Bende varım. Benim kizda vantuz gibi canim. Allah yardımcımız olsun. Nisan 17de 14 aylık olacakYarın oruç tutmayı deneyeceğim bakalım
14 aylık kızım var emziriyorum çok fazla emiyor eşim dayanamazsın diyor ama bakalım hayırlısı
aranızda ben gibi olan var mı
Canim diyetisyenimin bana tavsiyesi iftarda mutlaka sebze yemeklerine kiyma ya da kusbasi at dedi. Protein alimin cok iyi olsun dediİnşallah inşallah en büyük korkum zaten sütümün azalması
Bazen yemek yiyor bazen yemiyor ama yediği zamanlar bile yemekten sonra direk emiyor gene
Harikasin canim. Tam diyetisyen uygulamasiEvet bu gün yedim içtim artık yarına hazırımkendimi resetleyip sil baştan başlıyorum inşallah
Genel olarak menüm
İftar
Ana yemek (etli, kıymalı, tavuklu, sebzeli, kuru bakliyatlı vs.)
Çorba (mercimek, Ezo gelin, yoğurt, tavuk vs)
Salata (mevsim, çoban, turşu)
İçecek (şalgam, ayran, maden suyu)
Arada çok az pide (haftada 2-3 gün )
Bulgur haftada 1-2 gün (bulgur varsa pide yenmiyecek)
Her zaman ekmek ve bulgur yenecek diye bir kural yok , duruma göre tatlı vs. Varsa başka karbonhidrat alınmayacak.
Ara menü
1. Tercih1 adet meyve (ve ya 3 adet kuru meyve kayısı, hurma incir üzüm gibi)
2. Tercih 1 avuç çiğ kuru yemiş fındık fıstık ceviz badem gibi
3. Tercih sütlü tatlı (sütlaç, muhallebi, dondurma gibi (haftada 1 adet)
4. Tercih sütlü Türk kahvesi
Sahur
1. Tercih
2 yumurta
Peynir
Zeytin
Salata
2. Tercih
Yoğurt ve 3 hurma
3. Tercih
Sahur yok
Spor
30 dk yürüyüş veya bu spora denk evde yapılan egzersiz
Su
en az 1.5-2 lt
Aslında hemen hemen hepimiz aynı menüleri düşünmüşüzdür, aklın yolu birEe bu tam benim hayal ettiğim ve uygulamak istediğim Ramazan programı
Tabiki iftara yakın tartışmak en doğrusuBen yarın iftardan hemen önce tartilcam motivasyon olsun en boş mideyle ne kadarim her haftada aynı saatte tartilcam olur mu
Aynen kural koyunca daha disiplinli ilerliyoruz, diğer türlü herkes salıyor kendiniKural olmadan olmuyor malesef ya ben 2 haftadır çok cozuttum çok kaçamak yaptım bide kilo veremeyince üzülüyorum
Dur demek laZım artık
bana uyar yarın sabah kalkınca tartılır bildiririm
Bence hem doyurucu , hemde her şeyi yeme lüksümüz var, yeri gelecek pide yiyeceğiz, yeri gelecek dondurma yiyeceğiz, yeter ki dengeyi koruyalımGerçekten liste harika..iki yıl önce bu şekilde ramazanda 4 kiloya yakın vermiştim ben de..bu yıl da bu düzende devam etmek istiyorum.ama sahurda biraz daha destekli yiyorum ben..çünkü kızlar çok erken uyanıyo dayanamıyorum..onun yerine iftarı hafif tutuyorum dengeliyo..azıcık da spor eklersen çok iyi olur
Ben de öyle tartiliyorum midenin en boş olduğu zaman o zaman çünkü..
Senin liste de çok güzel, inşallah hem gözümüzü, hem midenizi doyurarak kilo veririz hep beraberHarikasin canim. Tam diyetisyen uygulamasi
Canım bende bende hep yedim bu gün , pişman değilimHerkese hayırlı geceler kizlar ben bugün dünyaları yedimkısırlar,kekler,açmalar.....neler neler ve şu an bir açma daha götürdüm normalde böyle yemem ama bugün acayip bi yeme isteği geldi.gozümü de midemi iyice doyurdum.ramazanlarda iştahsız olurum inşallah bu sene de öyle olur.sahurlarimi hep hafif yaparım iftarı da çorba salata bile yeter bazen.bugun sahurda 2 haşlanmış yumurta ve yoğurt yeyip yaticam bakalım.
Evet orucluyken öyle tartiliyoruz.ben muhtemelen cuma baslarim tutmayaKızlar yarın iftardan önce tartılmak daha mantıklı geldi banaharikasınız
Aynen öyle vallaAslında hemen hemen hepimiz aynı menüleri düşünmüşüzdür, aklın yolu bir
Tabiki iftara yakın tartışmak en doğrusubende öyle tartılayım
Aynen kural koyunca daha disiplinli ilerliyoruz, diğer türlü herkes salıyor kendini
Bence hem doyurucu , hemde her şeyi yeme lüksümüz var, yeri gelecek pide yiyeceğiz, yeri gelecek dondurma yiyeceğiz, yeter ki dengeyi koruyalım
Senin liste de çok güzel, inşallah hem gözümüzü, hem midenizi doyurarak kilo veririz hep beraber
Canım bende bende hep yedim bu gün , pişman değilimyarın için hazırladım kendimi çünkü, sende hiç canını sıkma, makina değiliz olacak arada kaçamaklar, ama toparlanıp devam etmeyi de başaracağız
Allah kabul etsin canım, bu ara benim regl döngüsü şaştı ne zaman olacağımı bile bilmiyorumEvet orucluyken öyle tartiliyoruz.ben muhtemelen cuma baslarim tutmaya
Ay o kötü ediyo insani işte ya şişkinlik sürekli iştahlı olma..Düzene girer inşallahAllah kabul etsin canım, bu ara benim regl döngüsü şaştı ne zaman olacağımı bile bilmiyorum
Bende şimdi yapıyorum vakit daha çok ama ben uyuyup uyanamiyorum direk yetip yatiyorumSahuru erken yaptık, 2 yumurta ile bol yeşillikli salata biraz peynir az yoğurt ve 3 dl TB ekmeğibu gün ekmek yemek istedi canım
hem oruç için hem de kilo vermek için niyet ettim
Hepinize hayırlı geceler
Benimde şaştı bu ay 5 gün önce oldum ilginc bir sekildeAllah kabul etsin canım, bu ara benim regl döngüsü şaştı ne zaman olacağımı bile bilmiyorum
Hele benim 1 ay geciktiBenimde şaştı bu ay 5 gün önce oldum ilginc bir sekilde
Ay o his insanı öldürcek zatenHele benim 1 ay geciktio yüzden de kilo veremiyorum galiba diyete başladım başlayalı hep böyle 2 hafta gecikmeli oluyor bu ay 1 ay gecikti emzirdigin için normal dedi doktor ama bilmiyorum sinir bozucu hamile miyim diye ödüm kopuyor sürekli