Sancılı Adet (Dismenore)

benim de adet dönemlerimde çok şiddetli ağrılarım oluyo 3.günü bile şiddetli ağrı yaşadığım zamanlar oldu
doktora gittim yüksek dozda ağrı kesici verdi ama adetimin ilk günlerinde bile zor geçiriyor ağrılarımı :KK50::KK50:
şu an pko hastasıyım doktorum dk. hapı verdi 6 ay kullanacam dk hapları ağrıları hafifletiyormuş inşallah benim de hafifler artık dayanamıyorum ağrılara :KK50:
bide sancılı adet dönemi geçirenler çocuk doğururken rahat olur çok sancı çekmez diye duydum
böyle bi şeyi duyan yada yaşayan var mı kızlar?

Arkadaşım Rituel de Beaute özel günler için bant kullanıyorum ben, çok faydasını gördüm.

Hatta ağrılarım fazla olduğunda bir tane de bel bölgeme takıyorum.

Dene istersen

Arkadaşım Rituel de Beaute özel günler için bant kullanıyorum ben, çok faydasını gördüm.

Hatta ağrılarım fazla olduğunda bir tane de bel bölgeme takıyorum.

Dene istersen

şu an hap kullandığım için kendi kafama göre şeyler kullanmak istemiyorum canım
yan etkisi var mıdır yok mudur bilmediğim için kullanmam doğru olmaz
yine de tavsiyen için tşk ederim

şu an hap kullandığım için kendi kafama göre şeyler kullanmak istemiyorum canım
yan etkisi var mıdır yok mudur bilmediğim için kullanmam doğru olmaz
yine de tavsiyen için tşk ederim

Ağrını gideriyorsa her yol mübahtır :)

Benim antibiyotik, hap, şurup gibi şeylere karşı bir takıntım var, ısı daha doğal bir yol olduğu için özel gün bandı kullanıyorum.

Geçen gün ateşim yükseldiğinde acile götürdüler, doktorla resmen pazarlık yaptık ilaç vermesin diye :)

Ağrını gideriyorsa her yol mübahtır :)

Benim antibiyotik, hap, şurup gibi şeylere karşı bir takıntım var, ısı daha doğal bir yol olduğu için özel gün bandı kullanıyorum.

Geçen gün ateşim yükseldiğinde acile götürdüler, doktorla resmen pazarlık yaptık ilaç vermesin diye :)

ağrımı giderirken bana zarar verecekse o yol bana mübah değildir canım :KK9::KK9:
o kadar ağır hap kullanmama rağmen ağrım geçmiyorsa bantın faydalı olacağını hiç mi hiç sanmıyorum
ilaçlar uzun süre kullanımda tehlikeli olabiliyor ama kendi kafama göre almıyorum sonuçta doktor tavsiyesiyle kullanıyorum :KK34::KK34:

ağrımı giderirken bana zarar verecekse o yol bana mübah değildir canım :KK9::KK9:
o kadar ağır hap kullanmama rağmen ağrım geçmiyorsa bantın faydalı olacağını hiç mi hiç sanmıyorum
ilaçlar uzun süre kullanımda tehlikeli olabiliyor ama kendi kafama göre almıyorum sonuçta doktor tavsiyesiyle kullanıyorum :KK34::KK34:

Doktor tavsiyesi ayrı tabi, dinlemek lazım bazen :)

Ben kendimi ikna edemiyorum ( ki doktor anne babanın kızıyım:) bu kimyasal içerikli ilaçlarla ilgili :KK43: Bir de kullanıyoruz, kullanıyoruz, 20 sene sonra toplatıyolar piyasadan şuna iyi gelirken bunu da kötü etkiliyor diye tam felaket... Babam "kızım çok mecbursan kullan, ama bonibon gibi atma ağzına" diyor :KK52:

Bu ağrı kesici olayını bi ara kafaya takmıştım. Ağrı kesicideki kimyasallar prostaglandin salgılanmasını bloklayarak ağrı sinyalinin beyine gitmesini blokluyor. Böylece ağrı kesici vücutta etkin olduğu sürece ağrı hafifliyor. Adet döneminde ağrı kesici almak ped takmak gibi bir klasik oluyor dolayısıyla...

Baş-diş vb ağrılarını bilemiyorum ama adet sancısında hassas bölgedeki kan dolaşımını belirli bir oranda ısının düzenlediği ve ağrıyı hafiflettiği su torbası ve kalorifer tecrübelerimizden malum. Özellikle sıcak su torbasını deneyip iyi geldiyse bant da işine yarar çünkü aynısının pratiği ve dar pantalon üzerinden bile belli olmayaı bu :) Yok ağrına sıcak su torbası da iyi gelmediyse, deneme bile...

Ağrı sancı bizden uzak olsun:KK8:

Adet öncesi spor yapmak, duş almak, özellikle ayakları sıcak tutmak daha az ağrılı hatta ağrısız adet dönemine neden oluyor. Geçen ay hepsini yaptım iyi geçmişti. Bu ay da tınlamadım ki kötü geçti :KK50:

Kiraz sapı çayı iyi geliyor mu sancıya ?
yaptım ben şimdi içicem
sınava 3 gün kala adet oldum yaa :KK50:
sancısı da cabası soru çözemiyorum :KK14:

arkadaslar sancili adet ile cocuk olmamasi arasinda bi baglanti varmi? bilgisi olan varmi? ozellikle doktorunda boyle bisey duyan!?

bence yok öyle birşey kuzenım hastanelik oluyrdu . evlendi çoçugu oldu sancılarıda gitti

Allah a şükür bebeğim epidural sezeryanla bebeğimi dünyaya getirdikten sonra adet sancısı neymiş unuttum. sarısı tüm sancı çekenlerin başına.

slm arkadaşlar benimde sancılarım önceden normal oluyodu adetmde fazla olmazdı ama bu defa çok şiddetli sancım oldu adetimde fazla oldu nedense ve 2 gündür dvm ediyor sancım bişeymi var diye korkuyorum bunun nedeni ne olabilr mantardan da şüpeleniyorum adet sancısıyla mantarın bi ilgisi olabilir mi

Benim ilk zamanlarda çok sancılı olur hatta her ay kesin kusardım ilk gün. Sonraları bir takvim çıkarmaya başladım olacak hafta kendimi sıcak tutup yaz gününde bile çorap giymeye odakladım kendimi, kusmalarım geçti adet sancım ilk zamanlara kıyasla daha hafifledi ancak ilk gün yine yataklık olacak kadar kötüydü bu nedenle her ay ilk gün ağrı kesici alırdım. 2 aylık evliyim ve 2.adetim bu yine sancılı oluyor ancak dayanılmaz değil en azından ilaç kullanmıyorum artık. umarım zamanla daha da hafifler.

Ağrılı geçenlere tavsiyem adet haftası belinizi yormayın ayaklarınızı üşütmeyin.
sonradan sancısı olanlarda muhakkak doktora gitsin bazen birden çıkan ağrılar miyom belirtisi olabiliyor.

çok sancılıydım bende dogumum sezeryan olmasına rağmen ağrılarım çok azaldı darısı tüm sancılı hanımların basına,

Ya Bende Her Ay Olduğu Gibi Bugünde inanılmaz Sancı Çekiyorum Özellikle ilk Günün Gecelerini Hep Hastanede Serumla Geçiriyrum.Doktora Gttim Her Hangi Bi Sorun Yok Dediler Ama Hiç Bir Ağrı Kesici İlaç Kesmiyor NApıcam Bilmiyorum :KK43:

kızlar evlenmeden önce bende ay halim gelmesin diye dua ederdim.haplar iğneler yerlerde kıvranmalar kusmalar nefes alırken bile canım acırdı ve ilk gün akşama kadar bu acıyı çekerdim.doktora gittim rahim temiz dediler.o dönemde çareyi şu şekilde bulmuştum.brufen diye bir ilaç ağrı kesici vardı.adet olucağımı anladığım anda alırdım.eğer kan geldikten sonra ağrım başladığımda alırsam pek bi işe yaramıyodu çünkü çok kısa zamanda mide bulantıları ve kusma başladığı için hap yutamıyodum hemen işyerinde doktor odasında hemşire iğne yapardı .1 saat acı yok sonra yine iğne yani o gün çalışamazdım.bende çareyi ağrı başlamadan önce hap içerek bulmuştum.bana evlen doğum yap geçer dediler .sezeryanla doğum yaptım ALLAH a binlerce kez şükrolsun bidaha o sancıları ağrıları yaşamadım

mide bulantısı,bel ağrısı berbat bir şey. o bel ağrısı 1 saat sonra dizlerime iniyor bir de bacaklar uyuşmuyor mu! majezik iyi geliyor ama adetimi kesiyor ya bi çözümü yok :KK43:

X