Sancılı Adet (Dismenore)

bende çok ağrılı adet görüyordum çıldırtıcı ağrılar acile koşmalar aman allahım hamile kaldımda şimdi adet görmüyorum 9 aylığına kurtuldum

arkadaslar sancili adet ile cocuk olmamasi arasinda bi baglanti varmi? bilgisi olan varmi? ozellikle doktorunda boyle bisey duyan!?

canım ya biraz sancının sebebiyle alakalı.sancı primer nedenlerden mi kaynaklanıyor yoksa seconder sebeplerden mi bunu araştırmak lazım önce.seconderse altta yatan bir hastalık var demektir ve bu tedavi edilmeli,tedavi edilmez sorun yaratabilir doğurganlık konusunda.primerse doğurganlıkla pek alakası olmuyor.Ama her iki durumda da çocuk olmaz diye birşey yok sonuçta.

arkadaşlar beimde adetim çok sancılı oluyor etol fort içiyorum sadece bu geçiriyor sancımı. ama adet ağrısı geçsin diye ağrı kesici içmek kısırlığa sebep oluyor diyolar sizce bu doğrumudur?

canım adı üstünde ağrı kesici sadece ağrını keser,hormonlarına etki etmez.hormonlara etki etmeyen birşeyin doğurganlık üzerinde etkisi olmaz.

Agrıdann ölüyorumm bugunnn dersaneden geri döndümlanet bi ağrı çok fenayım ya

ben 18 yaşındayım her ay çok şiddetli ağrı çekiyorum..mide bulantısı,baş dönmesi ve ishal de cabası.afedersiniz ama çıkarmadan ağrım geçmiyo biran önce çıkarmak için dua edıyorum.

bende anlamam bile adet oldugumu ama kızım çok sancılanıyo onun için çok üzülüyorum

benimde aşırı ağrım oluyor 3 gün..mide bulantısı kusma ishal cabası 20 yaşımda ve evliyim ama evlendiğimdede bişey farketmedi ..

ben 18 yaşındayım her ay çok şiddetli ağrı çekiyorum..mide bulantısı,baş dönmesi ve ishal de cabası.afedersiniz ama çıkarmadan ağrım geçmiyo biran önce çıkarmak için dua edıyorum.
çok geçmiş olsun canım 20yaşına kadar her regl dönemimin ilk günü istifra ve öldürücü karın ağrısı üstelik de terlemeyle geçti resmen yatak yorgan tırmalar su içinde kalır sonra uyurdum ne okula ne dershaneye gidebilirdim 1.ve 2.gününde çok şükür 3yıldır bitti bu şikayetlerim sınav stresi tetiklemiş şikayetlerimi zaten ağır geçen regl dönemimi halen ağrılarım oluyor ama eskinin yanında ağrımıyor desek daha doğru umarım seninkiler de geçer buarada lütfen belini ve ayaklarını sıcak tut ki minimum ağrıyla atlatabilesin bu kabusu..

Alt karında, orta hatta şiddetli kramp oluyor baş dönmesi, çarpıntı, mide bulantısı, kusma ve birde bacaklarım tutmuyor ama 3 saat sonra geçiyor. Yemek dahil yiyemiyorum. Öylece sinirden niye geçniyor bu ağrı diye ağlıyorum.

kızlar benımkıde cok olur evlenınce gecer dedıler yalanmıs sımdı de cocuk dogur gecer dıyolar ama oda olmuyo sancılı adet oluyorum ondanmı acaba dıyorum bazen bıde dr uterusun ters ondan sancın oluyo dedı 10 kadından 3 u boleymıs dogum yapınca gecer dedı sımdı hamıle kalmaya calısıyorum dua edın:çok üzgünüm:

valla bana saçma geldi. onun dediğine göre evlenince bizim sancılarımızın geçmiş olması lazımdı.

Kızlar maalesef hepimiz bu dertten muzdaribiz.

Ben de bugün çok kötüydüm, okula gidemedim.Bir de benim adetten günler öncesinden hafif hafif ve ara ara sızlamalar oluyor karnımda..İdrar yolları iltihabı da geçirip atlattım onu mu tetikliyor adet dönemlerim bilemiyorum.

Bağırsaklarım iyi çalışmıyor, genelde kabızım ve adet öncesi aşırı gaz oluyor.İnternetten araştırdım İBS diye bir hastalık varmış. O da dismenore yapabiliyomuş.Ama bugün aile hekimi onunla ilgisi yoktur dedi..

Rahim ters ondan veya kist var ondan diyenler olmuş ama ben ultrasona kaç defa girdim,orda rahim ters mi düz mü görünmez miydi?

Ayrıca ben aşırı adet olduğum için ve de aşırı sancılı olduğu için doktora gittim. hiçbişey çıkmadı. doktor sebebinin açıklanamadığını ve tedavisinin de bilnmediğini söyledi.

Acaba hepimizin sebepleri farklı farklı mı yoksa hepimizde ortak olan bir terslik mi var?

Son olarak bir de İbrahim saraçoğlu'nun aşağıya yazacağım kürünü buldum şimdi..Deneyen var mı?
Ben bi dahaki ay deneyeceğim..

Kür 2: Bayanların sancılı geçen regl dönemlerine karşı
Regl döneminin başlamasına üç gün kala uygulamaya başlanır ve bitimine kadar devam edilir. Bir tutam civanperçemi (yaklaşık beş gram) yarım litre kaynamakta olan suyun içine atılır. Ağzı kapalı olarak hafif (kısık) ateşte 3 dakika demlenir. Soğuduktan sonra süzülür. Regl döneminin başlamasına üç gün kala hergün sabah ve akşam bir su bardağı içilir. Hergün taze olarak hazırlanır. Reglinin bitimine kadar devam edilir. Bu kür her regl döneminde uygulanır.

merhaba a.s. ben sizin bu kürü uyguladım aynısı pek olmasada gercekten adetinizin geldigini bile anlamıyorsunuz ..çok rahat gecırıyorsunuz..

ben sadece adetıme 1 hafta kala gunde 1 su bardagı ıcıyordum onuda kaynamıs suya atıp 5dk dınlendırıyordum..zaten civanpercemını suyun içinde ne kadar cok tutarsanız acısı çıkıyor..ılıkken ıcıyordum işte.

bide bunu deneyeyım bakam..

merhabalar. ben 1 senelik evliyim, evlenmeden 1 öncesinden doğum kontrol hapı kullandım 1 sene oldu şimdide bıraktım.. evlenmeden önce kasıklarım çok ağrıyordu, hapı bıraktıktan sonrada tekrar ağrımaya başladı.. Bunun nedenını öğrenebilir miyim? Şimdiden teşekkür ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…