? Ayak fetisi falan olmayalim o zamanBen oğlumu gıdıklıyorum ona da öğrettim o da beni gıdıklıyo sapıksak demek ki ana oğul
Emzirdim bile düşün, hem de 20 ay
Gobeginden de mi opmeyecekmisiz? Ayaklarini mincirip yiyebilir miymisiz peki? Ayak fetisi falan olmayalim o zaman
Çocuğumu her sevene değil, yakın kan bağı olanlara az daha esnek olmak kaydıyla sınır
işte bence mahrem kavramı da burada tartışmaya açılır
zira kimine göre saçı mahremdir örter kimine göre boynu bacağı
kimine göre de sadece memesi ile cinsel organı
çocuğun neresi mahremdir acaba
zira tüm çocuklar oyun oynarken birbirlerini itekler eline neresi gelirse
ya da kovalamaca oynarken
çocuklar da birbirlerini gıdıklar ve kızların henüz çıkmamış memeleri de dahildir buna
3,5 yaşındaki çocuğun mahremi neresidir
bence sadece cinsel organıdır
3,5 yaşındaki bir kız ile erkeğin memesi arasında fark yoktur
beni, şimdi taşlarlar o zaman senin çocuğunun memesini ellesinler diye
Valla 15 16 yaşındaydım annemle yanaktan öpüşüp sonra dudaktanda öperdikçok fantastik yerlere gidiyor konu, hayırlısı..
Konuyu o kadar kisisellestirmisler ki konu neyken ne olmusHala elalemden bahseder gibi bahsetmiyor mu bazıları yeminle bezginlik geldi yahu bu kadın halası değil mi
Benimde en nefret ettiğim şeylerden biri çocukların sapur şupur öpülmesi kucakta zıplatılması falan ama halası yahu az mıncırmayacak mı yabancıyla yakın kavramı diye bir sey var yok mu yoksa
E babalarda taciz ediyor napıcaz peki uzman kişiler bir anlatın bakalım
işte bence mahrem kavramı da burada tartışmaya açılır
zira kimine göre saçı mahremdir örter kimine göre boynu bacağı
kimine göre de sadece memesi ile cinsel organı
çocuğun neresi mahremdir acaba
zira tüm çocuklar oyun oynarken birbirlerini itekler eline neresi gelirse
ya da kovalamaca oynarken
çocuklar da birbirlerini gıdıklar ve kızların henüz çıkmamış memeleri de dahildir buna
3,5 yaşındaki çocuğun mahremi neresidir
bence sadece cinsel organıdır
3,5 yaşındaki bir kız ile erkeğin memesi arasında fark yoktur
beni, şimdi taşlarlar o zaman senin çocuğunun memesini ellesinler diye
Ben kizima ozel yerlerin kulodunun icindeki yerler diye anlatmistim ilk, o zaman niye bikinimin ustunu giyiyorum dedi, giymek zorunda degilsin, sevimli olduğu icin giyiyorsun dedim, giyicem banane memelerimi gormesinler dedi :) o kendi kendine memelerini mahrem ilan etmis yani :) şaka bir yana bence de genital organlari ve poposu mahremidir cocugun. Ama bizim toplumda bunu bile kabullendirmek zor, 5 yasindaki cocugunu cirilciplak denize sokan insanlarla dolu plajlarimiz. Cunku onlar daha cocuk, ne olacak ki...
Himmm ne zaman bi konuda tartisma ciksa sen ne mezunusun, şurda imla yazim hatasi yapan bu yuzdende hic bir konuda fikir beyan etme yetkisine sahip degilsin gibi konusan bilgiclik taslayan birileri mutlaka cikarAma alıntılayacağım ben
Bir şekilde bunu bir mantığa oturtmaları lazım ki bu konuda bu kocalarına güvenmek oluyor.
Ben güvendiklerini de düşünmüyorum ancak bunu mantıklı bulmak, kendi içlerini rahatlatmak zorundalar. Başka türlü çocuğu kocaya bırakma şansları da yok
Ayrıca iki lafı bir araya getiremeyen, terimlerin anlamlarını bilmeden kullanan ve onu da geçtim terimleri doğru yazmayı beceremeyen, Türkçe konuşamayan insanların, uzmanların halen yöntemleri tartışmakta/geliştirmekte olduğu konularda kendilerinden bu kadar emin konuşmalarını ne yapacağız?
Peki teorilerin işlerine yarayan kısımlarını alıp, bir değerlendirme genel anlamıyla nasıl yapılır üzerine detaylı bir şekilde düşünen avukat/psikolog/hakim/öğretmenler varken bu vasıflardan hiçbirine sahip olmadan başka bir insanın suçlu olduğu kanısına kesin olarak varma yetisi 999. seviye üstünlüğünde olanları ne yapacağız?
Ben ikilemde kaldım şahsen
Kendisi psikolog olduğundan mütevellid az biraz biliyor bu işleriHimmm ne zaman bi konuda tartisma ciksa sen ne mezunusun, şurda imla yazim hatasi yapan bu yuzdende hic bir konuda fikir beyan etme yetkisine sahip degilsin gibi konusan bilgiclik taslayan birileri mutlaka cikar
Ama aslinda gercek hayatla alakasiz uzak sadece dur şuna sen o dedigin kelimenin anlamini biliyonmu deyip
Pek bir bilgili akiliymis gibi yazmaya nokta ve vurgule takilip, ne yazdigini dogru yada yada yanlismi dusunmeyen
Kendince yazim hatalariyla yazdiklarinin hakliligi dogru orantili oldugunu dusunen ben bakin hic hata yazmadan yaziyorum
Ozaman dediklerimde dogru diye dusunen
Bilge insanlar
Bilmedigim konuda konusan bilgiclik taslayan zevzeklerden degilim
Bizzat hayatin icinden yasayarak konusuyorum
Ben doktor kadar bilgili hastalar gordum
Eger bir konuda rahatsizliginiz olursa ozaman bildiklerinizle bir doktoru bile sasirtirsiniz
Ama bunu uzaktan hic tanimadigi insanlara sen zaten ne anlarsin kelimelerin anlamini bile bilemezsim diyen zircahil kesime anlatmak zordur.
Peki Insanlara tepeden bakan o zaten anlamiyor diyen insanlarin bu durumlarini nasil cozecez
Not. Tlfonun tuslari takiliyor ve yazim hatalari oluyor
Buna taktiginiz kadar keske ise yarayan seylere takilsaniz.
Ama haklisiniz sizinde isiniz bunlarla ugrasmak
Yanlış: Çocuklar çoğunlukla yabancılar tarafından cinsel istismara uğrar.
Gerçek: Çocuklar çoğunlukla bildikleri ve güvendikleri kişiler tarafından cinsel istismara uğrar. Rapor edilen cinsel istismar vakalarında çocukların dörtte üçü aile üyeleri tarafından ya da aile ve çocuk tarafından bilinen ve güvenilen insanlar tarafından gerçekleştirilmiştir.(Alıntıdır)
işte çocuk gözlemleyerek bu sonuca ulaşıyor zaten
kimin ne şekilde neresine dokunup dokunmaması gerektiğini biliyor
Zaten cocuklarin istemedikleri kisilerin opme, dokunma ya da sarilmalarina hayir diyebilmeleri de mahremiyet egitiminin bir parcasi aslinda. Yani cocuga sadece genital bolgesi mahremdir, oraya dokunulmaz olayini ogretmek degil. Cocugun kendisinin mahrem gordugu/dokunulmasini istemedigi ya da rahatsiz oldugu her yer onun mahremidir. Opulmesini istemiyorsa opulmemelidir. Mahremiyet egitiminin en onemli adimlarindan biri cocugun "hayir" diyebiliyor olmasidir.Iste bu yuzden en cok cocuklarin tepkisine de guvenmek lazim sanki, bizim toplumuzda oyle yaygin ki kendini opturmeyen cocugu zorla opmek, kucaga gitmek istemeye kizip hadi git amcaya vs demek. Cocugu yabani olmakla suclamak. Cocuklara bir yandan mahremiyet egitimi verip, bir yandan insanlar seni zorla öpüp sevebilir, itiraz etme mesaji veriyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?