• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım evliliği yapamıyoruz

daima siz alttan almaya kalkarsanız yıpranan siz olursunuz. bence eşiniz bir yardım alsın öfke kontrolü ile ilgli. siz değil erkek olan o

Merhaba kk hanımları burada yazılanları her zaman okuyorum ve gerçekten faydalı buluyorum bana da yardım edin ne olur

Daha yeni evliyiz 2 ay oldu evleneli. 2 ay içinde kavgalarımız oldu. Belki kavga nedenimiz küçük sorunlardı ama o kadar çok büyüyor ki. En son dün yine çok kötü lavga ettik ve hala konuşmuyoruz. Eşim karadenizli ve hemen öfkelenen öfkesine hakim olamayan biri ama eskiden kesinlikle böyle değildi o kadar yumuşak huyluydu ki ailemin onaylamamasına rağmen ben çok istediğimden bir şekilde ikna ettim onları ve evlendik. Annem beni hep uyarırdı Karadenizliler sinirli olur çabuk parlar inatçı olur iyi düşün diye ama ben o öyle değil çok yumuşak huylu derdim ne kadar da yanılmışım. Dün işten çıktım ben arabamla gidip geliyorum eve geçerken onu da yoldan alıp birlikten eve gidecektik . Ona erken çıkabilirsen erken çık ben de erken çıkacağım demiştim . O da erken çıktı beni bekliyordu ama trafik olduğundan biraz geçiktim normalde hep ben onu beklerdim bu defa o biraz beklemiş oldu . Sonra yoldayken aramış duymamışım daha doğrusu geç duydum tam açaçakken kapandı sonra ben aradım açınca direkt bağırdı bana nerdesin sen diye ben de niye bağırıyorsun yoldayım geliyorum dedim ve sinirlendim onu alınca niye bana bağırıyorsun dedim ben de bağırdım o da telefonum yere düştü kenarı ezildi çok üzüldüm sinirlendim o yüzden bağırdım bana destek olman gerekirken yaptığına bak dedi ben de sen benden destek istemedin daha ben olduğunu bilmeden bana sadece bağırdın dedim bana bir daha asla bağırma dedim o da senin yüzümden düştü sen ilk aradığımda açsaydın düşmezdi işte bana destek olman gerekirken yaptığına bak deri ben de altta kalmadım tabi ben de bağırdım bana hiç bir şekilde bağıramazsın diye donra o da telefonu aldı arabaya vurdu sanırım kırıldı telefon arabayı durdurup ineceğim dedi durmadım eve geldim ve onunla hiç konuşmadım daha önce de böyle olmuştu öfkesine hakim olamıyor maddi olarak zorda olmamakta rağmen sinirlenince eşyaları kırıyor donra yine biz zorda kalıyoruz sonra ev geldik ben hiç bir şey konuşmadım onla önce kendimi odaya kitledim ve ağladım öyle olunca geldi özür diledi kapıyı aç dedi bir süre açmadım sonra açtım geldi sarıldı ama yani Hale'n daha Şen'de de suç var diyor beni hiç alttan almıyorsun diyor ben sinirlenince biraz alttan diyor diyor ben de kendi yaptığın şey için bana bağıramazsın dedim sonra hiç konuşmadık ben uyku ilacı alıp yattım yanıma geldi uyandırmaya çalıştı ama uykum bar dedim o da böyle yaptığın sürece hiç bit şey olmaz evlilik bu mı gani dedi hiç alttan almazsak nasıl olacak bu iş dedi bu sabah da yine konuşmadan onu da uyandırmadan çıktım evden ve ona sinirim ve kırgınlığım geçmedi benim ailemde hiç böyle şeyler olmazdı hayatta en çok korktuğun ve nefret ettiğim insan öfkesine hakim olamayan insandır bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum çevrene bakıyorum benimle aynı zamanda efelenen insanlar var ne kadar mutlu benim kocam evliliğim neden böyle diyorum daha yeni evliyim boşansam desem ailem mahvolacak çevrem bana acıyacak bir şey konuşacaklar ebet biliyorum bunlar benden önemli olmamalı ama en çok ailem için üzülüyorum boşanırsam çok üzülecekler çünkü gerçekten öaşallah diyelim bizim akrabalarda mutsuz evliliği olan yok boşanan çok istisna
İki yıllık evliyim ikimizde karadenizliyiz bunun yöre ile alakası yok tabi ilk bir yılımız cok kötü gecti evde hep birseyler kırıldı bu sene biraz daha iyiyiz daha iki aylik evlisiniz cok normal catismalarin olması evliliginiz oturdukca kavga etmeyi özlersiniz hemen bosanmayi dusunmeyin birbirinizi anlamaya calisin

Kesinlikle altan alma yoksa dahada fena olur öfke kontrolu asla olamaz

İnan'ın çok denedim sinirliyken sustuğum sonra da güzel bir şekilde bunj bi daha yapmamasını istediğim de oldu ama dediği bu ben her sinirlendiğimde beni alttan alacaksın çünkü ben kontrol edemiyorum ben de onunla sinirlenince alttan almak için evlenmedim ki haklı ilan alttan alamam kimsenin bana bağırmasına izin vermeyen bir insanım
öyle bir dünya yok, her zaman siz alttan alacak değisliniz
dr a gitmesını soyleyın o halde öfkesını kontrol etsın

öncelikle 2farklı insan aynı evde yaşamaya başlıyorsunuz ilk zamanlar zorlanmanız normal bu anlattıklarınız çözülemeyecek şeyler değil çünkü en önemlisi eşiniz başta saçma bir şekilde abartılı davransa da sonradan senin kırıldığını anlayınca geri adım atıyor bu da size değer verdiğini gösterir

eşiniz ben sinirlenince alttan al dediğinde; sen en ufak şeye sinirleniyorsun ve abartılı davranıyorsun sence benim alttan almamdan ziyade senin kendini frenlemeyi öğrenmen gerekmez mi ? deyin
birde buna vverdiği cevaba bakın
ve bu şekilde abartılarını tabiki alttan almayın zamanla alışacaktır

ama öyle hemende ayrılmayı düşünmeyin eğer sadece bu gibi basit tartışmalar varsa
çünkü bazen an geliyor insan yıllarıdır aynı ev içindeki ailesinde ufak birşeyde birbirlerini kırıyorlar

bu yüzden öncelikle karşınızda kim olursa olsun illa ki kavgasız bir ömür sürdüremeyeceğini unutmayın (ama aşağılama vs.gibi şeyler varsa onlar bu söylediklerim dışında)
birde etrafınızda ki evlilikler dışarı yansıtmadığı için mutlu gözüküyorlar emin olun:KK39:

her zaman niye kadın alttan alacakmış?
eşimle tartışırken bir yere vursa, kırsa çok zoruma gider. "aslında niyetin bana şiddet uygulamak ama terkederim diye korkuyorsun. böyle devam edersen 3-5 aya boşanırız" desen işe yarar mı?

Ikinizdede hata var.

Birde seyi anlamadim. Ne destegi olmamissin? Ne destek ma gerekiyormus? Telefonu acinca destekmi olmus olacaksin? Ne sacma sapan seyler bunlar?
O ofkeli iken sen sakin ol. Seninde bagirmanla buyur tabiki. Sakinlestikten sonra ne diyeceksen de adama. Ayni sekilde tabi sen sinirki ikende o aynisini yapmasi lazim.

Okurken 4-5 aylık evliliğimizdeki bizi gördüm :)) aynıı herşey ya eşim parlardı tartışırdık odaya kapanırdım gelip özür dilerdi sonra ben uzatmaya küsmeye devam ederdim :)) şimdi 14. Ayımızdayız ve bu durumları çoktan atlattık ilk 6 ay evlendiğime sürekli pişman olmuştum ve ben de ailem üzülür diye hep zamana bırakmıştım iyi ki de bırakmışım birbirimizin dilinden anlamaya başladık ve sorun kalmadı he yine tartışma olmuyor mu oluyor ama el ele tutuşmak bile yetiyor buzların erimesi için..odalara kapanmak çözüm değilmiş haklı olsan bile alttan almak sana birşey kaybettirmiyormuş ve farkında olmadan evliliğin sevgin olgunlaşıyormuş sabret sen de canım boşanmak çözüm değil zaman gerek dua gerek

Merhaba kk hanımları burada yazılanları her zaman okuyorum ve gerçekten faydalı buluyorum bana da yardım edin ne olur

Daha yeni evliyiz 2 ay oldu evleneli. 2 ay içinde kavgalarımız oldu. Belki kavga nedenimiz küçük sorunlardı ama o kadar çok büyüyor ki. En son dün yine çok kötü lavga ettik ve hala konuşmuyoruz. Eşim karadenizli ve hemen öfkelenen öfkesine hakim olamayan biri ama eskiden kesinlikle böyle değildi o kadar yumuşak huyluydu ki ailemin onaylamamasına rağmen ben çok istediğimden bir şekilde ikna ettim onları ve evlendik. Annem beni hep uyarırdı Karadenizliler sinirli olur çabuk parlar inatçı olur iyi düşün diye ama ben o öyle değil çok yumuşak huylu derdim ne kadar da yanılmışım. Dün işten çıktım ben arabamla gidip geliyorum eve geçerken onu da yoldan alıp birlikten eve gidecektik . Ona erken çıkabilirsen erken çık ben de erken çıkacağım demiştim . O da erken çıktı beni bekliyordu ama trafik olduğundan biraz geçiktim normalde hep ben onu beklerdim bu defa o biraz beklemiş oldu . Sonra yoldayken aramış duymamışım daha doğrusu geç duydum tam açaçakken kapandı sonra ben aradım açınca direkt bağırdı bana nerdesin sen diye ben de niye bağırıyorsun yoldayım geliyorum dedim ve sinirlendim onu alınca niye bana bağırıyorsun dedim ben de bağırdım o da telefonum yere düştü kenarı ezildi çok üzüldüm sinirlendim o yüzden bağırdım bana destek olman gerekirken yaptığına bak dedi ben de sen benden destek istemedin daha ben olduğunu bilmeden bana sadece bağırdın dedim bana bir daha asla bağırma dedim o da senin yüzümden düştü sen ilk aradığımda açsaydın düşmezdi işte bana destek olman gerekirken yaptığına bak deri ben de altta kalmadım tabi ben de bağırdım bana hiç bir şekilde bağıramazsın diye donra o da telefonu aldı arabaya vurdu sanırım kırıldı telefon arabayı durdurup ineceğim dedi durmadım eve geldim ve onunla hiç konuşmadım daha önce de böyle olmuştu öfkesine hakim olamıyor maddi olarak zorda olmamakta rağmen sinirlenince eşyaları kırıyor donra yine biz zorda kalıyoruz sonra ev geldik ben hiç bir şey konuşmadım onla önce kendimi odaya kitledim ve ağladım öyle olunca geldi özür diledi kapıyı aç dedi bir süre açmadım sonra açtım geldi sarıldı ama yani Hale'n daha Şen'de de suç var diyor beni hiç alttan almıyorsun diyor ben sinirlenince biraz alttan diyor diyor ben de kendi yaptığın şey için bana bağıramazsın dedim sonra hiç konuşmadık ben uyku ilacı alıp yattım yanıma geldi uyandırmaya çalıştı ama uykum bar dedim o da böyle yaptığın sürece hiç bit şey olmaz evlilik bu mı gani dedi hiç alttan almazsak nasıl olacak bu iş dedi bu sabah da yine konuşmadan onu da uyandırmadan çıktım evden ve ona sinirim ve kırgınlığım geçmedi benim ailemde hiç böyle şeyler olmazdı hayatta en çok korktuğun ve nefret ettiğim insan öfkesine hakim olamayan insandır bu yüzden ne yapacağımı bilmiyorum çevrene bakıyorum benimle aynı zamanda efelenen insanlar var ne kadar mutlu benim kocam evliliğim neden böyle diyorum daha yeni evliyim boşansam desem ailem mahvolacak çevrem bana acıyacak bir şey konuşacaklar ebet biliyorum bunlar benden önemli olmamalı ama en çok ailem için üzülüyorum boşanırsam çok üzülecekler çünkü gerçekten öaşallah diyelim bizim akrabalarda mutsuz evliliği olan yok boşanan

canım eşimle evlenmeden halimiz böyleydi, kavga sebeplerini düşününce utanıyordum, insanlara bile anlatamıyordum buradan bu kadar sorun niye çıktı diye. benim eşimin de benzer huyu var, mesela 2 dak. bekledi ve telide açamadım anlık kızar "" ee nerdesin açsana şu telefonu diyada, yada tam evden çıkacağız telefonumu unuttum, üstelik kapının önündeyiz ona bize kızar.

ama ben sevdiğimden dolayı düşündüm, bu adam değişmeyecek ya onu öyle kabullencem yada ayrılıcam, sonra onu öyle kabul etmeye çalıştım. kızmen ettim de. artık uzatmıyorum sonra kendisi geliyor yanıma. tabii regl dönemimindeysem yada canım sıkkınsa uzayabiliyor siz de olduğu gibi ama genelde öyle bir tepki verdiğinde yalnızca susuyorum ve kendisi anlıyor. yani bence eşiniziolduğu gibi kabul edin, ve olay anında değilde sakinken rahatsızlıgınızı anlatın. mesela eşimin savunması şu "" ee sende unutma telefonunu her seferinde" dedim ki unutsam ne olacak, bana kızman için yeter li, kalbimi kırmaya değer mi? ama bunları sakinken söylüyorum, oda az da olsa değişti, sen de deneyebilirsen bir dene.

Her memlekete bir etiket takılmış...
Karakterler insana özgüdür şehirlere degil. Rica ediyorum bırakalım bu önyargıları...
Hemen bosanmayi aklina getirmeni anlayamadim daha 2 ay olmus evlilikte bir alisma süreci olur.
Sakin sakin konuşun gerekirse aile terapistine gidin.
Ayrica akrabalarınızın mutlu olduğunu nerden biliyorsunuz kimse kimsenin evinin icinde neler yaşadığını bilemez.
Siz kendi evliliginize bakın kıyas sadece mutsuzluk getirir...

Katiliyorum evlilikte bazi zamanlar alttan alinmali.
Kendi evliligimden ornek verirsem, o sinirli oldugunda ben, ben sinirli oldugumda o alttan alir. Zaten tek tarafli alttan alma diye bisey olmamali.

Ama kisilerden biri surekli sinirliyse alttan al al nereye kadar tabi

Ikinizdede hata var.

Birde seyi anlamadim. Ne destegi olmamissin? Ne destek ma gerekiyormus? Telefonu acinca destekmi olmus olacaksin? Ne sacma sapan seyler bunlar?
O ofkeli iken sen sakin ol. Seninde bagirmanla buyur tabiki. Sakinlestikten sonra ne diyeceksen de adama. Ayni sekilde tabi sen sinirki ikende o aynisini yapmasi lazim.
İşte telefonu açıtıpı gibi bana bağırdı ya nerdesin sen diye sonra ben de ona bağırdım niye bana bağırıyorsun diye lavga öyle çıktı zaten o an ona bağırtmayacakmışım o an da telefonu kırılmış diye alttan alacakmışım güya

Yani eşinizin karakterini memlekete bağlamışsınız pess hiç yakışmamış

konunuza gelirsek daha 2 aylık evlisiniz ne sandınız sonuçta iki farklı insan aynı hayatı paylaşıyorsunuz daha yeni yeni birbirinizi tam tanımaya başlıyorsunuz ayrılmak boşanmak gibi cümle kurmak erken henüz aman aman çok büyük bir olayınız olmamış bizde de olurdu ilk aylar

eşinin öfke kontrol sorununu nasıl memlekete bağladın acaba. karadenizin adı çıkmış hemen bağla. böyle ayrım yapan insanlara dayanamıyorum yaaa. not : karadenizliyim

Back