herkese merhaba.
yıllar yıllar süren tecrübelerimden ve gözlemlerimden sonra kendime bir reçete çıkardım. regl dönemimden birkaç gün, en fazla 1 hafta önce (zaten hissediyorsunuz yaklaştığını) kendimi kampa alıyorum
faydasını gördüm ve bu acıyı çok çeken biri olarak, hayatını buna göre planlayan biri olarak benim gibilere faydası olması ümidiyle paylaşmak istedim.
kamp derken : egzersiz ve beslenme
özellikle karın kaslarımı çalıştıran egzersizler yapıyorum.
çok yorucu olmayan, kasları germeye yönelik (streching) kısa süreli egzersizler. ofiste masa başında bile yapabilirsiniz çoğunu. mümkünse de havuza gidip yüzüyorum ve su ile karın masajları da yapıyorum. yüzme hem harika bir spor hem de insanın stresini alıyor. stres de ağrıyı arttıran bir faktör unutmayın. hamam da iyi bir fikir olabilir, bi de masaj ohh.
önceki birkaç gün de erken yatmaya gayret ediyorum. dinlenmek çok iyi geliyor.
beslenme kısmı da çok önemli
muz, kuruyemiş, çekirdek, yeşil sebze bol bol tüketiyorum. bol sıvı tüketimi çok önemli, çünkü ağrı kaynağı olan laktik asitler sıvı ile vücuttan atılır hem de sıvı kaybı olcak malum. ben pekmezin ve çörek otunun da faydasını gördüm. temel olan demir, C ve B vitamini takviyesi yani
gönül rahatlığıyla tatlılarımı çikolatalarımı da yiyorum. spor yaptım zaten hakettim.
süper moral oluyor
sevdiğim insanlara yakın olmak iyi geliyor bana
multivitamin haplarından regl gününe yakın 1-2 gün alıyorum. bi tane de majezik içiyorum çok ağrım olunca
üşütmemek çok önemli bir de. bir battaniye bir kazak bir çorap...
ben anca böyle başa çıkabildim bu ağrılarla. yoksa hep acil servis. hem yanımızdakilere de eziyet. iş yerinde sorun.
Allah dermansız dert vermesin.