Sakın vazgeçmeyin:41 yaşında ilk kez hamileyim, hemde dondurulmuşlarla

tebrik ederim canm inşallah bir ömür boyu mutlu olursunuz kimsenin vazgeçmemesi gerektiğini bir kere daha hatırlattın:)

öyle mi bak bunu bilmiyordum öğrendim o zaman bizim gelin de yaptırmadı gerçi onun normal doktoru zaten riskli gebelik uzmanı sürekli o takip ettiği için durumu ayrıntılı biliyordur. bi de zaten gelin daha 30 yaşında olduğu için onların as söz konusu olmadı çok şükür. ayrıca burun ense ölcümleri de gayet normaldi tabii ki. iyi iyi maşallah diyelim.

Azmine ve çabana hayran kaldım çok tebrik ederim.İnşallah hayırlısıyla kucağına da alacaksın ikizlerini..
Senin kadar zorlu bir süreç yaşamadım ama ortak noktalarımız varmış...Ben de 41 yaşındayım memorialde tedavi görüyorum ve şuan 6.denemin 6.günündeyim. Sonunun da seninki kadar güzel olmasını çok isterim...
Yalnız benim şuana kadar hiç dondurulmuşlarım olmadı hep 3-4 tane toplanıyor ve 2-3 tane embriyo oluyo onlar da transfer ediliyor.
4.denemede hamile kaldım ama 8 haftalıkken kalbi durdu malesef..
Burdaki pekçok kişiye olduğu gibi bana da umut oldun kararlılığımı tazeledin.Bu defa da olmasa yeniden yeniden deneyeceğim Allah sağlık ve maddi imkan verdiği ölçüde..Herşey gönlünce olsun..

çok uzun olmuş arkadaşlar, ama ne yapayım 5 yıllık acılarımın, özlemimim ve sabrımın özü bu.... dilerim vermek istediğim mesaj sabrınızı artırır, azminizi güçlendirir.

Cok sevin hayirli olsun aglamamk icin kendimi zor tuttum seni cok iyi anliyorum bende 2.defa hep negativ sonucunu aldim simdide hic umudum yok ama bu ayki adetimde dondurulmus 2 tana embryolarla deneyecegiz oysaki normal olmadi dondurulmuslarla hic olmaz diyorum bak ne güzel seninki olmus Allah insallah bana nasip eder o aciyi tekrar yasamak istemiyorum her negativden sonra esimlen hickira hickira agliyoruz.Insallah bu sefer sevincten aglariz sizin gibi .Rabbim herkese nasip etsin bu sevinci

Hiç sıkılmadan okuduk sağolun varolun paylaşımınız için Allah herkese nasip etsin inşallah bende 45 yaşında bekar bir bayanım halen umut taşıyorum henuz evli bile değilken hayırlısıyla evlenir de bir bebeklerim olur diye umut oldunuz Allah yavrularınıza kavuştırsun hayırlısı ile..

ay çok sevindim konu başlığını gördüğüm zaman bile o kadar sevindim ki anlatamam sanki ben hamileyim geçte olsa Allah anneliği tatmanı nasip etmiş inşallah sağlıklı olarak kucağına alırsın ilerde de hayırlı evlatlar olurlar seni hiç üzmezler

Gözyaşları içinde okudum yazdıklarınızı, ne zor süreçlerden geçmişsiniz. Allah mükafatınızı vermiş, inşallah sağlıkla kavuşursunuz bebeklerinize çok ama çok sevindim.
Ben de 35 yaşımı doldurmak üzereyim, eşim varikosel ameliyatı oldu - bekledik - aşılama yapıldı tutmadı - bekledik - ben polip aldırdım - bekledik- rahim filmi çektirdim - bekledik - tüp bebek denedik olmadı - bekledik derken 4 yıl geçti. 4 dondurulmuşumuz var ve benim inadım yüzünden 1 yıldır bekliyorlar, (size bakınca ne çabuk da pes etmişim değilmi ) nihayet karar verdim ve önümüzdeki aylarda koydurucaz inşallah. hamilelerin duası kabul olurmuş bizim için de dua edin emi? ben sizin için edicem. çok ama çok öpüyorum sizi, tekrar tebrik ederim.

ağlamamak imkansızdı.
çok sevindim allahım inşallah sağlıkla zamanında sonlandırsın gebeliğinizi. kuzuları kucağınızda sağlıkla görün emzirin...
şimdiden çok yılmış olan bana iyi bir ders oldu teşekkür ederim...

Son düzenleme:

bende cok yorgunum kizlarr ama umit dersen birgun varrr birgun yokk

çok teşekkür ederim umutsuzluğa düştüğünüzde benim gibi zor örnekleri hatırlayp umutlarnızı tazeleyin.

çok sağolun, evet sabrın sonu selamet oldu, hamileliğimde zor geçiyor ama sabrımla onuda aşmaya çalışyorum.

emekleriniz karşılıksız kalmayacaktır, her koşulda ylmadan yola devam.... müjdeni paylaşacağız inşallah...

allah meleğinize sağlıklı uzun bir ömür versin, şanslı kısmetli ve seveni çok olsun... evlat sevgisini doya doya yaşayın, allahm nazarlardan saklasn. bizler zor yollardan geçmiş insanlarız, bebeğinin kıymetini bilmeyenler ise keşke şu satırları okusalarda anne olmanın ne büyük bir nimet olduğunu anlasalar...

yum, or

allahtan en kısa zamanda bebeğinize kavuşmanzı diliyorum, kimsenin kucağ boş kalmasın, canı gönülden dilerim kısa zaman içinde müjdenizi verirsiniz.

çok teşekkür ederim akan yaşlarınız yüreğinizin güzelliğinden, allahım herkesi evlatlarına kavuştursun, bu mücadele içinde sonuçsuz bırakmasın.

herkes gıbı okurken benımde gozlerımı doldurdunuz..
bir bebek bu kadar mı istenir?bu kadar mı maddi manevi hersey feda edılı ugrunda?bılmıyordum bu hıssı...ben hıc ıstemeden beklemeden hamıle kaldım hatta düşmesini istedim..kısacası bbek ıstemıyordum..anne olmak bana gore degıldı yada sorumluluk almak ıstemıyordum..5 tane yegenım vardı ve ben resmen cocuktan bıkmıstım...1 ay oldu 2 oldu 3 4 derken 4. ayda şunu hıssettıgımı bugun bıle buyuk uzuntuyle anımsıyorum..4. ay oldu kolay kolay düşmez artık bu bebek.. yanı dusunun kı o kadar ıstemıyordum bu bebegı..dr kontorllerınde hıc bırsey hıssetmıyordum,heyecanlanmıyor anne olacagım hıssıne bürünemıyordum.. etrafımdakılerın daha 1 2 haftalık gebeılıklerınde karınlarını tutup yavrum dıye sevıslerı henuz bır kan damlası kadar olan hucreyı sahiplenmeleri bana yalan gelıyordu...takı 39+5 te sabah 5:30 da hastaneye gıdıpte aksa 5 e kadr sancı cekıp 5 de dogum yapana kdar..
evımıze geldıgımızde uyuyan kızımı sabahlara kadar bekledım uyumadan nefes alıyormu,sureklı agladım basında ona karsı dogum yapana kadar ısteksızlıgım yuzunden,onu esırgemedıgım korumadıgım ıcın binpişman oldum..kanepeler koltuklar cektım 9 aylık hamıleyken balkonda 6 7 tane halı yıkadım kaldırdım serdım..hıc onemsemdım yavrumu dıye cektıgım ızdırabı sımdı kelımelere dökmek ımkansızzz..oysa bır emanettı o bana Allahtan..Allah yaratırken ugrasmıstı ama ben onu ıcımde tutmak ıcın caba dahı sarfetmemıstım..sımdı yavrum 2 aylık..yanımda uyuyor melekler gıbı annesnın gozunden yaslar akıyor ona yaptıkları hayır yapmadıkları ıcın...Allah kızımı bana ve babasına sızın evladlarınızı da sıze ve sevenlerıne bagıslasın dilerım..

yasadıgınız mutlulugun keffaretını bastan fazlsıyla ödemıssınız..rabbım dılerım bundan sonra yuzunuzu guldurur...hak etmedıgım kadar hakkınızdır annelık...

badenurcum bu sefer olmadı.inşallah diğer sefere rabbim güç versin.bu yolda olnalara ve bana.

canm üzülmemek elde değil biliyorum ama sakn umutsuzluğa düşme, en umutsuz durumlarda bile o mucize zamanını bekliyor, bir sonraki adım nasip kısmetindeki bebeğinin müjdesini getirecek belkide.
inanmak zor şuan belki ama bil ki, ben de hiç mi hiç inanmıyordum.

canım o dönemki desteğini unutamam, sen benim bebeğim olacağına o kadar emindinki, en ufak bir acaba bile yoktu sen de... bana verdiğin bu enerji bile beni ayağa kaldırmaya yetti. o zor durumlar içinde insann tek duymak istediği bunlardı.
buradaki dostluklarımn hayata taşnması en büyük dileğim.
ikili test denizin açkladğ gibi canm yapılmadı..

canım, eğer tüplerindeki tıkanklık, iltehap şeklinde rahme sızntı yapyorsa, mutlaka o tüplerden kutulman şart, ama eğer sadece tüplerden sperm geçişi ile sorun yaratıyorsa çokta ameliyat önermiyorlar, yalnız benim son doktorum demişti ki, tıkalı tüplerden her şeklilde kurtulmuş olmak avantaj, tüplerin transferden sonra embriyo üzerinde etkisini kestirmek mümkün olmuyor, hamilelik gerçekleştiğinde de bazen sorun yaratabiliyor, ileri iltehabik durum rahmide etkisine alyor demişti. ama dediğim gibi bu ileri derecede kronikleşmiş durumlarda daha çok geçerli. bunu da tespit etmeleri hiç zor değil, memorial bu konuda titiz davranıyor.

yazınn okurken inanki kendimi gördüm, sende şuan çok üzgünsün... mucizenin geleceğine inanmakta zorlanyorsun tıpkı benim gibi...ama bak işte kötü örneklerden biri olarak o mucize geliyormuş diyebiliyorum lütfen sen de inan...

rezerv konusunda üç ay incir kürü yapmıştım ve çok işe yaramıştı inanki, gözle görülür iyileşme vardı, sonraki tüpte de hayıt çay denemiştim, bu zaten pek çok arkadaş tarafndan öneriliyor, sen mutlaka kürler uyguluyorsun ama yinede yazmak istedim. birde mutlaka buğday çimi kullanmalısın , günde 20 tane alıyordum ben, hem anti kansorojen özelliği ile vücudu koruyor.

yazm sana umut olduysa ne mutlu bana, şunu da söylemek isterimki, benimde içimde bir gün pozitifi göreceğime dair hiç bir umut yoktu, hep başka bebekleri severek geçecek ömrüm sanyordum, mucize bana çok uzaktı, tüpte tüpe operasyondan operasyona gidip hep gözyaşı olacağna inanmıştım, ama mücadeleyi bırakrsam hiç bir çkışım kalmayacağda kesindi. çelişkiler içinde gittim geldim, ama vazgeçmedim bedenim, yüreğim, ruhum acıdıkça güçlendim.

ben inanıyorumki sen de buradan müjdeni paylaşacaksın, ben sende kendimi görüyorum.

evet canm aynen böyle oldu.

Son düzenleme:
tebrik ederim canm inşallah bir ömür boyu mutlu olursunuz kimsenin vazgeçmemesi gerektiğini bir kere daha hatırlattın:)

çok teşekkürler, sabır ve azim şart, hepimizin önüne engeler çıkabiliyor onları aşmak allahın da izniyle bizim elimizde...

hayırlsıyla gelsinler şekerlemeler.... sen de yeğen sevincini yaşayacaksn... buda ne güzel ne tatlı bir duygudur, hayatım yeğenlerimi severek geçti , şimdi kendi bebeklerimi seveceğime koklayacağma hala inanamıyorum.

evet ortak noktalarımız var :) 41. yaş, 6. deneme, memorial, azim sabır ve annelik özlemi... senin de sonuncu denemen olmasını canı gönülden dilerim, inşallah senin de müjdeni paylaşacağız, lütfen bilgilendir bizleri. kararlılığında bir nebze daha olumlu etki yaratabildiysem ne mutlu bana...

her negatiften sonra umutlarımızdan uzaklaşyoruz, acının tarifi imkansız, ama savaşı bırakmak yok, sabrın sonu selamet olacağı fikrini de yitirmemek lazım galiba. eşin sana güç verecek sen de eşine, inşallah dondurulmuşlarda hiç olmaz dediğin mucize gelip seni bulacak, ben de nokta kadar olacağına inanmyordum ama oluyormuş, inanki hala rüyada gibiyim. umutsuz olmak, inanmamak bunlarda engel değilmiş, olacağı varsa vakti geldiyse oluyor inanki.

sizlerde sağolun varolun, böylesine içten paylaştı herkes duygularımı binlerce teşekkür..
öncelikle güzel bir evlilik sonrasında güzel sağlıklı bebekler diliyorum, allah nasip ettiyse yaş şu bu bahane, sizin de müjdenizi alacağız inşallah.

çok sağol binlerce teşekkür...

dualarım bu uğurda mücadele eden yürekli kadınların hepsine canı gönülden diliyorum anne olmayan kalmasın, kimsenin çektiği acılar boşa gitmesin, herkes mükafatını alsın, allahım bu uğurda edilen tüm duaları geri çevirmesin. sabırla yolunuza devam edin, mucize eninde sonunda geliyor inanın.

yılmak yok arkadaşım, zorluklardan yorulabiliriz ama bu yorgunluk geçici, ne zamanki bebeklerimizi kucağımıza alacağız çekilen sıkntıların hepsi unutulacak, yeterki sabırla kararlı yola devam edelim.

bende cok yorgunum kizlarr ama umit dersen birgun varrr birgun yokk

daha önceki yazımda da yazmıştım tekrar olacak ama ben sen de kendimi görüyorum, inanki sabrının sonu karşılıksız kalmayacak, yeterki yılmadan yola devam et..

canımsın yaaa tüm samimiyetinle yazmışsın, belki gerçekten anneliğe hazır olmadığın bir dönemde meleğine hamile kaldın ama ben bu samimi yazından şunu anladımki, meleğini kollarına aldığın andan itibaren onu deliler gibi seviyorsun, şuan evlat sevgisinin doruğunda geçmişe dair pişmanlık duyabilirsin ama artık kollarındaki meleğine karşı sevginle ilginle şevkatinle dünyanın en iyi annelerinden birisin, allah bozmasın, meleğine sağlık sıhat versin. şu an ne mutlu sana allahım bana da meleklerimi koklamayı nasip etsin inşallah.

canım gözün aydın allah hayırlı ugurlu etsin kucagına almak nasip olsun yazdıklarını okuyunca hıçkıra hıçkıra aglamak geliyor içimden çünkü benzer şeyleri yaşayan biri olarak seni kendim gibi ğörüyorum bende 19 yılı bitirdim daha bir mucize bekliyorum benimki biraz daha farklı sebeb eşim azospermmi yani sperm hiç yok ikikere tüp bebek denedik ikisindede tese oldu birisinde 12 sperm bulundu birtane döllendi tutmadı ikincide sperm bulunamadı şuan ankarada doktor tedavisinde eşim yakında mikrotese olacak inşallah bulunursa tüp bebek tedavisine başlıcam allahım bir mucize bizede gösterir inşallah allah kimseyi evlatsızlıkla sınamasın çok zor yaşayan bilir allah olmayanlara versin herkeze.

çok teşekkür ederim, senin mucizende artık çok yakındır inşallah, bu uğurda çekilenleri ancak yaşayanlar biliyor, bu acıları hiç tatmamış olanlar için uzaktan bakıp yorum yapmak kolay, hep söylemişimdir bizi yalnızca biz anlıyoruz. o nedenle çocuk özlemi içinde olmamızın sebepleri hepimiz için farklı olsada kalbin ve ruhun yaşadığı acılar hep aynı. en kısa zamanda müjdeni duymak nasip etsin inşallah canı gönülden dilerim.

Tebrik ederim Allah sağlıklı bir hamilelik geçirmeni ve bebeklerine kavuşmanı nasip etsin inşallah. Nasıl umut oldun bana badenur anlatamam. Hangi doktorda tedavi oldun bana da mesaj atabilirmisin lütfen?

Tebrik ederim Allah sağlıklı bir hamilelik geçirmeni ve bebeklerine kavuşmanı nasip etsin inşallah. Nasıl umut oldun bana badenur anlatamam. Hangi doktorda tedavi oldun bana da mesaj atabilirmisin lütfen?

umutların gerçeğe dönüşecek senin de inşallah..... memorial-okmeydanı canım, benim son iki tüpüm burada yapıldı, ileri yaş ve tekrarlanan tüp ve operasyonlar sonrası umudu azalan hastaların son durağı bence... aslında hiç oyalanmadan ilk durakta olabilir. semrahanım ve ekibi ile yürütüldü tedavim, dikkatli bir takipten geçtim. benim için en önemli kısmı ise laboratuvar... çünkü ilk defa yumurtalarım blast aşamasına kadar geldi ve ilk defa dondurulabilir kaliteye ulaştı. bundan birkaç yıl öncesi 10-12 yumurta çıkıyordu ama zar zor 2-3 tanesi geriye kalıyordu ve en fazla 4-5 hücreyi geçmiyordu. burada 4 yumurtanın blast olması benim için mucizeydi. o nedenle laboratuvar ve embriyolog safhaları bence en gelişmiş yer. buda çok önemli çünkü tüpü bir şekilde her yer yapıyor, verilen ilaçlar ya da dozlar arasında olağanüstü farklar yok, yumurtası olmayana mucize yaratmıyorlar. ama 1-2 yumurtan çıkmışsa bile laboratuvar şartlarının gelişmişliği ile bunun korunmasını geliştirilmesi sağlanıyor, özellikle az yumurtası olanlar için öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…