- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi Maariftakvimi
-
Kiminle problemliysen git onunla uğraş benimle değiltebrik eden de kabahat zaten.aciilen iyi dileklerimi geri alıp gülünmesi gerekene herzamanki gibi gevrek gevrek gülüyorumm hadi bye
tereliye hanım sitede ben gülmemle meşhurum en azından tuhaf tuhaf konularımla ve kaynanamla değil değil mi?neyse yazma artık bana görmezden gel kulvarlarımız farklıKiminle problemliysen git onunla uğraş benimle değilHadi güle güle
Allah Allah bir ara benimde gülmem popülerdi hatta dalga sanmışlardı konuları bana mı özendin herneysetereliye hanım sitede ben gülmemle meşhurum en azından tuhaf tuhaf konularımla ve kaynanamla değil değil mi?neyse yazma artık bana görmezden gel kulvarlarımız farklı
yav sen de benim gibi gevrek gevrek gül engelleyen mi var emojiler bedava sitede ücretli değil farkındaysan bas bas bolca emojilere gül elini korkak alıştırmaAllah Allah bir ara benimde gülmem popülerdi hatta dalga sanmışlardı konuları bana mı özendin herneyseben sana değil sen bana cevap veriyorsun lütfen sende beni gözardı et.Bys
Ben herşeye gülmem gerzeklere hiç gülmem neyse polemiğe giremem takıl sen.Belliki feleğin sillesi vurmamış sana vurunca onunla bununla uğraşmazsınyav sen de benim gibi gevrek gevrek gül engelleyen mi var emojiler bedava sitede ücretli değil farkınsaysan bas bas bolca emojilere gül elini korkak alıştırma
Ben ünlü bir ilahiyatçıdan dinlemiştim “bu dünyada kabul olmuyorsa dua ahirete bırakılır” diyordu.Yani ahirette karşınıza çıkartılır keşke diğer tüm dualarım ahirete kalsaydı dedirtecek kadar memnun eder kulu diyordu yanlış hatırlamıyorsam..Bu arada ban gelecek gibi ya hadi neyseDoğru edilmeyen dua musibet getirir.
Cumayi cumartesiye baglayan gece hanım kızlarin başına bekarlik vuruyor sanırım bu kaçıncı konuUzun uzadıya yazıp anlatamayacak kadarda halsiz...
Nolur yanlış anlamayın konu dini bi konu yada polemik yaratma düşüncesi degil
Ama sanki kırgınım hep hayatımda duygusal beni sevecek sevip sevilebilecegim birini istemistim yıllarca dua ettim yıllarca bekledim hayatımda aslında her sey cok kötüydü ama ben hep beni sevecek insanin geleceği zamana takılı kalmışım o gelince Her sey düzelecek gibi ne o geldi ne kötü seyler düzeldi.
Ben bekledim dua ettim bekledim yine dua ettim bekledim yıllar yıllar gecti herkesin adım adım ilerleyen mutluluğuna şahit oldum işine işinde yükselişine evliliğine mutlu ailesine evine arabasına maddi manevi herşeyine
Yine yılmadım gec olacak ama en güzeli benim olacak diye bekledim sonra yavas yavas tükendigimi farkettim aslında uzunca bi süre tükendikten sonra yavas yavas farkettim sonra baktım ki yavas yavas elimden ibadetlerim gidiyor sonra dualarım sonra maneviyatını iyice kaybettiğini farkettim.
Sonrasında umutlarımda bir bir gidiyordu Ama hani yüreğimin bi yerinde kendime bile itiraf edemedigim umutlarım kalmıştı ama öyle benden giden şeylerle hep insanların güzel anlarına şahitlik ederek geçirdim.
Hani bi söz var ya olsundu herhalde bende bu dünyaya hayırlı olsun demek icin gelmiştim galiba benimkide öyleydi.
Ama giden hocbirseye kaybettiğim maneviyatim kadar acımadı canim hala maneviyatı göstermelik degil sağlam birini gördüğümde icinde bir yerlerde biseyler sızlıyor.
Neyse birde o insanın geleceği hissi hep kalbimin bir kenarındaydı o gelecek gerçekten sevme sevilme hissini bende yaşayacağım diye cok bekledim.
Bi arkadaşım vardi Allaha isyan ederdi o ettikçe ben üzülürdüm kalbim kırılırdı ben inanıyorum Allahın vereceğine derdim imtihan derdim
Sonra iyiden iyiye Tanrı bana vermiyor diye ona kırılmaya başladım kimseye söyleyemedim karşımdakini etkilerim onun da inancını zedelerim diye
Psikologa gittim ama ona bile anlatamadım ta son gittiğin seansa kadar
Ama benim yıllarca dua edip bekleyip sahip olamadığım herşeyin insanlarin tereyağından kıl çeker rahatlığına sahip olmaları iyice çökertti maneviyatımi
kibledim asıl sana bye byeeeeeeeBen herşeye gülmem gerzeklere hiç gülmem neyse polemiğe giremem takıl sen.Belliki feleğin sillesi vurmamış sana vurunca onunla bununla uğraşmazsın
Aslında şöyle bir durum var. Dua da ne istediğini bilmek gerekir.Ben ünlü bir ilahiyatçıdan dinlemiştim “bu dünyada kabul olmuyorsa dua ahirete bırakılır” diyordu.Yani ahirette karşınıza çıkartılır keşke diğer tüm dualarım ahirete kalsaydı dedirtecek kadar memnun eder kulu diyordu yanlış hatırlamıyorsam..Bu arada ban gelecek gibi ya hadi neyse
ben köşeme çekildim feleğin sillesini bekliyorummBen ünlü bir ilahiyatçıdan dinlemiştim “bu dünyada kabul olmuyorsa dua ahirete bırakılır” diyordu.Yani ahirette karşınıza çıkartılır keşke diğer tüm dualarım ahirete kalsaydı dedirtecek kadar memnun eder kulu diyordu yanlış hatırlamıyorsam..Bu arada ban gelecek gibi ya hadi neyse
-Tercih- yazmışsınız işte zaten.Tanrı değil de Allah demeyi tercih etmemenizin sebebi tam olarak nedir .size istediklerinizi vermedi diye mi
Yoksa hepppp mi tanriydi O sizin icin
Bunu ben de dinledim.Ben ünlü bir ilahiyatçıdan dinlemiştim “bu dünyada kabul olmuyorsa dua ahirete bırakılır” diyordu.Yani ahirette karşınıza çıkartılır keşke diğer tüm dualarım ahirete kalsaydı dedirtecek kadar memnun eder kulu diyordu yanlış hatırlamıyorsam..Bu arada ban gelecek gibi ya hadi neyse
Çok doğru bir tespit haklısınız.Amin inşallah nurlar içinde yatsınAslında şöyle bir durum var. Dua da ne istediğini bilmek gerekir.
Örneğin bazı kadınlar eşim babama benzesin der. Ama babası belki uysal ama cimri bir adamdır. Kadının duası tutar gider cimri bir adamla evlenir ..eee tamam işte sen istedin Allah verdi ama bilmez ki istediği şey hayır değil şerdir. O yüzden dua konusu incedir...
Ha hayırlı dua da dünyada karşınıza çıkmamışsa ahirette yolunuzu gözlüyordur..
Bu arada konudan bağımsız Barkın bayoğlu öldüğünde günlerce ağladım. Hala videolarını izlerken içim acıyor. Ve iyiler bu dünya için ne yazık ki hep fazla... Ruhu şad olsun
Biseyi tercih etmenizin yada etmemenizin bir sebebi vardir-Tercih- yazmışsınız işte zaten.
TıpppBunu ben de dinledim.
‘Eğer ki görseydiniz oradaki karşılığını, keşke hiçbir duam kabul olmasaydı, hep ulaşılmazı isteseydim diye sitem ederdiniz’ gibi bir cümle kurulmuştu devamında.
Bekle bekle bulursun.Ama ikinci üyelik alıp konu açarsın dimiben köşeme çekildim feleğin sillesini bekliyorumm
alakayı çözemedim açıklar mısınız tereliye hanımcımBekle bekle bulursun.Ama ikinci üyelik alıp konu açarsın dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?