- 10 Aralık 2007
- 1.561
- 9
- 43
mazejık kullarsan hem adetin kesılmez hemde hiç agrın olmaz canım.. aklında bulunsuzn birde bir arkadasın dediği gibi civan percemi ile sarı kantaron otlarını karıstırıp içersende iyi olur agrın hafıfler..
son olarak muayenede sana soruyrlar bekarmısın evlımısın dıye kı sen zaten bekarsın.. ozaman normal sikatetını dınloıyor senın ve eger bişi varsada ultrosona gonderıyor ... yok evlıyım drsen alltanda kontrol edıyor acıkcası.
(ben evlenmeden önce kadın dogum hast.calısmıstım doktoların yanında ordan bılıyorum) ayrıca mazejıkı zaten ağrı kesıcı olarak doktorlar veriyor sana.. benım ilgili oldugum doktor kız kardesı için alırdı ilaç mumessillerinden beleşe hemde baya bi çok :)))
inş. kısa sürede geçer sizin sancılarınızda bende çok stres yapıyorum hele bir gün geçtiyse başlaıyorum neden acaba kesin sancım çok oluycak vs. bu sefer hiç aldrış etmiycem bakalım nasıl geçiçekEvlenince geçer mi diye sormuş bi arkadaş, şöyle cevap veriyim. Benimki geçmedi. Ağrının sebebine bağlı olarak değişiyordur evlenince geçip geçmemesi. Rahim kasları zayıfsa, ya da vajen çok darsa evlenince kasların güçlenmesi ve vajenin genişlemesiyle bir miktar geçiyordur belki bazı kişilerde. Mantıksız değil tabii. Ama demek ki benim adet sancılarımın sebebi bu anlattıklarım değilmiş ki, evlenince de geçmedi. Çocuk doğurunca geçer vaadleri var şimdi de ama ben ona da inanmıyorum artık :umursamaz: Sanırım en temel sebep stres. Adet dönemi yaklaşınca ben strese giriyorum, yine ağrıyacak, acaba nerede yakalanıcam, o dönem seyaht etmem gerekecek mi vs. diye bin tane plan yapıyorum, ben bunları yaptıkça ağrı artıyor, arttıkça ben bi dahaki sefere yne plan yapıyorum.Bildiğin kısır döngü. Ama kantaron ve civan perçemi iyi. Sağolsunlar varolsunlar opuyorumnanaktan
Selam kızlar.
Benim regl sürem 10 gün ve bu 10 gün boyunca hiç ağrım geçmez ilk gün mutlaka hastaneye kaldırılırım sancılardan dolayı her ay iğne yiyorum düşünün artık eyvahedigeldismile
Hem reglm çok düzensiz 1 ay oluyorum 2 ay olmuyorum gün takibi yapamıyorum düğün günüme denk gelmesin diye dua etmeye başladım rahmimde hiç bir sorun yokmuş ama doğum kontrl hapı veriyorlar ama ben tehlikeli olduğunu düşünüyorum belkide yanılıyorumdur o hapı kullanınca sanki hiç çocuğum olmicakmış gibi hissediyorum tırsıyorum ne yapmak lazım kullansam mı sizce. Ağrılarımı da bir tek majezik hafifletiyor apranax ta içiyorum ama o çok ağır baş ağrısı yapıyor sanki ağrılarım azmış gibi birde baş ağrısı çekiyorum
kıslar sıcak su torbası birebir gelio tamam tamamen gçirmio ama yinede azaltıo birde üşütmmeye bakın bel üşüdümüde artıo birde sey soracam size sizinde adetinizin 3 gününden sonra daha fazla bi agrıyla et parcası gibi biey geliomu ama kırmızı kan pıhtısı deil pembe et parcası gibi benim o gelirken çok agrıo elim ayagım tutmuo ama gelidikten sonra da rehatlıom ve adetim azalıo kan pıhtısı deil o peceteyle bastırınca parcalanmıo kan pıhtısı gibi
normal agri kesicilerin zararli oldugunu duydum ben kac yildir icmiyorum o yuzden dayanmaya calisiyorum dayanamazsam ozel adet haplarinin ceyregini iciyorum ama genelde dayanaiyorum daha dogrusu yatiyorumsimdi 2 tane majezik ictim de gozum acildi... o kadar kendimi sicak tutuyorum ay boyunca ama yine de ise yaramiyor... majezik de olmasa zaten halim harap olurdu...eyvahedigeldismile
simdi 2 tane majezik ictim de gozum acildi... o kadar kendimi sicak tutuyorum ay boyunca ama yine de ise yaramiyor... majezik de olmasa zaten halim harap olurdu...eyvahedigeldismile
canım bende majezik içerdim eskiden ama bi arkadaşımın dayısı doktor ve sakın içmeyin demiş.majezik kısırlıktan tutun da ani kalp krizine kadar bir çok yan etkisi varmış.
bunu duyduktan sonra ağrıdan kıvransamda içemedim bir daha
Arkadaşlar şu kantaron civan perçemi karışımını hafife almayın. Kantaron bilimsel olarak ispatlı ve antidepresan yerine bir çok psikiyatr tarafından öneriliyor. Civan perçemi için de şöyle birşey okumuştum.Kadınlar arada bir bile içselerdi, üreme sistemleriyle ilgili bir çok hastalıkla hiç tanışmazlardı yazıyordu. Bu ikiliyi bana eczacı olan bi tanıdığım önermişti. Düşünün ilaç önermedi, bunları önerdi. Adet dönemi yaklaşırken günde 1 bardak için derim. İşe yararsa da sizle paylaştığım için dua edin annem iyileşsin :)
mrb a.s.
sizin yazdıklarınızı okudum ve aktardan civan percemı ve sarı kantaron aldım.
size sorum bunları ıkısıne karıstırıp mı icecegım bide bi tutam kadar yeterli olur mu yanı nane kaynatır gibimi yapacagım ?
bende sarı kantorunu hamıleler içmesin dusuk rıskı oluyormus diye duymustum (gerci bu hamısler için) dogrulugu nedir bılmıyorum
bu arada annenizede Allah acil sifalar versın :Saruboceq:
kizlar birde mazejıkte gunde 3 dozdan fazla alınması sakıncalıymıs oyle yazıyor prespektusunde.. sabah oğle aksam olarak içiyorum bende yemeklerden sonra..
diş doktorlarıda ;diş agrısını kessin diye verıyor bu ilacı (eşime vermıstı aslında prospektusunu okuyunca adt sancısına iyi geldıgını ogrenınce ben zaten abonesi oldum bu ılacın mecburen)