- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 35
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Şuan ailesinin haberi yok. Bu gece olur büyük ihtimal. Ben de onu düşünüyorum. Dönersem kabul edeceğim demektir. Zaten kendiside ister gel ister gelme ,benden hiçbir şey bekleme,değişmem dediAilesi yüzünden boşanma çok gereksiz olur araya mesafe konuşabilirdi belki. Tabi eşiniz yapması lazımdı yapamamış hoş ona normal gelmiş. Ama ailenize karşı sizi kötülemesi hatta tek sizin kızınız yok demesi çok ayıp olmuş. Zaten adamın kendi gelmeye niyeti yokmuş aileniz çağırmış. Geri dönerseniz her durumu kabullenmiş ve bundan sonra bu konulara hiç söz hakkınız bile olmayacak. O kayınpeder de torununa o kadar düşkğnmüş madem neden şimdi ortaya çıkıp ta bi ortayol bulmaya çalışmıyo çok kızdım
İnşallah vermişimdir. Onu eşim söylediAilesi çok saygısız size karşı.Bir tek sizin kızınız yok demek ne demek?Bi karar vermişşiniz aileniz arkanızda bence doğru karar vermişşiniz
Ne yapmam lazımGene evliliğe üçüncü dördüncü hatta beşinci kişiler dahil ediliyor hem siz hem eşiniz tarafından. Evlilik bağı sarsılıyor ve sonuç kaçınılmaz.
Teşekkürler. Ben bir süre açmayacagim davayı.Ikinizde birbinizden vazgecmissiniz , oglunuz yenidoğan bir bebekse bi süre erteleyin derim bazen dogumlardan sonra esler afallayabiliyor , hakkinizda hayirlisi olsun
Bende sizin gibi yapardım ikimiz icinde biraz zaman verirdimTeşekkürler. Ben bir süre açmayacagim davayı.
Bu konuda çok yazdım çizdim. Bu sadece tek taraflı olacak bir şey değil. İki tarafında bilinçlenmesi gerek. Burada eşinizin eğitim durumu görüşü vs de devreye giriyor. Hiç bir evliliğe (daha baştan bunu bilinçlendirmek gerek) üçüncü kişiler sokulmamalı. Anne baba kardeş üçüncü kişidir. Eşler eğer birbiri gözünde bir numarada değil ikinci üçüncü numarada görürse bir numaralara aile konarsa o eş ailesiyle rekabete giriyor. Eşler birbirinin bir numarasında olduğunu bilmeli. Yangından ilk eşini kurtaracağını bilmeli. Eğer öyle olursa zaten o kişi ailesiylede herkeslede iyi geçinir. Bilir ki ben eşim için bir numaradayım. Kimseyle rekabete girmez kimse o evliliği sarsamaz. Evlilik temeli güven böyle kurulur. Evlilik hukuğumuzda bile evliliğine ailesini müdahil ettiren kusurlu sayılıyor. Neden çünkü o evlilik o zaman yürümüyor. Aileme o onu dedi sen bir şey diyemezsin bilmem neleri bırakıp bak hayatım sen benim için önemlisin biz etkileneceksek gözüm hiç bir şeyi görmez denmeliydi. Öyle olmasa bile kimse ailesini atmaz ama bu böyle olmalı böyle denmeli böyle temel kurulmalı. Dediğim gibi eşiniz bunları anlayabilecek seviyede mi görüş olarak eğitim olarak? Eğer anlamaz ve hala ailesini bir numaraya koyarsa yürümez çünkü o evlilik zaten olmamıştır. Terapi almayı deneyin derim. Benim de evliliğim dört dörtlük değil. Bende eş ailesiyle sıkıntılar yaşıyorum bu Bilgimle bile evliliğime yansıyor sorunları malesef.. benim gözlemlerim bunlarNe yapmam lazım
Çok muhterem bir zattır kendisi asla hata yapmaz. Ortada bir yanlış varsa asla kemalim yapmaz.O ne demek
Ha ama şunu da ekleyeyim. Beni kabul ettiği için ailemi suçlu görüyor. Beni kabul etmeyip onun evine göndermemi beklıyor. Ailem bunu yapmadığı için de onları suçluyor. Daha çok pişman olursunuz diyerek çıktı gittiBende sizin gibi yapardım ikimiz icinde biraz zaman verirdim
Tırnak keserken kökünü değil parmak kısmını kanattı. Ben kendi aileme diyorum ama onun ailesinden çekiniyorum. O yüzden birbirimize söz vermiştik. Herkes kendi ailesini uyaracakti.Eşinizle severek mi evlendiniz?
Zorla evlendirilmiş gibisiniz. Sizin tahammülünüz bitmiş. Babası aldı yıkadı diyorsunuz, bir dahakine bu fırsatı vermeyin, tırnak keserken kanattı diyorsunuz bunu yeni annelerin bir çoğu yapmıştır. Sizin çocuğunuz olduğu kadar eşinizin de oğlu.dedenin torunuyla yatması o torunun annesini ilgilendirir, ben izin vermezdim ama siz gerçekten küçük şeyleri fazla büyütüp kin sebebi yapmışsınız. Uygun gördüğünüz ilacı ya da oyuncağı tek başınıza alma imkanınız yok mu mesela. Ben de içerik konusunda hassasım. Bir çok şeyi eşime ben söyledim, engel oldum, ya da kendim aldım. Erkekler böyle şeyleri takmazlar da bilmezler de. Eşinizin tavırları çok çirkin tabi ki ama bir banyo olayından niye anne evine gidiyorsunuz.
Boşanma nasıl olur diyorsunuz, ortak çocuğunuz var muhakkak avukat tutun, eşiniz şimdiden kartları kapattıysa nafaka ve diğer konularda zorluk çıkaracaktır. Ama ben biraz sakinleşme ve aklı selim düşünmenizi tavsiye ederim. Bebeğiniz 4 aylık ve sizin vücudunuz, hormonlarınız hala kendini onaramadı. Bazen lohusalığın aylarca sürdüğünü söyleyen doktorlar var
Ayrıca bu çocuk o adamın her zaman çocuğu olucak, ilerde o beğenmediğiniz ailenin yanında siz olmadan kalıcak. Bunları düşündünüz mü?Mesela covid olmasaydı da dedenin torununun yüzünü ellemesine sinir olucakmışsınız gibi bir tavrınız var. Burda mesele sizin yapmanız gereken şeyleri tamamen eşinizin üzerine atmanız, ondan beklemeniz. Siz babanızın elinden bebeği elleme diye alır mıydınız? Bunu burda yapacak kaç eş var merak ediyorum. Çocuğunun sınırlarını anne çizer. Daha insancıl ve yumuşak yaklaşırsanız herkesin bu sınırlara uyacağını düşünüyorum. Boşanma konuşması telefonda ya da ailenin yanında yapılmaz.daldan dala kondum, karışık yazdım kusura bakmayın. Yanlış yollardan doğru sonuçlar elde etmeye çalışıyorsunuz, yazık ediyorsunuz.
Evet eşiniz ister gel ister gelme değişmem demiş.Daha da üzmeyin kendinizi giderseniz iyice küçümser ve baskısı daha da artar.Tıpış geldi yine diye.Siz aslında biliyorsunuz neler olacağını sonradan pişman olmayın.Bebeğiniz ve kendi aileniz ile çok mutlu olursunuz inşallahİnşallah vermişimdir. Onu eşim söyledi
Amin ,sizler de insallahEvet eşiniz ister gel ister gelme değişmem demiş.Daha da üzmeyin kendinizi giderseniz iyice küçümser ve baskısı daha da artar.Tıpış geldi yine diye.Siz aslında biliyorsunuz neler olacağını sonradan pişman olmayın.Bebeğiniz ve kendi aileniz ile çok mutlu olursunuz inşallah
Bunu da düşünüyorumHakim bebek için görüş günleri verecek. Bebeğiniz büyüdükçe süre uzayacak hatta yatılıya dönecek. Eşiniz de anne babasına götürecek bebeği. Siz yokken bu saydiklarinizin dışında da dikkatsiz olurlar. Göz görmeyince gönül katlanır derseniz bilemem ama bunu da düşünün dedim.
Sizin yazdıklarınzi kahrolarak okudum. Çünkü eşim tam da dediğiniz gibi. Ailesi bir numarada. Ama doğru olanin bu olduğunu bilmeden bile benim için o birinci sıradaydı. Kimseye laf ettirmedim bugüne kadar ki kendisi çok iyi bilir.Bu konuda çok yazdım çizdim. Bu sadece tek taraflı olacak bir şey değil. İki tarafında bilinçlenmesi gerek. Burada eşinizin eğitim durumu görüşü vs de devreye giriyor. Hiç bir evliliğe (daha baştan bunu bilinçlendirmek gerek) üçüncü kişiler sokulmamalı. Anne baba kardeş üçüncü kişidir. Eşler eğer birbiri gözünde bir numarada değil ikinci üçüncü numarada görürse bir numaralara aile konarsa o eş ailesiyle rekabete giriyor. Eşler birbirinin bir numarasında olduğunu bilmeli. Yangından ilk eşini kurtaracağını bilmeli. Eğer öyle olursa zaten o kişi ailesiylede herkeslede iyi geçinir. Bilir ki ben eşim için bir numaradayım. Kimseyle rekabete girmez kimse o evliliği sarsamaz. Evlilik temeli güven böyle kurulur. Evlilik hukuğumuzda bile evliliğine ailesini müdahil ettiren kusurlu sayılıyor. Neden çünkü o evlilik o zaman yürümüyor. Aileme o onu dedi sen bir şey diyemezsin bilmem neleri bırakıp bak hayatım sen benim için önemlisin biz etkileneceksek gözüm hiç bir şeyi görmez denmeliydi. Öyle olmasa bile kimse ailesini atmaz ama bu böyle olmalı böyle denmeli böyle temel kurulmalı. Dediğim gibi eşiniz bunları anlayabilecek seviyede mi görüş olarak eğitim olarak? Eğer anlamaz ve hala ailesini bir numaraya koyarsa yürümez çünkü o evlilik zaten olmamıştır. Terapi almayı deneyin derim. Benim de evliliğim dört dörtlük değil. Bende eş ailesiyle sıkıntılar yaşıyorum bu Bilgimle bile evliliğime yansıyor sorunları malesef.. benim gözlemlerim bunlar
Teşekkürler. Oğlum bana ilerde kızlarsa diye korkuyorum. Yoksa o laflardan sonra birlikte olmak benim de içime sinmiyor
Ama kanattı ve ağlattı hem de uyarmama rağmen. Hep böyle olacak korkusu ile bitirmek istiyorum. Yani hep beni dinlemeyecek çocuk konusunda
Yani oğlunuzu bilinçli büyütürseniz, gerekirse yardım alırsanız travması bir çocuk olmaz da. Herkes kendi ailesini uyaracak kadar ne yaşadınız. Bu size karşı olan bir hareket olsa anlayacağım ama ortamda bebeğinize karşı hoşlanmadığınız hareketlerden bahsediyorsunuz hep. Bunu eşiniz bilemez belki o anda, görmemiştir, dikkat etmemiştir, ya da kızacağını düşünmedi mesela. Yani yöntem bana garip geldi. Yetişkin insanlara göre hareketler değil bunlar. Babasından ayrı çocuk yetiştirmek için daha güçlü ve haklı sebepleriniz olmalı. Yani yazdığınız kadarıyla değerlendiriyorum. Herkes kendi yaşadığını bilirTırnak keserken kökünü değil parmak kısmını kanattı. Ben kendi aileme diyorum ama onun ailesinden çekiniyorum. O yüzden birbirimize söz vermiştik. Herkes kendi ailesini uyaracakti.
Nafaka vs her şey halledilir ben sadece ileride boşanmış bir ailenin çocuğu olma psikojisi oğlumu yıpratır mi bunu düşünüyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?