Sancılı Adet (Dismenore)

mrb kızlar.. bende sızlerdenım ve çoook agrım oluyoooooo majezık kullanıyorum umarım bı yan etkısı olmaz sonrasan bana ama dayanamıyorumkııı...
o hapı yutunca ancak kendıme gelıyorum ,uyusturuoo ancak rahatlıyorum yani.

benim adet dönemlerim de cok sancılı geçiyo hatta bir yıl kadar önce hastahaneye gittim serum verdiler nerdeyse bayılıyodum o kadar cok ağrımıştı.daha sonra doktora gittim magnezyum eksikliğinin sebep olabilceğini söledi.toz seklinde suyla karıstırılıp içilen magnezyum verdi onu kullandıktan sonra baya rahatlamıştım.benim gibi cok ağrı cekiyosanız doktora gidip sormanızı tavsiye ederim.

merhaba kızlar,
benimde baya sancılı geçiyor maalesef bende sağa doğru rahim dönüklüğü çıktı.. bu yuzden olabilir dedi doktor majezik verdi.bence aksatmayın birdoktora görünmenizde fayda varmafoldumben

Benim inanılmaz sancılı geçiyor regl dönemim son aylarda hep acile gitmek zorunda kaldımmafoldumben
Baktım düzeleceği yok jinekoloğa gittim ultrasonla baktı kist yok dedi hemen doğum kontrol hapı önerdi belera. Şuanda kullanıyorum ama içim rahat değil aslında bakalım bu ay nasıl geçecekbilmiyorumkismile

Kist ameliyatla ya da erimesiyle geçmiyor.Bende ilk olduğumdan beri berbat bi şekilde olurum.Bir hafta önce belden aşağısı ağrımaya başlar.Yerleri tırmalarım rengim beyazlar elim ayağım morarır.Ter basar üşürüm.Yıllarca böyle devam etti en son acillik oldum kist büyümüş acil ameliyat dediler.Gittim en iyi doktorda ameliyat oldum ama ağrılarım geçmedi.Özellikle kışın üşütmeden kaynaklı çok beter oluyor.Ancak iğneyle falan geçiyor.Bana da doktor evlen çocuk yap dedi ama bu her zaman çözüm olmuyor diye duydum.Bi çare de ben istiyorum hayatımın her ay 10 günü hiç yaşama dahil değil.Bitsede bir sonraki ay yine gelecek sıkıntısı yüzünden de stres oluyorum.Ameliyat oldum bu kadar acı çekmedim ama bu adet ağrıları hayatı zehir ediyor

Ben yıllardır ilaç içmekten tiksindim artık ve doğum kontrol haplarınında ağrı kesicilerinde yan etkilerini okuduğum için.Adet dönemi ve öncesinde papatya çayı içiyorum.Sürekli ilaç içmektense birazda ot çöp içseniz bence faydasını görürsünüz.Ben çok şey denedim maydonoz suyu papatya suyu bi kez de soğan suyu.Her seferinde acı çekmektense içmek daha mantıklı

Son düzenleme:
ben adetimi ilk oldugumdan beri sancılı oluyorum gittim dpktpra kaç kere bana genetik olabileceğini hiçbir sorun olmadıgını söyledi ama son 2 aydır cok fazla sancılı oluyor iğne vurulmadan duramıyorum geçiyor iğnenin etkii gecince hadi tekrardan baslıyor

Bence herkeste aynı değil durum.. Ben 25 mayıs tarihinde 5,5 cm kistim oldugunu ögrendim 2 ay yasminden sonra kistim gitti. Son ay en ufak agrım olmadı ki bnde aynı senin durumdaydım.. Bence bir doktora daha görün...

kizlar bende bugün agridan ölüyorum sandim cok kötüydü cok
ancak 2 agri kesiciyle ve bol papatya cayiyla gecti
yokmu bunun kesin caresi alsanaalsanasmile

merhaba kızlar , 20 yaşındaym ben de ve bildm bileli hep sancılı adet olurum perdelere yapışıp çektiğimi bilirim o derecede yani:çok üzgünüm:
geçen ay adet olduğumda artık öleceğimi sandm sancıdan we yalvardm anneme 112 acili arayıp götrsnler beni diye .. neyse gittik sağlık ocağna , ben bi de çok kansızım zayıfım demir eksikliği de olduğu için bünye dayanamıyor.. tansiyonum falan düşmüş 5lere .. ayakta duramıyorum:1no2:
2 kutu demir hapı yazdı bayan doktor , bi de progestan die bi ilaç yazdı. günde 2 defa alıyorum adete 2 hafta kala. biraz baş dönmesi yapıyor ama geçen adetimi allaha şükür sorunsuz atlattım keşke hep böyle olsa ..

ayrıca bi de magnezyum diasporal yazdı. bunun hiçbi yan etkisi yok. kasılmalar oldğu günlerde yarm bardak suya karıştırp içiyorum hemen rahatlatıyo. internetten de araştrdm , magnezyum eksikliğinde adet kanamalrımız çok sancılı oluyormuş .bilmiyorumkismile
magnezyumu yüklüyorum kramplar azalıyo.. eczaneye danışıp bunu denemenizi öneririm.
Allah hepimize acil şifalık versn dayanılmıyor ...

Bende adet günlerinde majezik müptelasıyım. Arkadaşım bana voltaren fitil i önerdi...Şimdiden aldım koydum kenara.....Bu ay deneyeceğim bakalım..Arkadaş benden de beter olurdu...Hiç sancı hissetmedim dedi...Darısı başıma diyorum...

Arkadaslar ben size bir ilac onerecegim
bu ilac bas agrisi , dis agrisi ve adet agrilarina cok iyi geldigi yaziyor
ismi ; AdvilCaps
Ibuprofène 200 mg
ben Fransada yasiyorum ve burdan aliyorum
cok agrili geciriyordum bende
bu ilaci kullandiktan sonra hic agri olmuyor.
mide bulantisi vs de vardi hic biri kalmadi
umarim faydali olur
sevgilerle

bende çok sancı goruyorum adetımden bır gunonce baslıyorum ıkıncı gunune kadar yatak döşek yatıyorum

pekı bu majezik in bi zararı varmı gebe kalmayafelan

benim de adetlerim çok sancılı geçiyor. en son doktora gittigimde endometriozisten şüphelendi ama kesin tanı koymadı.adetleri çok sancılı olan arkadaşlar, mutlaka jinekolojiye gözükün, eğer akıntı vb. şikayetiniz varsa da sakın ihmal etmeyin.

offf off gelin bana sorun o ağrıları siz :S olmadan önce belim ağrıordu ne yapsam etsem gecmezdi adet oluncada ilk 2 gün ölüp geri diriliyordum herhalde,neler yaptım neler yerlere atıyordum kendimi ağrıdan ama son 5 gün ise hiç bişi yokmuş gibi oluyor :S doktora gittim ultrason çekti temiz çıktı ancak evlenince geçer dedi...bi ara yumurtalıklarımı aldırmayı düşündüm o derece yani dayanamadım

ya kızlar benimde felaket ağrılı oluyor üstelik herkes benim bir ay ağrılı bir ay değil diyor ama benim her ay çok ağrılı sanki damarlarım çekiliyor gibi çok kötü oluyorum ağrı kesici almazsam ölcekmişim gibi karşıdan gören doğurucam fln zanneder o derece çok kötü ishal ve mide bulantısı da cabası doktora gittim fakat 1 ay sonraya ultrason randevusu verdiler ama benim dayanıcak gücüm kalmadı napıcam kızlar sizce sorun ne ?? umarım kötü birşey değildir ço korkuyorum. Ve bazı aylar çok uzun sürüyor. Adet göreli 2 sene oldu . :sm_confused: kızlar yardım edinnnn!!

benım adet sancımda coooook berbat kızlar simdi hamileyımde dokuz ay rahat ettım bakalım yarın dogurunca neler olacakkk.... yanlız bana evlenınce gecer dedıler ama gecmedıııı sonrada hamıle kalıp dogurduktan sonra gecer dedıler bakalım bı dogurayımda yazarım buraya...bende doktorlara gıttım sancılarımdan hastaneye yatırayım senı dedı doktor o kadar yanı ne agrı kesıcıler ıctım en etkılı en uyusturanlarından ama nafıle ensonunda hıc ıtımat etmedıgım bı agrı kesıcı içtim o kestı...dicloflam... ve dolorex..yıllardır bunları kullanıyorum ıyı gelıyor kesıyo agrımı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…