• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuğu okula başlayıp her 4 güne bir hastalanan var mı?

4 gün derken lafın gelişi falan değil. Ciddi ciddi bunu soruyorum anasinifina başladık biz geçen sene iki ay gittik yine böyle aşırı sık hasta olunca okuldan almak zorunda kaldık öğretmeni almayın gelecek sene aynısını yaşarsınız dese de yaşı küçük dedik aldık.
Neyse bu sene tekrar anasinifina başladık 5 buçuk yaşında oğlum . Okula 3 4 gün gidiyor 5. Gün burun akmaya başlıyor ardından hemen geçmeyen öksürük ... Çok bunaldim. Birkaç hafta çok az gitti okula diye geçen hafta okulun son haftasi diye ful gitsin çok istedim çünkü okulunu aşırı seviyor yavrum. Göndermeye çalıştım ve bugün hastanede yatıyoruz öksürükten. Hadi bir şekilde iyileşti diyorum ya sonra? Okul açılacak ve şık baştan yasayacak bu durumu. İnanılmaz korkuyorum artık okula göndermekten. Şimdi bana sabret ilk yıl falan diyorlar ama öyle değil arkadaşlar sınıfta hiç kimse benim oğlum kadar rahatsizlanip devamsızlık yapmıyor. Normal grup olsalar bile bu kadar ağır gecirmiyorlar. Bünyesi alerjik bu çocuğun diyor doktoru. Allah'ım çıldıracağım. Aynı durumu yaşayan var mı ya rahatlatacak biseyler okumak istiyorum lütfen 😞 ve nasıl bir çözüm buldunuz?
Rahatlar mısınız bilmem ama bana normal geldi çocuğun vücudu ilk defa kendinkiler dışında bakterilerle karşılaşıyor hemde kapalı alanda hasta olan olmayan hepsi aynı havayı soluyor ilk başlarda böyle olması normal geldi ben çocukken hep hastalanan havadan bile nem kapan biriydim biri yanımda hapşırsa ona bir şey olmaz ben bir hafta hasta olurdum olabilir yani bağışıklığı düşüktür keşke ilkinde almasaydınız şimdiye alışmıştı belki

4,5 yaşında kızım bu sene eylül ayında kreşe başladı. tam anlamıyla dediğiniz gibi aynı şeyleri yaşadım. hatta bir ara ben de dedim bir tek benim kızım mı bu kadar hastalanıyor diye. çalışıyorum ve kızım tam gün kreşe gidiyor sürekli hastalanınca iş yerinden izin almak zorunda kalıyorum benim içim aşırı zor bir durum oluyor. ama şu da var şimdi hastalandığı için bağışıklık kazanıyor ve ilk okula başladığı zaman rahat edeceğimi düşünüyorum tabi inşallah diyelim. her çocuk yeni okula başladığı zaman bu tip şeyler başından geçiyormuş çevremde de o şekilde duydum ve gözlemledim. bence çocuğunuz okula gitmeye devam etsin ve takviye almayı da unutmayın. şu an kızıma karamürver ekstratı veriyorum eczaneden aldım çinko ve c vitamini içeriyor. bağışıklığını güçlendirecek takviyeler alabilirsiniz.

Kızım 21 aylıkken eylülde kreşe başladı , ilk bir hafta tamam ondan beridir abartmıyorum burnu sümüklü , iki üç gün geçiyor hooop yeşil sümük geri dönüyor. Ayakta dolanıyor ama ateşlendiği öksürdüğü nadir . Bakıyorum diğer çocuklarda sümüklü . Bir de o hafif atlatıyor ama ben daha uzun hasta oluyorum bu defa Ne zaman geçecek inanın ben de bilmiyorum
yaaa bu aynı benim kızımda da var. burnundaki sümük hiç bitmiyor maşallah :KK45: tam iyileşiyor çok şükür diyorum iki gün sonra tekrar başlıyor burnu akmaya🙄

Oğlum anasinifina baslayana kadar hiç bir hastaligi yatarak geçirmedi Max 1 gün sürer ikinci gün normal enerjisine gelirdi ,hiç antibiyotik ya da diğer ilaçları kullanmadık ateşten korkarım sadece o durumda da direk hastaneye götürürüm çünkü alerjik bir çocuk ve herhangi bir ilaç hiç beklenmedik bir reaksiyon yapabilir. Anaokuluna başladığımızda beri çocuk rahat nefes almadı. Kaç kez hastanelik olduk saymadım Buhar makinesi nedir bilmiyorken evde şuan var ilaçlarıyla birlikte. Öğretmenimiz sen gondermiyorsun iyileşmesini bekliyorsun ama o sırada diğer çocuk hasta olmuş oluyor senin çocuğun geldiğinde hasta olan çocuktan yeniden hastalık kapıyor o yüzden çok kötü olmadığı sürece çocuğunuzu yollayın dedi. Dönem sonuna doğru bağışıklığı ilk döneme göre daha iyi.

Off gerçekten öyle 🥴 hadi bizi geçtim ama çocuk için çok yıpratıcı oluyor. Ağlıyor artık iyilesemiyorum diyor yavrum içim gidiyor . Peki böyle sık sık devamsızlık oldu mu diğer arkadaşlarina nazaran daha mı çok gitmedi okula?
yapmayın Allah aşkına anaokulu bu devamsızlık olsa ne olacak

benim kuzum çalıştığım için 4 yıl kreşe gitti ilk yıl hep hasta geçti nerdeyse
2 ve 3 yıllarda hafifledi
ama bakın 1. sınıfta biçok çocuk dökülürken maşallah doğru düxgün hastalanmadı şimdi 3. sınıf:nazar::nazar:

neyden geri kalacak anasınıfında
onun yanında sürekli anlatmayın konuşmayın yine hastalandı vs diye
dediklerinizden etkilenip öyle duygusal konuşur
okuluna göndermeye devam edin

takviye imunol kullanmıştım bende faydasını gördük

Maalesef okulla birlikte hastalık yayılıyor.

Bizde bir de benim bağışıklık sistemim çok zayıf. Kız eve hastalık getirince kızı iyileştiriyoruz ama benim hastalığım çok uzun sürüyor. Çok zorlanıyorum mesela bu hafta.

Allahım yardımcımız olsun inşallah.
çok geçmiş olsun canım Allah acil şifalar versin
o kadar büyüdü haaa kuzu :) maşallah zaman ne hızlı geçiyor

Çok geçmiş olsun.
2. Sınıfa gidiyor oğlum, biz de çok zorluk çektik.
Anaokuluna başlaması pandemi bitimine denk geldi. Başlangıç daha iyiydi sanki, ikinci senesinde çok zorlandık. Belki haftalık hastalanmadı ama 15-20günde bir daha toparlanmadan hastalanır ve bir hafta toparlanamazdı. Hastanede de yattı hatta. Her hastalığında serumlarla toparladık, asla öyle başkaları gibi iki kaşık şurupla kendine gelebilen çocuklardan olmadı.
Bu sene 2. Sınıf. Hasta olma sıklığı biraz daha düştü ama kendine göre:) 1. Dönem sanırım 3 kez antibiyotik kullandı(ikişer şişe olarak ama) Üçünde de birer hafta okula gidemedi. Yani yine öyle bir kaşık soğuk algınlığı ilacı alıp okula gidebilen çocuklardan değil.
Bizimkine en iyi gelen resveratrol şurup oldu. Onu kullandığımız dönem sınıfı hastalıktan kırılıyordu ama bizimki iyi geçirdi, doktorunun tavsiyesiyle kullandık tabi.

En küçük oğlum şu anda üçüncü sınıf. Bu seneye kadar doğru dürüst okula gönderemedim. tam bir hafta okula gittiği sayılıdır. bir ara tamam biraz sabredeyim okulda diğer çocuklar gibi devam etsin dedim ertesi gün hastanelik olduk, hastanede gecelemek zorunda kaldık. Tahliller falan da yapıldı ama bir sorun yok dendi. Yalnız ben doktorumuza bu yıl parazit olma ihtimali var mı çocukta diye sordum. tahlillerde çıkmadı ama yine de bir tedbir alalım dedi. en son kıl kurdu için tedavi aldık ve tesadüf mü yoksa bununla bir bağlantısı var mı bilmiyorum. o zamandan beri çocuğum hastalanmıyor. siz de bir baktırsanız mı acaba. çünkü eğer böyle bir şey varsa çocuğun bağırsaklarında onunla besin paylaşan bir canlı var ve bağışıklığını da düşürüyor olabilir.

4 yaşında başladı oğlum kreşe. 4 ve 5 yaşta aşırı hastalık oldu ki bebeğime de bulaştı. Bu sene 1 kere oldular ama tabi canımzdan can gitti 3 çocuk ve ben hastalıktan kırıldık. Ama sizin çocuğun bağışıklığı düşüktür bir baktırın derim

4 gün derken lafın gelişi falan değil. Ciddi ciddi bunu soruyorum anasinifina başladık biz geçen sene iki ay gittik yine böyle aşırı sık hasta olunca okuldan almak zorunda kaldık öğretmeni almayın gelecek sene aynısını yaşarsınız dese de yaşı küçük dedik aldık.
Neyse bu sene tekrar anasinifina başladık 5 buçuk yaşında oğlum . Okula 3 4 gün gidiyor 5. Gün burun akmaya başlıyor ardından hemen geçmeyen öksürük ... Çok bunaldim. Birkaç hafta çok az gitti okula diye geçen hafta okulun son haftasi diye ful gitsin çok istedim çünkü okulunu aşırı seviyor yavrum. Göndermeye çalıştım ve bugün hastanede yatıyoruz öksürükten. Hadi bir şekilde iyileşti diyorum ya sonra? Okul açılacak ve şık baştan yasayacak bu durumu. İnanılmaz korkuyorum artık okula göndermekten. Şimdi bana sabret ilk yıl falan diyorlar ama öyle değil arkadaşlar sınıfta hiç kimse benim oğlum kadar rahatsizlanip devamsızlık yapmıyor. Normal grup olsalar bile bu kadar ağır gecirmiyorlar. Bünyesi alerjik bu çocuğun diyor doktoru. Allah'ım çıldıracağım. Aynı durumu yaşayan var mı ya rahatlatacak biseyler okumak istiyorum lütfen 😞 ve nasıl bir çözüm buldunuz?
Normal..çok korumacı olmayın bu kez çocuğunuza zarar verirsiniz. Bu sene bağışıklık güçlenir seneye düzelir. Burun akıntısında okula gidebilir. Ateş üç gün gitmesin. Karın ağrısında gitmesin. Haricinde gidebilir.

Off gerçekten öyle 🥴 hadi bizi geçtim ama çocuk için çok yıpratıcı oluyor. Ağlıyor artık iyilesemiyorum diyor yavrum içim gidiyor . Peki böyle sık sık devamsızlık oldu mu diğer arkadaşlarina nazaran daha mı çok gitmedi okula?
Onlarla kıyaslamayın, kardeşi vardır kuzenleri ile iletisimdedir belki onlar zamanında hasta olmuştur bağışıklık geliştirmiştir. Diğer çocuklarla hastalık ya da başka birşey, kıyaslamayın çocuğunuzu. Kızım bu sene yeni kreşte. Hastalanmadı hiç. Ama geçen sene başka kreşteydi ve orada baya hastalandı bağıdıklık geliştirdi. Yani bu sene benimki hastalanmıyor diğer çocuklar hasta ya da tam tersi diye birşey yok. Onu binkafanızdan atın önce

biz geçen sene iki ay gittik yine böyle aşırı sık hasta olunca okuldan almak zorunda kaldık öğretmeni almayın gelecek sene aynısını yaşarsınız dese de yaşı küçük dedik aldık.
e cok normal evde steril steril yasayan cocuk bir anda kalabalik bir cocuk ortamina dusuyor, ustelik kapali alan. yeni yeni viruslerle karsilasiyor.
su an size kotu geliyor ama mis gibi bagisikligi gucleniyor (tabii antibiyotigi dayamiyorsaniz). aslinda oldukca saglikli bir surec.
öğretmen cok hakliymis gecen sene 4.5 yas kucuk degil. o zaman gonderseydiniz bu sene bu kadar cok hasta olmayacakti. benim arkadasim tamamen sacma sapan nedenlerle cocugunu anaokuluna bile gondermedi. 6 yasinda da okula baslatti. simdi cocuk aynı sizinki gibi her hafta hasta. sınıfın cok gerisinde çünkü hem anaokulu temeli yok hem allahin günü raporlu. ona da demis öğretmeni "anaokuluna gonderseydiniz gecen sene bu hastaliklari yasar bagisiklik gelistirirdi, bu sene geri kalmazdi" diye.
sinifta hickimsenin hasta olmama nedeni muhtemelen ikinci yılları olmasindan dolayidir.
bu arada sevgilim de kres ogretmeni, 3,5 aydir cocuklarla icice. bu kısacık zaman diliminde tam 3 defa bana hastalik bulastirdi, evde ölü gibi yattim😂 ama onun yillar icinde bağışıklığı oldugu icin biraz ates cikiyor, öksürüyor, bir gun izin aliyor ve geciyor. sizin cocugunuzun da zamanla bagisikligi guclenecektir. yeter ki antibiyotik vermeyin bırakın biraz bunyesi hastalikla mucadele edebilsin.
bir de detayli kan tahlili falan veridirin, cocuk doktoruna söyleyin sebebi neymis tahliller yapsin. en azindan iciniz rahat eder

Ben 27 aylıkken işe başlayacağım bana bakıcı yerine kreşe göndermek mantıklı geliyor ama sırf bu nedenle korkuyorum gerçekten çocuklar çok hasta oluyor çevremden de duyduklarım
27 erken malesef. Üç yaş iyi oluyor tavsiyem bir sene bakıcı. Sonra kreş. Tuvalete gidebiliyor ve konuşabiliyor gününü anlatabiliyor seviyede olmalı. Hatta bakıcı müsait olursa kreş senesi de arada günlük ücrete gelebilir. Mesela biraz hasta tadı yok çocugun diyelim bakıcı bekler siz işe gidersiniz gibi

Bir de tavsiyem, ben yd deyim . 38.5 ateşte ağrıkesici ateş düşürücü veriyorlar. Haricinde o ateşle bekliyor çocuk. Ateş vücudun mücadele ettiği anlamına geliyor. O evrede savrederseniz çok iyi güçleniyor bağışıklık. Antibiyotik zaten verilmiyor. Tabi kulak iltihabı vs olduysa doktor kontrolünde veriliyor ama ateşde verilmiyor yani. Bu şekilde kızım çok ağır iki hastalık atlattı geçen sene. Ama bu sene çok iyi akşam ateşlense sabaha iyileşiyor normalde bir hafta sürerdi

Gerçekten aynısını yaşadım.Sürekli acillerdrydik.Eve nebilüzatör cihazı aldık.Günlük nedir onu öğrendim onu bile yaptım.Bronşit oldu.Kaç kere okuldan ateşlendi diye aldım hatırlamıyorum.Ama doktoru kesinlikle devam bu mikroplarla tanışmadan bağışıklığı güçlenmez dedi.1.sınıfa giderken hastalanır o zaman geri kalır dedi.Anaokulunda en fazla etkinliklerinden geri kaldı.Bu sene çok şükür biz eşimle hastalandık ama o hiç hastalanmadı.
Ay kusura bakmayın benzer süreçten geçiyoruz o yüzden yazdım benim oğlan 3,5 yaşında bronşit oldu hava veriyoruz şimdi. Öksürüğü çok fena. Bir kere bronşit olursa hep olur filan diyorlar öyle mi doğru mu bu

Benim oglum 24 aylik 3 aydir krese gidiyor (yurtdisindayim). O da en gec 7-10 gunde bir hasta oluyor ama cok az devamsizlik yapti cunku bir iki agir hastalik disinda hafif atlatiyor cok sukur. Ben atesi olmadigi surece gondermeye devam ediyorum, burada herkes oyle yapiyor. Burun akintisi gecmedi ya da oksuruk gecmedi diye evde tutmuyorum. Enerjisi yerindeyse, normal yemek yiyorsa gidiyor. Bence bunun faydasi oldu bagisikliginin guclenmesinde. Bir de sarimsak bal limon karisiminin cok faydasini gordum. Onun sayesinde hastaliklari hafif atlattigina inaniyorum.

alerjikse ve sık hastalanıyorsa öncelikle iga igg igm gibi bhağışıklık değerlerine baktırın. Sonra mutlaka Yonca Tabak ın reflü ve alerkji kitabini alıp okuyun. Çocuk alerjikse sütü direkt süt şeklinde vermeyin. Yoğurt kefşir o şekilde verin. Beslenmesinden paketli gıdaları asitli gıdaları çıkarın. Yatmadan en az iki saat önce beslenmeyi kesin ve inanın ne kadar farkettiğini göreceksiniz. Özellikle kakao asitli gıdalar içecekler paketli gıdalar bağışıklık üzerinde citti etkiler yapıyor.