Sancılı Adet (Dismenore)

ben bu agrıyı cekiceme ölıym daha ii yaaaadetimin iLk gününde cok fena agrım oluyO..bi aradasım bu yuzden doktora gıttı...doktorun dedıgıne göre bunLar yumurtaLıKLarda kist oLdugu için oLurmus....ama bu tip kistLer 10 kadından 8 inde görüLürmüş,zararı yokmuş...ben de biraz arastrdım kızLık zarından doLayı o böLgeye yapıLan basınc da neden oLuyomus,evLenince gecer demeLerinin sebebi bu gaLiba...ama evLenip agrısı gecmeyen de cOk kişi varnasıL cözüm bulucaz buna....ben bıktım yaa:):):)

kzlar bendee adt olnca rhumu teslm ediorm resmen.4 gn sürüo yaklaşk ve ilk gnü dizlerm tutmuo çou zamn ksuorum.adt olamadıım içn oluo ilk gün.sanırm kan phtlaşmio die.nolr brileri yardm etsn yaa.bütn gn kıvranıorm çglk çglıga :S

offffffffffff bıktım bıktımmm evlenince gecio dediler hani nerdeeeeeeeeeee bayılacamm iğne vurulmaktanda bıktımmmmmmmm yeter yaaaaaa ;(

benimde sancım olurdu arkadaşlar şu an doğum kontrol amaclı aylık iğne yaptırıorum acayip ii gelio adetini fln düzene sokuo ve sancıyada iyi gelio...

Şu an işyerindeyim, benzim sapsarı. Kimseye belli etmeme çabası da ayrı.

Temmuz 31 de evleneceğim ve hemen çocuk yapacağım , ölüyorum sancıdan...

ben ergenliğe erken başladım yaşıtlarıma göre. o gün bu gündür her ay ağrı çekerim. hekime de başvurdum her hangibir olumsuz raahatsızlığa rastlanmadı. baş ağrısı, dönmesi ve mide bulantısı da yaşarım. normalde kabızlık sorunum varken adet dönemimde bir de ishal olurum tam olur.

benimde sancım olurdu arkadaşlar şu an doğum kontrol amaclı aylık iğne yaptırıorum acayip ii gelio adetini fln düzene sokuo ve sancıyada iyi gelio...
canım ben de evlenince bu iğnelerden vurdurmayı düşünüyorum da yan etkisi varmı kilo falan aldırıyormu. benim de adet dönemim çok sancılı geçer ve 1 hafta belim ağrır resmen bükük dolaşırım.

valla hiçbiryanetkisi yokkk ben 3. yü attırcam çok rahat valla haplarla uğraşmaktansa iğne en temizi...

arkadaşlar benimde acayip derecede karnım ağrıyor ne kadar doktora gittiysem çaresi yok ama sakın iğneyle felan korunmayın yoksa burdan gebe kalamayanlar kısmına geçersiniz daha doğal yolları deneyin normal doğumla geçebilir dedi doktorum ben ve bütün sülalem bıktı ama çaresi yok

kıslarr slm
bu adet ağrısından bende bıktım aynen evlenince geçer dediler geçmedi hala aynıı delirtiyo beni her ay 2 gün çekiyorumm adam akıllı ağrı da geçmiyo çıldırtıyo resmenn çok kötü oluyo yaa
Allah hepimizin yardımcısı olsun

kizlar ben de bu adet agrisindan inanilmaz derecede muzdaribim, cildiririm, duvarlari tirmalarim resmen her ay, hap falan care etmiyo artik, igne olmazsam gecmez. ustelik evlenince degil cocuk dogurunca gecebilirmis,ustelik oyle sezeryan falan da degil illa ki normal dogumla cocuk dogurulmaliymis
ve buna ragmen gecmeme olasiligi da varmis
hepimize kolay gelsin

kıslar mrb benimde sancılarım çok oluyodu.her ay acillerde geziyodum 1 kızım var 11 yaşında ve 2 düşük yaptım.ama geçmedi.3 senedir yasmin kullanıyorum ve çok rahatım tavsiye ederim herkese

ne evliliği çocuğu yaa hepsi fasa fiso
8 aylık bebeğim var gene aynı sancıları çekiyom yaa vallahi bıktım artık
şimdi ofisteyim eve gidicem evde bebeğim beni bekliyor ay çıldırıcam
ofiste çalışacak durumda değilim eve gitsem bebekle ilgilenecek durumda değilim
bebeğimi emzirdiğim için her ilacı kullanamıyorum

ay ne illet bişeymiş bu yaa,allah yardımcımız olsun

benimde çok sancım oluyordu şimdi hamileyim yine adetzamanım gelince sancım oluyor hiçbirzaman kurtulamıycagız galiba

bende de var bu adet sancıları ilk 2 gün ve bitmeden bi gün önce hadi ilk 2 günü anladımda bitecegi zaman neden agrıyor onu anlamadım.

arkadaşlar adet sancısını basite almayın kesinlikle bir jinekologa görünün. Ve jinekologdan habersiz kendi başınıza ağrı kesici almayın. Mesela, çikolata kisti olabilir bu çok fazla ağrı yapar ve bazı ağrı kesicilerin bu kisti büyütme yönünde etkisi varmış.

benim 3 gün sürüyor...ilk gün ağrım oluyor...ağrı kesici kullanınca geçiyor...fazla bir sıkıntım olmuyor allaha şükür...

adet sancısı nedir bilmem adetliyken oynadığımda olmuştur bisiklete bindiğimde gezmeye gittiğimde sosyal hayatımı hiç etkilemezdi sadece üşüttüğüm aylar birazdaha ağrı hissederdim ama bugün ölüyorum sabah başladı ve sancıdan duramıyorum yermde ağırmayan yerim yok organlarımı söküyolar sanki ön arka heryerim ağrıyo şimdi adet sancısı çekenleri anladım hastanelik oluyoruz falan diyolardı abartıyolar diye dalga geçiyodum ama ben bugün sancıdan ağlıycaktım çok şükür şuan biraz daha hafif ama acayip bi şekilde gazım var onuda çıkaramadıkça çatlıycam yaaa heryerden vuruyo sancı

geçmiş olsun bilgen, benimde ilk gün ya da ikinci gün olur ama ağrı kesiciyle geçiyo

geçmiş olsun bilgen, benimde ilk gün ya da ikinci gün olur ama ağrı kesiciyle geçiyo

sağol canım allahtan ilk günü atlattım gece yarısına kadar sancı çektim şimdi üçüncü günümdeyim rahatım bu sancıyada anlam veremedim 1 hafta önce ilk kez lazer yaptırdım acaba onun etkisi olurmu diye bile düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…