Sancılı Adet (Dismenore)

merabalar ben 17 yasındayım 3 seneye yakındır adet görüyorum..benimde ilk gün çok sancım oluyo bazen ilaç alıyorum bazen almıyorum kıvrana kıvrana geçiyo..şu kist olayına takıldım doktora gitmekten çekiniyorum açıkçası bende kist olabilirmi diye düşünmeye basladım allah korusun korkuyorum napabilirim?

bitrdi o ağrılar beni ole sancılı geçiyoki anlatamam şmdi mde bulantsı eklendi bde bazı aylar geç oluyorum olamadğm içnde hastalanıyorum grip gbi bşy oluyorum olduktan sonra geçiyo doktora gtmeyi dşünüorum :uhm:

Şuan 19 yaşındayım 11 yaşında adet oldum. İlk olduğum günden beri dismenore yaşıyorum. İlk iki yıl düzensiz oldum. Şimdi döyle bir sorunum yok.Her ay dismenoreden dolayı acile gidiyorum. Her ay iğne bazen de serum. Bıktım artık bu nereye kadar sürecek? Doktora gittim; " Evlenmen gerekiyor" dedi.. Bu ne kadar doğru bir çözüm? Geçen ay acile kaldırıldım yine:KK43: Aşırı sancım var, başımdan aşağıya doğru kaynar sular iniyor. Elimden geleni yapıyorum bir hafta önceden tuzu bırakıyorum. İki gün önceden ağrı kesici(arveles) alıyorum.
Hiçbir faydası olmuyor. İlk gün çok aşırı sancı, mide bulantısı,ateş yaşıyorum.Yemek yiyorum ardından ağrı kesici içiyorum ve istifar ediyorum işe yaramıyor ilaçlar da..
Geçen ay acile kaldırıldığımda kadın doğum doktoru ultrason çketi herhangi bir sorun görmedi. Bana Magnesium Diasporal, Buscopan ve ağrı kesici iğne verdi. Magnesium Diasporal'ı adet öncesi 10-15 gün önceden kullanmaya başla dedi. Hergün 1 poşet yarım su bardağında eriterek içiyorum. Tadı çok berbat ama mecburum umarım faydası olur. Eğer faydasını görürsem herkese önermeyi düşünüyorum aynı porblemi yaşayanlara.

bende doktora gittim bir etkisi olmadı yine ağrı kesicilere yönlendirdi her ilacın zararı var ilaç içe içe bi hal olduk bi buna çare bulamadılar gitti bütün yaşamını etkiliyor insanın şuan hem boğazlarım şiş heryerim ağrıo yetmezmiş gibi bide adet ağrısı vurmaya başladı olcam sanırım ağrı kesici mi alsam diğer ilaçlarımımı bilemedim yok böle bişi bide çalışıyorum böle olunca iş de yapamıosun çalışan bayan için çok zor.. bıktım bu ağrılardan :çok üzgünüm:

Geberiyorum karnıma sanki birşeyler saplıyorlar.
Midem bulanıyor.Çok kötüyüm.Majezik aldım o da yaramadı işe.
Sıcak suya koyacağım ayaklarımı bakalım fayda edecek mi?:bbo:

ooof of mahvetti bu ağrılar beni dun gece basladı 2 majezık 1 buscopan ama nafıle hala agrıyor belım ve kasıklarımdan sankı bır sey kopartıyorlar nedır bu agrı yaa...
bırde bır kanama kı uf ufff korkutuyor benı bazen

Arkadaslar aranıza yeni katıldım ve kafama cok takılan bir soru var . Ben gecikiyorum ama herhangi bir sorun yok doktora gittik bütün tahliller ultrasonda her sey temiz cıktı . Ben kafamda bu ayda kesin gecikecegim diyorum sürekli . Acaba böyle demem bu süphe ve korku geciktirebilir mi . Lütfen bir sey söyleyin :sinifsinif: cevaplarınızı bekliyorum

Arkadaslar aranıza yeni katıldım ve kafama cok takılan bir soru var . Ben gecikiyorum ama herhangi bir sorun yok doktora gittik bütün tahliller ultrasonda her sey temiz cıktı . Ben kafamda bu ayda kesin gecikecegim diyorum sürekli . Acaba böyle demem bu süphe ve korku geciktirebilir mi . Lütfen bir sey söyleyin :sinifsinif: cevaplarınızı bekliyorum

bence pskolojik seninkisi mirmirmirmir

hep derler evlen gecer bu adet sancıların yalaaaaaaaaannnn yengemin torunu var hala kadın agrı cekyo alsanaalsanasmile

selam arkadslar bende uzun yıllardır bu dertten muzdarıbım.evlendım ama hala agrılarım cok olur, gerci vajınısmus derdıyle ugrastıgım ıcın henuz zaten böle bır ıyılesme olabılecegi ihtimalı yok suan ama annemdede vardı bu dert menopoz olana kadarda surmustu yanı evlenıp cocuk yapmakla da kurtulamamış dısmenoreden maalesef.hatta menepoz donemlerıde agır gecmıstı sımdı halınden memnun 10 yılı askın zamandır agrısı sızısı olmuyo ama ben hala cekıyorum her ay ızdırap gıbı gelıyo helekı azıcık usutmussem o ay mahvoluyorum majezik bıraz ıyı gelıyo onun dısındakı agrı kesıcıler hıc ıse yaramıyor bende zaten istıfra olayıda oldıugu ıcın etkısını gostermeden dıası cıkıyor ılac böle oluncada kıvranmak kacınılmaz oluyo allah hepımıze şifa versın ınsllh

bu bilgiler için teşekkür ederim çok guzel bır bılgı aynı durrum bendede var cunku:S:S:1ninca:

benim de çok ağrılı geçiyor.ilk adet olduğum günden beri aşırı ağrı oluyo..apranax fort içiyorum sadece o geçiriyo.ultrasonla bakıldı bişey çıkmadı.bekardım tabi ozamanlar alttan muayene olamadım.şimdi evliyim erkek tipi saç dökülmem var.kistlerden olabilir dedi doktor.cumaya randevu aldım bakalım kist falan varmıymış.eğer varsa tedaviyle saçlarım geri gelirmi acaba?böyle bir sorun yaşayan varmıııı?

haftasonum adet sancısı yüzünden mahvoldu 2 gunde aksama kdr yattım ne agrı kesıcı fayda ettı ne sıcak duş...resme hayattan kopuyorum adet olunca..evlenınce gecer dıyenlere ınanmayın..

bende aynenilk iki günüm kötü oluyor ilaç dışında ne yapabiliriz acaba?

şuan adetimin 2. günü . ilk gün çok sancım oluyoo.. birde 3. gün kızlar sizde nasıl neden olabilir...

X