🥗Salatadan dönenin kaşığı kırılsın 🥗 02.07.2021- 45 günde spor ve diyetle muhteşem değişim

Evet bu gün yedim içtim artık yarına hazırım kendimi resetleyip sil baştan başlıyorum inşallah

Genel olarak menüm
İftar
Ana yemek (etli, kıymalı, tavuklu, sebzeli, kuru bakliyatlı vs.)
Çorba (mercimek, Ezo gelin, yoğurt, tavuk vs)
Salata (mevsim, çoban, turşu)
İçecek (şalgam, ayran, maden suyu)
Arada çok az pide (haftada 2-3 gün )
Bulgur haftada 1-2 gün (bulgur varsa pide yenmiyecek)
Her zaman ekmek ve bulgur yenecek diye bir kural yok , duruma göre tatlı vs. Varsa başka karbonhidrat alınmayacak.

Ara menü
1. Tercih1 adet meyve (ve ya 3 adet kuru meyve kayısı, hurma incir üzüm gibi)
2. Tercih 1 avuç çiğ kuru yemiş fındık fıstık ceviz badem gibi
3. Tercih sütlü tatlı (sütlaç, muhallebi, dondurma gibi (haftada 1 adet)
4. Tercih sütlü Türk kahvesi

Sahur
1. Tercih
2 yumurta
Peynir
Zeytin
Salata

2. Tercih
Yoğurt ve 3 hurma

3. Tercih
Sahur yok

Spor
30 dk yürüyüş veya bu spora denk evde yapılan egzersiz

Su
en az 1.5-2 lt

İnşallah inşallah en büyük korkum zaten sütümün azalması
Bazen yemek yiyor bazen yemiyor ama yediği zamanlar bile yemekten sonra direk emiyor gene
Afiyet şifa olsun yavrucuğuna bol bol emsin, anne sütü gibi hiç bir besin yok, sen suyunu ve bol yeşilliğin yemeyi ihmal etme, azalmaz Allah'ın izniyle

Aslında bir Bardak su ve çorba ile doyuyor insan iftarda
Ama gözümüz doymuyor işte çorba ana yemek pilav salata yoğurt tatlı vs hepsi olmalı

süper
ben de hergun menu yazmaya calışacagım.
30 dk yuruyus
sahurda ekmek yemem zaten gece gece canım istemez.
iftarda mecburi 1 br ayran da eklersem
2 de yeşillik koyarsam olur bu iş inşallah
suyu da ölçmeliyim.yoksa hiç içmem.
evde de tatlı ıstemezlerse yapmayayım isterlerse azcık yapayım...mecbır

500 ml şişe var mı ya da 1 lt olabilir, onu doldurup içersen ne kadar içtiğini görmüş olursun, bencede sahurda ekmek çok fazla, aslında gönlümde hiç sahur yapmamak var ama bakalım nasıl olacak

500 ml şişe var mı ya da 1 lt olabilir, onu doldurup içersen ne kadar içtiğini görmüş olursun, bencede sahurda ekmek çok fazla, aslında gönlümde hiç sahur yapmamak var ama bakalım nasıl olacak
su içmek bile bir sahur değil midir?bence oyle.yanlış olmasın dini boyutunu bilmiyorum.
iftarda kacırırsam sahur yapmam herhalde.

Yarın oruç tutmayı deneyeceğim bakalım
14 aylık kızım var emziriyorum çok fazla emiyor eşim dayanamazsın diyor ama bakalım hayırlısı

aranızda ben gibi olan var mı
Benim kızımda 1 buçuk yaşında emiyor geçen senede tutmuştum sutumde azalma olmamıştı ama geçen sene çok küçüktü oturuyordu öyle şu an çok yaramaz ben o yüzden korkuyorum onun peşinde halsiz düşmekten

Ee bu tam benim hayal ettiğim ve uygulamak istediğim Ramazan programı

Aynı benimki de öyle yaa
Alllah yardımcımız olsun ne diyeyim

Ben yarın iftardan hemen önce tartilcam motivasyon olsun en boş mideyle ne kadarim her haftada aynı saatte tartilcam olur mu

Kural olmadan olmuyor malesef ya ben 2 haftadır çok cozuttum çok kaçamak yaptım bide kilo veremeyince üzülüyorum
Dur demek laZım artık

bana uyar yarın sabah kalkınca tartılır bildiririm

Aynı benimki de öyle yaa
Alllah yardımcımız olsun ne diyeyim
Amin emeklemedi hala yürümedi derken şimdi 1 dk durmuyor normal zamanda bile artık kan şekerim düşüyor elim ayağım titriyor yemek yemez kendi kendine bir oyuncak oynamaz dolap çekmece karıştıracak su ile oynayacak anca yemek yemediği içinde gece yarım saatte bir kalkıp emiyor bittim tükendim

Gerçekten liste harika..iki yıl önce bu şekilde ramazanda 4 kiloya yakın vermiştim ben de..bu yıl da bu düzende devam etmek istiyorum.ama sahurda biraz daha destekli yiyorum ben..çünkü kızlar çok erken uyanıyo dayanamıyorum..onun yerine iftarı hafif tutuyorum dengeliyo..azıcık da spor eklersen çok iyi olur
Ben yarın iftardan hemen önce tartilcam motivasyon olsun en boş mideyle ne kadarim her haftada aynı saatte tartilcam olur mu
Ben de öyle tartiliyorum midenin en boş olduğu zaman o zaman çünkü..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…