Sakin kalma mücadelesi veriyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kardeşimin düğününde yine bir destek talebim olmuştu,3 gun için
Göğüs küçültme operasyonunu o tarihe denk getirmisti.
Hatta biraz once annem aradi kayinvalidenin hala doktor hastahane işleri çıkmadı mi kesin bakacakmiymis cocuga diye soruyor :))
Bu hafta tamamen baba karsilayacak,Allah kimseye muhtac etmesin
Ben Pazartesi sadece babası alacak okumuşum pardon 🙈

Çözülmesine sevindim umarım bidaha muhtaç olmazsınız🤷‍♀️

Ben sizi haklı buldum isterse çocuğunuz 20 yaşında olsun ortada verilmiş bir söz var. Madem bakmaya niyeti yok bahane bulmak yerine açık açık bakamam diyecekti.

Aile bağlarını çıkmaza sokup başka zaman güler yüz bekleyecek kayınvalideniz.

Artık sizin de içinizden gelirse.

Çok ayıp etmiş.

Ohooo benim 11 yaşındayken yapmadığım şey kalmamıştı 😂
Babaanne işte yaa, ne bekliyorsun ki? Kırk yılın başı işiniz düşmüş, şu yaptığı komik yani. Ama kendi evladına mesafeli duran insandan ne beklenir? Yani öyle bi dünya ki bu, herkes başının çaresine bakmak zorunda kalıyor. Zor zamanda idare edemeyeceksen anneanne babaanne olmanın ne anlamı var, etrafta torun torun diye kasılmanın ne anlamı var? Minnet etmemek lazım. Böyle birine güvenip çocuk emanet edilmez ki.

11 yaşında kapıyı kilitler oturur. Yemek de atıştırmalık bişeyler hazırlansın idare eder sen gelene kadar. Anneni de kv de sal artık
Ayrıca sessizde olmak kaydıyla okula telefon götürebilir. Bunda bir sıkıntı yok.

11 yaşında kapıyı kilitler oturur. Yemek de atıştırmalık bişeyler hazırlansın idare eder sen gelene kadar. Anneni de kv de sal artık
Ayrıca sessizde olmak kaydıyla okula telefon götürebilir. Bunda bir sıkıntı yok.
Akil verir uslubunuz için teşekkür ederim,annem dusunememisti çünkü bunu talep etmeyi
Kayinvalidem de 365 günde torununa 5 saat ayiramayacaksa kendini tanımlarken babaannesinin dememeli bence

Son düzenleme:
Ben sizi anlıyorum konu sahibi ben de bırakmam , çünkü bulunduğum mahalle tekin değil her milletten insan var ,yemek işini halletse de güvenlik durumu sıkıntılı neler duyuyoruz,bir arkadaş yazmış tanıdığınız bir veli alıp evinde siz gelene kadar misafir edebilir.

A
Ben sizi anlıyorum konu sahibi ben de bırakmam , çünkü bulunduğum mahalle tekin değil her milletten insan var ,yemek işini halletse de güvenlik durumu sıkıntılı neler duyuyoruz,bir arkadaş yazmış tanıdığınız bir veli alıp evinde siz gelene kadar misafir edebilir.
Aynen söylediğiniz gibi .Oyle yorumlar geliyor ki ben cocugumu ozguvensiz ,beceriksiz olduğu için birakmiyorum sanki .Sokaklarda ipsiz şapsız bir suru insan dolaşıyor ben hassas davranmak zorundayım.7 yaşındaki 10 yaşındaki cocugu evde yalnız bırakmak bence doğru değil .Kalabilir mi elbette kalabilir ama kalmamalı .
Bazı şeyleri becerebiliyor olmaları onları yapmalarına sebep olmamalı 17 yasinda da cok iyi araç kullanabilirsiniz ama devlet buna izin vermiyor o zaman diyormuyuz e kullanabiliyor diye.Neden izin verilmiyor refleksleri ,karar mekanizmaları ,stres yönetimleri buna hazır olmadığı için olabilir mi? 40 gun evde kalır 41. gün Allah vermesin ufak bir ev kazası hayatınızın dönüm noktası olur.

11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Doktor randevun kaçta anne dedim,randevusu saat 16:00 daymış!
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.

*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
9 yaşında kızım var. Eylülden beri eve yalnız giriyor. Ben de yaklaşık 1 saat sonra gelmiş oluyorum. Servis binanın önüne bırakıyor, kendisi eve çıkıyor. Acıkırsa da kuruyemiş ve meyve yiyor. Komşularınızdan biri veya servis ablası eve çıkmasına yardımcı olsa bekleyebilir sizi diye düşünüyorum.

11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Doktor randevun kaçta anne dedim,randevusu saat 16:00 daymış!
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.

*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
Kayınvalideniz işi yokuşa sürüyorsa sizin de bir b planınız olsun.Ondan yardım istemeyin.Gönülsüz yapılan işten hayır gelmez.

Okuldan aç geliyor,ocagı yakıp yemek ısıtamaz,ayrıca bulunduğumuz muhit çok güvenilir değil.
Ben 11 yaşında kardeşlerime yemek pişiyordum ve ev temizliyordum, annem de çalışıyordu, şimdiki nesil gerçekten tam bir bebek, geçen bir arkadaş kızı lise çağında beş dakka oturamadı bizle rahat rahat , evde yemeği olduğu halde koca kız yemeği ısıtıp indiremiyor, çocuğunuzu bu şekilde alıştırmayın yavaş yavaş sorumluluk verin yoksa hep böyle gider ...

Ben 11 yaşında kardeşlerime yemek pişiyordum ve ev temizliyordum, annem de çalışıyordu, şimdiki nesil gerçekten tam bir bebek, geçen bir arkadaş kızı lise çağında beş dakka oturamadı bizle rahat rahat , evde yemeği olduğu halde koca kız yemeği ısıtıp indiremiyor, çocuğunuzu bu şekilde alıştırmayın yavaş yavaş sorumluluk verin yoksa hep böyle gider ...
Pardonda çocuğuma sorumluluk vermedigimi nerden anladınız ? Daha önce verdigim cevaplardan bir kac tanesini okumanızı rica edeceğim.

Pardonda çocuğuma sorumluluk vermedigimi nerden anladınız ? Daha önce verdigim cevaplardan bir kac tanesini okumanızı rica edeceğim.
Ben direk konunuza yorum yaptım, sizi eleştirmedim sadece bu şekilde daha mutlu ve kimseye muhtaç olmayacağınızı belirttim ayrıca çocuk gelişimi açısından da söyledim, sorumsuzsunuz demedim katiyyen..

Bende sizi eleştirmek istemiyorum ama konunun kendisi cocugu ne yapacağım kısmı değil,o kismi babayla hallettik .Benim sorunum kayinvalidemin tavri malesef ki
Ben direk konunuza yorum yaptım, sizi eleştirmedim sadece bu şekilde daha mutlu ve kimseye muhtaç olmayacağınızı belirttim ayrıca çocuk gelişimi açısından da söyledim, sorumsuzsunuz demedim katiyyen..

11 yaşındaki kızın kapıyı kilitleyip oturucağına nasıl emin olabilirsiniz ki o daha çocuk 11 yaşında ve konu sahibi güvenliği olmayan bir yerde oturduğunu söylüyor Allah muhafaza o 3 dakikalık apartmana çıkma süresinde ya biri arkasından gelip eve girmeye çalışsa? Annesi 2 saat uzaklıkta nasıl müdahale edicek? 365 günün 1 haftası kadın rica etmiş kayınvalidesinden ilaç için o günü mü beklemiş gerçekten? Anneni ve kayınvalideni sal artık demenizi çok yersiz buldum bu kadın zaten sürekli birşeyler istememiş kayınvalidesinden zorda diye istemiş. 11 yaşında ki çocuk bu devirde yanlız kalamaz evde bana göre 15 yaşında ki de kalamaz…

11 yaşındaki kızın kapıyı kilitleyip oturucağına nasıl emin olabilirsiniz ki o daha çocuk 11 yaşında ve konu sahibi güvenliği olmayan bir yerde oturduğunu söylüyor Allah muhafaza o 3 dakikalık apartmana çıkma süresinde ya biri arkasından gelip eve girmeye çalışsa? Annesi 2 saat uzaklıkta nasıl müdahale edicek? 365 günün 1 haftası kadın rica etmiş kayınvalidesinden ilaç için o günü mü beklemiş gerçekten? Anneni ve kayınvalideni sal artık demenizi çok yersiz buldum bu kadın zaten sürekli birşeyler istememiş kayınvalidesinden zorda diye istemiş. 11 yaşında ki çocuk bu devirde yanlız kalamaz evde bana göre 15 yaşında ki de kalamaz

11 yaşinda bir cocuk için cocuk bakip, temizlik yapmak ağir sorumluluklar bence.
11 yaşinda cocuk odasini toplamali, basit yiyecekleri hazirlayabilmeli...
Sorumluluk vermek degil bu cocuga cocukluğunu unutturmak gibi geliyor bana.

Ben 11 yaşinda gayet yalniz kaliyordum ama bu kadar güvensiz bi yerde hiç yaşamadim. (Konu sahibinin muhiti tehlikeliymiş.)

Lolobibi Lolobibi tesekkur ederim.Benim cocugum kimseye kapiyi açmaz diyemem,kötü niyetli bir yetişkin türlü bahanelerle bir kac saniye içinde o kapiyi actirir.Hiçbirimizin cocugu bir yetiskine hayal ettiğimiz tepkiyi veremez.Teoride benimkide asssla açmaz ama mesela pencereden çocukların kediye eziyet ettiğini görüp ev terligiyle sokağa fırladı benim kizim.Annem kapı sesi duyup pencereye çıkmasa ruhum duymazdi.Bunun için ona kizamam çünkü o bir cocuk .Burda tedbir alması gereken benim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X