Sanırım artık bir ailem yok

Ayrıca bir anne dururken hic kimse bir çocuğu azarlayarak terbiye etmeye çalismamali.Kim olursa olsun bu net.
Annelik çok hassas bir olay.
Hislerinizde çok haklısınız.Herkes haddini bilecek.

İnanın bu duruma bile müdahale etmiyorum. Zira tepki vermeleri, tuhaf tuhaf bakarak "bu nasıl bir çocuk yahu" diye uzaylı mumalesi yapmalarından daha fazla kıramıyor beni.

Allah yardımcınız olsun
Hislerinizi çok güzel anlatmışsınız
Karşılıklı oturup anlatıyorsunuz gibi hissettim
Gelelim asıl mevzuya aileniz de bu kafa varken işiniz çok zor
Gitmeyin aramayın sormayın diyecem ama onların hatasını görmeleeini sağlar mı hiç sanmıyorum
Evlat arasında nasıl ayrım olmaması gerekirse torunlar arasında da öyle olmalı
Burda iş annenize düşüyor
Alacak kocasını karşısına yaptıklarının yanlışlığını ve tüm aileyi etkilediğini ve onarılması güç hatta imjansız yaralar açtığını önce kendisi kabul ederek anlatacak
Annenizle en ciddi modunuzla konuşun
Bir daha seni çocuğunu göremeyeceğini
Anlatın
Gerçeklerle yüzleşmelerini sağlayın

Diğer çocukların annesiz kalmalariyla sizin çocuğunuza davranışları alakasız. Sizi yeterince sevmiyorlar ve saygı da duymuyorlar belli ki yoksa bu şekilde davranamazlar. Ayrica kimse bir cocugu oyle azarlamamali. Hele annesinin yanında olursa bu, siz onun şiddet görmesine izin vermişsiniz gibi (ki öyle bence) algılar ve çocuğunuz da şimdi sizin ailenize karşı hissettiğiniz gibi hisseder.
Yengeniz için ve çocukları için üzgünüm ama doğru yetiştirilmiyor çocukları yazık. Belki ilerde bunu söylersiniz siz de onlara. Hani eğitin saygılı ve sevgi dolu büyüsünler, şımarık ve görgüsüz değil diye. Yolları açık olsun... en çok korktuğum şeydir arkamda bana muhtaç çocuk bırakmak.

Evet annesiz olmaları çok üzücü ama siz ne yaparsanız yapin onlarin anne boşluğu zaten dolmayacak..Ikincisi siz evladinizdan aldiklarinizla iyi bir hala olayım derken bilinçaltında ileriki yıllarda kapanmayacak yaralar acabilirsiniz oğlumuza aranızda..
Madem siz evlendiniz artık erkek tarafına aitsiniz düşünceleri varsa o zmn sizde asil ailenizin farkına varin.Esinizi evladinizi mahdum etmeyin herkes başının çaresine bakar .Kimse de demez idrak ne fedakarlık yaptı diye ..Şimdi bize anlattığınız gibi ailenize anlatsanız araba mevzusu için de çocuklar için de kıskanıyor derler..Onun için daha az gitmeye daha az vakit geçirmeye hele hele 5 gün gibi süreler kalmamaya özen gösterip vicdanen kendinizi yormak yerine hayırlısı böyleymiş deyin.Ve yine diyorum kendi çocuğunuza yönelin.

Teşekkür ederim güzel düşünceleriniz için. Yazan arkadaşa da söyledim. Yeğenlerim şu anda ev dışında bir yerde kalmak istemiyorlar. Fazlasıyla hırçın ikisi de. Çok zor yaşadıkları... Sanırım en doğrusu "çok bencilsin sık sık gelmiyorsun" sözlerine kulak tıkayıp bir süre uzak kalmak.

Amcam vefat ettiğinde ilkokuldaydim. Bir adet Benimle yaşıt ve bir adet de benden büyük kuzenim var. Ayni apartmandaydik. Kardeş gibi büyüdük. birşey olduğunda hep onlar on plandaydi. Tamam tabiki çok zor bir durum onlarinki ama ben de çocuktum. Herseyimi paylasmak zorundaydim ve onlar uzulmesin diye bana da alinmayan cok sey oldu. kuzenim daha özel muamele gördü ve bana daha çok kizildi. Tabi anlam veremez ve çok üzülürdüm. Cok sey var ama su kadarini soyleyeyim kisiligimin olusmasinda etkileri buyuktur. ve asla olanlari unutmadim bazi seyler icimde yaradir. İki taraf için de çok zor ama onların durumu özel diye diğer çocuklar uzulmemeli. Dolayısı ile bence elbette yegenlerinizin yanında olmalı ve onlara özel davranmalisiniz ama bubdiger cocujlar uzerinden olmamali. O yuzden cocugunuzun sağlığı için az goturmek daha iyi. Zaten babanız belli ki normal şartlar altında da sizin çocuğunuzu değil oğlundan olan torunları torun sayıyor. Zaten mesafe varmış arada. çok uzun oturmamakyapilaçak en iyi şey.

Iki yıl önce eşim ağır bir ameliyat geçirdi. Hastane ailemin evine yakın olduğu için oğlum eşim ve ben bir hafta orada kaldık. Öyle zor günler geçirdim ki, bir haftanın sonunda ağlayarak anneme içimi döktüm ve konuşmanın sonunu "bilsem ki açlıktan öleceğim yine de kapınıza gelmem artık" diye bitirdim. Özür diledi, ağladı. Hatalıyız yanlış yaptık affet bizi dedi. Aradan iki yıl geçti ben yine aynı haldeyim. Yani onlar değişmeyecek. Ben kendi adıma sağlıklı olana karar verip adım atmalıyım.

İşte ben de bundan korkuyorum. Şu an ne desem sen yetimleri mi kıskanıyorsun senin oğlunun annesi var en azından denilecek. O yüzden uzun süredir sadece susuyorum.
Yeğenleriniz için elbette zor bir durum ama oğlunuzun psikolojisini de düşünmek zorundasınız.
Maalesef yeğenlerinizin bundan sonra ki ömürlerinden anneleri olmayacak ve sizin oğlunuza karşı bu muamele belki hep sürecek.
Bence bir süre mazeret üreterek mesafe koyun.Aksi takdirde oğlunuzun ve sizin psikolojiniz bozulabilir ve bu içinizde biriktirdikleriniz patlama şeklinde dışarı çıkabilir.
Benim de 3 yaşında çocuğum var veher normal anne gibi oğlum önceliğimdir. Hayatımdaki herkes oğlumdan sonra gelir.
Başınız sağolsun bu ara da.

Ben ailemin yanında o kadar geriliyorum ki maalesef ben de oğluma tahammülsüz davranıyorum. Ben nasıl ki çocukluğumu annemin ailesine zaafı yüzünden berbat travmalar ile geçirdim, şimdi de oğlum aynı şeyleri yaşıyor. Annem de onun yaptığı gibi oğlumu ikinci plana atıp onlara kendimi adamamı bekliyor.

Tamamen erkek evlat odaklı aile tipi en iğrendiğim
Kendiniz eşiniz ve çocuğunuz için en iyisine karar verin lütfen bunun ne olduğunu söylememe gerek yok sanırım

Bu arada çocuğunuz kaç yaşında
Terapiste gittiniz mi

Kendime o kadar kızıyorum ki bu konuda. Defalarca kırılmama rağmen yine de eşime ve çocuğuma birçok konuda öncelik tanımıyorum. Vicdan azabı çekiyorum aileme karşı. Çoğu zaman eşimi karşıma alıyorum. O kadar uzun kalma ailende dediğinde kavga çıkarıyorum karışamazsın bana diye. Aileme istediğim zaman gider kalırım diyorum da eşimin şu yaşadıklarımdan haberi olsa zaten asla gitmemi istemez.

Iki buçuk yaşında. Gittim evet. Ciddi bir sorun olmadığını, sorunun üstün zekadan ya da hiperaktiviteden kaynaklanabileceğini 3 yaşına girdiğinde yeniden kontrole götürmem gerektiğini söyledi. Şimdilik yapacak çok fazla bir şey yok dedi.

Şimdi aileniz size çok güzel davransa ama eşiniz gitmeyeceksiniz dese o zmn bu sözleriniz için arkanızdayım derdim ama şuan tam tersi bir durum var..Eşinize de çocuğunuza da haksızlık etmeyin..Allah korusun size birşey olsa çocuğunuza bile bakmayıp babannesi baksın diye düşünecek birileri tahminimce..Sizin hayatınızın gercekleri biraz bencilliği hakediyor bence..

Bu hususta da eleştiriyor ailem beni. Buldumcuk olduğumuzu söylüyorlar :) oğlumun hareketli olmasını terbiye vermiyor olmama bağlıyorlar mesela. Ki ben çocuk gelişimciyim. Herhangi bir şeyle meşgul olmadan duramayan, her şeyi merak eden bir çocukta terbiyesizlik göremiyorum.

Buna sevindim en azından çocugunuzdan
yana içiniz rahat

Kimin ne istediği değil, sizin ne yaptığıyla ilgilenir çocuk. Kendi sorumluluklarınızı yerine getirirseniz zaten kimse sizin çocuğunuza öyle davranmaz eğer sizi kaybetmekten korkuyorlarsa.

Biliyor musunuz annem bunu açıkça söyledi bir sohbet esnasında. Beni o kadar kırdı ki... Yeğenlerime yengemin ailesi de bakmak istedi. Lakin annem çocukların yeri babalarının yanıdır. Ne münasebet onlarda kalacak diye konuya giriş yapıp "Allah korusun kızıma bir şey olsa ben oğluna niye bakayım. Onların soyu onların çocuğu sonuçta" diyerek konuyu kapattı. Öylece baktım yüzüne. Kendince doğru bir şey söylediğini sandı sanırım.

"ilgilenme oğlunla yeğenlerin kıskanır. Onlarla ilgilen" şeklinde.

Şu cümle saçmalık resmen, tabi ki elinizden geleni yapar yeğenlerinizle ilgilenirsiniz ama bu kadarı fazla.
Siz kimin annesisiniz, öncelik olarak kimi koruyacak kimi büyüteceksiniz, ilk olarak kimden sorumlusunuz? Tabi ki çocuğunuzdan. Küçücük çocuk ne anlasın nasıl anlayışlı olsun, etkilenir ve bunu engellemelisiniz bence.
İstedikleri kadar bencil desinler çok az gidin, gitmediğiniz zamanlarda da abinizi, yeğenlerinizi arayın.

Bu arada unutmuşum, başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin...

Şu laftan sonra benim için biterdi ne ölüme ne ölüne der kestirir atardım.

Öncelikle başınız sağ olsun. Çok üzüldüm, çok acı gerçekten. Aileniz yengeniz hayatta iken de size karşı ve oğlunuza karşı bu tavırda mıydı ? Az çok aile yapınızdan bahsetmişsiniz ama daha net anlamak için soruyorum.
Abiniz ve çocukların durumuna çok üzüldüm ama ayrımı yapan arada denge kuramayan aileniz. Değişmeleri zaten şu saatten sonra imkansız. Sizde kabullenmişsiniz anladığım kadarıyla. Bence abiniz ve yeğenleriniz olsun odak noktanız. Annenizle de bir kez daha konuşmayı deneyebilirsiniz çocuğunuz hakkında. En azından siz ilgilenirken müdahale etmesinler. Bunun için beyaz yalanlara bile başvurulabilir. Doktora gittiğinizi biliyorlarsa eğer - anne doktor çocuğumun daha fazla ilgi, alaka ve özene ihtiyacı olduğunu söyledi- diyebilirsiniz. Belki daha anlayışlı olabilirler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…