Sancılı Adet (Dismenore)

ay benim okadar kotu olmuyo vallaha allah yardımcınız olsun ama az da olsa acı acı ıste,can yanınca ınsan dayanamıyo,bide sızın gibi acıllık olanları dusunemiyorum,cok kotu :gitme:

yaa kızlar bde konuyla alakasız olacak ama..
genelde biz kadınların adetlerı 30.gunu goren varmı bılmıyorum ama 20 ila 25 gunden sonra olunur dimi . ama benımkısı her ay hep adetım bittikten tam 17 .gunden itibaren oluyorum :KK43::KK43:
netten birazcık bakındım ve dıyorkı kadınların 20.gunden az ,35.gunden sonra adeti gelırse ozaman yumurtlama gerceklesmıyormus.. sizce ne kadar dogru?
yaa bide dusununce ağladım bugun :KK43:(( benım şimdi hiç bebısım olmucak mı
mafoldumbenmafoldumben

bunun bir çaresi varsa bende öğreneyim kızım aynı dertten muzdarip bizde onunla her 20 günde acı çekiyoruz mide bulantısı bel ağrısı sanki 20 gündebir doğum yapıyor artık yolunu bulduk sancılar başlayınca acile hemen ilaçla serum oh tamam başka çare yok ne avrupa ne asya kaldı araştırmadığımız çare yok mesela en son termal yakı getirttik viyanadan hiç banamısın demedi doğum yaparsa geçer diyorlar şu an bekar inşallah o çare olur .
himm bende oyle duydum dogumdan sonra en azından bu kadar sıddetlı olmuyormus adet sancılarımız..
bakalım ben anne olabılecekmıyım :KK43:((

yaa kızlar bde konuyla alakasız olacak ama..
genelde biz kadınların adetlerı 30.gunu goren varmı bılmıyorum ama 20 ila 25 gunden sonra olunur dimi . ama benımkısı her ay hep adetım bittikten tam 17 .gunden itibaren oluyorum :KK43::KK43:
netten birazcık bakındım ve dıyorkı kadınların 20.gunden az ,35.gunden sonra adeti gelırse ozaman yumurtlama gerceklesmıyormus.. sizce ne kadar dogru?
yaa bide dusununce ağladım bugun :KK43:(( benım şimdi hiç bebısım olmucak mı
mafoldumbenmafoldumben
Ya neden hemen boyle diyosun canım benim once bi dr ye git bakalım ne dicek,kendince karar verip uzme kendini ltf :sinifsinif:

Ya neden hemen boyle diyosun canım benim once bi dr ye git bakalım ne dicek,kendince karar verip uzme kendini ltf :sinifsinif:

ewet canım ya dr a gitmeden kahretme kendini :KK43: bende çoksancılı adet oluyroum sanki eskiden daha fazlaydı yada ben rahatlama yöntemlerimi geliştirdim. acillik oluyorudum iğne serum ağlaya zırlaya geciriyoduk o günü annemle.. ama artık olmadan bi iğne oluyorum birkaç saat sonrada agrı kesici tabi dısardaysam . evdeysem daha rahatım sıcak su torbaları belimde karnımda ayağımın altında ölü gibiyim bütün gün :S hatta ertesi gün işe gidebildiğim zaman bile küçük bi sıcak su torbam var onunla oturuyorum..sanırım bununla yaşamayı öğrenicez.. ( yalnız sana şunu söyliyim benimde arkadaslarım var ya erken 2 haftada bir oluyor yada gec çok düzensiz ama dr böyle bi sorun olmadığını söyledi yani bebiş olabilir:) sen olumlu düşün..

ewet canım ya dr a gitmeden kahretme kendini :KK43: bende çoksancılı adet oluyroum sanki eskiden daha fazlaydı yada ben rahatlama yöntemlerimi geliştirdim. acillik oluyorudum iğne serum ağlaya zırlaya geciriyoduk o günü annemle.. ama artık olmadan bi iğne oluyorum birkaç saat sonrada agrı kesici tabi dısardaysam . evdeysem daha rahatım sıcak su torbaları belimde karnımda ayağımın altında ölü gibiyim bütün gün :S hatta ertesi gün işe gidebildiğim zaman bile küçük bi sıcak su torbam var onunla oturuyorum..sanırım bununla yaşamayı öğrenicez.. ( yalnız sana şunu söyliyim benimde arkadaslarım var ya erken 2 haftada bir oluyor yada gec çok düzensiz ama dr böyle bi sorun olmadığını söyledi yani bebiş olabilir:) sen olumlu düşün..
sana tamamen katılıyorum arkadasım once bır bılene yanı dr ye sormak lazım,uzulmek ıcın erken yanı

o kadar çok sancım oluyodu ki ilk gün, denemediğim yöntem, kullanmadığım ilaç kalmamıştı.sonunda doktora gittim ve polikistik over olduğumu öğrendim.yani yumurtalıklarımda kist varmış.diene 35 kullanıyorum şimdi.6 aydır bir adet sancısı, ne düzensizlik ne başka bişey..o kadar rahatladım ki..ama iştahım çok açıldı :)

o kadar çok sancım oluyodu ki ilk gün, denemediğim yöntem, kullanmadığım ilaç kalmamıştı.sonunda doktora gittim ve polikistik over olduğumu öğrendim.yani yumurtalıklarımda kist varmış.diene 35 kullanıyorum şimdi.6 aydır bir adet sancısı, ne düzensizlik ne başka bişey..o kadar rahatladım ki..ama iştahım çok açıldı :)
Aman ıstaha da dıkkat kaydirigubbakcemile3 ne guzel gecmıs senın agrın ohhh,benım o derece olmuyo ama doktoro gıtmekte fayda var demekkı.Duydunuz mu sancılı adet olan bayanlar bı doktora gorunelım en ıyısıııı :eek:

arkadaslar floridanın sorusunu bende soruyrm bılgısı olan varmı?bende 6 aylık evlıyım evlenmeden oncede evlendıkten sonrada adetımn ılk gunu agrım oluyo majezık ıcıyorum hep 1 tane ama heradet donemnde 1 tane cok olursa 2 tane,acaba bebek ıstedıgımzde bunun bı etkısı olurmu?zararı falan?

Hanımlar Merhaba,
Uzun süredir üyeyim ama ilk defa aktif olarak katılıyorum. Bende yıllardır adet sancısı çekiyordum ta kiii 2 ay öncesi annemin ısrarlarına dayanamayıp sabahları aç karna pekmez içene kadar. ınanılmaz bir faydası olduğunu düşünüyorum. O kadar ağrıyı, sancıyı ve ilaçları boşuna kullanmışım. Denemenizde fayda var.

Allah'ım olamaz böyle bir ağrı yaa belim bacaklarım kramplar yazın ayıplıp bayılıp hastanelik olmalar hatta bir keresinde anne tarafım dayımlarda toplaşıyoruk çocuk çoluk adetimin ilk günüydü birde yaz günü olunca daha kötü oluyorum tabii ayıla bayılla evin önüne gelmiştik yukarı çıkardılar beni daha o zaman küçüktü kuzenim annesine anne ablam hamile mi diye sormuştu herkesin içinde :kedi: Rezilliğin şahıydım yanii artık o saatten sonra.
Ama neyseki geçen ay kadın doğum uzmanına gittim bana doğum kontrol ilacı verdi ve geçen hiç anlamadım adet olduğumu ben ben olalı adetimin bu kadar rahat geçtiğini bilmezdim çok şükür bitti çilem galiba bakalım bu ay nasıl olacak darısı tüm sancı çekenlerin başına

Hanımlar ben de o ağrılardan çıldıranlardandım. Civan perçemi ve sarı kantaron otundan birer çay kaşığı demleyip, adet dönemim yaklaşınca 1er bardak içiyorum ve gerçekten çok faydasını görüyorum . Bi deneyin isterseniz.

çok sağol canım.. ben ancak gırebıldım buraya :)
ben 1 ay kadar bölee kendımı mahvettın zaten olmucak bebısım yoksa kısırmıyım gibi acayip bunalım takıldım kısacası..sonrasında esımın kuzenı doktor (dahiliyeci) bi aksam onlara gittigimizde utana sıkıla durumu anlattım :kedi: meger ben yanlıs hesaplıyomusum durumu.. 22 miş benım gün sayım :):) nasıl sevındım anlatamam :)))
bilmeyen yada yanlıs hesaplayanlar varsa yzayım suraya hemencık :KK70:

ilk adet gunu ile son adet gunu arasındakı gün sayısı oluyormus.. ben hep adtim bittikten sonrakı gun sayılarını hesaplıyormusum megersem..

nesecim destegın için tşk ederim a.s. a.s.

cok sagol destegın için canım.. ehh birazcık hırpaladım kendımı bu konuda baya bi üzdüm.. keske en basından eşimin kuzenine sorsaymısım.. (doktorda)
bu aralar benımde duzensizlesti yaws.. bugun adetim geldi ama 2 hafta gecıkmeli hayatımda rekor kırdım 28.günü gordum :)))))

Hanımlar ben de o ağrılardan çıldıranlardandım. Civan perçemi ve sarı kantaron otundan birer çay kaşığı demleyip, adet dönemim yaklaşınca 1er bardak içiyorum ve gerçekten çok faydasını görüyorum . Bi deneyin isterseniz.
bende bu otların karısımı olan bıtkı caylarından içiyorum çok faydasını gordum reklama girmesin ama relax içiyorum.üzerinde notu var zaten gunde 2den fazla içmeyın die..
onu içince gercekten rahatlıyorum kı ben mazejık kullanmama ragmen çok fazla acı cekıyorum..
mesela bugun adetımın ilk gunuydu ve yataktan dısarı çıkamadım.. suanda öyle yattıgım yerden sizlere yazıyorum..
ilaçla uyumaktan bıktım artık yani.. ve ilk adetımın oldugu gunumun her seferınde zehır olmasından.

ayy bende çok sancılı oluyorum ve bir sürü okul devamsızlığım oluyoeyvahedigeldismile.Resmen yorganları kemiriyorum o kadar çok sancım oluyor ilaç içiyorum bu seferde kesiliyorum ne yapcam bilmiyorum annem ütüyle havlu falan ısıtıp sabaha kadar koyuyor canım annem yaopuyorumnanaktan ancak öyle geçiyor ama yinede ilaç içiyorum :kedi: . doktora gidicem bir senedir ama devamlı erteliyorum çünkü çok korkuyorum Muayeneden eyvahedigeldismile . ne yapcam bilmiyorum ve yine yaklaşıyor kabusmafoldumben

ve bir soru evlenince geçer diyorlar doğru mu acaba:uhm:

Son düzenleme:
ayy bende çok sancılı oluyorum ve bir sürü okul devamsızlığım oluyoeyvahedigeldismile.Resmen yorganları kemiriyorum o kadar çok sancım oluyor ilaç içiyorum bu seferde kesiliyorum ne yapcam bilmiyorum annem ütüyle havlu falan ısıtıp sabaha kadar koyuyor canım annem yaopuyorumnanaktan ancak öyle geçiyor ama yinede ilaç içiyorum :kedi: . doktora gidicem bir senedir ama devamlı erteliyorum çünkü çok korkuyorum Muayeneden eyvahedigeldismile . ne yapcam bilmiyorum ve yine yaklaşıyor kabusmafoldumben

ve bir soru evlenince geçer diyorlar doğru mu acaba:uhm:

mazejık kullarsan hem adetin kesılmez hemde hiç agrın olmaz canım.. aklında bulunsuzn birde bir arkadasın dediği gibi civan percemi ile sarı kantaron otlarını karıstırıp içersende iyi olur agrın hafıfler..
son olarak muayenede sana soruyrlar bekarmısın evlımısın dıye kı sen zaten bekarsın.. ozaman normal sikatetını dınloıyor senın ve eger bişi varsada ultrosona gonderıyor ... yok evlıyım drsen alltanda kontrol edıyor acıkcası.

(ben evlenmeden önce kadın dogum hast.calısmıstım doktoların yanında ordan bılıyorum) ayrıca mazejıkı zaten ağrı kesıcı olarak doktorlar veriyor sana.. benım ilgili oldugum doktor kız kardesı için alırdı ilaç mumessillerinden beleşe hemde baya bi çok :)))

Evlenince geçer mi diye sormuş bi arkadaş, şöyle cevap veriyim. Benimki geçmedi. Ağrının sebebine bağlı olarak değişiyordur evlenince geçip geçmemesi. Rahim kasları zayıfsa, ya da vajen çok darsa evlenince kasların güçlenmesi ve vajenin genişlemesiyle bir miktar geçiyordur belki bazı kişilerde. Mantıksız değil tabii. Ama demek ki benim adet sancılarımın sebebi bu anlattıklarım değilmiş ki, evlenince de geçmedi. Çocuk doğurunca geçer vaadleri var şimdi de ama ben ona da inanmıyorum artık :umursamaz: Sanırım en temel sebep stres. Adet dönemi yaklaşınca ben strese giriyorum, yine ağrıyacak, acaba nerede yakalanıcam, o dönem seyaht etmem gerekecek mi vs. diye bin tane plan yapıyorum, ben bunları yaptıkça ağrı artıyor, arttıkça ben bi dahaki sefere yne plan yapıyorum.Bildiğin kısır döngü. Ama kantaron ve civan perçemi iyi. Sağolsunlar varolsunlar opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
marjinalcim ben doktora gittim, benim de cok agriili geciyor malesef.. seni kandirmicam bosyere evlenince de cocuk dogurunca da gecmez senin ki dedi.
ben kabullendim durumumu.. dogum kontrol haplari azaltiyor agriyi duzene sokuyor sadece tek bulabildigim cozum bu.

evet arkadaşlar bu sancılı ağrı halamda da varmış.
oda çok ağlarmış sancıdan.
canım babamda çok üzülürmüş sebebini bilmediği için oturup halamı teselli edermiş kaydirigubbakcemile3
halamıda çok doktora götürmüşler.
evlenince geçer demişler evlenmiş geçmemiş.
çocuk olunca geçer demişler.
1 çocuk olmuş geçmemiş.
2çocukta geçer demişler.
bu sefer 2 çocuktan 2 sene sonra ağrılar hafiflemeye başlamış doğum kontrol hapı ile.
yani bu durum benim içinde geçerli galiba eyvahedigeldismilemafoldumben
bünyeden bünyeye değişir tabii bu durumlar...
Şu an mecburen doğum kontrol hapı kullanıyorum hem adetim düzenli hem sancılarım hafifledi...bakalım ilerki zamanlarda ne olurum eyvahedigeldismile

benım de cok sancılı gecıyor
cevremdekı herkes anlıyor herhalde regl oldugum zamanları cunku kıvranıyorum agrıdan
bır de mıgrenım var mıgrenımı de tetıklıyor
dogum kontrol hapı benı hıc ama hıc etkılemedı
umıtlenmıstım hafıfler dıye ama mahvoldum yıne bugun :KK43:

benimde doğumdan önce öyleydi sonra geçti şimdi cok normal geçiyor.

X