- Emoji Skoru
- 61.079
- Puanlar
- 898
- Konu Sahibi dreamtheater34
-
sanırım bende kavga cıkarırdım. yengenın zıhnıyet ortada ok. ama bu sekılde söylenmesi çok yanlış. herkesın içinde yapılacak iş degıl.e buradaki bütün konuları tek ağızdan dinliyoruz.. ama ne hikmetse "kaynanam beni eziyor" diyen üyelere hiç "bir de kaynananı dinleyelim hacı" demiyoruz.. konu ne zaman yenge, hop birden empatiklik giriyor devreye.. yahu kadın kendini elletiyorsun demiş, resmen kadına iftira atmış.. dava açsa kazanır yahu, halaya tacizci demiş.. konu sahibinin yengesine gıcıklığı olsa onun olduğu ortama girmez zaten, gelip burada mı kadına çamur atacak :) ha ben olsam orada komaya sokar, konunun sonunda da "şu an acil serviste" yazardım ama benim kadar tatlı değil konu sahibi..
ben kendi adıma tek taraflı yorum yapmıyorum...aynı olayı üç farklıkişiden dinle öncesini sonrasını hepsine de haklı dememiz gerek o zaman
ihtimalleri konuşacağız, sorgulayacağız, bunu demek istemiştim,yoksa yanılırız ve yanlış cevaplar veririzpeki ne yapacağız? bütün konu açanların yengesini, kaynanasını, görümcesini mi bulup getireceğiz :)
ihtimalleri konuşacağız, sorgulayacağız, bunu demek istemiştim,yoksa yanılırız ve yanlış cevaplar veririz
Ya sizin bu yorumuza istinaden neredeyse bütün yorumlari okudum ama ancak 10. Sayfaya kadar.normalde ilk mesaji okur sonra yorum yaparım ama senin bu yorumundna sonra konu sahibin dediginiz yorumu merak ettim 10. Sayfaya kadar okudum ama goremedim.Bir saniye ya yengenize hasta dedim, dayagi hketmis dedim ama yorumunuzu simdi gordum. Kac kere esiniz ve sizin tutumlrinizla ilgili abinizle ve yengenizle konusmussunuz! Neden?! O konusmalar, yanliz kalmamalrini saglama falan? Esiniz kucucuk bebekle odada yanliz kalsa ne olur? Neden mesafe koysun? Kafam cok karisti.
Bugun kuzenimin kizinin altindaki kiyafetin sort mu yoksa etek mi oldugunu anlamak icin popisine dokundum. Sapik miyim ben? Yegenimi de minciklarim popisine de vururum. Benim de oglum yahu o. Ha kendi oglum ha o. Niye mesafe koyayim. Niye bunlari dusuneyim. Sahi siz niye dusundunuz. Yani rahatsiz olursaniz ne demek? Kim kardesinin coxugunu sevmesinden rahatsiz olur ki? En fazla denir ki hani sen yaarsin sorun yok ama bu sefer ona normal gelir baskalarinin da dokunmasina izin verir. Siz sizi pedofiliyle suclayan insana karsi susarak neyi amacladiniz ben anlamadim?
Konu bana ve özellikle eşime odaklandığı için bir açıklama yapmam gerek diye düşünüyorum.
Öncelikle, şunu bilmenizi isterim, ailemi ziyaretlerimizde, eşimi asla ve asla yeğenimle birebir baş başa kalacak şekilde yalnız bırakmadım. Bu hem benim ve eşimin içinin rahat etmesi için hem de abim ve eşinin rahat etmesi içindi. Kimsenin aklında en ufak bir soru işareti kalmasını istemedim hiç bir zaman. Biz oynarken, muhabbet ederken, Tv izlerken vs annesi yanında yoksa bile mutlaka ben yanında olurum ve mutlaka gözüm yeğenimin üzerindedir. Tekrar söylüyorum, bu eşime güvensizliğimden değil, aksine güvenimden kaynaklıdır. Ki o da böyle olmasını ister, asla tek başına kalmaz, ikimiz yeğenimle bir odadaysak yani üçümüzsek, ben odadan çıkmaya kalksam "gitme, hadi Xcim biz de çıkıyoruz" der ve anne babasının yanına gider. Daha önce de söylediğim gibi, onu nasıl sevdiğimize, onunla konuşurken nasıl cümleler kurduğumuza, aldığımız hediyelere kadar çok dikkatli oluruz. En ufak bir yanlış anlaşılma olmamasına özen gösteririz.
Daha yeğenim yaşını doldurmamışken bu konuyu abimle konuşmuşluğum da var. "Abi bak ileride biz gelip gidince sıkıntı olmasın, evet zaten çok samimi değiliz ama istemediğin bir şey varsa söyle, bir yanlış görürsen söyle" vs diye.
Sanırım açtığım konudaki "oynaşıyorduk" kelimesine takılanlar olmuş. Ona da takılmamanızı öneririm, zira emin olun yeğenimin mahrem yerlerine dokunmayacak kadar bilinçliyim ve mıncıklamak, sıkmak, "ellemek" suretiyle sevmem yeğenimi. Saçını toplarım, o benim saçımı tarar -güya-, mesela tırnaklarıma bakar ojeliyse çok hoşuna gider sorar vs.
Daha abimin eşi hamileyken eşimle aramızda geçen konuşmada ise, gayet arkadaşça bir üslupla "Bak canım, o benim de kanım sayılır, nasıl sen benim yeğenlerimi sevip sayıyorsan ben de ona özen göstereceğim, ama abinin ya da eşinin içine sinmeyen bir şey olursa lütfen söyle" tarzı bir konuşmamız da olmuştur.
Özellikle 2 yaşından sonra eşime karşı oluşan düşkünlüğü sebebiyle abimle yaptığım başka bir konuşmada da, abime bunun bir sorun olup olmayacağını, isterse eşimin kızına mesafe koyabileceğini, buna alınmayacağını gayet sevecen bir dille anlattım. Abim ise, "Ben senin eşine zaten kızım sayılabilecek seni verdim, kendi kızımı de gözüm kapalı emanet ederim, duymamış olayım" dedi.
Ve bugün anlattığım olaylara kadar da, biz tüm dikkatimiz ve özenimizle yeğenimle ve abim-eşiyle ilişkimizi sürdürüyorduk. Herhangi bir şikayet, uzaklaşma, mesafe koyma, beğenmeme, şüphelenme tavrı olmamıştı.
Ki abime defalarca da tekrarladım, yanlış anladığın, içine sinmeyen bir hareket olursa lütfen söyle, yeğenim demek çocuğum demek benim için, onun üzülmesi senin üzülmen demek diye.
Ben ve eşim yeğenimi boğan, sıkan, mıncıklayan, mahrem bölgelerine dokunan, annesine babasına saygısızlık yapan, eğitimine karışan insanlar değiliz. İstismar eden insanlar hiç değiliz....
altta yatan mesaj şu bir baba 3 yaşındaki kızını bile o halde görse kötü düşünebilirCaiz mi değil mi bilmiyorum da benim kızım ya da oğlum olsa iç çamaşırıyla dolaşmasına izin vermem.
Gerçekten hoş durmuyor bence.
Ya sizin bu yorumuza istinaden neredeyse bütün yorumlari okudum ama ancak 10. Sayfaya kadar.normalde ilk mesaji okur sonra yorum yaparım ama senin bu yorumundna sonra konu sahibin dediginiz yorumu merak ettim 10. Sayfaya kadar okudum ama goremedim.
Merak ettim nasıl ve nerede yazmis esimle yalniz birakmayin diye?
2 yasinda ki cocuga esim mesafe koyabilir diye abiye teklif yapilmasi normal mi?
Soruyorum hatunlar
Hanginiz boyle birsey yaparsiniz.
Ben abi olsam
Kardesim gelip abi esimin kiziniza olan sevgisi rahatsiz ediyorsa
Mesafe koymasini saglayabilirim dese
Suratina bakarim dakikalarca.
Yenge kadar siz de normal degilsiniz.
Yada yengeyi tereddute dusuren tamamen sizin asiri asiri ve de cok asiri olan
Tutumunuz.
Hayir olsun.
Buldum dediginiz mesaji.Bir saniye ya yengenize hasta dedim, dayagi hketmis dedim ama yorumunuzu simdi gordum. Kac kere esiniz ve sizin tutumlrinizla ilgili abinizle ve yengenizle konusmussunuz! Neden?! O konusmalar, yanliz kalmamalrini saglama falan? Esiniz kucucuk bebekle odada yanliz kalsa ne olur? Neden mesafe koysun? Kafam cok karisti.
Bugun kuzenimin kizinin altindaki kiyafetin sort mu yoksa etek mi oldugunu anlamak icin popisine dokundum. Sapik miyim ben? Yegenimi de minciklarim popisine de vururum. Benim de oglum yahu o. Ha kendi oglum ha o. Niye mesafe koyayim. Niye bunlari dusuneyim. Sahi siz niye dusundunuz. Yani rahatsiz olursaniz ne demek? Kim kardesinin coxugunu sevmesinden rahatsiz olur ki? En fazla denir ki hani sen yaarsin sorun yok ama bu sefer ona normal gelir baskalarinin da dokunmasina izin verir. Siz sizi pedofiliyle suclayan insana karsi susarak neyi amacladiniz ben anlamadim?
Bilmiyorum bir yorumama mi istinaden yazdiniz ama halanin gelip boyle bir seyi abisine soylemesi gercekten sacma olur. Ama cocuğu zaten eniştesin severken dikkat etmesi gerekir. Eniste dikkat etmediğin de gidip halanin kocasini uyarmasi gerekir bence.
2 yas çocukların boyu koltukta oturan insanın bel hizasına denk geliyor. Erkekler de bacaklarını ayirip oturuyor. Çocuk onunla konuşurken çocuk oturan kisinin apis arası hizasına denk dusuyor orada oyun oynuyor, konuşuyor vs oluyor. Çocukları zaten enişte de olsa anne baba anneanne gibi direk çocuğa bakanlar dışında insanların kucağına oturtmasina da sinir oluyorum açıkçası. Yere oturtsunlar oynasinlar. Yanına koltuğa oturtsun oynasin işte. Bacakları ayırıp çocuğu ortaya alıp ne oynarlar anlamıyorum ya da kucağında olunca ne oluyor. Bunu yapan kişi bu yakın temasları çocuk için normallestiriyor demektir. Bu da çocuklari tacize açık hale getiriyor kanaatindeyim.
Ben anneyi haklı bulmuyorum fakat. Konu sahibinin abisine bu kadar gereksiz açıklama yapmasını okurken sizinle aynı şeyi düşündüm.11
eksiklik var bir parçada,ne oluyor ki siz abinize
Özellikle 2 yaşından sonra eşime karşı oluşan düşkünlüğü sebebiyle abimle yaptığım başka bir konuşmada da, abime bunun bir sorun olup olmayacağını, isterse eşimin kızına mesafe koyabileceğini, buna alınmayacağını gayet sevecen bir dille anlattım. Abim ise, "Ben senin eşine zaten kızım sayılabilecek seni verdim, kendi kızımı de gözüm kapalı emanet ederim, duymamış olayım" dedi.diyorsunuz
eşinize sapık yaftasını ilk yapıştıran sizsiniz, acayipsohbetler,ben anneyi haklıuldum, haklı sebepleri olmalı
sanırım bende kavga cıkarırdım. yengenın zıhnıyet ortada ok. ama bu sekılde söylenmesi çok yanlış. herkesın içinde yapılacak iş degıl.
Ayni anda mesaj yazmissi.Off hassas anneler turemis burda da. Mahremiyet egitimi korumak kollamak ayri etrafindaki herkesi sapik gibi gorup kafayi siyirmak ayri. Sadece basini oksayacakmisiz. Oldu
16. Sayfaya bakin. Esimle yanliz birakmam demis. Ilginclik var bu konuda ama hayirlisi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?