Yaşanan onca acının,çekilen sıkıntıların karşılığını almışsın ne güzel.Yazının sonunda ikizleri de okuyunca tamam işte dedim Allah uğraşanların yüzünü güldürüyor hatta kahkaha attırıyor kurban olduğum...Dilerim çok sağlıklı bir hamilelik geçirir bebeklerini kucağına alır mutlu mutlu yaşarsın sen bunu çoktan haketmişsin kardeşim.Allah yardımcın olsun..Ayrıca senin hikayenin ben ve benim gibilere umut olduğunu da eklemeliyim.Kendine iyi bak yeniden gözün aydın sevgiler...çok uzun olmuş arkadaşlar, ama ne yapayım 5 yıllık acılarımın, özlemimim ve sabrımın özü bu.... dilerim vermek istediğim mesaj sabrınızı artırır, azminizi güçlendirir.
hayatım bende yazını baştan sona tekrar tekrar okudum herne kadar hikayeyi bilsemde gerçekten yine ve yine ağlattın beni. allahım kimseninkollarını boş bırakmasın. senin için ve her anne olmak için pozitif sonucu alan her kadın için o kadar mutluyum ki anlatmak mümkün değil. allah ikizlerini ve seni korusun. allahın izniyle doğurduğunda sana geleceğim. seni çoook seviyorum arkadaşım. bu arada bu yolda uğraşan tüm kadınlar için her zaman ömrümün sonuna kadar duacıyım.
karamelitoooo koçum sen yeme kabak çekirdeğini artık yesen de sana fayda etmez çünkü sen ona inanmıyorsun sen transferden sonra git tango yap ama ulan de bende tango yapcam bana bu yarıcak de bana tutunamayan embriyolarım tık ordan bi kan damarına hopppp tutuncak şap yapışcak homidi gırtlak lıkır lıkır beslencek tumba yatcak bana evlat olcaklar de inannnn bak nasıl hamile kalıyorsun. mevzuuuu ne halt ettiğin değil o yediğin halta inanmakla alakalı. inanmayınca olmuyo be kardeşim. yoksa onca yaşanmış sıkıntılı günlerin yılların içinde bi ann sadece bi annnnnn neden olmasın ya neden olmasın herkesin oluyo da benim neden olmasın demek bile oldurur olduruyorrrr. bu süreçte tüm kadınlar hepimiz hep olmayacağını düşünerek bu yollarda yürüdük yürüyoruz bizden sonra gelenlerde yürüyecek önümüze çıkan yolumuza çıkan çakıl taşları bu psikolojiyle çakıl değil kaya olup geçit vermiyo halbuki çakıl lan bunlar deyip ayağımızla kenara atsak belki de yolumuz açılcak. inşallah bu tedavin sana evladını getirsin. arada yolunu değiştir başka yoldan git. kandır şu şeytanı. aynı yer aynı doktor hep taze diye tutturma ama bunları da inanmayarak yapcaksan yapma sonra bak yine olmadı dersin. inandığın şeyleri yap ama yerdeğiştir.
ben de dr ismi hatırlamamakla birlikte memorial hakkında iyi şeyler duymuştum komşum da orda tüp bebekle ikiz bebek annesi oldu, ben de histereskopi oldum bir kez. ilgisi ve paragöz olmayışı ve bilgilendirmesi nedeniyle kosuyolu kadın hastanesi prof dr özay oral ı tavsiye debilirim, ayrıca tüp bebek merkezi ve uzay mekiği gibi bir ultrasona sahip hiç böyle bir cihaz görmemiştim her sorun görülebiliyor ve hastaya da direk gösteriyor.cevabın için teşekkürler çok canım. özelden cevap yazamadım malesef..
ben de 28 yaşındayım, 3,5 yıllık evliyim. hiç korunmadık bu zamana kadar ama hamilelik nasip olmadı malesef. bir çok doktor dolaştık şimdiye kadar.tam olarak "şu sebepten" hamile kalamıyorsun diye net bir sebep söyleyen olmadı.
en son işte bahçeci tüp bebek merkezine , doktor halit fırat erden'e gitmiştim. benm rahimde anomali var, o perdenin alınması lazım dedi doktor, bu şekilde hamile kalsan bile düşük yaparsın zaten dedi. hem laparoskopi yapıp herşeyi iyice kontrol edelim, hem de histereskopi ile rahimdeki şekil bozukluğunu düzeltelim dedi. laparoskopi ve histereskopi birlikte yapılcakmış.
daha önceden gitmiş olduğum doktorlardan birini arayıp sordum bu operasyonları bana tavsiye edermisiniz diye, "yaptırman senin için iyi olur" dedi. kafam çok karışık badenur. kime danışacağımı şaşırdım. yaptırıyım yaptırmasına da doktor konusunda kararsız kaldım. ucuz bi işlem de değil 5.000 tl civarı tutar dediler.
senin bir bilgin varmı halit fırat erden hakkında, tedavi sürecinde ona gitmişmiydin hiç? umarım ben de bir gün böyle senin gibi hamile kalırım da başkalarına yol gösterebilirim...
arkadaşlar, halit fırat erden'i tanıyan varsa bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim...
hayatım bende yazını baştan sona tekrar tekrar okudum herne kadar hikayeyi bilsemde gerçekten yine ve yine ağlattın beni. allahım kimseninkollarını boş bırakmasın. senin için ve her anne olmak için pozitif sonucu alan her kadın için o kadar mutluyum ki anlatmak mümkün değil. allah ikizlerini ve seni korusun. allahın izniyle doğurduğunda sana geleceğim. seni çoook seviyorum arkadaşım. bu arada bu yolda uğraşan tüm kadınlar için her zaman ömrümün sonuna kadar duacıyım.
karamelitoooo koçum sen yeme kabak çekirdeğini artık yesen de sana fayda etmez çünkü sen ona inanmıyorsun sen transferden sonra git tango yap ama ulan de bende tango yapcam bana bu yarıcak de bana tutunamayan embriyolarım tık ordan bi kan damarına hopppp tutuncak şap yapışcak homidi gırtlak lıkır lıkır beslencek tumba yatcak bana evlat olcaklar de inannnn bak nasıl hamile kalıyorsun. mevzuuuu ne halt ettiğin değil o yediğin halta inanmakla alakalı. inanmayınca olmuyo be kardeşim. yoksa onca yaşanmış sıkıntılı günlerin yılların içinde bi ann sadece bi annnnnn neden olmasın ya neden olmasın herkesin oluyo da benim neden olmasın demek bile oldurur olduruyorrrr. bu süreçte tüm kadınlar hepimiz hep olmayacağını düşünerek bu yollarda yürüdük yürüyoruz bizden sonra gelenlerde yürüyecek önümüze çıkan yolumuza çıkan çakıl taşları bu psikolojiyle çakıl değil kaya olup geçit vermiyo halbuki çakıl lan bunlar deyip ayağımızla kenara atsak belki de yolumuz açılcak. inşallah bu tedavin sana evladını getirsin. arada yolunu değiştir başka yoldan git. kandır şu şeytanı. aynı yer aynı doktor hep taze diye tutturma ama bunları da inanmayarak yapcaksan yapma sonra bak yine olmadı dersin. inandığın şeyleri yap ama yerdeğiştir.
al işte a.q rüyanda bile görmüşsün senin doktorunun kafasına s..yım ben emi. sende yumurta sıkıntısı yok ya yenileri dondursun garibim orda bekliyo hay sıçık doktor beni bi annemin karnına koysa sevindircem bunları ama ben napiim burdan atlayamıyorum diyodur canım benim yaa. şaka bi yana yeter ama yani. bak heradam da benle aynı fikirdeymiş. biz bu yollarda takıla takıla düşe kalka birbirimize tutunup kalkmadık mı ayağa işte burda bile buluyoruz birbirimizi elenktrink bu işte. bi büyük lafı dinlesen de bi değişiklik yapsan artık. lep demeden benim çorum dediğimi anlıyosun da bi türlü bi yolunu değiştirmiyosun. valla çatlıcam ortamdan. sen git gelinlik bak da yine döner gelirsin oraya ama hala yola gelmiş değilsin ama gelişme var aferim. ben biliyorum seni bildiğimden konuşuyorum hayatım. şu dünyada sayılı istediğim şeylerin içinde sen de varsın allahın izniyle olcak olcak da işte sana rağmen olcak. sana da bi doğurması kalcak. dişçiye bile antalya gittin ha bide marifet gibi anlatıyo aman abi nolur 7 yıl bu tüpçüye gitme allah rızası için gitme. sen doktorunla görüş yine ama bunu bi değiştir. lütfen ya benim için rica ediyorum. tamam ben senin yerine inancam sözzz.Koçun yesin seni :) Kızım varya bende inanç (-) lerde ama bunun ne dr.la ne merkezle ilgisi var. Bu yapımla ilgili birşey. Zaten negatif ötesi bir tiptim iyice tipitip oldum. Çok haklsın ben bir an bile, herkesin oluyor niye benim olmasın demedim hep benim olmaz ki dedim.
Dr. taze der, Herada teyzemiz ahhh o gözünü sevdiğim donuğuma sıra gelmiyor der. Varya birgün bir rüya gördüm kucağımda bir kız çocuğu işte bu benim dondurulmuş bebeğim diyorum. Ama teyzemizinde, seninde dediğin gibi donuğa sıra gelmedi daha :) Aaaa bak Cumartesi klinikteydim sekreterin Mart'ta düğünü var gelinlik bakıyorlar, bende neredeyse kadrolu oldum ya hep birlikte personel odasında oturuyoruz gülüşüp gelinlik bakıyoruz falan, ben ilk kez senin dediğini yapıp inanarak Martta 3 aylık olur, dapdaracık kırmızı bir elbise giyip geleceğim ki göbeğim iyice gözüksün dedim, tamam mı yola geliyor muyum Alabama'cığım:)
Haaa sana bir dip not ; belki anlatmışımdır benim dişçim Antalya'ya taşınmıştı ben 7 sene Antalya'ya gidip geldim ta ki doktor özel muayenehaneyi kapatıp emekli sandığı emeklisi olmak için Konya Devlet hastanesine geçene kadar. Valla bir berine güvendim mi sevdim mi dibine kadar gidiyorum. Boşuna tipitipim demiyorum.
hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah allah aratmasın. ben 38 lik çıtırlar topiğindeyim orası topiklerin topiği en uğurlu topikdir. beklerizz. ne ararsanız orda var. bilgi ilgi uğur kalanlar kalamayanlar kalmak için uğraşanlar bebeklerini büyütenler inanılmaz hikayelerin başladığı yerdir o topik. ama gelmiş olmak için gelmeyin gelin görün tanıyın okuyun . tek sırrı var bu işin inanmak olacağına inanmak olamayacak kelimesini lugattan çıkartmak. benim bile olduysa herkkkkkesin olurrrr.cnmmm varyaaaa bana çok fazlaa pozitiflikk yükledinn ocakta tedaviye başlıyacak birisi olarak çok çok teşekkürlerrrr inşallah 45 gün so nra bendee hamileee olacagımmm oleyyyyyyy
badenur cum geçen hafta başımıza gelen kaza nedeniyle seni arayamadım sanırım 12. hafta ölçümlerin iyi geçmiş. öykünü en sonundaki 1-2 detay dışında çok iyi bilenlerden biri olan ben bile test sonucunu aldığın anı okuyunca gözyaşlarımı tutamadım. rabbim hep bu şekilde ağlamayı ,sonuna kadar gidip kollarına almayı nasip etsin. inan ben de kalbim ağzında takip ediyorum hamileliğini. kim ikizlere hamileyim dese amanın çok zor allah kolaylık versin diyorum. ama birtek senin zorlanmayacağını ne kadar zorlanırsan zorlan zevkle şükrederek üstesinden geleceğine inanıyorum. inşallah bebeklerinin hikayelerini de yazacaksın.
Badenur, savasci arkadasim benim.... topigini bugun farkettim, tabiii bastan sona kadar okudum, agladim agladimmmmmmmm, bu yola konan emeklerin, acilarin, uzuntulerin, hayalkirikliklarinin, gozyaslarinin, bekleyislerin, testlerin, operasyonlarin....sonunda harika ikiz haberi ile cokkkk duygulandim.Allah sonuna kadar saglikla devamini getirsin, esini ve seni cok kutluyorum. Riskli donemi de atlatmisiniz cok sukur, darisi geriye kalan haftalarina, su gibi akip gecsin, bir sonraki habere ikizleri kucagina saglikla aldigini duyalim. Simdiden ne seker olacaklarini dusunuyorum, simdiden onlara ne guzel anne olacagini dusunuyorum. Saglicakla kal, karnini oksuyorum.
Koçun yesin seni :) Kızım varya bende inanç (-) lerde ama bunun ne dr.la ne merkezle ilgisi var. Bu yapımla ilgili birşey. Zaten negatif ötesi bir tiptim iyice tipitip oldum. Çok haklsın ben bir an bile, herkesin oluyor niye benim olmasın demedim hep benim olmaz ki dedim.
Dr. taze der, Herada teyzemiz ahhh o gözünü sevdiğim donuğuma sıra gelmiyor der. Varya birgün bir rüya gördüm kucağımda bir kız çocuğu işte bu benim dondurulmuş bebeğim diyorum. Ama teyzemizinde, seninde dediğin gibi donuğa sıra gelmedi daha :) Aaaa bak Cumartesi klinikteydim sekreterin Mart'ta düğünü var gelinlik bakıyorlar, bende neredeyse kadrolu oldum ya hep birlikte personel odasında oturuyoruz gülüşüp gelinlik bakıyoruz falan, ben ilk kez senin dediğini yapıp inanarak Martta 3 aylık olur, dapdaracık kırmızı bir elbise giyip geleceğim ki göbeğim iyice gözüksün dedim, tamam mı yola geliyor muyum Alabama'cığım:)
Haaa sana bir dip not ; belki anlatmışımdır benim dişçim Antalya'ya taşınmıştı ben 7 sene Antalya'ya gidip geldim ta ki doktor özel muayenehaneyi kapatıp emekli sandığı emeklisi olmak için Konya Devlet hastanesine geçene kadar. Valla bir berine güvendim mi sevdim mi dibine kadar gidiyorum. Boşuna tipitipim demiyorum.
KARAMELİTO, tecrübelerim şunu öğretti, hayatta sonsuz güvenilecek doktor yok, doktorun en kralı bile bunu hak etmiyor, tamam belki dört dörtlük tedavi uyguluyor ve her açıdan soru işaretin yok ama yine de yine de yine de doktorunu değiştirip kendine yeni farklı bir şans yaratmalısın. benim üç tüpümü yamuk yumuk rahimle ve iltihap içindeyken yapan doktora o kadar güvenmiştimki, negatiflerin tek suçlusu bendim. ve o dr. onunla yaptığım 3. tüpün sonucunda eşime gizlice başka yere gidipte sefer sefer para harcamayın, sizi sömürürler, artık bu işi bırakın diyor. ben doktor muyum? alladığım parayı allah benden çıkarır bir şekilde demiyor ama :)
hamileliğime her sevindiğimde dua ediyorum, hep dualarımda olacaksın... allahım seni de çok uğraştırdı ama asla mükafatsız bırakmayacak.
ALABAMA, sen beni çokkk seviyorsun da ben seni az mı seviyorum sanıyorsun.... sen yerini biliyorsun :))