1-evlenmeden ayrıntılı muayene olmuyor ne yazıkki içerde kist çeşitleri miyom çeşitleri varsa genelde evlenince öğreniyorsun.Herkese merhaba, internette araştırma yaptım ama bu mevzuyla ilgili pek bi şey bulamadım. Adet günlerimde genelde çok sancı çekmem hafif ağrılarım olur karın ve göğüs bölgemde. Ama bazen genital bölgede de ağrı daha doğrusu sızlama olduğunu hissediyorum... Acaba ağrılar bu bölgeye de vurabilir mi? İnternette gezmedigim sayfa kalmadı ama bu konuyla ilgili ne olumlu ne olumsuz bir şey bulamadım. Sadece ağrı türlerinde vajinal ağrı da yazıyordu pek bi açıklama yoktu. 20 yaşındayım bu vajinal yada genital bölgede olan ağrılarım bazen oluyor, bazen olmuyor. Sizce bi anormallik var mı? Ben bide çok evhamlıyım aklıma neler geliyo bi bilseniz benim gibi olan ablalarim yada yaşıtların var mı acaba? Evli değilim bu arada... Evlenince karın ağrıları azalanlar varmış doğruluğunu bilemiyorum ama yine de belirteyim evli olmadığımı... Bide bu durumun kızlık zarıyla falan ilgisi var mı sizce?? Belki siz biliyorsunuzdur diye sormak istedim
Tesekkur ederim hep olmuyor Allaha sukur bazen oluyor oda adetin ilk günü.. zarla filan bi ilgisi yoktur dimi internette o kadar çok şey dönüyor kii... Ağrının buraya vurması olağan bi şey yani değil mi vajinal bölgeye yani1-evlenmeden ayrıntılı muayene olmuyor ne yazıkki içerde kist çeşitleri miyom çeşitleri varsa genelde evlenince öğreniyorsun.
2-ağrı sızı üşütmek ile coşar ama bazen geçmediği de olur. her ay adete kadın vücudu farklı tepki verebiliyor.
3-ben sinirlenince gerilince daha çok ağrırdı.eğer öyle problemin varsa bol bol sakinleştiren çaylar iç
4-inşallah seneler geçtikçe artmaz ne ağrısın ne ağrı kesici kullan bunun için.
zarla ilgisi olmaz ki ona her hangi müdahale olmuyor evlenene kadar.adetin az zor zor geliyorsa tabi bi doktora görün.gelişinde problem yoksa sorun yoktur canım.Tesekkur ederim hep olmuyor Allaha sukur bazen oluyor oda adetin ilk günü.. zarla filan bi ilgisi yoktur dimi internette o kadar çok şey dönüyor kii... Ağrının buraya vurması olağan bi şey yani değil mi vajinal bölgeye yani
Teşekkür ederim yok öyle bi zorlanma falan olmuyo bazen acı degilde sızlama gibi bi his oluyo o kadar, az değil yani normal geliyo hatta 1.2. gün çok oluyo. Ağrı sadece 1. gün oluyo. o kadar karnım da falan da ağrı olmuyor... Galiba bu vajinal bölgede ağrım genellikle kışın oluyo şuan yaz ve o kadar bi ağrı hissetmedim büyük ihtimalle dediginiz gibi soğuğun da etkisi varzarla ilgisi olmaz ki ona her hangi müdahale olmuyor evlenene kadar.adetin az zor zor geliyorsa tabi bi doktora görün.gelişinde problem yoksa sorun yoktur canım.
selamlar arkadaşlar belki hepiniz defalarcsa yazıdınız ama ben de acımı paylaşmak istiyorum.
ergenlıkten beri her regl döneminde 2-3 gün aşırı derecede ağtı cekıyorum. yerlerde kıvaranıyorum. yatakta şekilden sekile giriyorum. ishal kusma baş dönmesi bayılmaya kadar gidiyor. yataktan kalkıp mutfağğa bile gidemiyorum evde teksem yandım zaten...
işin kötüsü haplar fayda etmıyor. artık dayanamayacak duruma gelince hemen acile gidiytorum. bi ağrıkesici kas gecşetici yapıyolar kendime gelıyorum 40 dk içinde. sonra hastalığım da bitiyor. ama umurumda olmuyor ağrıdan kurtulmak tek derdim oluyor. bu kadar şiddetli yaşadığım için tüm ailem arkdaşlarım ve patronum dahi biliyor durumumu ve anlayısla karsılıyorlar. ölümcül oluyor. senelerce düzenli olarak kadın doğuma gittim. hiçbi sorun yok.
ama ben kafayı yıyecegım 30 yasına girecem nerdeyse hala deli gibi ağrım var doğumdan sonra gecer mı bılmıyorum ama ben menapoza girmek ıstıyorum. o derce.
kesin çözüm olarak önerebileceğiniz ilaç ot çöp ne varsa dinlemeye hazırım. belki pek cogunu denemişimdir ama yine de tavsiyelerinizi beklerim ama sizlerde kesin çözüm olan şeylerden istiyorum teşekkürler.
SelamBende tüp bebek düşünüyorum. .benim 2 asilamada negatif..Üstelik klomen kist yaptı. ..kist adet düzensizliği yapıyor bende. ..nasil olucak bilmiyorum. ..yasim 36. ..hic cocugum yok..cocuk hasretiyle ilgili bu sinava dayabacak gücüm kalmadi
doğum kontrolde baskılarken kısır yapıyor aslında majezik türevi de öyle sayılır.Geçmiş olsun canım. Bu gibi durumlarda aşırı sancının sebebinin tespit edilmesi oldukça önemlidir. Sancının altında yatan sebebin tespit edilmesi ve ona göre tedavi edilmesi gerekiyor. dismenore tedavisi için anti inflamatuar non-steroid grubuna giren ağrı kesiciler oldukça etkili aslında. Bu ağrı kesicilerin kullanımına adet başlamadan bir gün önce başlandığında etkileri daha da belirginleşir. Ağrı kesicilere rağmen ağrı kesilmemişse doğum kontrol hapları kullanabilirsin.. Doğum kontrol hapları ile yumurtlama baskılanarak genelde etkili bir şekilde tedavi sağlanabilir.
selamlar arkadaşlar belki hepiniz defalarcsa yazıdınız ama ben de acımı paylaşmak istiyorum.
ergenlıkten beri her regl döneminde 2-3 gün aşırı derecede ağtı cekıyorum. yerlerde kıvaranıyorum. yatakta şekilden sekile giriyorum. ishal kusma baş dönmesi bayılmaya kadar gidiyor. yataktan kalkıp mutfağğa bile gidemiyorum evde teksem yandım zaten...
işin kötüsü haplar fayda etmıyor. artık dayanamayacak duruma gelince hemen acile gidiytorum. bi ağrıkesici kas gecşetici yapıyolar kendime gelıyorum 40 dk içinde. sonra hastalığım da bitiyor. ama umurumda olmuyor ağrıdan kurtulmak tek derdim oluyor. bu kadar şiddetli yaşadığım için tüm ailem arkdaşlarım ve patronum dahi biliyor durumumu ve anlayısla karsılıyorlar. ölümcül oluyor. senelerce düzenli olarak kadın doğuma gittim. hiçbi sorun yok.
ama ben kafayı yıyecegım 30 yasına girecem nerdeyse hala deli gibi ağrım var doğumdan sonra gecer mı bılmıyorum ama ben menapoza girmek ıstıyorum. o derce.
kesin çözüm olarak önerebileceğiniz ilaç ot çöp ne varsa dinlemeye hazırım. belki pek cogunu denemişimdir ama yine de tavsiyelerinizi beklerim ama sizlerde kesin çözüm olan şeylerden istiyorum teşekkürler.
Benimde 6gun gelen adetim 2 gune dustu 8 yildir boyle bir cok doktora gittim tahlilde yapildi bir gun bile olsa normal dediler keyfine bak dediler .sizin gibi benim de cok agrili oluyor ve hap majezik iciyorum ama son uc ademtimde dere otu ve maydonoz yedigim icin agrilar bitti.Meraba kızlar ıkk adetımden berı hep sancılı olurdu adetım ama evlendım soguk bır memlekete gelın geldım usutmemeye cok dıkkat ettıgım halde adetlerım evlendıgımden berı acayıp dercede agrılı oluyor yataklara dusuyrım aglıyrum mecbır kalmadıkca hap ıcmıyrum o sancıyı cekıyrum ... hap ıcmememe ragmen adetım son altı aydır cok azaldı yedı gın gelennadet uc gun suruyr ama o uc gun bıke azıcık gelıyor dort yıllık evlıyım sebebsız ınfertılıtem var sızce neden
Benimde 6gun gelen adetim 2 gune dustu 8 yildir boyle bir cok doktora gittim tahlilde yapildi bir gun bile olsa normal dediler keyfine bak dediler .sizin gibi benim de cok agrili oluyor ve hap majezik iciyorum ama son uc ademtimde dere otu ve maydonoz yedigim icin agrilar bitti.