Sanırım artık bir ailem yok

Abinizle iletişiminiz nasıl? Yani, anneniz/babanız değil de abinizin sizin yardımınıza ihtiyacı var. Onunla sık sık görüşün halini hatrını sorun, belki yeğenlerinizi yatılıya alın. Ama bence anne/babanızdan bir süre uzak durun. Sizin evladınız ağaçta mı yetişti, onlar torun da sizinki el mi? Bu zihniyet değişmez, siz de ona göre tavrınızı alın bence.

Merhaba hanımlar
Bu konuyu defalarca açmaya yeltenip her defasında "bencillik yapıyorsun idrak" diyerek göndermekten vazgeçtim. Ancak artık sahurda bile acıların kadını modundan sıyrılamadığım için yazmak istedim.

Yaklaşık 7 ay önce ailemiz için çok büyük bir kayıp yaşandı. Benim dostumu, abimin eşini genç yaşında kaybettik. Hala acısını sindirebilmiş değiliz. Geride iki küçük yeğenimi bıraktı. Kuzularım ya kabullenmek istemiyorlar ya da farkında bile değiller. Küçüğü 3 yaşında onun haberi bile yok annesini kaybettiğinden. Ara ara neden hala hastaneden çıkmadığını soruyor bize... Neyse bu konuda hala konuşamıyorum. Asıl konuya geçeyim.

Yengemin vefatından sonra abim çocuklarla birlikte ailemin yanına taşındı. Böyle büyük bir acının ardından adapte olmakta zorlanıyor herkes. Elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum 2 saat uzaklıkta ikamet etmeme rağmen. Yol uzun, özel aracımız yok ve oğlum asla otobüste durmuyor. Dolayısıyla sık gidemezsem de gittiğimde en az beş gün kalıyorum ailemde.

Gel gelelim her gittiğimde berbat bir psikolojiyle geri dönüyorum. Oğlum iki buçuk yaşında ve inanılmaz hareketli bir çocuk. Ailem tarafından sıkça eleştiriliyor, uzaylı muamelesi görüyor. Önceleri duymazdan gelmeye çalışsam da yengemin ölümüyle birlikte yeğenlerime gösterilen (gayet normal ve olması gereken) alaka ile birlikte oğlum daha fazla dışlandı. Öyle ki yeğenlerim kıskanmasın diye asla oğlumu sevmez ve ilgilenmezler. Ben oğlumun temel ihtiyaçlarını karşılarken bile sürekli beni uyarırlar. "ilgilenme oğlunla yeğenlerin kıskanır. Onlarla ilgilen" şeklinde. Ki ben elimden geldiğince hassasiyet gösteriyorum. Yeğenlerim, benim de canlarım...

Ancak takdir edersiniz ki benim oğlum da küçük. Zaten ailem tarafından sürekli azarlanan ve ilgilenilmeyen bir çocuk. Bir de annesi olarak ben ilgilenmeyince daha da hırçınlaşıyor. Üzülüyorum haliyle... Babam sürekli kıyas yapar. Yeğenim kabul edilmeyecek ve uyarılması gereken bir hareket yaptığında "annesi yok onun yapsın" derken o esnada ufak bir yaramazlık yapan oğluma sert çıkış yapabiliyor. Bir yandan yeğenlerim için fazlasıyla üzülürken, öte yandan ailemin bu tutumu karşısında oraya gitmek dahi istemiyorum.

Gelelim beni günlerdir ağlatan son olaya. Ailemin oturduğu semte çok uzak olduğum için geçen hafta annem bana bir fikirle geldi. "kızım siz bir şekilde buraya gelin iftara. Sonra bizim arabayla dönersiniz gece. Kardeşin bir ara alır arabayı" dedi. Tamam dedim. Nihayetinde iftarı açıp o saatte 2 saatlik yolu toplu taşıma ile dönmek imkansız. Bir şekilde gitmek de çok zordu ancak eşimi zorla ikna ettim. Zor olan kısmı da, annem eşimin çalıştığı sektörle alakalı evine bir eşya istedi. Bizi maddi açıdan oldukça zorlasa da asla lafını etmedim. Ancak o eşyayı ve bir çocuğu toplu taşıma ile götürmek zulüm. Buna rağmen sırf annemin gönlü olsun diye eşimi zorla ikna ettim. Sırtımda taşırım gerekirse annem sevinsin dedim.

İftara gitmemize bir gün kala annem beni aradı. "kızım babanı biliyorsun huysuz. Arabayı almanıza izin vermedi. Ceza falan yazılır" dedi. Dinlemedim gerisini zaten. Ağladığımı anlamasın diye apar topar kapattım telefonu.

Babamın genel düşüncesi kız evlendikten sonra başka bir aileye ait olur şeklinde olduğu için, sindiremediğim bu fikrin böyle bir olayda karşıma yeniden çıkmasıyla patladım artık. İki oğlu arabasını kullanabilir ama ben kullanmam. Niye, çünkü ben artık başkasının eşiyim. Baba kanatları altında yaşamını sürdüren varlığım, kocanın kanatları altında devam ettirilmek üzere özenle teslim edildi. Oğlum da kocamın soyundan olduğu için zaten asla yeğenlerim kadar sevilmeyecek. Ufak bir not eşimi de sevmezler zaten.

Uzun bir süre oğluma yapılan muameleye göz yumdum yeğenlerime destek olmak için. Ancak artık kaldıramıyorum. Ne bana yapılanı, ne de oğluma davranışlarını. Bir yandan kendime "idrak bencillik yapma. Yeğenlerini düşün" diye kızarken, bir yandan da "ama sen annesin. Senin oğlun da küçük. Neden hor görülsün" diye üzülüyorum.

İnanın araba mevzusu beni çok kırsa da mevzu araba değil. Ben artık ailem yokmuş gibi hissediyorum. Yalnız kalmışım gibi.

Ben gerçekten çok üzgünüm. Yengemi çok severdim. Onun acısı ayrı. Yeğenlerime, abime ayrı üzülüyorum. Lakin içimden ailemin yanına gitmek gelmiyor. Bu kadar dışlanmaya, sen hep verici ol ama biz seni hiç sormayalım. Ne haldesin merak etmeyelim tavrına tahammül edemiyorum. Evet çok zor bir durumdalar. Evet acıları çok büyük. Evet alışmaları çok uzun zaman alacak. Ama benim yavrum da küçük yahu. Tamam sevmesinler, ilgilenmesinler ama en azından sürekli eleştirip kızmasınlar. Çok mu zor bu dengeyi sağlamak.

Lütfen bana akıl verin. Uzun oldu kusura bakmayın ama ben ne yapmam gerektiğini bilmiyorum artık. Daha yazmadığım onlarca olay var. Bu hale gelmeme tek bir olay sebep olmadı. Şimdilik bu kadarını bilmeniz kafi. Teşekkürler şimdiden.
Ailenizin zihniyeti ne yazık ki toplumumuzda çok yaygın olan bir zihniyet. Sanki kız çocukları evlenince tüm kan bağı kayboluyor, kızının çocuğu onun soyundan değil de karşı tarafın soyundan diye ayrıştırılıyor. Bir soyismi farklılığından dolayı bu saçma düşüncelerle hareket ediyorlar. Bu arada başınız sağolsun. Ailenizin yeğenlerinize karşı tutumu da çok yanlış. Tabikide annelerinin yokluğunu aratmamak için şefkat gösterecekler bazı şeyleri tolere edecekler ama “şımartmadan”. Oların iyiliği için yaptıkları şeyler ileride çocuklar için kötü sonuçlar doğurabilir. Bu konuda en çok üzüldüğüm şey sizin çocuğunuzun ayrıştırılması. Sevgi limitsiz bir şey. Herkese verilebilir. Sizin evladınızda onların canından kanından onlar her ne kadar farklı bakış açısına sahip olsada.. Sanki sizin çocuğunuzu sevdiklerinde diğerlerine sevgi kalmayacak. Sonuna kadar haklısınız bencillik ettiğinizi düşünmeyin sakın. En iyisi annenizle ve abinizle konuşun. Ayrıca çocuğunuzun hiperaktive sorunu olabilir bunun için bir doktora görünün derim tabii aileniz için değil çocuğunuzun iyiliği için. Sevgiler

Çok sık gitmeyin gittiğinizde de günlerce kalmayın gidin en fazla iki gün kalıp dönün biraz mesafe koyun şu anda hassas olmaları normal ne yapacaklarını onlarda bilmiyorlardır ama arabayı sakınmaları hoş değil tabii. İftara gidecekseniz de haftasonu gidin daha kolay olur.

Öncelikle başınız sağolsun iki yavru için üzülmemek elde değil ancak gördüğüm siz zaten gerekli özeni göstermişsiniz ailenizin çocuğunuzu rencide etmesini gerektirecek bir durum söz konusu değil. Ki daha o bir çocuk ne yazık ki bizim toplumumuz hala bu algıyı aşamadı babalık hayat boyu devam eder evlenince son bulmaz. Kesinlikle kırgınlık konusunda çok haklısınız. Ne demeli bilemiyorum ama bu kafa yapısı değişmedikçe daha çok üzülecek kızlarımız.

S
O aile tipini biliyorum tam dediğin gibi kız el olur oğulları var
Benim tanıdığım biri oğlum evini sat parasını ver desin gözümü kırpmadan dediğini yaparım dedi, bende e teyze kızın dedim, e o artık el dedi, ya boşan8rsa ya eşinin başına birşey gelirse nereye gidecek dedim, o evden çıktı oğlan varken kız düşünülmez dedi

Ve bu ailelerden çevremde çok var ve kızları aynı senin gibi dertli bazısı dahada kırgın ve üzgün haklı olarak

Ne diyeceğimi bilmiyorum bu konuda sadece yalnız değilsin bunu belirtmek istedim
Kız çocuklarına düşkün olma sebebim böyle dinazor beyinli cahil kötü insanlar yüzünden

Başınız sağ olsun. Ben de herkes gibi sık gitmeyin ve uzun kalmayın dicem. Sizin yerinizde olsam anneme sen zaten çok yoruluyorsun bi de biz eklenmeyelim derim gel filan dediğinde. Abinize de bazı haftasonu vs gibi zamanlarda arayıp çocukları getir, onlara da sana da farklılık olsun derim. Tabi nasıl biri olduğunu bilmiyorum ama çocukların ortam değişikliğine ve biraz eğlenmeye ihtiyacı var deyip piknik vs organize ederim. Evet anneleri vefat etmiş ama yas kavramı için çok küçükler ve biraz değişiklik onlara gerçekten iyi gelebilir. Sizin gitmeniz gerekince de ben olsam eşimin izin gününde oğlumu ona bırakıp gider akşama geri dönerdim. Hem böylece oğlum her anne dediğinde içten içe onlar adına üzülmezdim.

Son olarak konuyla alakasız ama yorumlarda geçtiği için söylüyorum hiperaktivite teşhisi ilk okuldan önce konulamaz, sadece hareketli diye çocuğunuzu kimsenin böyle tabiri caizse yaftalamasına izin vermeyin lütfen. Hiperaktivitenin çok farklı kriterleri vardır ki hareketli olmak sadece bunlardan biridir. Her hareketli çocuk hiperaktif değildir.

kaybınız için geride bıraktıklarına Allah sabırlar versin.
ayrımın olduğu hiçbir yeri kabullenemiyorum. size kendi travmam üzerinde örnekleme yapıyım; çünkü çocukluğumda imanına kadar ayrımı yaşadım. koskoca kadınım hala psikolojik izlerini taşıyorum. bu ayrımı yapan öz be öz annemdi ailenin kara koyunu ilan etmişti, sebebi ablamın babası yok benim vardı. benim babam var diye beni hep annesizliğe mahkum etti. ablamın babası üvey diye beni hep üvey anne gibi büyüttü. izleri benliğime kazındı. şimdi hepsinden nefret ediyorum. anam da babam da rahmetli oldu. (öldüklerinde birbirimizi senelerdir görmüyorduk) ablam ve kardeşim yaşıyor. hepimiz birbirimizden bihaberiz. Rabbim onlara muhtaç etmesin yüzlerini görmek istemiyorum. onlardan haber almamak için akrabalarla da iletişim istemiyorum. evladımı asla muhatap bile etmedim. çünkü annem ona da diğer torunuyla bariz bir ayrım yaptı.
uzun lafın kısası evladınızı ayrım yapılan yerde büyütmeyin, izlerini ömür boyunca taşır durur.

Başınız sağolsun. Söylenecek çok şey var aslında ama şu durumda sizin ve çocuğunz için ayda bir belki gitmeniz çok dha iyi olucaktir. Arayın hal hatır sorun. O zaman kıymete binersinz. Çocuğunuza yapilan ayrim hiç hoş değil

yine huyunu suyunu bildiğiniz insanlara alınma mevzusu. madem durum bu gidip beş gün kalmayın sizde. ayrıca çok da gerekli değil bence. orda zaten yeterince bi kalabalık var. sizin de küçük çocuğunuz var. oraya gidip yük oluyo olabilirsiniz o kalabalık içinde. ne gerek var ki.?

başınız sağolsun zor bi dönemdir mutlaka..
babanızın saçma düşüncesine gelince.............
evinizin kapısını kapattığınızda kimlerle kalıyorsanız hayatınızın merkezine de onları koyun...madem babanız artık size el gibi görüyor-en azından ben böyle anladım-siz de onları 2,3,5inci plana atın..belli ki babanız baya eski kafa bi insan..tam tersi kız çocuğuna evlendikten sonra daha fazla sahip çıkılmalı çünkü bu çağda..yani bu şekilde de konuşuyorum ama kusura bakmayın sinirlendim açıkçası..
yiğenlerinize üzülmekte haklısınız ama bu kendi çocuğunuzu ezdirmenizi gerektirmez..ne yani bi çocuğun değerli olması için başında annesinin olmaması mı gerek?
bence siz ailenizle bir süre görüşmeyin..özellikle de babanızla..abinizle ve yiğenlerinizle telefonda görüşün sık sık..
sizin kendi aileniz var-eşiniz,çocuğunuz ve siz-
emin olun çok daha önemlisiniz..

Öncelikle başınız sağolsun
Ailecek zor şeyler yaşamışsınız, haliyle herkesin bocalaması normal
Yeğenlerinize hassasiyet konusunda aileniz haklı lakin sizin çocuğunuz da küçük. Sizin çocuğunuz dışlanmadan da pek tabii denge kurulabilir. Şu haliyle oldukça sağlıksız bir davranış. Haksızlar o yüzden bu konuda
Babanızın mantalitesi çok ilginç gerçekten, evlendiniz diye ihtiyaç halinde bile nazınız geçmeyecek mi? Hep böyleydiyse, değiştiremezsiniz.
Bence bir süre kafanızı dinleyin, az görüşün, onlar da yeni yaşamlarına adapte olsunlar.
Daha sağlıklı karar verirsiniz daha sonra

Yooo yooo ben sizin gibi düşünmüyorum benim de annem vefat etti 12 yaşında kız kardeşim var he canım sen ne yaparsan senin annen oldu sesimizi cikartmayalim kizilacak bir durum var ise söylenir bunu çocukların kullanmasına izin verilmemeli benim annem öldü ama lafına sığınmacı öğretmek onları acizligi öğretir.
Benim kardeşim bir kere o lafı söyledi abla benim annem yok 1 senedir o kar 2 gün annesiz kalamiyorlar ben de alışmaya çalışıyorum dedi ben şok çünkü duymadım o zaman ağladı patladı ama kizicagim şeyleri yaparsa kizacagimi bilir.
Dün kuaföre gittik ikimizde sacimizi kestirmeye bir de bayan geldi benim kafam yıkanırken kızı geldi arkadaşıyla
Kuaförde tanıyormus napıyorsunuz felan konuştu kızın annesi devamlı ayrılmayın bir yere merkezi ettirmeyin diyor offff diyip çıktı yanından kaç yaşında dedim 13 yaşında dedi inanmadım ilk dediğim Allah razı olsun kardesimden su hareti yapsa benim kafam gözüm ayrı oynar onu saçından tutar içeri sokardim heralde öyle bir saygısızlıkta . Kadın da bizim kini sordu 13 yaşında yok dedim ben böyle şeyler görmedim benim tahammülümde yoktur.
Kadın başlattı anlatmaya
Az önce yanında ki kız çalışıyor 17 18 yaşında ATM ye gitmişler haber vermeden babası peşlerinden gitti buldu getirdi baban kızar bak diye on kere söyledi (benim babama su hareti biz yapsak ceza alırdık ki o yüzden yapmadık Allah da nasip etmesin )
Gece 12 ye kdr dışarda geziyorlar (bunu duyunca aklım çıktı zaten nasıl dedim nasıl gidiyor dinlemiyor tabi bn gene kızım senden Allah razı olsun dedim )
Kuaför ordan bu kdr sıkmayın dedi kızlar essek kdr oldular yok dedim benimle istediği deliliği yapabilir ama güvenmediğim arkadaşının yanına gönderip gece 12 ye kdr dışarda tutmam vicdanım el vermez bn bir yere gonderdigimde bn babam eşim gözükmeyen devamlı kontrol ederiz
Peki bn bnnem yok diye izin verse idim ne olacaktı bizim mahallede devamlı uyardığım arkadaşları var onlara benzeyecekti bizi uzecekti

Yani kısacası anneleri oldu diye a annesinin babasının öyle davranması haklı değil ileri ki yaşlarda misliyle görülür hata

Kendime o kadar kızıyorum ki bu konuda. Defalarca kırılmama rağmen yine de eşime ve çocuğuma birçok konuda öncelik tanımıyorum. Vicdan azabı çekiyorum aileme karşı. Çoğu zaman eşimi karşıma alıyorum. O kadar uzun kalma ailende dediğinde kavga çıkarıyorum karışamazsın bana diye. Aileme istediğim zaman gider kalırım diyorum da eşimin şu yaşadıklarımdan haberi olsa zaten asla gitmemi istemez.
öncelikle başınız sağolsun .
tüm yorumları okumaya çalıştım . eşinize ve çocuğunuzdan zaman çalmayın siz gidip 5 gün kaldığınızda yaptığınız fedakarlığın farkına varılmıyor . yeğenlerinize de çok üzüldüm ama ne kadar hızlı kabullenseler farkında olsalar kendileri için daha iyi olur . şuan olduğunuz çok zor annenize iftara gitmeyin 5 gün kalmak yerine 1 gün kalın yeğenleriniz ile vakit geçirin evinize dönün .

Başınız sağ olsun. Gerçekten çocuklar için çok zor bir durum küçücük yaşlarında annesiz kalmışlar . Aileniz de ne yapacağını bilemiyor bocalıyor anlaşılan. Umarım zamanla daha doğru tavır sergilerler bu konuda. Arada çocuklar olunca çok fazla bir şey söylenmiyor. İkinci konuya gelirsek şu babanızın kız çocuğuna olan tavrına .Benim babam da aynı şekilde davranıyor. Damatların boğazından bir lokması geçecek diye ödü kopar. Sanıyor ki damatlar onun paralarını yesin diye kızlarıyla evlenmişler. Ama oğluna gelince hem oğlu hem gelini hem de torunu yesin yiyebildiği kadar. Bu konuda ben de çok doluyum. Babama da zamanla uzaklaştım ister istemez. Siz de daha az görüşürseniz daha az üzülürsünüz.

Başınız sağolsun öncelikle.
Yazdığınızdan anladığım kadarıyla şuan siz ailenize karşı kendinizi bayağı sorumlu hissediyorsunuz.
Unutmayın ki eşiniz ve çocuğunuzda sizin aileniz ve onları da ihmal etmemeniz gerekiyor. Abiniz ve çocuklarına karşı ilignizi başka türlü gösterin.Evinize çağırın, siz değil onları bir şekilde size gelmelerini sağlayın.Özellikle çocukların kendisini iyi hissetmesini sağlayın, ailenizi mutlu edemesenizde en azından vicdanızı rahatlatmış ve görev saydığınız o şeyi yapmış olursunuz. Sizin de evladınızı düşünmemeniz ve eşinizi sinir etme pahasına ailenize karşı birtakım şeyler yapmanız bence hoş değil. Yapacaksanız da bir şekilde gönlünü hoş etmelisiniz.

Yooo yooo ben sizin gibi düşünmüyorum benim de annem vefat etti 12 yaşında kız kardeşim var he canım sen ne yaparsan senin annen oldu sesimizi cikartmayalim kizilacak bir durum var ise söylenir bunu çocukların kullanmasına izin verilmemeli benim annem öldü ama lafına sığınmacı öğretmek onları acizligi öğretir.
Benim kardeşim bir kere o lafı söyledi abla benim annem yok 1 senedir o kar 2 gün annesiz kalamiyorlar ben de alışmaya çalışıyorum dedi ben şok çünkü duymadım o zaman ağladı patladı ama kizicagim şeyleri yaparsa kizacagimi bilir.
Dün kuaföre gittik ikimizde sacimizi kestirmeye bir de bayan geldi benim kafam yıkanırken kızı geldi arkadaşıyla
Kuaförde tanıyormus napıyorsunuz felan konuştu kızın annesi devamlı ayrılmayın bir yere merkezi ettirmeyin diyor offff diyip çıktı yanından kaç yaşında dedim 13 yaşında dedi inanmadım ilk dediğim Allah razı olsun kardesimden su hareti yapsa benim kafam gözüm ayrı oynar onu saçından tutar içeri sokardim heralde öyle bir saygısızlıkta . Kadın da bizim kini sordu 13 yaşında yok dedim ben böyle şeyler görmedim benim tahammülümde yoktur.
Kadın başlattı anlatmaya
Az önce yanında ki kız çalışıyor 17 18 yaşında ATM ye gitmişler haber vermeden babası peşlerinden gitti buldu getirdi baban kızar bak diye on kere söyledi (benim babama su hareti biz yapsak ceza alırdık ki o yüzden yapmadık Allah da nasip etmesin )
Gece 12 ye kdr dışarda geziyorlar (bunu duyunca aklım çıktı zaten nasıl dedim nasıl gidiyor dinlemiyor tabi bn gene kızım senden Allah razı olsun dedim )
Kuaför ordan bu kdr sıkmayın dedi kızlar essek kdr oldular yok dedim benimle istediği deliliği yapabilir ama güvenmediğim arkadaşının yanına gönderip gece 12 ye kdr dışarda tutmam vicdanım el vermez bn bir yere gonderdigimde bn babam eşim gözükmeyen devamlı kontrol ederiz
Peki bn bnnem yok diye izin verse idim ne olacaktı bizim mahallede devamlı uyardığım arkadaşları var onlara benzeyecekti bizi uzecekti

Yani kısacası anneleri oldu diye a annesinin babasının öyle davranması haklı değil ileri ki yaşlarda misliyle görülür hata
Hassasiyetini anlıyorum,ama öyle bir durumda saçından tutup içeri sokmak(mecazi de olsa) ne demek oluyor o_O
O yaşlarda kızım var,sonsuz hoşgörülü bir anne de değilim,fakat herşeyi öyle kılı kırk yarmak zorunda oluyor ki insan,iki adım,beş adım sonrasını düşünüyorsun her vereceğin tepkinin,bunun ona ne hissettireceğini düşünüyorsun...Sabırlı olmak gerekiyor,herkes aynı olamaz,artı daha 12 yaşında,kendi çocuğun var mı bilmiyorum,12 yaş çokta büyük bir yaş değil.
En iyisini istiyorsun elbette onun için,biraz daha esnek olsan sanki,daha nelerle karşılaşıyor insan,anlattığın örnek ne ki...Öff deyip çıktığını diyorum tabii,diğerleri atm,geceleri dışarı da gezme,sorun elbette,sizin gibi ben de kabul edemem,çok zor işler bunlar...

Başınız sağ olsun, içim parçalandı okurken. Allah kimseyi annesiz babasız bırakmasın, hele o kadar küçük yaştayken.
Böyle bir olay insanların dengesini şaşırtıyor. Benim ve ailemizin başından da sizin gibi çok acı kayıplar geçti. Sonrasını hatırlıyorum, içim acıyor. Birbirimize sevgiyle kenetlenip, yaralarımızı tamir etmeye çalışmak varken, bir sürü saçmalıkla, haksızlıkla, hır gürle uğraşıp durmuşuz. Zamanla herkes biraz daha dengesini buldu ama giden zaman gitti işte. Yerinizde olsam ne yapardım diye düşünüyorum, çocuğumu ezdirmezdim, gerekirse anne babama posta da koyardım ama abimin ve o iki masum yavrunun yanında olmaktan asla vaz geçmezdim. Gittiğimde kalmazdım, belki yorucu olurdu ama değerdi yorgunluğa. Belki abinizle ve çocuklarıyla dışarıda görüşürsünüz, belki sık sık kendi evinizde misafir edersiniz... Biraz daha zaman geçince belki abinizle de konuşursunuz durumu. Şuan konuşsanız, zaten adamın acısı yeni, pek uygun bir zaman değil. Belki anneniz ve babanızın bazı tavırlarını o törpüler. Sonuçta onun evlatları ve onun için bu arada kalmalarınız. Of, gerçekten sabırlar diliyorum size ve ailenize.

Gelecek adına en korktuğum şey sizin yaşadıklarınızı oğlumun yaşaması. Öte yandan oğlum ezilmesin diye uğraşırken kötü ve ilgisiz bir hala olmaktan da korkuyorum. Zamanla içimde biriken öfke ve oğlumu koruma içgüdüsü yeğenlerime karşı mesafe oluşturur diye korkuyorum..keşke çocuklar annesiz kalmasa...
Yapılması gereken şey çocuğunuzu ezdirmemek. Annesi ölen çocuklara tabiki özenli davnmak ama kendi çocuğunuza da aynı özenin gosterilmesi. Yani bir yandan yegenlerinize ilgi gosterilirken diğer yandan sizin çocuğunuz annesi sağ diye cezalandirilmamali.

Yavrum kıskanmıyor neyse ki. Çocukları sever kıskanmaz. Ama işte yeğenlerim pek paylaşımcı değiller. Oyuncak paylaşmazlar. Oğlun uyusun sen bizimle oyna derler. O gitsin buradan gelmesin derler :) kızmıyorum onlara daha çocuklar ve anneleri yok. Ama yetişkin olan ailem onlardan beter.

idrak ufacık çocuklar bunu durduk yere söylemez.
sen evine döndüğünde çocukların yanında konuşulmuş bu üzgünüm.
seni değil çocuğunu istemiyorlar.
gitme artık.

Allah rahmet eylesin,Allah sizlere sabır versin.
Fakat ailenizin tavrı çok can sıkıcı. Allah korusun başlarına bi şey geldiğinde onlara yengeler oğulları değil siz bakacaksınız en azından bunu düşünseler böyle yapmamaları gerekir. Ama gerçi ileride bunun da suçlusu siz olursunuz, onlar oğlan onlara bi şey olmaz el evine gittin değiştin. Ay çok sıkıcı ya.. O evdekilerin psikoloğa gitmesi gerekiyor sanırım. Ramazan için alttan alın ama sonr A oğlunuz,kendiniz ve hatta eşiniz için yani aileniz için mesafe koyun,yol uzak gelemiyoruz çocukla diyin. Belki anlarlar. Yakın olsanız yeğenlerinize kol kanat gerersiniz ama uzaktan ne kadar gerebilirsiniz ki. Onlar düşünmüyorsa siz kendinizi ve ailenizi düşünün madem ele gittiniz elin oldunuz artk ona göre davranın madem.

X