- 9 Ocak 2021
- 828
- 1.006
- 35
İlaç yazdırmak için randevu mu alınıyor? İlk kez duydum.11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Doktor randevun kaçta anne dedim,randevusu saat 16:00 daymış!
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.
*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
Merhabalar Allah bağışlasın kızabilirsiniz ama sakinliğinizi korumanızı önerirm çünkü hastayım ilacım yok diye siz haksız duruma düşersiniz. Kızınıza eve yemek söyleyin ya da marketten idareten meyve falan yesin. Kapıyıda kitlesin 1 2 saat idare edebilir komşu yokmu güvenilir ?11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.
*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
Teseklur ederim,Allah hepimizin evlatlarini bagislasin,tabii kesinlikle 2.hamlesi benim yüzünden ilacını alamamış olmak olacak.Ama babası alacak kızımı okuldan, böyle cozdukMerhabalar Allah bağışlasın kızabilirsiniz ama sakinliğinizi korumanızı önerirm çünkü hastayım ilacım yok diye siz haksız duruma düşersiniz. Kızınıza eve yemek söyleyin ya da marketten idareten meyve falan yesin. Kapıyıda kitlesin 1 2 saat idare edebilir komşu yokmu güvenilir ?
Doğum yapicam gibi birşeyle de gelebilirdi Nezaket gösterip bu bahaneyi bulmaya kafa yormusİlaç yazdırmak için randevu mu alınıyor? İlk kez duydum.
Annem üst katimda oturuyor.Normal şartlarda böyle kaygılar yaşamıyorum ama haklısınız kamera mantıklı bir seçenek ilginiz için tesekkurlerBen su an kizdiginiz konuyu anliyorum ama genel olarak evde yalniz kaldiginda endiseleniyorsaniz, salona iki tarafli iletisim kurulabilen kameralardan koyabilirsiniz. Telefonun sarji bittigi durumlarda kameradan seslenirsiniz. Biz kopegimiz icin kurduk, gun icinde isteyken istedigimiz zaman gorup iletisim kurabilmek icin cok faydali oldu.
Birisininkine bakıp digerininkine bakmamak daha büyük adilik bence. Kimseninkine bakmak zorunda değiller ama evlat ayrımı yapmaları daha ağır.Benimki eltimin cocugu olsa ona da bakmaz o kadar da adildir:)
Birisininkine bakıp digerininkine bakmamak daha büyük adilik bence. Kimseninkine bakmak zorunda değiller ama evlat ayrımı yapmaları daha agir
Tabii bu da kardeşlerin arasını açmak için tuzak kurmak gibi birsey.Ama kayinvalidemin 2 cocugu var,diğer oglu bebek için yıllardır tedavi görüyor,henüz kısmet olmadı,onlari da burdan vurmaya calisiyorBirisininkine bakıp digerininkine bakmamak daha büyük adilik bence. Kimseninkine bakmak zorunda değiller ama evlat ayrımı yapmaları daha ağır.
11 yaşinda cocugun servisten inip evine gidemeyecegi muhitte ben bu yaşimda yaşamaya korkardim. 11 değil, 15 yaşinda bile devamli başina insan gerekecek öyleyse cocuğun. Ha bu kadar tehlikeli bir yerde yaşli bir kadın ne kadar koruyabilir cocugu o da ayri bir şey
Anladım ama kayınvalideniz için yapılcak birşey yok, onu değiştiremezsiniz, çocuğunuz için çözüm odaklı düşünüp yorum yaptım .Kizimin uzun zamandir odasına elimi surmem, kendisi siler supurur, cok guzel kek kurabye yapar ben b asindaysam yemek pişirir.Mesele yapamayacak olması değil.Mesele verilen sizin tutulmamasi
Yapamıyor olması değil ki sorunum
Bu konuda tek rahatsiz olduğum şey 11 senedir çocuğuna annenin bakması valla
Çok güldüm kusura bakmayınDoğum yapicam gibi birşeyle de gelebilirdi Nezaket gösterip bu bahaneyi bulmaya kafa yormus
O kadar iyi anladım ki seni. O kadar iyi anladım ki konuyu okurken sinirden gözüm seğirdi. Ben ki anneanne babaanne bakmak zorunda değil timinin önde bayrakla gideniyim. Ama bu kadarı çok fazla. Çok çok fazla. Boşver sıkma canını zaten evladın kocaman olmuş. Sana 2.çocuk dediğinde bu günleri hatırla.11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
Kardeşimin düğününde yine bir destek talebim olmuştu,3 gun içinÇok güldüm kusura bakmayın
Allah bağışlasın kızınızı
Ben anlıyorum sizi benım de 12 yaşında oğlum ben de servıse bırakıp alıyorum
Ve gerçekten artık herkes öyle
Çok fazla yabancı var maalesef büyük site olduğundan kim giriyor kim çıkıyor komsun kim tanımıyorsun bile
Siz önleminizi alın Pazartesi için çözüm bulmuşsunuz umarım bundan sonra sıkıntı çıkarmaz
Oh mis Allaha emanet kızınız anne olarak aklınızın kalmasını anlıyorum ama malesef söylenirseniz haksız olursunuz boşverin kaynananıza da ona göre davranırsınız. Mesela pek bilgim yok ama madem öyle bakmıyorlar ailenize para desteği yapıyormusunuz ? Eğer yapmıyorsanız bu suistimal ediliyor olabilirmiTeseklur ederim,Allah hepimizin evlatlarini bagislasin,tabii kesinlikle 2.hamlesi benim yüzünden ilacını alamamış olmak olacak.Ama babası alacak kızımı okuldan, böyle cozduk
Zaten korkuyoruz tatlım ama bizim burda nispeten güvenli sayılabilecek muhitlerde kiralar uçmuş durumda. Satın alma zaten hayal. Mecburen çocukları koruyup kolluyoruz elimizden geldiğince11 yaşinda cocugun servisten inip evine gidemeyecegi muhitte ben bu yaşimda yaşamaya korkardim. 11 değil, 15 yaşinda bile devamli başina insan gerekecek öyleyse cocuğun. Ha bu kadar tehlikeli bir yerde yaşli bir kadın ne kadar koruyabilir cocugu o da ayri bir şey.