Sancılı Adet (Dismenore)

Herkese merhaba, internette araştırma yaptım ama bu mevzuyla ilgili pek bi şey bulamadım. Adet günlerimde genelde çok sancı çekmem hafif ağrılarım olur karın ve göğüs bölgemde. Ama bazen genital bölgede de ağrı daha doğrusu sızlama olduğunu hissediyorum... Acaba ağrılar bu bölgeye de vurabilir mi? İnternette gezmedigim sayfa kalmadı ama bu konuyla ilgili ne olumlu ne olumsuz bir şey bulamadım. Sadece ağrı türlerinde vajinal ağrı da yazıyordu pek bi açıklama yoktu. 20 yaşındayım bu vajinal yada genital bölgede olan ağrılarım bazen oluyor, bazen olmuyor. Sizce bi anormallik var mı? Ben bide çok evhamlıyım aklıma neler geliyo bi bilseniz benim gibi olan ablalarim yada yaşıtların var mı acaba? Evli değilim bu arada... Evlenince karın ağrıları azalanlar varmış doğruluğunu bilemiyorum ama yine de belirteyim evli olmadığımı... Bide bu durumun kızlık zarıyla falan ilgisi var mı sizce?? Belki siz biliyorsunuzdur diye sormak istedim
1-evlenmeden ayrıntılı muayene olmuyor ne yazıkki içerde kist çeşitleri miyom çeşitleri varsa genelde evlenince öğreniyorsun.
2-ağrı sızı üşütmek ile coşar ama bazen geçmediği de olur. her ay adete kadın vücudu farklı tepki verebiliyor.
3-ben sinirlenince gerilince daha çok ağrırdı.eğer öyle problemin varsa bol bol sakinleştiren çaylar iç
4-inşallah seneler geçtikçe artmaz ne ağrısın ne ağrı kesici kullan bunun için.

1-evlenmeden ayrıntılı muayene olmuyor ne yazıkki içerde kist çeşitleri miyom çeşitleri varsa genelde evlenince öğreniyorsun.
2-ağrı sızı üşütmek ile coşar ama bazen geçmediği de olur. her ay adete kadın vücudu farklı tepki verebiliyor.
3-ben sinirlenince gerilince daha çok ağrırdı.eğer öyle problemin varsa bol bol sakinleştiren çaylar iç
4-inşallah seneler geçtikçe artmaz ne ağrısın ne ağrı kesici kullan bunun için.
Tesekkur ederim hep olmuyor Allaha sukur bazen oluyor oda adetin ilk günü.. zarla filan bi ilgisi yoktur dimi internette o kadar çok şey dönüyor kii... Ağrının buraya vurması olağan bi şey yani değil mi vajinal bölgeye yani

Tesekkur ederim hep olmuyor Allaha sukur bazen oluyor oda adetin ilk günü.. zarla filan bi ilgisi yoktur dimi internette o kadar çok şey dönüyor kii... Ağrının buraya vurması olağan bi şey yani değil mi vajinal bölgeye yani
zarla ilgisi olmaz ki ona her hangi müdahale olmuyor evlenene kadar.adetin az zor zor geliyorsa tabi bi doktora görün.gelişinde problem yoksa sorun yoktur canım.

zarla ilgisi olmaz ki ona her hangi müdahale olmuyor evlenene kadar.adetin az zor zor geliyorsa tabi bi doktora görün.gelişinde problem yoksa sorun yoktur canım.
Teşekkür ederim yok öyle bi zorlanma falan olmuyo bazen acı degilde sızlama gibi bi his oluyo o kadar, az değil yani normal geliyo hatta 1.2. gün çok oluyo. Ağrı sadece 1. gün oluyo. o kadar karnım da falan da ağrı olmuyor... Galiba bu vajinal bölgede ağrım genellikle kışın oluyo şuan yaz ve o kadar bi ağrı hissetmedim büyük ihtimalle dediginiz gibi soğuğun da etkisi var

selamlar arkadaşlar belki hepiniz defalarcsa yazıdınız ama ben de acımı paylaşmak istiyorum.
ergenlıkten beri her regl döneminde 2-3 gün aşırı derecede ağtı cekıyorum. yerlerde kıvaranıyorum. yatakta şekilden sekile giriyorum. ishal kusma baş dönmesi bayılmaya kadar gidiyor. yataktan kalkıp mutfağğa bile gidemiyorum evde teksem yandım zaten...

işin kötüsü haplar fayda etmıyor. artık dayanamayacak duruma gelince hemen acile gidiytorum. bi ağrıkesici kas gecşetici yapıyolar kendime gelıyorum 40 dk içinde. sonra hastalığım da bitiyor. ama umurumda olmuyor ağrıdan kurtulmak tek derdim oluyor. bu kadar şiddetli yaşadığım için tüm ailem arkdaşlarım ve patronum dahi biliyor durumumu ve anlayısla karsılıyorlar. ölümcül oluyor. senelerce düzenli olarak kadın doğuma gittim. hiçbi sorun yok.

ama ben kafayı yıyecegım 30 yasına girecem nerdeyse hala deli gibi ağrım var doğumdan sonra gecer mı bılmıyorum ama ben menapoza girmek ıstıyorum. o derce.

kesin çözüm olarak önerebileceğiniz ilaç ot çöp ne varsa dinlemeye hazırım. belki pek cogunu denemişimdir ama yine de tavsiyelerinizi beklerim ama sizlerde kesin çözüm olan şeylerden istiyorum teşekkürler.

selamlar arkadaşlar belki hepiniz defalarcsa yazıdınız ama ben de acımı paylaşmak istiyorum.
ergenlıkten beri her regl döneminde 2-3 gün aşırı derecede ağtı cekıyorum. yerlerde kıvaranıyorum. yatakta şekilden sekile giriyorum. ishal kusma baş dönmesi bayılmaya kadar gidiyor. yataktan kalkıp mutfağğa bile gidemiyorum evde teksem yandım zaten...

işin kötüsü haplar fayda etmıyor. artık dayanamayacak duruma gelince hemen acile gidiytorum. bi ağrıkesici kas gecşetici yapıyolar kendime gelıyorum 40 dk içinde. sonra hastalığım da bitiyor. ama umurumda olmuyor ağrıdan kurtulmak tek derdim oluyor. bu kadar şiddetli yaşadığım için tüm ailem arkdaşlarım ve patronum dahi biliyor durumumu ve anlayısla karsılıyorlar. ölümcül oluyor. senelerce düzenli olarak kadın doğuma gittim. hiçbi sorun yok.

ama ben kafayı yıyecegım 30 yasına girecem nerdeyse hala deli gibi ağrım var doğumdan sonra gecer mı bılmıyorum ama ben menapoza girmek ıstıyorum. o derce.

kesin çözüm olarak önerebileceğiniz ilaç ot çöp ne varsa dinlemeye hazırım. belki pek cogunu denemişimdir ama yine de tavsiyelerinizi beklerim ama sizlerde kesin çözüm olan şeylerden istiyorum teşekkürler.

Valla inan aynı anlattıklarından bende muzderipim. 15 yaşında regl olmaya basladım şuan yaş 28 oldu fakat değişen hiç birşey olmadı.Düzenli spor yaparım ,yapı olarak 1.76 boyunda 68 kilo bir bayanım ama regl sancısı beni yataktan cıkartmıyor ve her seferinde ağlatıyor.Evlenince geçer dediler ,evleneli 3 ay oldu.Bu ay yasadığım sancı ,bugüne kadar yasadığım en ağır sancıların ilk 3 ne girerdi.Yani evlilikle de alakası yok.Bazen diyorum ben buna dayanamıyorum,nasıl doğum yapacağım.Eşimin kardeşi benim regl olduğum gün normal doğuma girdi ,kız o kadar rahattı ki ben ağrı kesici almama rağmen ağrıdan yanında kıvrandım ve kendimden utandım.Bunlar yetmez gibi adet sivilcileri ve başta yağlanma kaşıntı da cabası.Adet olmamak için hamile kalmak istiyorum ama doğumdan korktuğum için onu da istemiyorum.Nasıl bir yapımız var anlamıyorum.Millet regl sancısının ne olduğunu bilmiyor biz.....Buarada benim ki psikolojik olabilir ama kekik ve limonu kabuğu ile kaynatıp içiyorum.İlaç alınca adetim direk kesiliyor ama limon kanı seyrelttiği için kesmiyor.Dene istersen belki faydası olur.

Bende tüp bebek düşünüyorum. .benim 2 asilamada negatif..Üstelik klomen kist yaptı. ..kist adet düzensizliği yapıyor bende. ..nasil olucak bilmiyorum. ..yasim 36. ..hic cocugum yok..cocuk hasretiyle ilgili bu sinava dayabacak gücüm kalmadi
Selam
Hamile kaldınız mi
Ben de 36 yasındayım bebeğimiz yok

Ya bu primer olanının nedenleri neymiş hiç bir şey anlamadım. Ağır tıp diliyle yazılmış zaten.

Ben iki sene öncesine kadar regl günlerimi hep sancısız geçirirdim. Ama iki senedir çok ağrılı geçiyor özellikle ilk iki gün. Şu an adetimin birinci günü ve doğum sancısı gibi sancı çekiyorum. Yatakta kıvranıyorum sabahtan beri.

İlaç kullanmıyorum, kullanmayı sevmiyorum. İyice beter durumdayım bu yüzden.

Şimdi bu iki senedir başlayan ağrılı adetin nedenleri ne olabilir? Bir de ilaç kullanmak dışında en kökten çözümü nedir bu sancının?

Geçmiş olsun canım. Bu gibi durumlarda aşırı sancının sebebinin tespit edilmesi oldukça önemlidir. Sancının altında yatan sebebin tespit edilmesi ve ona göre tedavi edilmesi gerekiyor. dismenore tedavisi için anti inflamatuar non-steroid grubuna giren ağrı kesiciler oldukça etkili aslında. Bu ağrı kesicilerin kullanımına adet başlamadan bir gün önce başlandığında etkileri daha da belirginleşir. Ağrı kesicilere rağmen ağrı kesilmemişse doğum kontrol hapları kullanabilirsin.. Doğum kontrol hapları ile yumurtlama baskılanarak genelde etkili bir şekilde tedavi sağlanabilir.

Geçmiş olsun canım. Bu gibi durumlarda aşırı sancının sebebinin tespit edilmesi oldukça önemlidir. Sancının altında yatan sebebin tespit edilmesi ve ona göre tedavi edilmesi gerekiyor. dismenore tedavisi için anti inflamatuar non-steroid grubuna giren ağrı kesiciler oldukça etkili aslında. Bu ağrı kesicilerin kullanımına adet başlamadan bir gün önce başlandığında etkileri daha da belirginleşir. Ağrı kesicilere rağmen ağrı kesilmemişse doğum kontrol hapları kullanabilirsin.. Doğum kontrol hapları ile yumurtlama baskılanarak genelde etkili bir şekilde tedavi sağlanabilir.
doğum kontrolde baskılarken kısır yapıyor aslında majezik türevi de öyle sayılır.

ağrıdan mı ölmek kısırlıktan mı kahrolmak seçenekleri sunuyorlar ya.

merhaba zepp ben bu ağrılardan çok çektiğim için seni çok iyi analayabiliyorum ben 15 yıl boyunca bu dediğin halleri yaşadım ve neredeyse artık psikolojim bozulmuştu. yumustlaığımdan ameliyat bile oldum yine de ağrılar kasılmalar günlerce beni kıvrandıran kusmalar bir türlü geçmek bilmedi.tek çözümü ise sadece şunda buldum; adet olmadan 4 ya da 5 gün önceden başlayarak sabah ve akşam olmak üzere beyaz soğanı kaynatarak içerek o feci ağrılardan kurtuldum bu ağrıyı çekenlere sesleniyorum ıyyy ben içemem yok ben yapamam diyenler kendinize hiç eziyet etmeyin regl olduğunuzun farkına bile varmadan bitiyo sıfır ağrı. ayrıca adeti çok güzel söktürüyor.

********yalnız önemli bi önerim var evli olanlar hamile kalma ihtimaline karşı çok dikkatli içmelidir.yoksa çocuğu düşürme riski yaşarlar allah korusun.********

Maydonoz ve dere otu yiyerek kurtuldum bu agrilardan.Her gun bir tutam dere otu ve maydonoz yiyiyorum.Yillardir siddetli agri cekiyordum hap iciyordum haptan da kirtuldum artik.

Meraba kızlar ıkk adetımden berı hep sancılı olurdu adetım ama evlendım soguk bır memlekete gelın geldım usutmemeye cok dıkkat ettıgım halde adetlerım evlendıgımden berı acayıp dercede agrılı oluyor yataklara dusuyrım aglıyrum mecbır kalmadıkca hap ıcmıyrum o sancıyı cekıyrum ... hap ıcmememe ragmen adetım son altı aydır cok azaldı yedı gın gelennadet uc gun suruyr ama o uc gun bıke azıcık gelıyor dort yıllık evlıyım sebebsız ınfertılıtem var sızce neden :KK43:

Meraba kızlar ıkk adetımden berı hep sancılı olurdu adetım ama evlendım soguk bır memlekete gelın geldım usutmemeye cok dıkkat ettıgım halde adetlerım evlendıgımden berı acayıp dercede agrılı oluyor yataklara dusuyrım aglıyrum mecbır kalmadıkca hap ıcmıyrum o sancıyı cekıyrum ... hap ıcmememe ragmen adetım son altı aydır cok azaldı yedı gın gelennadet uc gun suruyr ama o uc gun bıke azıcık gelıyor dort yıllık evlıyım sebebsız ınfertılıtem var sızce neden :KK43:
Benimde 6gun gelen adetim 2 gune dustu 8 yildir boyle bir cok doktora gittim tahlilde yapildi bir gun bile olsa normal dediler keyfine bak dediler .sizin gibi benim de cok agrili oluyor ve hap majezik iciyorum ama son uc ademtimde dere otu ve maydonoz yedigim icin agrilar bitti.

Benimde 6gun gelen adetim 2 gune dustu 8 yildir boyle bir cok doktora gittim tahlilde yapildi bir gun bile olsa normal dediler keyfine bak dediler .sizin gibi benim de cok agrili oluyor ve hap majezik iciyorum ama son uc ademtimde dere otu ve maydonoz yedigim icin agrilar bitti.

Cwvabın ıcın tesekkurler canım bende denıyeyım :) ben hapda ıcemıyrum cunku hap da kesıyor

Çok Ağrılı Adet Görmenin Sebepleri Nelerdir ve Neler Yapılmalıdır? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Ebru Alper; Regl nedir, ilk adet yaşı nedir, düzensiz regl döngüsü ne gibi sorunlara sebep olur, çok ağrılı adet görememenin sebepleri nelerdir bu durumda neler yapılmalıdır tüm bu soruların cevaplarını, regl ve döngüsüne dair tüm merak edilenleri Kadınlar Kulübü TV'ye anlattı.

Kadınlar Kulübü'nün değerli forum üyeleri sizlere faydalı olması için açtığımız Kadınlar Kulübü TV için video izleme desteklerinizi, sosyal medyalarını takipte kalmanızı bekliyoruz. Haydi hanımlar görelim bakalım! :)

Hala aynı mısın bilmiyorum ama belirtiler aynı benimki gibi.Ben de lise bitene kadar çok çektim haplar çare olmadı.İshal ,yerlerde sürünme ve kusmayla son bulurdu.Kusunca geçerdi .Sancımın başlayacağı bir gün korkuya kapıldım yine ishal ve kusma olacak diye.Cyladol diye bir hap vermişti okulda biri onu orda keşfettim.Ama şu var adetin başlar başlamaz hissettiğin anda içeceksin ve kesinlikle içmdeden önce bir şey yiyeceksin bir paket çubuk kraker mesela.Bana faydası çok sanki hiç olmamışım gibi .Adetim kesiliyor ama hapı içince baya bir saat gelmiyor .Sonradan geliyor .Ben kahverengi lekemi görür görmez içiyorum .Bana o hapı veren kişiye sürekli dua ediyrm.Size üzüldüm baya çekmissiniz.

X