- 2 Kasım 2023
- 1.635
- 2.596
- 31
Yani bebeğinize zarar verirse diye korkmuyorsunuz gibi geldinsaldırorsa evden gider kedi diye düsünüyorsunuz. Ben de hayvanseverim. Ama ortada yenidoğan bebek var. Kedi evden gitmesin ama bebekle kesinlikle bir saniye bile yalnız bırakmamanız gerekiyor. Allah korusun gözüne falan bişey yaparsa ne olacak.4 yaşında erkek kısır bir kedim var. Bebekliğinden beri bakıyorum. Ben ve eşim dışında herkese çok saldırgan. Bize de saldırgan ama ben onun dilinden anladığım için sinirlenince filan tek başına bırakıyorum üstüne gitmiyorum o sakinleşiyor. Şimdiye kadar eşime ve bana fiziksel zarar vermedi ufak tefek cırmıklar haricinde.
Ama eve gelen misafirlere özellikle yatıya kaldılarsa inanılmaz saldırıyor. Kayınvalidem iki kez hastanelik oldu. Kadın travma geçirdi kediyle yalnız kalınca titremeye başlıyor. Haberlere çıkan kedi saldırmalarından daha beter köpek saldırmış gibi zarar veriyor insanlara.
Kendi anneme de saldırdı ama benim annem kedilerden korkmadığı için o saldırınca eline sopa filan alıp korkutmuş anneme bir şey yapamadı.
Bu saldırmalar durduk yere oluyor bu arada. Hiç bir sebep yokken misafiri odada yalnız bulduğu anda koşarak gelip ısırıyor yüzüne saldırıyor.
Neyse kedimi verme niyetim yok. Ona çok düşkünüm ve aşırı seviyorum zaten vicdanen de başkasına veremem bensiz yapamaz. Şimdi inşallah 1.5 aya kadar bir bebeğimiz olacak.
Eşim de kedimi çok sevmesine rağmen oğluma saldırırsa direk atarım evden diyor. Annemi hastanelik etti yenidoğanı ne hale getirir atarım saldırmaya kalkarsa diyor.
Aşırı stres oluyorum kedim saldıracak bebeğe de eşim onu atacak diye. Saldırmasını engellemenin bir yolu yok mu acaba? Sırf içimizi rahatlatsın diye veterine götürdük hem eşimi ikna etsin istemiştim ama veteriner kalktı eşimin yanında “bebek doğunca da kıskanır saldırır bir araya getirmeyin” dedi. Ona da bir ayrı üzüldüm.
Kedilerden anlayan birileri varsa lütfen bir fikir verebilir mi?
Bir de kedi evde mutsuz. Bahçeli bir ev olsa istediğinde çıksa farklı olur belkiBebege zarar verecegine inanmiyorum falan yazmaniza cok sasirdim onca kisiye saldirmis ciddi zararlar vermis bebegin koluna yuzune ufacik bir cizik atsa neler olur esiniz ne yaoar siz vicdan azabinizi nasil gecirirsiniz bilemedim cunku apacik saldirgan ve bunu biliyosunuz sacmaliyosunuz hicbir canli bebeginizden daha degerli olamaz sonucta bu risk olmasi bile cok korkunc
E en son veteriner de bebekle yalnız borakmayın demiş onu da dinleyin bari. Ya Allah korusun bu sene bir köpek yeni doğan bebeği 9ldürmüştüÜç farklı veterinere gittim. Bir tanesinin kendi yorumuydu enerjisini sevmemiştir demişti. Bu laf benden çıkmadı yani veteriner söyledi.
Bir diğeri de böbreklerinde kristalleşme var dedi antibiyotik verdi. Belki bu yüzden agresiftir dedi. O da bir ihtimal.
Aynen öyle oğlumu uyarmaktan yoruluyorum ikisine de zarar gelsin istemiyorum sürekli yapışık ikiz gibiler . Oğlum tuvalete gidiyor kedi gidip klozetlerin yanına yatıyor çocuğu banyo yaptırıyorum duşa kabinin yanına yatıyor. Akşam oğlanı uyuturken kapıda ağlıyor . Oğlum da oynarken hızlı hareket ediyor endişe ediyorum o yüzden bırakamıyorum kimseye zarar gelmesin diye . Seneye daha iyi olacaklar biliyorum ama işte yoruluyorum bendeKesinlikle öyle.Bir de ikisi de çocuk ve birinin tırnakları çok uzun.Gozune gelse ya da yüzünde derin çizik atsa diye cekincelerim oluyor.Cok zor
Eğitim şekli ile alakası yok. Evde oklava sopa odaya kapatma vs durumları hiç olmadı. 4 senedir de gayet normal yaşıyoruz bir kere böyle bir olay yaşadık. Tamam normalde de yabancı sevmiyordu gidip diğer odaya saklanıyordu ama bu kez saldırdı. Onda da böbrek ağrısı sebebiyle diye düşünüyorum.Kedilerle büyümüş biri olarak yazıyorum ben de.
Çok seviyorum onları ama hayvanların saldırganlığı öngörülemez. Ve ben de sahibinin eğitim şekli ile ilgili olduğunu düşünüyorum çok da şahit olmuşluğum var.
Herşeyi geçin oklava ile sopa ile ürkütmeye çalışarak,odaya kapatarak sadece hırçınlığını artırmış olursunuz...
Hayvanlar hassas noktam,keşke hepsinin yarasını sarabilsem ama bir saniyelik gaflet,uyku halinde o bebeğe neler olabileceğini düşünmek istemiyorum. Kedi de evlattır diyenler olmuş,kedi saldırgan olduğu için evden gönderme fikrinde olan adama beddua edenler bile olmuş sokağa atılır mı diyepatili dost sevmek ayrı bile bile lades demek ayrı. Üzgünüm ama inşallah o "belki" leriniz "keşke" olmaz.
kendi bebeğim yani annesinden daha çok kim düşünebilir,
Eğitim şekli ile alakası yok. Evde oklava sopa odaya kapatma vs durumları hiç olmadı. 4 senedir de gayet normal yaşıyoruz bir kere böyle bir olay yaşadık. Tamam normalde de yabancı sevmiyordu gidip diğer odaya saklanıyordu ama bu kez saldırdı. Onda da böbrek ağrısı sebebiyle diye düşünüyorum.
Kendi anneme de saldırdı
Kayınvalidem iki kez hastanelik oldu.
Hiç bir sebep yokken misafiri odada yalnız bulduğu anda koşarak gelip ısırıyor yüzüne saldırıyor.
Bence saldırgan bir hayvansa bebeğine gerçekten zarar verebilir. Bebeklerin refleksleri falan da büyük insan kadar gelişmediği için allah korusun gözünü falan çizip kalıcı hasar verebilir pati attığında vs. Normal insan bir şey yapmıyorken kedin sinirlenip ısırıyormuş bir de hareketli yerde sürünen ağlayan bağıran bi bebeği görse neler yapar4 yaşında erkek kısır bir kedim var. Bebekliğinden beri bakıyorum. Ben ve eşim dışında herkese çok saldırgan. Bize de saldırgan ama ben onun dilinden anladığım için sinirlenince filan tek başına bırakıyorum üstüne gitmiyorum o sakinleşiyor. Şimdiye kadar eşime ve bana fiziksel zarar vermedi ufak tefek cırmıklar haricinde.
Ama eve gelen misafirlere özellikle yatıya kaldılarsa inanılmaz saldırıyor. Kayınvalidem iki kez hastanelik oldu. Kadın travma geçirdi kediyle yalnız kalınca titremeye başlıyor. Haberlere çıkan kedi saldırmalarından daha beter köpek saldırmış gibi zarar veriyor insanlara.
Kendi anneme de saldırdı ama benim annem kedilerden korkmadığı için o saldırınca eline sopa filan alıp korkutmuş anneme bir şey yapamadı.
Bu saldırmalar durduk yere oluyor bu arada. Hiç bir sebep yokken misafiri odada yalnız bulduğu anda koşarak gelip ısırıyor yüzüne saldırıyor.
Neyse kedimi verme niyetim yok. Ona çok düşkünüm ve aşırı seviyorum zaten vicdanen de başkasına veremem bensiz yapamaz. Şimdi inşallah 1.5 aya kadar bir bebeğimiz olacak.
Eşim de kedimi çok sevmesine rağmen oğluma saldırırsa direk atarım evden diyor. Annemi hastanelik etti yenidoğanı ne hale getirir atarım saldırmaya kalkarsa diyor.
Aşırı stres oluyorum kedim saldıracak bebeğe de eşim onu atacak diye. Saldırmasını engellemenin bir yolu yok mu acaba? Sırf içimizi rahatlatsın diye veterine götürdük hem eşimi ikna etsin istemiştim ama veteriner kalktı eşimin yanında “bebek doğunca da kıskanır saldırır bir araya getirmeyin” dedi. Ona da bir ayrı üzüldüm.
Kedilerden anlayan birileri varsa lütfen bir fikir verebilir mi?
Konu sahibi ne yazdığını unutuyor, sıkıntılı kocayı önce şikayet eden ama sonra biz yazdıkça aslında özünde iyidir diyen kadınlar gibi.Kedisi oldukça vahşi ve içerde oturanin yüzüne birden saldıracak kadar sorunlu,ama hâlâ bebeğime bir şey olmaz derdinde........Yani tek olayı yok. Doğru hatırlamışım.
Bu cümle çok korkunç.
Hiçbir sebep yokken beşiğinde yatan bebeği tek gördüğünde koşarak gelip yüzüne saldırabilir o zaman.
Unuttuğu yok ki aldığı tepkilerden sonra savunma mekanizması çalışmaya başladıKonu sahibi ne yazdığını unutuyor, sıkıntılı kocayı önce şikayet eden ama sonra biz yazdıkça aslında özünde iyidir diyen kadınlar gibi.Kedisi oldukça vahşi ve içerde oturanin yüzüne birden saldıracak kadar sorunlu,ama hâlâ bebeğime bir şey olmaz derdinde........
Valla kedi bu'Ben de hayvanseverim' le başlayan cümlelerin sonu hiçbir zaman hayvanların iyiliğini telkin eden bir cümleyle bitmiyor nedense.
Yorumlarınızın tamamını okumadım. Ama eski kedicilerdenim. Örneklendirmek istiyorum durumunuza ithafen.
Büyük kedim 2 aylıkken onu ilk gün sahiplenmeye gittiğimde eski sahibinin elini parçalamıştı. Eve geldik öbür gün benim sırtıma atladı. Sonra sakinleşti. Evde güvende hissetmeye başladı. Ben de çok kediden anlamazdım. İstediğim zaman sevmek isterdim. Gözümü morartmıştı. Kedi dediğimde kimse inanmamıştı. O kadar şişti. Uzun süre yalnız yaşayıp çok çalıştığım için kedilerim pek sosyal değillerdi. Ben şehir dışındayken en iyi arkadaşım geldiğinde bir kedim ona sevdirirken büyük kedim bir kere bile sevdirmedi 10 senede kıza kendini.
2 senedir evli ve 7 aylık hamileyim. Eşimin ailesi şehir dışından senede 2 kere gelip bir süre kalırlar. Onlar geldiğinde, misafir geldiğinde hiçbir şey yokmuş gibi köşede oturuyorlar ama asla ne bana ne de bir başkasına dokundurtmuyorlar kendilerini. Döverler yaklaşanı. Elinizde ıslak mama varsa bir kere belki dokunursunuz. Yeni huyları onlar gittikten sonra da bir süre yumuşamaz. Yavaş yavaş eski hallerine geri dönerler. Küçük kedim kayınpederim kuyruğuyla oynuyor diye vurur bana arada. Pamuk gibiydi soskakta bulduğumdan beri halbuki.
Demem o ki hiçbir hayvan kendi kendine böyle olmuyor. Büyük sosyalleşmeyi öğrendi eve insan gelip onu besledikçe, küçük kavgayı öğrendi birileri ona istemediği hareketleri yaptıkça. Sokaktaki kedilerimden yediğim dayaklar hep hasta kedilerdendi. Vücudundaki acı kendini savunmaya almasına, yani saldırganlaşmasına sebp oluyor. Tedavi edilmemişse zaten çoğalır. Edilince de huyu değiştirmek için inanılmaz yumuşak olmanız gerekir. Öğretirsiniz kediye. Zamanla halloluyor.
Kedinizi tedavi ettirin sorunu varsa. Büyük ihtimalle var. Bebekle yalnız bırakmayın bir süre. Doğumdan sonra ev kalabalık olur sanırım. Kedinize yaklaşmasın kimse. Herkes kendi işine baksın. Bebeğe baksın. Onun giremediği bir odada olsun bebek önceleri. Her halukarda da kediye sizin kadar iyi bakabilecek bir ev bulmaya da çalışın sessizce. O kötü kocanız durumdan yararlanmak isteyebilir. Ben bana bir şey olursa diye söz almıştım arkadaşımdan, ailem bakmazdı kedilerime çünkü. Aşıları tam, suyu ve maması ayrı yerlerde, kum kabı temiz, istemediği kimsenin dokunmadığı, enerjisini atacağı kadar oynatılan kedi zararsızdır.