Sancılı Adet (Dismenore)

Etol fort veya majezik sicak su torbasi ayaklara sicak corap kivril otur bukadar yapilabilecek en iyi tedavi :)

genç kızdan ilk gün hafif agrım olurdu cok değildi şimdi evliyim 2 cocuk dogurdum normal 7 aya yakındır her ay şiddetli sancı ile geçiyor mahfoluyorum iptalim ya bu nedir arkadaş

ben daha yeni evlendim hep derler ya evlenince gecer diye regl oldum baktım karnım ağrımıyor nasıl seviniyorum bi görseniz ama tabiki ardından bir ağrı bir ağrı :))) sonradan aklım başıma geldi cocuk doğurduktan sonra geçiyor diye

Merhaba arkadaslar adetin sancılı gecmesi nedir cok cok iyi bilirim.Benim adetim sabahtan olursa öglene kadar,aksam olursa sabaha kadar agrı cekerim,sürekli bulantı kusma,tuvaletten cıkamam.Halamın arkadasından ögrendigimi yapmaya basladıgımdan beri cok nadir agrım oluyor.Evliyim bu arada,cocugum yok henuz.Yaptıgım sey adet olmadan 1 hafta önce adacayı ıcıyorum.Adet oldugumda agrı varsa kekik cayı ıcıyorum cok rahat adet gecırıyorum cok sukurrrr.Agrı kesici ya da igne yaptırdıgımda anında adetim kesilirdi.Denemek isteyenlere duyurulur.

arkadaşlar bendede son 2 aydır ara kanama başladı nişanlıyım düğünüme 8 ay var çocuk olmaz diye korkuyorum 3 aylık ilaç tedavisi var sonra geömezse ne olur ne biter bilmiyorum çok endişeliyim

arkadaşlar bendede son 2 aydır ara kanama başladı nişanlıyım düğünüme 8 ay var çocuk olmaz diye korkuyorum 3 aylık ilaç tedavisi var sonra geömezse ne olur ne biter bilmiyorum çok endişeliyim

Gecmiş olsun.Endişelenmeyin hemen streste ara kanama yada adetin cok gec gelmesine neden oluyor.Herseyin bası stres aslında.

ya benimkide çok fena. gecenin köründe ağrıyla uyanıyorum ikiye katlanıyo belim. majezik alıyorum uyuyamıyorum sabahlara kadar doktora gittim bişe yok dediler her seferinde bu bizim kaderimiz mi peki? hep bununla mı yaşıycaz?

Bu arada çok ağrı olduğu zaman bir havluyu sıcağa tutup belime sarıyorum hafifliyo. sıcak iyi geliyo ama sıcağı direkt karnınıza tutmayın. iç organlara zarar veriyomuş öyle belden sarmak gerekiyo

23 yaşındayım ben ve adetimin ilk 3 saati içerisin de Allahım canımı al die ağladığım günleri bilirim. bundan 4-5 ay önce dr gittim iltihap oldugunu ve adetlerimin bu yüzden sancılı gecebileceğini söyledi doğum kontrol hapı kullandm 3 ay. bildğiniz parça halinde oldu kanamalarım ve inanrmsnz o 3 ay sancıdan eser yok. sonra bıraktım kullanmayı yeterli dedi dr. snra ki 1-2 ayda sancm olmadı ama dün felaketti. neyseki çareyi ağrım varken duşa girmekle buldum sıcak suyu belinize ve karnınıza tutuyorsunuz sıcaklık vucudunuza işlio resmen:) yaklasık 1 saat duştaydım duştan çıktıgımda sıcak birşyle içip ayaklarıma da sıcak su torbasını koydum. ohh şükürler olsun rabbim. neyse ki sancım geçtii... tavsiye ederimm

Buscopon plusıda tavsiye ederim,ama başlamadan önce almanız lazım.

ben sabah adet oldum suanda deliricem çok ağrım vaar agrı kesici içtim ama etkisi geçti

ben sabah adet oldum suanda deliricem çok ağrım vaar agrı kesici içtim ama etkisi geçti

Buscopan ıcebılıyorsan onu ıcmenı tavsıye eerım hemen delı gıbı her ay agrı ceken bırı olarak bende aynı dertten muzdarıbım,doktora gıttınızmı bunun ıle ılgılı bı kontrol fln yapıldımı.ben yaptırdım hıc bırsey cıkmadı doktor genetık dedı sadece

bana apandist olabilir mi falan dedi kan aldırdık bişey çıkmadı

bana apandist olabilir mi falan dedi kan aldırdık bişey çıkmadı

eger normalde sancısız gecırıyor ve bu ay cok sancılıysan beklenmedık bır sekılde mutlaka bır kadın doguma gıt baktır,ama hep boyleyım dıyorsan regl zamanına yakın bazı yıyecek ıcecek vs tetıklıyor agırı regl zamanındada regl gunune yakın bıtkı cayı tuket mesela her aksam 1 bardak ve regl gunu hafıfledıgını farkedecek bu ay daha hafıf gecırıyorum dıyeceksın ve ayaklarını sıcak suya koy ben delı gıbı agrılı gecıren ve hastanelık olan bı ınsanım denedımde soluorum hep bunları yanı=)

herkeste faydası olur mu bilmem ama kendim deneyip memnun kaldığım bir yöntemden bahsedeyim.benimde evlenmeden önce adetimn ilk günü çok sancılı geçiyordu 3 4 tane farklı ilaç kullandım bi kaç defa ilaçlar fayda etmeyince iğne falan vuruldum en son çareyi acı elma yağında buldum :) adet olacağımı anladığım geceden yada gündüz hemen ilk iş bu yağı önce 3 4 damla dilime damlatmak sonrada bir bardağa damlatıp üzerine çok az su koyup içmek oluyordu ve her zaman da işe yaradı bu güne kadar.öyle belli bir ölçüsü yok kafama göre bazen bardağa 5 6 damla bazen 10 damla bile damlatıyordum.yani ben bi sürü ilaç içmektense bunu daha zararsız bulduğumdan yapıyordum.benim sancılarım sadece karın ve kasık bölgemde oluyordu.ablamda bir keresnde sancı çekiyordu onun bacağına da vuruyormuş ona da vermiştim o da kullandı onunda ağrısı geçti şuan kullanıyor mu bilmiyorum.evlenince bu ağrılar geçer falan diye duymuştum ben yeni evliyim hala kullanıyorum yağı belki artık ağrı falan olmayabilir.hiçbir sosyal güvencem yok şuan bu yüzden cesaret edip yağsız regl dönemini atlatırmıyım diye denemiyorum.her ihtimale karşı içiyorum yağı.evlenmeden önce aldığım yağ adaçaylıydı daha sonra aldığım yağı acı elma yağı diye aldım ama bu baya acı çıktı o yüzden on damlaya kadar artırmıyorum damla sayısını neyse kızlar bence sizde bi deneyin en azından ilaç kullanmaktan daha iyidir hem belki görürsünüz side faydasını

ah bu sancılar ah... doktorada gittim yapacak bişey yok dedi majezik verdi ama fayda etmedi. evlenince geçer dediler geçmedi şimdi doğumdan sonra geçer diyorlar bakalım

bunu deneyecem ilaçda fayda etmiyo çünkü. bu arada bende evlendim ama geçmedi :) hiç riske atma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…