• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Tanrıya Kırgınım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
barkın bayoğlu namı diğer altın elbiseli adam ünlü bir motorcuydu şampiyonlukları vardı genç yaşta vefat etti
Öyle bir aşkla bahsetmiş ki bende kocası sandım kız 🤣valla o an nasıl dua etmeye başlamıştım Allahım kocalarımızı başımızdan eksik etme diye.

Eşiniz miydi?Benim eşimde motorları sever oradan biliyordum.
Genelde baban mıydı yoksa abin miydi diye sorarlardı böyle bir soru ilk defa geliyor 😄 Kendisiyle hiçbir kan bağım yok gönül bağım var öz abim gibi seviyorum.Birçok konuda örnek aldığım tek insan. 😊

Başkalarının mutlu olduğuna emin misiniz? Eşi çocukları evi işi arabası olan tatile çıkan insanlar mutlu mu sayılıyor? Emin olun öyle olmuyor. Bunlara sahip olan çok insan da sizin hayatınızı istiyor olmasın? Evlenmek çocuk sahibi olmak yada mal mülk sahibi olmak doyum getirmiyor. İş yada işe yarar olmak ayrı mesele . 2 kez evlenmiş biri olarak sevip sevileceğim kişiyi artık ahirette bekliyorum.

Yanlis anlamayin ama ben hayatimda hic bir istedigi olmayan bir insan hic gormedim , yanlis noktalara takiliyor olabilir misiniz?
Ya da aslinda istediginiz geliyordur da siz gormuyorsunuzdur?
İsin manevi boyutu beni ilgilendirmiyor ama bir yerlerde yanlis yapiyor olmalisiniz , ben deistim ama insanin gonulden istedigi herseyin gerceklestigine inanirim ve kendi hayatimda da boyle bu , ya da cekim yasasini calistiriyorsunuz ve o kadar negatife odaklanmissiniz ki istediginiz her ne ise gerceklesmiyor cunku evren yogun tasidiginiz duyguyu istediginizi sanip size onu veriyor baska da bir aciklama yapamadim valla 🤷

Genelde baban mıydı yoksa abin miydi diye sorarlardı böyle bir soru ilk defa geliyor 😄 Kendisiyle hiçbir kan bağım yok gönül bağım var öz abim gibi seviyorum.Birçok konuda örnek aldığım tek insan. 😊
Doğrudur.Allah rahmet eylesin demek ki bayağı yakın görüyordunuz.Allah ahirette karşılaştırsın sizi🤗

Uzun uzadıya yazıp anlatamayacak kadarda halsiz...

Nolur yanlış anlamayın konu dini bi konu yada polemik yaratma düşüncesi degil
Ama sanki kırgınım hep hayatımda duygusal beni sevecek sevip sevilebilecegim birini istemistim yıllarca dua ettim yıllarca bekledim hayatımda aslında her sey cok kötüydü ama ben hep beni sevecek insanin geleceği zamana takılı kalmışım o gelince Her sey düzelecek gibi ne o geldi ne kötü seyler düzeldi.

Ben bekledim dua ettim bekledim yine dua ettim bekledim yıllar yıllar gecti herkesin adım adım ilerleyen mutluluğuna şahit oldum işine işinde yükselişine evliliğine mutlu ailesine evine arabasına maddi manevi herşeyine

Yine yılmadım gec olacak ama en güzeli benim olacak diye bekledim sonra yavas yavas tükendigimi farkettim aslında uzunca bi süre tükendikten sonra yavas yavas farkettim sonra baktım ki yavas yavas elimden ibadetlerim gidiyor sonra dualarım sonra maneviyatını iyice kaybettiğini farkettim.

Sonrasında umutlarımda bir bir gidiyordu Ama hani yüreğimin bi yerinde kendime bile itiraf edemedigim umutlarım kalmıştı ama öyle benden giden şeylerle hep insanların güzel anlarına şahitlik ederek geçirdim.

Hani bi söz var ya olsundu herhalde bende bu dünyaya hayırlı olsun demek icin gelmiştim galiba benimkide öyleydi.

Ama giden hocbirseye kaybettiğim maneviyatim kadar acımadı canim hala maneviyatı göstermelik degil sağlam birini gördüğümde icinde bir yerlerde biseyler sızlıyor.

Neyse birde o insanın geleceği hissi hep kalbimin bir kenarındaydı o gelecek gerçekten sevme sevilme hissini bende yaşayacağım diye cok bekledim.

Bi arkadaşım vardi Allaha isyan ederdi o ettikçe ben üzülürdüm kalbim kırılırdı ben inanıyorum Allahın vereceğine derdim imtihan derdim
Sonra iyiden iyiye Tanrı bana vermiyor diye ona kırılmaya başladım kimseye söyleyemedim karşımdakini etkilerim onun da inancını zedelerim diye
Psikologa gittim ama ona bile anlatamadım ta son gittiğin seansa kadar

Ama benim yıllarca dua edip bekleyip sahip olamadığım herşeyin insanlarin tereyağından kıl çeker rahatlığına sahip olmaları iyice çökertti maneviyatımi
Okumadım bile tanrı ne ya hangi kafayı yaşıyorsun yaa

Başkalarının mutlu olduğuna emin misiniz? Eşi çocukları evi işi arabası olan tatile çıkan insanlar mutlu mu sayılıyor? Emin olun öyle olmuyor. Bunlara sahip olan çok insan da sizin hayatınızı istiyor olmasın? Evlenmek çocuk sahibi olmak yada mal mülk sahibi olmak doyum getirmiyor. İş yada işe yarar olmak ayrı mesele . 2 kez evlenmiş biri olarak sevip sevileceğim kişiyi artık ahirette bekliyorum.
İnsanın kaderi onunla devam ediyor...2-3-5 farketmiyor bence kişi değişsede mutluluk yoksa olmuyor.Rabbim hayırlısını nasip etsin🤲🏻

Siz disardan bakinca insanlarin kolay ulastigini sanabilirsiniz ama herkes kolay ulaşmiyordur birseylere. Kimin ne yasadigini nereden bilebiliriz?
Devamli dua ettim, bekledim demişsiniz. Beklemekten başka ne yaptiniz?

Bir de ben negatifin pozitifi çektigini gormedim. Bir insan gelecek ve beni mutlu edip herseyi duzelecek beklentiniz yanliş bi defa, siz once kendi hayatinizi olabildigince bir duzeltin, kendinizle mutlu olun sonra birini bekleyin.
Herşeyi bir kişiye bağlayarak kurduğunuz ilişki zaten saglikli olmayacak elinizde kalacak biyerde.

İsyana düşme tövbe et.
Allah isteyin diyor. En iyisini iste dua et. Dua kapısı ne zaman açık olur ve istedigin dua kabul olur bilinmez.
Bazı insanın işleri digerlerine göre çok zor olur. Şansı daha dusuktur sizinde belkide öyle. Ama isyana düşme gönlünü ferah tut. Burda veya çevrende sanma ki herkesin hayatı çok yolunda. Sadece insanların gösterdiği kadarını bilebilirsin

senden haz etmem site de sen de benden ama bebeklerin hayırlı olsun sağlıkla doğsun da derim sana
Benim kimseyle bir derdim yok burada seninde benimle olmasın bence biz tanışmıyoruz yaptığım yorumlara gevrek gevrek gülmende seni basitleştirir bana bir zarar vermez şimdi bak keyfine.Bebeklerim için iyi temennide bulunmanada lüzum yok.

Bilemedim ne diyeceğimi okulum bitti istediğim gibi iş bulamadım, evlendim yıllarca mücadele ettim mutlu olmaya çalıştım ayrıldım tekrar bir araya geldik 10 yılık evliligimde çocuğum olmadı şimdi çocuk için mücadele ediyorum maddi manevi bir savaş içindeyim ve ümit benim için az.babam hasta v.s...daha sayamadığım sorunlarım var bende hayatı gül bahçesi olmayanlardanim ama yapacak bisey yok hayatıma uyum sağlamaya çalışıyorum belki güçlü değilim ama uyumluyum bunun için Allah a isyan etmedim herkes kaderini yaşar deyip geçiyorum evet çok mutlu değilim psikolojik olarak hayatımın en güçsüz ve zor dönemlerini geçiriyorum zaman zaman aklımdan başka insanların hayatları geçiyor ama isyan etmemeye çalışıyorum sen de isyan etme uyum sağlamaya çalış iyi yanları görmeye çalış bu arada ben psikolojik destek almayı düşünüyorum kendimi daha iyi hissettirir diye düşünüyorum sen de düşün istersen

Çok dua eden biri değilim yaş ilerledikçe maneviyat biraz azalıyor heralde mantık devreye giriyor bence hele bide rezil insanların çok iyi hayatlar yaşaması bazı seylerden insanı soğutuyor yanlız değilsin ;)

Benim kimseyle bir derdim yok burada seninde benimle olmasın bence biz tanışmıyoruz yaptığım yorumlara gevrek gevrek gülmende seni basitleştirir bana bir zarar vermez şimdi bak keyfine.Bebeklerim için iyi temennide bulunmanada lüzum yok.
tebrik eden de kabahat zaten.aciilen iyi dileklerimi geri alıp gülünmesi gerekene herzamanki gibi gevrek gevrek gülüyorumm hadi bye :KK70: :KK70::halay::KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back