o ağrılardan ne çektiğimi bir ben bilirim. kasık, karın bölgem hatta basenlerim bile ağrırdı. yürürken doğrulamazdım, idrarımı bile yapamazdım. sanki vidayı sokup çeviriyorlarmış gibi bir acı girerdi, duvarı yumrukladığımı bilirim. ateşim çıkardı hatta kustuğum zamanlar olurdu. tüm ağrı kesicileri denedim, haplar daha çok süründürüyordu. kist mi var diye gittim doktora, çok sık görülen küçük bir kist vardı, diğer adetimde atıldı hatta. ayrıca yüzümde kist şeklinde sivilce çıkıyordu. tüm hormonel değerlerim de normaldi. doktorumun tavsiyesi ile doğum kontrol hapına başladım. iki senedir kullanıyorum mecburen. çok memnunum hiçbir şikayetim yok ama neticede hap, kimyasal. kullanmak istemiyor insan. bir kez bırakayım dedim, öbür ay adet zamanımda 4 gün yattım. uzun zamandır bu kadar ağır geçmemişti. ve mecbur geri başladım. menepoza kadar kullanacak mıyım bu hapı inanın bilmiyorum. bizde genetik sanırım. kardeşimin durumu daha kötü. hem benim kadar ağrı çekiyor, hem de bir hafta sürüyor. benim 3-4 günde bitiyor tamamen. çocuğu öyle görünce içim parçalanıyor. yaşı da küçük doğum kontrol kullanmasını istemiyorum. muayene oldu, bir şey çıkmadı. ne yapıcaz bilmiyoruz.:18: