Salça fiyatı

Biz hiç yapmadık güneşte kurutma hep kaynatma olarak yapıyoruz
Yapıyorlar güneşte. Makinada çektirip güneşte kurutuyirlar adana Mardin fln o taraflarda öyle. Kıpkırmızı oluyor. Hemde bozulma yapmıyor. Buz dolabinda bile tutmuyorlar o salçayı. Dışarda evin soğuk bir köşesine bırakıyorlar. Bütün kış hiçbir şey olmuyor. Ama aynı salçayı kahvaltıda kavurayim ekmeğime süreyim olmuyor. Kaynatma salcalarinin lezzeti başka oluyor. Hele tuzu da az ise çok güzel lezzeti var.

Onlar sürülmüyor mu ekmeğe hiç duymadım ben güneşte kurutulduğunu Mardin taraflarında genelde öyle yapılıyor pestili de güneşte kurutuyorlar ya

O zaman güneşteki bayağı kuruyor ki sürülmüyor. Aşırı su kaybettiği için de bozulmuyor. Mardin'de nem de pek yok demek ki.

Acaba eskiden gr idi de sonra mı kalktı? Eskiden ambalajlarda da gr idi sanki Türkologlar, aydınlatın bizi.
Değişmiş de olabilir bazı kelimeler de TDK da değişen kelimeler sonradan değişti diye çıkıyordu haberlerde şuan kelime örneği aklımda yok ama haberlerde denk gelmiştim

Ay ekmeğe sürmeyi denemedim ama güneşte kurutma salçayla yaptığım çorbanın tadı bile çok fark ediyor, eşim bunda değişiklik var çok daha iyi olmuş ne kullandın demişti

Kaynatma güzel oluyor her zaman
Ama güneştekinde de güneş kaynaklı bir faydası vardı. Neydi unuttum Annem kaynatıp biraz güneşte de bekletiyor ama işe yarıyor mu bilmiyorum. Köyde de kazanda kaynatıp tepsilere yaymışlardı. Kaç gün güneşte kaldı. Domates salçasıydı ama o

Bizim burada çarşı pazarına çıksın 150 tl den yok satmazsa ben bi şey bilmiyorum kilosu 100 tl den fabrika salçasını önceden köylüler imece usulü yaptığı salca marka oldu fabrikasyon salçayı dede 100 tl de yok satıyor üstelik bu domates salçası

Faydası mutlaka vardır elbette tad karşılaştırması yaptım ben biri kahvaltılık olursa diğeri yemeklik olabilir ayrı lezzet katar ikisinin de yeri başka

Kavanozun darası alınır ve salçanın brixi, yani yoğunluğu ne durumda onu da göz önünde bulundurmak lazım ama her türlü çok ucuza geliyor.Biber pahalı, emekte çok fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…