- 23 Ocak 2016
- 32.464
- 48.776
-
- Konu Sahibi Pembelii11
Neden çok tuz atıyor ki sebebi neymişBenim kv yapıyor İzmir’de güneşte kurutma salça. Şap gibi de tuz atıyorben Hatay’dan sipariş veriyorum.
Öyle mi öğrendik?İşte ilgisi yok ama biz niye okullarda gr, lt diye öğrendik?
Bozulmasın diyeNeden çok tuz atıyor ki sebebi neymiş
Yok canım tuzun bozulmaması ile bir alakası yok saklama koşuluyla alakalı bozulma durumu seker bari atmıyor mu tuz aşırı çok zararlıBozulmasın diyeöyle yapmak zorunda yani. Ama ben sevemedim onunkini nedense.
Biraz da kekik ve kimyon ekle, aha pul biberi de unutmaCanım salçalı ekmek çekti hayın gadınlar. Gidem de biberle domatesi karıştırıp üzerine zeytinyağı ve limon ekleyip ekmeğe süreyim
Eski defterlerim duruyordu. Bir ara bakayım. G yazıyorsa düşüp bayılırımÖyle mi öğrendik?hatırlamıyorum, en son üniversitedeki SI units kalmış öncesini silmişim
Olmaz olur mu? Bozulmasın diye konur. Şeker olmuyor o kaynatma salçaya konuyor sanırım.Yok canım tuzun bozulmaması ile bir alakası yok saklama koşuluyla alakalı bozulma durumu seker bari atmıyor mu tuz aşırı çok zararlı
O kadar da tuz konulmaz ki aşırı tuz çok zararlı biz hem tuz hem şeker koyuyoruz kaynatma salcasinaOlmaz olur mu? Bozulmasın diye konur. Şeker olmuyor o kaynatma salçaya konuyor sanırım.
Şuan bildiğin market salçası çektiCanım salçalı ekmek çekti hayın gadınlar. Gidem de biberle domatesi karıştırıp üzerine zeytinyağı ve limon ekleyip ekmeğe süreyim
Bakterilerin ürememesi için ya ısıyla ya yüksek tuzla ya suyu uzaklaştırmayla ya yüksek şekerle ya radyasyonla ya alkolle ya da oksijeni kesmek için yağla (aerob bakteriler için) muamele etmek gerekir.Yok canım tuzun bozulmaması ile bir alakası yok saklama koşuluyla alakalı bozulma durumu seker bari atmıyor mu tuz aşırı çok zararlı
Zararlı elbette de, yemeğe az bi şey katıyorsun zaten başka da tuz atmana gerek kalmıyor. O salça öyle sürüp yenmez zaten.O kadar da tuz konulmaz ki aşırı tuz çok zararlı biz hem tuz hem şeker koyuyoruz kaynatma salcasina
Şekeri aroma için koyuyorlar diye biliyordum. Azıcık şeker eklenmiyor muydu?Olmaz olur mu? Bozulmasın diye konur. Şeker olmuyor o kaynatma salçaya konuyor sanırım.
Domatesin asidini alır şeker.Şekeri aroma için koyuyorlar diye biliyordum. Azıcık şeker eklenmiyor muydu?
Bilmiyorum ki ben hayatımda hiç salça yapmadımŞekeri aroma için koyuyorlar diye biliyordum. Azıcık şeker eklenmiyor muydu?
g yer cekimi degil mi yaa diye ortaligi daha da karıştırayım mıAslında sadece “g”dir
Noktası da var deyip iyice karıştırıp banlanmam yok mug yer cekimi degil mi yaa diye ortaligi daha da karıştırayım mı