Sancılı Adet (Dismenore)

kızlar, size mükemmel bir haberim var. bende hormon bozukluğu vardı. 4 sene ilaçla tedavi gördüm. ama hap bitince yine ağrılarım başlıyordu. sonra kist oluştu yumurtalıklarımda yine ağrılı oluyor. ama nasıl bir ağrı anlatamam. her ay acile gidiyorum. iğneler, mide bulantısı... o kadar kötü ki, tırnaklarım bile mosmor oluyordu.
adet olmadan 1-2 gün önce kasıklarıma, karnıma, ayak tabanıma çörekotu yağı sürüyorum.adetliyken de sürüyorum.benimki çok ağrılı olduğu için tamamen ağrıyı yok etmiyor ama yok denecek kadar azaltıyor.hiç bir yan etkisi de yok hem.tavsiye ederim. allah herkese şifa versin.

merhaba kizlar nasilsiniz ?

kizlar benim eskiden hic adet sancilarim olmazdi

ama son senelerde ilk iki gün cok cok cok kötü sancilarim oluyor

inanilmaz derecede agrilar bunlar yani nasil anlatayim bilmiyorum

ne otruabiliyorum ne yatabiliyorum cok kötü

kadin doktorunada gitmeye cekiniyorum evli degilim cünkü

bunun sebebi ne olabilir sizce?

canım korkaacak bir şey olduğunu düşünmüyorum hepimiz sancı çekiyoruz hele ben yataktan kalkamıyorum mide bulantısı cabası artık mecalim kalmıyor evli olmayanlar doktor muayene yapmıyor rahatlıkla gidebilirisn

Son düzenleme:
Herkese merhaba...
Yıllardır ağrılı reglden bende muzdaribim. Doktora gittim, hem de birçok defa. Kansızlık demir eksikliği magnezyum eksikliği falan da yok. Anlayacağınız gayet sağlıklıyım.
Ama her ay, ayın en az 10günü benim için tam bir kabus. Başlamadan üç-dört gün önce sırtım belim başlıyor.Ayrılıyorum sanıyorum
Sonra söküldüğü gün dünyam yıkılıyor,ağrı bazen öyle dayanılmaz boyutlara çıkıyor ki gözüm kararıyor. Olacağımı anlayıp 2tane apranax fort içersem hemen yatarsam biraz zaman kazanıyorum.
Bu böyle 3-4gün devam ediyor. Bu ağrıların yogunluğu ilaçların sersemliği de bi 2-3gün devam ediyor. Bunu her ya yaşıyorum işte. Üstelik sinirlilik hali kendimi kaldırıp atma isteği de cabası.
En son gittiğim doktor evire çevire muayene etti ve gayet sağlıklısın böyle ağrılar normal dedi.
Yaa nasıl normal ya!!!
Artık ilaç istemiyorum da; var mı önerebileceğiniz bi yöntem?

benim adet günlerim ve hatta öncesi tam bir azap bu yüzden her ay neredeyse 1 hafta hayattan kopuyorum heran adet ağrısı çekmekten ürker oldum ağrıdan kıpırdayamaz hale gelmek sürekli istifra ve dayanılmaz kramplar doktora gittim ultrasona girdim kist falan çıkmadı tamamen genetikmiş ağrım, anneme çekmişim bunun tam bir tedavisi yokmudur kimi doğumla geçer diyor ama ben yıllardır evlenmeyi ve çocuk doğurmayı beklemekten yoruldum... heleki ağrısız adet dönemi geçirenlere sinir oluyorum o derece psikolojim bozuluyor kaynatmadığım ot denemediğim yöntem kalmadı bir çare bulan varmıkibilmiyorumkismile

Son düzenleme:

Öncelikle Allah umarım şifasını verir. Ben şu an hamileyim. Hamilelik öncesinde benim de çok ağrılarım oluyor ve hayatımı ona göre planlamak zorunda kalıyordum. Isırgan otu çayını, papatya çayını, ılık sütü ksinlikle tavsiye ederim. O dönemde çikolata yeme. Bol bol fındık yiyebilirsin. Ayaklarını kesinlikle hiç bir zaman üşütme. Sancıların olduğunda kendini sıkma derin derin nefes al. Seni rahatlatacak filmler izleyebilirsin. Umarım işine yarar bilgiler.

Ben sürekli papatya suyu içiyorum.Kendimi sıcak tutuyorum ama çare yok tıp bize çare bulamadı.Benimde hayatım mahfoluyor 3 gün servis dışıyım.
Doktor çocuk doğurman lazım dedi ama geçmeyende oluyormuş

benimde inanılmaz sancılı geçiyor adetlerim evlenince geçecek dediler 4 aydır evliyim hala değişen birşey olmadı (

aşırı adet sancısı çekiyorum bu yumurtaların kaliteli olduğunu gösteriyormuş doğrumu

aşırı adet sancısı çekiyorum bu yumurtaların kaliteli olduğunu gösteriyormuş doğrumu

Ben yıllarca gittim hiç böyle bişey duymadım.Kaliteli olsa ne olur ki yani
Adet ağrılarında kanalların dar ya da geniş olmasından kaynaklı diye okumuştum
Evlenince değilde çocuk doğurmayı kastediyorlar genelde ama geçmeyende var yani

10 senedir hasta oluyorum hep ağrılı geçti.doktora hep gidiyordum hep ağrı kesici verip geçiyordum.7 gün sürer hemde çok gelirdi ve de belimde inanılmaz sancım olurdu ta ki 3 aya kadar öğrendim ki yumurtalıklarımda kist varmış.sol yumurtalığım alındı.sağ yumurtalığım duruyor.ilk hastalığımı bekliyorum şimdide

benimde inanılmaz agrım olur adet olduğumda acile giderim nerdeyse her ay bir iğne tamam normaldede gittim hastaneye hiç bişey yok dendi..evliyim 2.5 senelik ama ağrılar tüm şiddetiyle devam ediyo gözlerimi açamıyorum dudaklarım çatlıyo yara oluyo kusuyorum sürekli bide bunlar cabası yok yok hiç çare yok..advil diye bir hap var onu içiyorum diğerleri çok zarar veriyormuş bünyeye..çocuk yapcam kurtulmak için evlendiğimizden beri korunmuyorum ama olmadı tüplerim tıkalıymış belkide ondan oluyor ağrım...Allah yardımcınız olsun çok kötü bir agrı düşmanıma bile vermesin...bide ben sıcak su torbası doldurup üstüne oturuyorum tabi durabildiğim kadar ii geliyo oda biraz..farketmişseniz bacaklarınız vücunuz buz gibi oluyo yün atkı sarıyorum karnıma sıcak su torbası ayagıma eh biraz hafifletiyo sanki..

benimde regla dönemim çok ağrılı oluyordu ama bu ay regla olmadan 5 gün önce 3 gün boyunca maydonozu su ile kaynatıp 20 dk buharına oturdum ve bu ay hiç sancım olmadı kızlar ama zararlı mı değil mi bunuda bilmiyorum bu ay kadın doğuma gidicem ve gittiğimde bunu da sorucam eger zararı yoksa artık bunu uygulamayı düşünüyorum sizlerede haber ederim...

slm arkadaslar. benımde adetım cok sancılı gecıyo. cogu zaman ısımde oluyorum ve bu durum benı cok zorluyor. halsızlık en cok yasadıgım sorun. bı de ısın yogunlugu aksam eve gelınce bıtkın bı vazıyette bı de ev ısıyle ugras off off anlatamam sıze.ılk 2 gun zaten belım ortadan ayrılacak gıbı ama sonrası rahat.allah yardımcımız olsun arkadaslar.

bendede 1 gün hafif hafif başlıyor ağrı kesici ile idare ediyorum o gün ama ertesi gün daha çok ağrıyor ağrı kesicide pek etkilemiyor o gün ertesi gün rahatlıyorum bende

herkese merhaba.
yıllar yıllar süren tecrübelerimden ve gözlemlerimden sonra kendime bir reçete çıkardım. regl dönemimden birkaç gün, en fazla 1 hafta önce (zaten hissediyorsunuz yaklaştığını) kendimi kampa alıyorum faydasını gördüm ve bu acıyı çok çeken biri olarak, hayatını buna göre planlayan biri olarak benim gibilere faydası olması ümidiyle paylaşmak istedim.

kamp derken : egzersiz ve beslenme

özellikle karın kaslarımı çalıştıran egzersizler yapıyorum. çok yorucu olmayan, kasları germeye yönelik (streching) kısa süreli egzersizler. ofiste masa başında bile yapabilirsiniz çoğunu. mümkünse de havuza gidip yüzüyorum ve su ile karın masajları da yapıyorum. yüzme hem harika bir spor hem de insanın stresini alıyor. stres de ağrıyı arttıran bir faktör unutmayın. hamam da iyi bir fikir olabilir, bi de masaj ohh.
önceki birkaç gün de erken yatmaya gayret ediyorum. dinlenmek çok iyi geliyor.

beslenme kısmı da çok önemli muz, kuruyemiş, çekirdek, yeşil sebze bol bol tüketiyorum. bol sıvı tüketimi çok önemli, çünkü ağrı kaynağı olan laktik asitler sıvı ile vücuttan atılır hem de sıvı kaybı olcak malum. ben pekmezin ve çörek otunun da faydasını gördüm. temel olan demir, C ve B vitamini takviyesi yani
gönül rahatlığıyla tatlılarımı çikolatalarımı da yiyorum. spor yaptım zaten hakettim. süper moral oluyor

sevdiğim insanlara yakın olmak iyi geliyor bana
multivitamin haplarından regl gününe yakın 1-2 gün alıyorum. bi tane de majezik içiyorum çok ağrım olunca
üşütmemek çok önemli bir de. bir battaniye bir kazak bir çorap...

ben anca böyle başa çıkabildim bu ağrılarla. yoksa hep acil servis. hem yanımızdakilere de eziyet. iş yerinde sorun.
Allah dermansız dert vermesin.

Bende regl muzdariblerindenim. Her ay gelmeden 4-5 gün önce, belim agrimaya baslar, beni iyice bi süründürür. Sonra gelir reglim, bi 3 günde öyle sürünürüm cekerim ölürüm yataklara düserim.

Kendimi bildim bileli böyleyim. Karin agrisi bilmem, her ay belim feci agrir ve alt bölgemde fena kasilmalar olur. Bu beni agresiflestirir, huysuz olurum, cabuk sinirlenirim. Bu sorunu ceke ceke bi hal oldum.

Jinokologum ultrason cekiyor, hicbirsey bulamiyor. Ya ama benim neyim var, neden ben bunu cekiyorum.
Acaba bi tomografimi cektirsem? Aranizda bu sorun icin tomografi cektiren varmi kizlar?

kizlar gunaydin..benimde inanilmaz otesi sancim olur..bel agirisi ; bulanti kusma...ben aprol fort yada apranax aliyorum..bu kesiyor...ama bu ilaclarin acaba dogurganlik uzerine etkisi varmi..ben basarisiz bir tup bebek denemsi oldum sorun sperm azligiydi..ama bazi arkadaslar bu ilaclarin dogurganlik uzerinde olumsuz etkisi oldugunu soyluyor..bilgisi olan varmi acaba...

ilaç konusunda kadın doğum doktoruna danışmak en güzeli çünkü benm doktorum kişilerin fiziksel özelliğine göre ağrı şiddetleri farklı olabiliyor ya da mideyi rahatsız edebiliyor demişti,adet kesmesi ya da arttırması da çabası...ama en önemlisi adet olmadan öncelerde ayaklarınızı üşütmemeye gayret gösterin:82:

bende kendimi bildim bileli çekiyorum 2 gün kendime gelemiyorum .adet günüm gelicek diye canım çıkıyo:18:majezik kullanıyorum öyle rahatlıyorum .vajinusmus belasıyla uğraşıyorum offffff......allah herkeze acil şifalar versin................ amiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnnnnn...............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…