Sanırım Tanrıya Kırgınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.725
2.709
133
Uzun uzadıya yazıp anlatamayacak kadarda halsiz...

Nolur yanlış anlamayın konu dini bi konu yada polemik yaratma düşüncesi degil
Ama sanki kırgınım hep hayatımda duygusal beni sevecek sevip sevilebilecegim birini istemistim yıllarca dua ettim yıllarca bekledim hayatımda aslında her sey cok kötüydü ama ben hep beni sevecek insanin geleceği zamana takılı kalmışım o gelince Her sey düzelecek gibi ne o geldi ne kötü seyler düzeldi.

Ben bekledim dua ettim bekledim yine dua ettim bekledim yıllar yıllar gecti herkesin adım adım ilerleyen mutluluğuna şahit oldum işine işinde yükselişine evliliğine mutlu ailesine evine arabasına maddi manevi herşeyine

Yine yılmadım gec olacak ama en güzeli benim olacak diye bekledim sonra yavas yavas tükendigimi farkettim aslında uzunca bi süre tükendikten sonra yavas yavas farkettim sonra baktım ki yavas yavas elimden ibadetlerim gidiyor sonra dualarım sonra maneviyatını iyice kaybettiğini farkettim.

Sonrasında umutlarımda bir bir gidiyordu Ama hani yüreğimin bi yerinde kendime bile itiraf edemedigim umutlarım kalmıştı ama öyle benden giden şeylerle hep insanların güzel anlarına şahitlik ederek geçirdim.

Hani bi söz var ya olsundu herhalde bende bu dünyaya hayırlı olsun demek icin gelmiştim galiba benimkide öyleydi.

Ama giden hocbirseye kaybettiğim maneviyatim kadar acımadı canim hala maneviyatı göstermelik degil sağlam birini gördüğümde icinde bir yerlerde biseyler sızlıyor.

Neyse birde o insanın geleceği hissi hep kalbimin bir kenarındaydı o gelecek gerçekten sevme sevilme hissini bende yaşayacağım diye cok bekledim.

Bi arkadaşım vardi Allaha isyan ederdi o ettikçe ben üzülürdüm kalbim kırılırdı ben inanıyorum Allahın vereceğine derdim imtihan derdim
Sonra iyiden iyiye Tanrı bana vermiyor diye ona kırılmaya başladım kimseye söyleyemedim karşımdakini etkilerim onun da inancını zedelerim diye
Psikologa gittim ama ona bile anlatamadım ta son gittiğin seansa kadar

Ama benim yıllarca dua edip bekleyip sahip olamadığım herşeyin insanlarin tereyağından kıl çeker rahatlığına sahip olmaları iyice çökertti maneviyatımi

Yanlış dua ediyor olabilir misiniz? Dualarımızın karşılığı illa bu dünyada verilecek diye birşey yok, üstelik en güzeli benim olsun demek de bir garip geldi. Bence siz düşüncelerinizi gözden geçirin, kalben inanın verilene de verilmeyene de şükredin sonra herşey çözülür..

Seni benim kadar iyi anlayan olamaz.
2 yıldır hep Allah isyan ettim biliyorum günah ama başkalarına sunulan fırsatlar neden bana verilmedi nedem hep ben ağladım neden hep isteyipte olduramadğım şeyler için hayırlsı buymuş demek zorunda kalan ben oldum diye düşğndüm..
Rabbine 2018 yılımda namaz sonu bi dua etmiştim birkaç ay sonra o dua kabul oldu sanıp nasıl şükürler ettim ama bi görsen. Sonra bir baktım ki zamanında dua ettiğim şükrettiğim şeyi Allah tekrar elimden aldı, nasıl oldu bitti anlamadım. Hani kalben isteyin olur derler ya bir mülakatı o kadar çok istemiştim ki gene Allah nasip etmemeişti. Vardır bi hayr dedim ama ne yalan söyleyeyim kaç yıldır olmayan şeylerin hayrını ben de göremedim. Ne diyim ki, bu hayatta bizim gibiler hep sınanıyor. Sağlığmız olsun da gerisi boş artık.

Bersisa yı bilirmisin? Onun düştüğü hataya düşüyorsun. Tevbe et ve zamanın akışına bırak kendini. Hayırlısını istemek daha faydalı diye düşünüyorum. Evlenmek Cocuk yapmak mutlu olmak değildir emin ol. Evlenince Ailevi problemler Cocuk olunca büyütmek için ayrı problemler vs. Evliyim 10 yıllık çocuğum olmuyor istememe rağmen ve çok ciddi bir şekilde evliliğimi yürütmek için Tank tüfekle savaşıyorum resmen. Dışarıdan gözüktüğü gibi toz pembe değil herşey.

Beklentinizi sifir noktasina getirip dua etmeyi deneyin. Bu gune kadar cok duam kabul oldu. Bazilari gecikti bazilari hemen oldu ama oldu. Olmayanlarda kimseyi suclamadim kendimde aradim sorunu. Boyle anlarda her zaman kendimi sorgularim size de tavsiye ederim. Belki bir yerlerde bir eksiginiz vardir.

Meditatif seyler okur musunuz ? Mesela orda hep şey der en iyisini isteyin istemek hakkınız istediğiniz size verilecektir.

çok haklısınız çok az insanın hayatı güzel gidiyor sadece.burda bir anlattıklarımız bir de anlatmadıklarımız var .şu an mutlu gülüp eğlensek de geçmişte herkes gibi bend e çokk manevi sıkıntılar yaşadım mesela.ama bunlar beni olgunlaştırdı yaşamın değerini daha iyi anlamayı sağladı .umarım siz de istediğiniz bebeğe kavuşursunuz ha olmazsa da bunda da bir hayır vardır diyin geçin

İstemek hakkımız evet, ama kime göre en iyisi? Belki bizim istediğimiz şey bizim için en iyisi değil bunu nerden biliyoruz?
İnsam kendisi için neyin neyin kötü olduğunun o ruh haliyle bilemiyor.
İsteğidimiz her şey için de bu benim içşn hayırsız diyemeyiz bencez.

Mutluluğu yaşamı sadece bir şeye bağladığınız için suç özbenliğinizde belki de işarettir sizin benliğinizi iyileştirecek şeyler istediğiniz şeyler değildir de başka şeylerdir zaten yaşam bundan ibarettir benliğinizi bulmak bulmaya çalışırken yaşanan olaylar kararlar hepsi zaten insanın eline bırakmış yaradan .kırılmak ,küsmek insana özgü en başından kaybedilmiş dua sil baştan yönelmek gerekir her zaman ne olursa olsun. Küstüm oynamıyorum dediğiniz takdirde sen bilirsin der herkes . Karar sizin çünkü yaşamınız hakkındaki kararları “sen bilirsin “

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…