Sancılı Adet (Dismenore)

mide bulantısı,bel ağrısı berbat bir şey. o bel ağrısı 1 saat sonra dizlerime iniyor bir de bacaklar uyuşmuyor mu! majezik iyi geliyor ama adetimi kesiyor ya bi çözümü yok
aynısını yasıyordum bende majezık kesıyor ama adette bıtıtodu dolareks kullandım yazılısı böyle dedılde okunuşu böyle,tavsıye ederım çok iyi gelıyor

adeti kestigine göre iyi sayılamz bence baksanıza hemen herkeste aynı etkıyı yapıyo adetı sonlandırıyor
migren ağrısında genelde majezik kullanıyorlar diye biliyorum ben migreni kesiyorsa adet için cidden sakıncalı bir ilaç.
içtikten 10 dk sonra ağrımı kesiyor diğer ilaçlarda yarım saat-kırkbeş dakika sonra falan. dayanırım o kadar vakit daha iyi..

dolareks yarımsaat sonra kesıyor ağrıyı kanama devam ediyor günde birtane yeterli çalışırken beni kurtardı yoksa üç gün sancı cekıyordum

adet dönemim yaklaşınca bi korku salıyor içimi yaa ağrıya birde baş dönmesi ve mide bulantısı da ekleniyor ama kusma yok sadece bunlar bile yetiyor bütün günüm zehir oluyor şekerli su içiyorum hafifletiyor ama tam olarak geçmiyor tabii ki özellikle ilk gün yerimden kalkamayacak derecede ağrıyor illaki ağrı kesici içmek zorundayım yoksa duramam ağrıdan evet zararlı olduğunu biliyorum ama duramıyorum hastalığım gelmeye başladığı gibi direk atıyorum bi majezik :/

benimde çok ağrım oluyor evlendikten sonrada hiç değişmedi aynı ağrıyla devam ediyor bir hafta öncesinden kasıklarımda ve belimde ağrı başlıor bacaklarımın damarları çekiliyor sanki inceden inceden olduğum gün şiddetleniyor hem kasıklarım hem belim hem bacaklarım bide ağrılar midemimi sıkıştırıyor ne regl olduğum ilk gün mutlaka istifra ederim dolorex kullanıyorum biraz hafifletiyor birde afedersiniz ilk olduğum gün vajinam zonkluyor sanki yerinden çıkacak en kısa sürede doktora gidip bunları soracağım sizin bir fikriniz yada önderiniz varmı ?

Merhaba arkadaşlar. Benimde sancılı adetim olyor. Geçen gün gece yine başladı. Kovanin icine sıcak suyu doldurdum. Ayaklarimida icine koydum. Baya rahatladım. Tavsiye ederim.

Rezene çayını tavsiye ediyorum arkadaşlar rahatlatıyor

yaban mersini suyu ve melisa çayı çok işe yarıyor arkadaşlar. ben de bazen olur, rahatlatırlar hemen

Merhaba arkadaslar, son 5 yil her ay bu kabusu bende yasadim. Ondan once hic agrim olmazdi cok rahattim. Agri yuzunden yada baska sebeplerle doktora her gidisimde bana net cevaplar veremedi cogu ve bazilari olaganmis abartiyormusum gibi davranip agri kesici yada en fazla dogum kontrol haplariyla gonderdiler. Bende kaderimmiscesine kabullendim mecbur. Her ay regli olmak kabusa dondu. Agri sanci aglatip bagirtiyordu, bas donmesi migde bulantisi oyle siddetliydiki istifra ediyordum. Adetim 2 gunde bitiyodu ve cok az geliyordu. Bu durum tup bebek tedavisine baslayip rutin kontrollerim sirasinda rahimde yapisiklik gorulmesiyle ve gecen ay ameliyat olmamla son buldu nihayet. Bu ay ameliyat sonrasi ilk kez adet oldum ve Allahim sancisiz adet olmak ne guzel bir duyguymus :) Doktoruma sordum bu durumu daha once neden anlasilmadi ve neden olur diye. Bana soyledigi rahmin durumunu ancak kalinlastiginda ve tecrubeyle fark edebildikleri. Genelliklede tupbebek doktorlari farkedebiliyormus zaten. Rahmi neredeyse gun gun takip ettiklerinden olsa gerek. En iyi anlama sekli ise ofis histeroskopi yaptirmak. Neden olan seylerin basinda ise siddetli iltihap olmasi yada kurtaj ve benzeri bir islem gecirilmesi geliyormus. Anlayacaginiz agrili adet olmaya sebep olan boyle bir durumda var aklinizda olsun. Biraz uzun oldu biliyorum ama belki aranizdan 1 kisiye de olsa fikir verebilir dolayli yoldan yardimci olabilirim diye dusunup tecrubemi paylasmak istedim. Umarim sizlerde en kisa zamanda cozum bulursunuz. Sancisiz agrisiz guzel gunler :)

Son düzenleme:
dr.a gittiniz mi merak ettim

seninki 5 yılmış benim en başından beri böyle bende bebk için rahim filmi çektirdim yapışıklık olsa çıkardı hiç bi sorun yoktu sen kurtulmuşsun ne güzel darısı başıma
ve en kısa zamanda ikimizinde hayırlı evlatları olsun

benimde baştan böyle doç. lara proflara gittim ultrasona gittim hiçbir sebep bulamadılar. en son östrojenim yüksek çıktı onun teadvisini oluyorum sizlere tavsiyem ağrı kesici mecburen içiyorsanız.adetin başlamasından bir hafta önce eadet öncesi sendrom için bitkisel bir hap var refirem mi ne adı kutusu beyaz üsütnde mor çiçekli bir resim var devlet ödemiyor fakat çok aşırı pahalıda sayılmaz o şiddetli ağrıyı kırmada ağrıyla beraber işkence çektiren mide bulantısı kusma kabızlık ardından ishal ve gaz sancısını doğum sancısı gibi çekmenizi azaltır. ben adet başlayınca içtiğim için benim karın ağrımı azalttı az ağrı kesici ile atlattım ağrılı geçen 2 günü bitkisel kaynaklı olduğu için zarar vereceğini düşünmüyorum zaten ilaç baya bol kutusunda

off kızlar bende sizdenim.dr a gittim dalga geçer gibi senin hassasiyetin fazla dedi..
adetin 4.5 günü bile sancım oluyor.çok yoğun oluyorum o yüzden oluyor.sizinde yoğun mu oluyor?birde ilk iki gun pıhtılı oluyor.zor gerçekten sosyal hayatımı çok etkiliyor.bulantım falan olmuyor sadece sancı ama çok uzun süreli..

Ay ölüyorum resmen bu nasıl bi ağrı kesin çözümü olsa keşke koşa koşa giderdim majezik dolorex hatta apranax hiç bir fayda sağlamıyor sonra ver elini acil gelsin iğneler serumlar bıktım artık her ay aynı hikaye

Kizlar merhaba benimde adetimin ilk gunu cok fena agrim oluyor dun doktora gittim gebe kalmak icin bir sorun cikmadi ama rahmin ters dedi bende internetten arastirdim ve ters olanlarda adet sancili gecebilirmis varmi aranizda boyle olan

Ben de bu konuda mağdurum iki gecedir ağrıdan uyuyamıyorum , özellikle gece şiddetleniyor, gündüz ilaç içmediğim halde ağrım olmuyo. Gece kutu kutu yutuyorum. Cinnet sebebi, eşim de tedirgin,hıçkıra hıçkıra ağlıyorum o derece. Sadece gece olması nedendir? Aranızda var mı böyle ağrı yaşayan ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…