• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım Bu Defa Bitti :(

BlackandBlack

Daha kavuşamadan, Mevlam ayrılık yazmış :(
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
1.721
2.312
133
41
Dün anneler günüydü. Benim 3.anneler günümdü ama evladımın yanımda olduğu ilk anneler günüydü.
Daha önce 36 haftalık hamileyken bir evladımı kaybettim, 5 ay bekledikten sonra tekrar hamile kaldım ve çok şükür bu defa kucağıma alabildim yavrumu. Oğlum 6 aylık, ben çalışan bir anneyim ve 2 aydır oğluma annem bakıyor. Annemle aynı şehirde değiliz, o İzmir'den babamı bırakıp oğluma bakmak için geldi yanımıza. Uzun zamandan beri annemle birlikte geçireceğim ilk anneler günüydü.

Ablamlar başka şehirden Cuma günü kardeşime geldiler, annem de hafta sonları kardeşime gidiyor biz biraz yalnız kalalım diye. Cumartesi günü biz de eşimle birlikte ablamlar geldi kardeşime diye kahvaltıya gittik, akşam yemeğini yeyip saat 8de evimize döndük. Ertesi akşam eşimin kuzenin kızının saat 13.de nişanı vardı. Oğlum küçük olduğu için onu götürmek istemedik, anneme bırakacaktık. Akşam ertesi gün için şöyle bir plan yapmıştık: Önce oğlumu anneme bırakacak, oradan eşimin annesine kahvaltıya gidecek, oradan da hep beraber nişana gidecektik. Sonra da biz nişandan oğlumun mezarına gidip oradan da annemlerin yanına geçecektik oğlumu almak için.

Sonra k.v. kahvaltıda "Biz nişanın sonuna kadar kalırız, siz isterseniz çocuk var erken dönersiniz" dedi. Tamam dedim ben. Nişana gittik, eşimin kardeşi de karısıyla, çocuğuyla birlikte geldi. Onların kullandığı araba k.v.lerin arabası, bizim kendi arabamız var. Kaynımlar saat 3te kalktılar. Ben de 3:30 gibi eşime dedim hadi kalk gidelim diye. Yok oturacağız dedi. Dedim neden? Annemler nasıl gidecekler eve dedi. Dedim kardeşin bıraksın(kardeşinin evi de 5dklık uzaklıkta düğün salonuna.) Yok sen benim ailemle geçirdiğim zamanın hesabını tutuyorsun, yok dün bütün gün senin ailenle idik ben sana bir şey dedim vs vs söylenmeye başladı. Düğün gürültülü ben de whatsapptan şunları yazdım eşime:

Bugün yıllar sonra ilk defa anneler gününde annemle birlikte olacaktım ama sen aileni düşündüğün için buna mani oldun. Benim bugün evladımla geçireceğim ilk anneler günümdü ama sayende evladımdan ayrıyım. Ayrıca bebeğimi de emziremedim. (tam 6saat olmuştu oğlumu emzirmeyeli) Sen benim yerimde olsaydın kardeşin bıraksın annenleri derdin. Öyle ki bugün benim de anneler günüm olduğunu bile unuttun dedim...

Bu yazdıklarımdan sonra aradan 1,5 saat geçti sonunda eşimin ısrarlarıyla annesi kalktı nişandan. Dedi anne biz mezarlığa gideceğiz gelmek ister misiniz? Tamam dedi. Hep beraber gittik mezarlığa 2dk sonra telefon çaldı kv ye misafir gelmiş kapıda bekliyormuş. Eşime dedim "Annenleri bırak sen eve ben oğlumla yalnız kalmak istiyorum." Kv yok gerek yok biz yürüyerek gideriz, sen yalnız bırakma eşini dedi. Ben de yok sen annenleri bırak dedim eşime ve oğlumla dertleştim yalnız. O gitmiş bırakmış annesini, ben oğlumla dertleşmem bittikten sonra arabaya geçtim. Gözlerim şiş ağlamaktan. Bu hiç konuşmadı, kardeşime doğru yola çıktık oğlumu almaya. Yolda durdu bana çiçek aldı verdi, hiç bir şey demedi. Gittik oğlumu aldık, annem bir gece daha kalacağını söyledi, banka işleri varmış kardeşimle tamam dedim anne sen kal, eşim bakar çocuğa. Eve geldik. Oğlumu yıkadık, yatırdık, suratı beş karış. Gitmiş battaniye almış, salonda yatacak. Benden ayrı yattı hiç bir şey demeden.

Gece içim içimi yedi uyuyamadım, saat 3te oğlum kalktı, emzirdim yatırdım. Dayanamadım bunu uyandırdım. Kalk dedim senin derdin ne? Ne istiyorsun? Anneler gününde annesiyle olacakmışmış, ben dün bütün günümü ailemle geçirmişim sesi çıkmış mı? Geçen haftada pazar günü onun ailesiyleydik ve genelde her hafta ailesine gideriz, olmadı 2 haftada bir. Hatta bebek doğmadan önce de gider bazen bir gece de ailesinde kalırdık ki ailesiyle aramızda yarım saatlik mesafe var... Ben onu ailesinden uzaklaştırmaya çalışıyormuşum. O mezarlıkta nerdeyse benim yüzümden ailesini eve yürütecekmişmiş (ben oğlumla yalnız kalmak istiyorum, sen annenleri bırak eve dediğim de yok biz gideriz dediler ya onu diyor) Yok annemle 2 aydır birlikteymişim ben anneler gününde olmasam ne olurmuş, yok anneler gününde ben oğlumla olmasam ne olurmuş? vs vs. Tabii ben de boş durmadım, verdim veriştirdim.

Boşanmaya karar verdim. Bu adam evlendiğimizden beri hep böyle. Düzelmesi için bekledim, evet düzeldi dedim çocuk yaptım. Hamile kalınca yine eskiye döndü...Kaybettim, bir bebek daha istedim. Hamile kaldım, adam melek. Oğlum doğdu, adam yine aynı... 6 yıldır evliyiz, ben çok çabaladım ama tam tersi o kendinin çabaladığını beni düzeltmeye çalıştığını söylüyor. Kendinde asla hata bulmuyor. Ben 2.planda kalmaktan yoruldum, bunaldım, tükendim... Oğlumun da 2.planda kalmasını hazmedemiyorum. Sırf anne-babasını eve bırakmak için oğlumdan annesini saatlerce ayırdı, anneler günümü zehretti. Oğlum zaten hafta sonları istediği gibi emiyor, onu da engelledi ve suçlu olan ben oldum!!!

Boşanmak için çok gecerli bir sebep olarak görmedim ben bu durumu.. oturup konuşulabilir, güzelce, kırmadan, dökmeden tatlı dille... Belki senin annenin sürekli sizde kalması bunaltmis olabilir ses de çıkarmıyordur. Eee hal böyle olunca onun annesi anne de benim mı taş mı diye misilleme yapıyor olabilir.

Her yere cocuklarimla gidiyorum biri 5 yasinda biri 10 aylik yaninizda goturun bi kosede emzirirsiniz ayip degilki...bosanmak icin yeterli degil bence sakin olun.anneler gunu ozel tamam ama ozunde kapitalist sistemin dayatmasidir huzur herseyden once gelir esim beni sadece optu ve tebrik etti uzulme lutfen

Ben de sizi hatali buldum. Cok fazla arabesk davranmissiniz. Anneler gunu anneler gunu off sistim.
ay bi de bu cikti anneler gununu abartmayincilar. he he aynen oyle...

konu sahibi basin sagolsun oncelikle. evlat sinaviyla sinanmissin cok zor. bosanma icin gecerli bir sebep degil esinle konusarak bu ikincibplan durumunu anlatabilirsin bence. Allah yardimcin olsun

Boşanma sebebiniz sadece bu değil kanımca. Birikimlerin patlaması sanırım.

Bir de şu var. Neden bu erkekler, eşlerinin onları ailesinden uzaklaştırmaya çalıştığını düşünür. Devamlı bu böyle. Sen ailenle ne mok yiyorsan ye ama eşleri bulaştırmayın.

Bıktım bu annem annem diyip karısının ağzına gözüne edenlerden!!!!

Bu kadar anlam yüklemeyin bu gün sonsuza dek olmayacak bir gün değil,her sene var ama siz fazla anlam yüklemiş çok şey beklemişsiniz ya da hayal etmişsiniz....Eşiniz ailenizle çok içiçe bence ve biraz sıkılmış belli ki,boşanacak bir mevzu yok ama!

ay bi de bu cikti anneler gununu abartmayincilar. he he aynen oyle...

konu sahibi basin sagolsun oncelikle. evlat sinaviyla sinanmissin cok zor. bosanma icin gecerli bir sebep degil esinle konusarak bu ikincibplan durumunu anlatabilirsin bence. Allah yardimcin olsun
Yeni cikmadik,hep vardik ;) cok da naziksiniz,he he derken?

Ben de sizi hatali buldum. Cok fazla arabesk davranmissiniz. Anneler gunu anneler gunu off sistim.

Gereğinden fazla abartı ve duygusallık
Hayatta biraz daha net olsanız

Yalnız arkadaşlar ben normal bir anne değilim. Bunu düşünüp o şekilde yazsanız. Hem onun annesinin anneler günü kutlanıyor da benim ki neden kutlanmıyor?

Boşanmak için pek geçerli bişey değil gibi elbette kırılmakta kızmakta haklısınız ama boşanmak da öyle ha deyince kolay görünmüyor madem çocuğunuz da var (Allah bağışlasın) bi kez daha gözden geçirin bence.Dağılan bir yuva çocuk için daha zor olur

Sorun sadece bu olay değil. Bu son nokta oldu... 6 yıldır ben düzelmesi için uğraşıyorum...

Yalnız arkadaşlar ben normal bir anne değilim. Bunu düşünüp o şekilde yazsanız. Hem onun annesinin anneler günü kutlanıyor da benim ki neden kutlanmıyor?
Bütün günler sizin ve annelerin olsun benim gereksiz gördüm tek güne bu kadar anlam yüklemek

Her yere cocuklarimla gidiyorum biri 5 yasinda biri 10 aylik yaninizda goturun bi kosede emzirirsiniz ayip degilki...bosanmak icin yeterli degil bence sakin olun.anneler gunu ozel tamam ama ozunde kapitalist sistemin dayatmasidir huzur herseyden once gelir esim beni sadece optu ve tebrik etti uzulme lutfen

Daha küçük olduğu için ve bebeğim yüksek sesten korktuğu için götürmek istemedik. Ama gitmek zorunda olduğumuz bir organizasyondu...

Siz evladınızla, annenizle geçireceğiniz ilk anneler günü olduğu için daha çok anlam yüklemişsiniz. Eşiniz bu içinizden geçenleri biliyor muydu? Bilmiyordu ise erkeklerin bu kadar duygusal düşünmelerini beklememek gerekir. Keşke baştan açık açık söyleseydiniz bugün benim için önemli diye. Eşiniz kendince haftasonunu ikiye böldük cmt sizin aileniz, bugünde benim ailem diye düşünmüş, ben de öyle düşünürdüm muhtemelen.

Normali anormali yok ki bunun. Evladini kaybetmis bir anne olmaniz durup durup kendinizi sisirmenizi gerektirmez. Siz kendinize zarar vermissiniz. Anneler gunu dediginiz sey bir gunluk,bakin dun bitti. Ama bugun siz hala annesiniz. Kimse o hakki elinizden almadi degil mi? Beklenti icinde olmayin, hayatinizda belli ki rayina oturtmaniz gereken baska seyler var,onlar uzerine egilin. Mesela calisiyormussunuz,kendinize bir araba alinve nereden ne zaman ayrilacaginizi kendiniz belirleyin,esinize ve onun annesine bagli kalmamis olursunuz, bu sadece kucuk bir ayrinti tabiiki.

Siz evladınızla, annenizle geçireceğiniz ilk anneler günü olduğu için daha çok anlam yüklemişsiniz. Eşiniz bu içinizden geçenleri biliyor muydu? Bilmiyordu ise erkeklerin bu kadar duygusal düşünmelerini beklememek gerekir. Keşke baştan açık açık söyleseydiniz bugün benim için önemli diye. Eşiniz kendince haftasonunu ikiye böldük cmt sizin aileniz, bugünde benim ailem diye düşünmüş, ben de öyle düşünürdüm muhtemelen.

Gece konuşmamız o şekilde değildi ama. Düğünden erken kalkacaktık. Ne olduysa ailesi sonuna kadar kalmak isteyince oldu...

Back