Sancılı Adet (Dismenore)

ben de bu dertten muzdaripim ya özellikle ilk iki gün aklımı yitirecek gibi oluyorum bazıları belim ağrıyo diyo ya ona bile özeniyorum. öyle bi ağrı ki bazen neremin ağrıdığını kestiremiyorum bile sanki belimden aşağısı parçalanıyor benim de hem kasık ağrısı hem kramp... off yani.. tek çarem geçici de olsa majezik ilk 2 gün 4-5 tane içiyorum toplamda.3 saat falan dindiriyor bidaha alıyorum onun dışında hiç bir hap kar etmiyor. bir de annem papatya ile rezene kaynatır onları da içerim anca gelirim kendime.Ama genelde ilk günler niyeyse hep okula denk geliyor şans işte. 3-4 majezikle ağrılar içinde 50 tane öğrenciye ders anlatıyorum. gözlerim az dolmuyo o günler valla.

Çok ağrılı geçiriyorum bu dönemi...karnıma sancılar saplanıyor belim kopucak gibi oluyor bacaklarım tutmuyor... ilk 3 gün yataktan çıkamam...

ya burada yazılanları okudum korkmaya başladım.benim 1-2sene öncesine kadar adet olduğum zamanlarda ağrı nedir bilmezdim ama son 1senedir sadece adet olmaya başladım ilk 2saat çok ağrım oluyor ama hiç ağrı kesici kullanmıyorum.yani idare edebilecek kadar ağırıyor.sadece sıcak su yapıp koyuyorum karnıma.zaten 2saat sonra geçiyor ve adetim bitene kadarda ağrım olmuyor.bazende adetim bittikten sonrada arada kasık ağrılarım oluyor ama öyle şiddetli değil.
ben burda yazılanları okudum ve acaba kis olabilir mi die düşünmeden de edemedim. doktora gidecem yarın umarım sadece benim kuruntumdur :KK43:

ya burada yazılanları okudum korkmaya başladım.benim 1-2sene öncesine kadar adet olduğum zamanlarda ağrı nedir bilmezdim ama son 1senedir sadece adet olmaya başladım ilk 2saat çok ağrım oluyor ama hiç ağrı kesici kullanmıyorum.yani idare edebilecek kadar ağırıyor.sadece sıcak su yapıp koyuyorum karnıma.zaten 2saat sonra geçiyor ve adetim bitene kadarda ağrım olmuyor.bazende adetim bittikten sonrada arada kasık ağrılarım oluyor ama öyle şiddetli değil.
ben burda yazılanları okudum ve acaba kis olabilir mi die düşünmeden de edemedim. doktora gidecem yarın umarım sadece benim kuruntumdur :KK43:

Bir doktor arkadaşım söylemişti, sıcak su torbasının kesinlikle karına konmaması gerektiğini. Ayağın altına konunca çok hızlı geçiyor zaten.

Rahime zararlı imiş o kadar sıcağın birden bastırılması. Siz ayaklarınızın altına koyun sıcak su torbalarını.

[ARKADAŞLARRRRRRRRRRRRRRR YARIN

(TÜP BEBEK FİYATLARINDA İNDİRİM İSTİYORUZ )

TOPİĞİNDE MAİL GÜNÜ LÜTFEN TOPİĞE UĞRAYIP HAZIRLANAN DİLEKÇEYİ GEREKLİ YERLERE MAİL OLARAK ATARMISINIZ

LÜTFEN HERKESE HABER VERELİM
/COLOR]

Bir doktor arkadaşım söylemişti, sıcak su torbasının kesinlikle karına konmaması gerektiğini. Ayağın altına konunca çok hızlı geçiyor zaten.

Rahime zararlı imiş o kadar sıcağın birden bastırılması. Siz ayaklarınızın altına koyun sıcak su torbalarını.[/QUOTE

bu kasık ağrılarım korkuttu beni acaba kis olabilir mi die düşündüm. salı günü doktora gittim ve ultrasonla baktı.ddoktor hiçbişeyin yok deyince içim rahatladı bi oh çektim. peki neden bu ağrılar die sorduğumda rahim ağzın dar ondan dolayı dedi. ilaç yazdı 3ay kullan rahatlayacaksın dedi.

bu arada verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim.bundan sonra sıcak su torbasını ayaklarımın altına koyacam.rahime zarar verdiğini bilmiyordum gerçekten. teşekkürler

şu anda karnımda sıcak su torbası ile çalışmaya çalışıyroum henüz başlamamasına rağmen yavaş yavaş geliyo gibi karnımıza koymayalımda şirkette otururkende ayaklarımı cıkartıp altına koyamamkii:KK43:

canım ağrın hafifler inşallah..
ben ortaokula giderken çok çekiyodum bu ağrılardan 24 saat uykusuz,ağlamaktan şişmiş gözler bi üstüne sürekli kusuyordum ilaçların faydası olmuyodu.annem iğne yaptırmazdı korkardı nedense sonunda baktı olmuyo her ay iğne vururlardı geçerdi..
artık babam anlardı regl olduğumu çok utanırdım ama napayım dayanamıyordum..
annemin hemşire bir arkadaşı var onunda kızı benim gibi oluyormuş kadın doğumcu bir hap vermiş banada onu önerdi.aldım ağrısı yarım saat bile sürmüyor.hatta o ağrı bile sayılmaz yani..
hapın bittiği benim regl olduğum zamanlar yine aynı şeyleri çekmiyor değilim aynı tas aynı hamam...

benimde oluyordu evlenmeden önce ve 2 gün yataktan çıkamıyordum evlenirsen geçer dediler yada dogum yaparsan ve öylede oldu evlendim geçmedi ama dogumdan sonra sancılarımda azalma oldu ilerleyen yıllarda geçiyor

arkadaşlar ben evlenmeden öncede felaket sancı çekiyodum evlkenince gecer dediler evlendim ikide çocuk yaptım hala aynı şiddette devam ediyo sancım olduğunda sıcak su torbasını karnımın üğzerine koyup uzandıgımda hafifliyo soguk ta etkiliyo

Sancılar için ılık duş tavsiye ederler sıklıkla.
Rahimin üzerine o kadar sıcak birşeyin konması iyi değil.
Ben de ergenlik zamanlarımda acıdan duramayıp sıcak ütü koyduğumu bilirim. Çok yanlışmış. O dönemlerde her ay acilde alırdım soluğu.Evlendikten sonra ve doğum kontrol haplarını etkisi ile azaldı artık.

İşyerinde karnınıza koyamıyorsanız, ayağınıza mutlaka çok sıcak tutacak çoraplardan giyin o gün.
Ya da belinizi kalorifere yaslayın, hızlıca azalıyor sancı.

ya bişey sorucam ama ayıp olur mu. adetin ilk günü bagırsakları bozulan var mı. benım her ay boyle oluyor bende mi bir anormallık var :ecrin_bebek:

ben adet olunca ilaç alınmasının kiste sebep olduğunu duymuştum ne kadar doğru bilmiyorum ama..

arkadaşlar bende adet olduğum ilk günden bugüne hep sancılı oldum şimdi 15 aylık oğlum var normal doğum yaptım sırf adet sancım geçsin diye yaaa gene geçmedi evet azalma oldu sancımda ama ben artık hiç kalmasın istiyorum çok ama çok sancılı olurum ilk gün evden dışarı çıkamam düğün bayram okul iş farketmez komada yatarım evde baş dönmesi mide bulantısı baş ağrısı ishal de cabası bacaklarım şiddetli ağrır ve kasıklarım okadar çok dr. gittimki hiçbişi fayda etmedi doğurdum gene ağrıyor eskisi gibi komada olmuyorum ama ilaç içmeden de geçmiyor allah şu majezik denilen ilacı üreten kimse ondan razı olsun o ilaçı kullanmadan önce her ay hastanede iğne oluyordum abim babam herkes biliyordu artık adet olduğumu gece kaç defa acillere gittik çünkü ama majeziki kullanıyorum artık bana tek iyi gelen ilaç o ..

benım her renglı donemımde asırı derecede sancım oluyo ve keske canım alınsa dıorum remen yerlerı tırmalıcak duruma gelıorum bole sancısı cok olup bı ılac alınca gecen varmı varsa bana yardımcı olurmsunuz en fazla 4 gun suruyo ama o 4 gunun 2 gunu benı pert edıo resmn:KK43:

canım msj okuyunca hemen yazmak istedim inşallah sanada iyi gelir kullanmadığım ilaç kalmadı emin ol iğne geçiriyordu bitek ama MAJEZİK içene kadar dr. verdi en son gittiğim dr. allah ondan da üretendende razı olsun içince 15 dakikada kesiyor inanılmaz apranak fortlarmı içmedim amerikadn ilaç bile getirttim ama fayda etmedi bence bi al dene ve ben kaçkez ilça içmekten zehirlendim okadar çok içiyordum ki ama majeziğe başlayalı içiyorum 8-9 saat başlıyor hemen bitanedaha içiyorum yani bi adetim boyunca enfazla 3 tane içmişimdir inş. iyi gelir sana kullan benide haberdar et merak ederim...

slm kızlar benimde adetim çok sancılı dogum yaptım yinede geçmedi benimde bagırsaklarım bozulur ve çok guruldar

ılk gunlerımde bende de muthıs bır agrı olur
ogun sınavım varsa bıle gıdemem okula ki evden bıle cıkamıyorum
is hayatında ne yapacagım hıc bılmıyorum calısınca offf
birde bir sorum var ılk gun cok agrım oldugunda mecbur kaldıgım ıcın apranax alıyorum adetın kesılmesı dısında baska bır zararı varmıdır? icmemelimiyim onuda bılmıyorum mafoldumben

arkadaşlar beimde adetim çok sancılı oluyor etol fort içiyorum sadece bu geçiriyor sancımı. ama adet ağrısı geçsin diye ağrı kesici içmek kısırlığa sebep oluyor diyolar sizce bu doğrumudur?

X