Sapık mıyız biz?!!?? Bu nasıl zihniyettir!!

sanırım bende kavga cıkarırdım. yengenın zıhnıyet ortada ok. ama bu sekılde söylenmesi çok yanlış. herkesın içinde yapılacak iş degıl.

ben kendi adıma tek taraflı yorum yapmıyorum...aynı olayı üç farklıkişiden dinle öncesini sonrasını hepsine de haklı dememiz gerek o zaman

peki ne yapacağız? bütün konu açanların yengesini, kaynanasını, görümcesini mi bulup getireceğiz :)

peki ne yapacağız? bütün konu açanların yengesini, kaynanasını, görümcesini mi bulup getireceğiz :)
ihtimalleri konuşacağız, sorgulayacağız, bunu demek istemiştim,yoksa yanılırız ve yanlış cevaplar veririz

Ya ben kk'da yorum yapan herkesin konuyu okuyup anladığını düşünmüyorum artık.
Bacaklarını sevmiş ayaklarını sevmiş ve ailesinin yanında! Bunda ne var hanımlar ya? Ayrıca yengenin bu kadar agresif davranması ve kızın yanında eniştenin oralarına yatmasının lafını yapması çook edepsizce. Çocuk artık oraların farklı yerler olduğunu biliyor. Baştan aşağı hata akıyor yengenin tavırlarından.
Üzülmeyin konu sahibi. Konunuzu okurken sizin de hassasiyet sahibi olduğunuzu ve ailesinin yiğeninize verdiği mahremiyet eğitimiyle ilgili bir sorununuz olmadığını çıkardım ben. Yorumlarla canınızı daha da sıkmayın. Ben de bir halayım ve sizi çok iyi anlıyorum.
İnşallah yenge çocuğu bu konularda sıkıştırmaz da vajinismüs olmaz çocuk büyüyünce.

Anlamadigim sizin cocugunuz olmuyorsa
Neden gitsin kendisi dogursun demiş yengeniz
Yani o laf icin kizilir
Siz hic buraya takilmadiniz
Cocugum olmasa. Heralde en cok buna takilir, hatta konuyu biz sapikmiyiz degilde, cocugm olamadigi halde dogur diyen yenge diye acardim.
Acikcasi sizin takildiginiz noktalardan ziyade buna en cok takardim
Kocami sevmiyor beni sevmiyor. Cocugunada asiri korumaci tmm okey der
Ama benim eksikligini hissettigim konuyu yuzume vuurur gibi soylemesinden kirilir kotu olurdum
Sizin kafaniz sapikliga takili kalmis niyeyse

Ama bu bahsetiginiz cok daha acimasizca bir soz

ihtimalleri konuşacağız, sorgulayacağız, bunu demek istemiştim,yoksa yanılırız ve yanlış cevaplar veririz

ama size cevap verecek olan yine bir kişi.. yani kadına kocan sapık mı dediğiniz de "aa evet ya öyle" mi diyecek :) sorguladığınız ve araştırdığınız ihtimalleri bizzat olay mahalinde araştıramayacağınıza göre cevap alacağınız kişi yine tek ağız olan konu sahibi olacak.. kaldı ki konu sahibinin kişisel rahatsızlıklarını sorgulamak ciddi anlamda hadsizlik.. çocuk isteseler size ne, istemeseler size ne.. gerçekleri ortaya çıkartacağım diye sınırları aşmamak gerekiyor..

Ya sizin bu yorumuza istinaden neredeyse bütün yorumlari okudum ama ancak 10. Sayfaya kadar.normalde ilk mesaji okur sonra yorum yaparım ama senin bu yorumundna sonra konu sahibin dediginiz yorumu merak ettim 10. Sayfaya kadar okudum ama goremedim.

Merak ettim nasıl ve nerede yazmis esimle yalniz birakmayin diye?

Valla konuyu okurken hem utandım hem kızdım bu ne yaa yok ellemiş de elletmiş de yuuh!

Herkes yengeyi haksız bulmuş ama şöyle birşey olabilir; kadın yanlış bir hareket gördü biriktirdi içinde, uygun bir an kolladı ve söyleyeceğini söyledi. Üslubu kötü gb geliyor ama ya gerçekten ortada tepki verilmesi gereken bir durum varsa?

Böyle çocuklarla vıcık vıcık oynanmasından ben de hazetmem, ayrıca bu konuları az buçuk araştıran varsa bilir; çocuklar taciz gördüğü kişiden bir anda soğuyup kaçar diye kesin birşey yok, bazen taciz eden kişi sevdiği biridir fakat sadece bazı hareketlerini sevmiyordur.

Bir de başka bir üye daha belirtmiş ben de aynı fikirdeyim; siz sürekli bir sorun yok değil mi falan diye abinizin nabzını ölçmüşsünüz de bu dialoglarınızdan yengenin haberi olduğunu sanmıyorum. Kaldı ki abiyle değil yengeyle konuşulması gerekirdi.

Bu arada kimseye de yüzde yüz güven duymam. Sapıklar da öyle sanıldığı gb insan içine karışmayan asosyal kişiliklerden değil gayet sosyal görünen ilgili nazik sevecen kişilerden çıkıyor. Kimsenin kimseyi o zaman çocuklarınızı faunusa koyun diye eleştirmeye hakkı yok.

Konunun başında yengenin verdiği tepkinin aşırı,üslubunun çok yanlış olduğunu düşündüm.
Evet mahremiyet eğitimi verilmeli ama o akşamki tavırları bütünüyle yanlış.bunu zaten birçok üye yazmış.
Bence görüşmemezlik etmeyin,önce abiniz ile konuşun.kırıldıgınız noktaları anlatın.daha sonra yengeniz ile konuşun neden böyle bi tepki verdiğini sorun.
Üstü kapatılınca suçlamaları kabul etmiş gibi olursunuz bence.

Ancak anlamadığım nokta siz neden abiniz ile "yanlış anlaşılmaları" önleyecek bu konuşmaları yaptınız?
Evet daha önce yazmışsınız yengemin böyle bi havası vardı,engellemek istedim diye.
Yengenizin "kızımı taciz ederler" havasını nasıl sezdiniz?
Neden daha üç yaşındaki bi bebek için abiniz ile en az üç defa "bak bizden kızına zarar gelmez" konuşması yaptınız?

Yani bana çok ilginç geliyor.
Bana bu şekilde -ortada hiçbir durum yok iken- "kızın ile yalnız kalmıyoruz" "yanlış anlaşılma olmasın ha" tarzı bi konuşma yapılsa bunda bi iş vardır,insan durduk yere böyle bir konuşma yapmaz derim;hiç şüphem yokken karşımdaki kişiden şüphe ederim.

Bu konuşmaların nedenini açıklarsanız çok sevinirim,çok merak ediyorum zira.

Caiz mi değil mi bilmiyorum da benim kızım ya da oğlum olsa iç çamaşırıyla dolaşmasına izin vermem.
Gerçekten hoş durmuyor bence.
altta yatan mesaj şu bir baba 3 yaşındaki kızını bile o halde görse kötü düşünebilir
zannediyorum ki sizin çocuğunuzu iç çamaşır ile dolaşma fikrini sevmemenizin bununla bir ilgisi yoktur

Off hassas anneler turemis burda da. Mahremiyet egitimi korumak kollamak ayri etrafindaki herkesi sapik gibi gorup kafayi siyirmak ayri. Sadece basini oksayacakmisiz. Oldu

16. Sayfaya bakin. Esimle yanliz birakmam demis. Ilginclik var bu konuda ama hayirlisi.

Bilmiyorum bir yorumama mi istinaden yazdiniz ama halanin gelip boyle bir seyi abisine soylemesi gercekten sacma olur. Ama cocuğu zaten eniştesin severken dikkat etmesi gerekir. Eniste dikkat etmediğin de gidip halanin kocasini uyarmasi gerekir bence.

2 yas çocukların boyu koltukta oturan insanın bel hizasına denk geliyor. Erkekler de bacaklarını ayirip oturuyor. Çocuk onunla konuşurken çocuk oturan kisinin apis arası hizasına denk dusuyor orada oyun oynuyor, konuşuyor vs oluyor. Çocukları zaten enişte de olsa anne baba anneanne gibi direk çocuğa bakanlar dışında insanların kucağına oturtmasina da sinir oluyorum açıkçası. Yere oturtsunlar oynasinlar. Yanına koltuğa oturtsun oynasin işte. Bacakları ayırıp çocuğu ortaya alıp ne oynarlar anlamıyorum ya da kucağında olunca ne oluyor. Bunu yapan kişi bu yakın temasları çocuk için normallestiriyor demektir. Bu da çocuklari tacize açık hale getiriyor kanaatindeyim.

Buldum dediginiz mesaji.

Okudum.

Bende onu diyorum
O an hosuna gitmeyen bir hareket olduysa
Esini cekersin canim dikkatli ol der gecersin.
Yenge daha hamileyken
Nasil davranacaklarinin muhasebesini yapmislar.
Konusmuslar bunlari yani.

3 kez gidip mesafe koyabiliriz bebeginize denilmis. Yetmemis bak varsa bisey lutfen soyleyin, esimle ilgili bir rahatsizlik olursa
Haberimiz olsun, bak ölümü görün soylemezsenize baglamislar resmen.

Valla ben olsam suphe etmeyecegim varsa da ederim.
Zorla kafalarina sokmus gibiler.

Çok saçma sapan bir tepki kadın cidden arsız belkide kendi yasamıstır çockken biseyler bilemem ama tepkisi normal değil. Bende çocuğuma özel bölgelerini öğretiyorm dedesinden dayısından bile sakınıyorum 4yasında henuz ama kimseye belli etmiyorum. Kızımla konusurum anlatırım ailemizde bilir dokunmaması gerekn yerlerini..
Velhasıl ben olsam o kadnı yolardım halasıyla istedigi kadar oynar benimkihatta banyo bile yaptırır. Bence bu kadın olay çıkartmak için bunu bahane etti bilemıyorum. Keske tepki verseydiniz sert bi tepki haddını bildirseydin

Gorumcemin esime ya da bana, isterseniz kizinizla esim arasina mesafe koyalım dedigini dusunemiyorum bile, o zaman sapik yaftasini yapistirirm iste. Bir insan neden durup dururken boyle bir sey dusunur ve soyler ki? Daha once boyle bir uyari da almamislar hani ona istinaden soyledi desem.

Bu arada ben de halayim, 2 yegenim var anne baba ayri, bu yaz tatile goturduk, bu cocuklari her gun yikadim, giydirdim, tuvaletten sonra temizliklerini yaptim. Ayni sekilde benim kizima da isimiz oldugunda halasi bakar, sever de oper de, insan neden abisine (henuz bir uyari yokken) yanlis anliyorsaniz mesafe koyalim der iste bunu aklim almadi.

Son düzenleme:
Ben anneyi haklı bulmuyorum fakat. Konu sahibinin abisine bu kadar gereksiz açıklama yapmasını okurken sizinle aynı şeyi düşündüm.

sanırım bende kavga cıkarırdım. yengenın zıhnıyet ortada ok. ama bu sekılde söylenmesi çok yanlış. herkesın içinde yapılacak iş degıl.

Herkes zaten yengenin sacmaladiginin çok alakasız bir tepki verdiğini farkında konu sahibini ve eşinin duygularını tahmin edebiliyorum. biz de bir daha kızını sevmeyiz diyip cok da sallamamalari lazımdı bence.

Ayni anda mesaj yazmissi.
Evet okudum.

Dofruyu soylemek gerekirse. Zaten bu tur olaylar olduğundan, bence karsidaki aile (yenge ve abi) yanlis anlasilmayi en bastan onlemek icin demis.
Cunku inanin beni. Cocugum yok, burdaki konulari okuduktan sonra en samimi arkadasimin bebegini sevmeye bile cekiniyorum.
Yanlış anlarmi acaba diye.
Belliki konu sahibi belki gordugu egitimden dolayida bu konularla muhattap ve mutlaka zaten tv se hergu goruyoruz kuzeni enistesi anasi danasi tevacuz etti diye.

Benimde hosuma gitmez esimin yada bir baskasinin bir cocukla yalniz kalmasi. Bu guvensizlikten değil acaba karsidaki insan yani cocugun annesi vea babasi tedirgin olur mu diye.
Ve tedirgin olmasin diye ve uygunda olmadiig icin.

Yani bu durumda kizin korktuğu basina gelmis.

Ben yengenin verdigi tepkiyi gereksi buluyorum. 6 hatta 7 tane yegenim var. Ope dove severim (hoç artik uzaktayim ama)
Kameradna bile esimi tandigo halde daha hic reelde gormedigi halde ozaman 3 yasindaki yegenim esimin kucagina atladi. Abii diye. Kameradan konusuyorlardi
:) kimseye guvenemezsek bu omur masil gececek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…