11 yasında 1 ,5 saat evde kalamıyor mu yalnz?Bılmıyorm sankı kalabılır gıbı geldı bana da .O yasta cocugum olmadıgından:)11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Doktor randevun kaçta anne dedim,randevusu saat 16:00 daymış!
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.
*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
Okuldan aç geliyor,ocagı yakıp yemek ısıtamaz,ayrıca bulunduğumuz muhit çok güvenilir değil.11 yaşında 1.5saat yalnız kalabilir bence, genel olarak bakıcı ya ihtiyacınız yok sankimben olsam anneanneyi de salardım.
Okula telefon götüremiyor,servisten indikten sonra ulaşamazsam iş yerimden çıkıp eve gelmem iyi ihtimalle 2 saat ve çok güvenilir bir muhitte oturmuyoruz.11 yasında 1 ,5 saat evde kalamıyor mu yalnz?Bılmıyorm sankı kalabılır gıbı geldı bana da .O yasta cocugum olmadıgından:)
Çok haklısınız ,yani gerçekten hiç gerek yokmuş,gerçi aptallık bende kendi çocuğunu düşünmeyen insandan benim çocuğumu düşünmesini bekledim.Size benden tavsiye asla eşinizle annesi arasında tampon bölge olmayin benim eşimde annesiyle anlaşamaz sürekli kavga halindeler ben hep yapma etme annendir bosver kalbini kırma dedim yıllarca ama noldu kayinvalide hastalandı kıymete bindi kadın oğlu yıllar sonra üstüne düştü diye evliligimizi bitirmeye kalktı ve eşimde annesinden yana oldu şimdi birbirlerini yeselerde karışmıyorum. Çocuk bakma konusunda da sizin yasadiklarinizin aynısını yaşadım benim oğlum 8 yaşında babaanneye bırakmaktansa bir iki saatlik süre ise evde bırakıyorum sizin kizinizin yaşı büyük minnet etmeyin kendisi kalabilir bu kısa sürede
Guvenlık kısmında bısey dıyemeyız tabı.Okula telefon götüremiyor,servisten indikten sonra ulaşamazsam iş yerimden çıkıp eve gelmem iyi ihtimalle 2 saat ve çok güvenilir bir muhitte oturmuyoruz.
Okuldan aç geliyor,ocagı yakıp yemek ısıtamaz,ayrıca bulunduğumuz muhit çok güvenilir değil.
Böyle insanlar bencil oluyor eşim kanser atlattı kadın öğrendi umrunda bile olmadı açtı müzik kanalını uzandı kanepeye müzik dinledi o olaydan sonra eşim de annesini sildi ben zaten silmiştim sizde mesafe koyun derim size faydadan çok zararı olurÇok haklısınız ,yani gerçekten hiç gerek yokmuş,gerçi aptallık bende kendi çocuğunu düşünmeyen insandan benim çocuğumu düşünmesini bekledim.
Ocaklı yemeğe gerek yok ki, zaten anne 1.5 saate geliyor. Onun yerine kek, sandviç tarzı atıştırmalık hazırlanır.Ocağı niye yakamasın, gayet kolay bir düğmeyi çevirip ateş tutuyorsun bu kadarYaşı çok ufak değil, eminim aklı da yerindedir en azından ocağı öğretmelisiniz.
Çocuklara bakacak Kimsemiz olmadığından bulduğumuz pratik çözümleri sundukKadın az bagcıyı dovecektı ,hevesını kursagında bıraktınız ya gkkgkgkl
Benim kızım 13 yaşında , evde birkaç saat tek kalabiliyor , henüz yalnızken ocak kullanmasına izin vermedigim için basit yiyecekler hazirlayabiliyor, güvenlik tedbirlerini biliyor ve uyguluyor elbette ama oturduğumuz muhit hiç güvenli olmadığı için çocuğu eve biz götürüp getirmek zorundayız. Konu sahibi de aynı durumda anladığım kadarıyla. Çocuk servisle gelip gitse bile bazı muhitlerde karşılayacak birinin mutlaka olması gerekiyor. Üstelik çocuğun telefonu da yok ve konu sahibi iki saatlik mesafede çalışıyor. Ben kv. nin bunları bilerek davrandığını düşünerek konu sahibine hak verdim. Büyük bir kazık atmış.11 yaşındaki kızınıza bakım için hala beklenti içinde olmaniz garip. 7 ve 10 yaşında kızlarım var kendileri evde durabiliyir, arkadaşlarımın çocukları da aynı şekilde evde tek kalıyorlar artık.
Bu tartısmaya acık bir konu değil ki, ben çocuğumu yalnız bırakmayı uygun bulmuyorum.Çocuğun kendini idame ettirememesiyle alakalı bir durum değil,güvenlikle alakalı11 yaşındaki kızınıza bakım için hala beklenti içinde olmaniz garip. 7 ve 10 yaşında kızlarım var kendileri evde durabiliyir, arkadaşlarımın çocukları da aynı şekilde evde tek kalıyorlar artık.