salça

kita_kitta

ajıların gadını kita
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2014
850
744
123
Kızlar dert değil de, ben hep annemin ev yapimi salçasından kullandım şimdiye kadar ve buzdolabinda sakliyordum hic bir sey olmuyordu. Salçam bitti market salçasi aldim, yine ayni kapta buzdolabinda sakliyorum küfleniyor. Neden acaba? Ne yapmam lazim bilen varmi?

Benimde aynı. Aslında küflenmesi, içerisindeki koruyucu maddelerin yani zararlı maddelerin az olduğu anlamına geliyor sanırım ama neden ev salçası küflenmiyor orasını bilmiyorum.

Ben yağ döküyorum salçanın içine. Salça yağın içinde kalıyor yani. Küflenmesini önlüyor.

Salçanız teneke kutuda mı eğer teneke kutudaysa cam kavanoza boşaltın,ve üstüne zeytinyağı dökün.Biz salçamızı kendimiz yaparız ama buzdolabında saklamayız dışarıda durur küflenme olmadı şimdiye kadar.

Annemde yağ döküyor küflenmesini önlemek için . Evde yapılan salçalar güneşte uzun süre bekleyip piştiği için küflenmiyomuş ..
Herşeyin doğalı :)

üzerine zeytinyağı...
bir de hava almamalı, konserve kutuysa kavanoza ya da saklama kabına alın örneğin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…