Gerçekten çok teşekkür ederim,bazı yorumlar karşısında acaba yazdiklarim iletilmiyor mu diye düşünmeye başlamıştım.Herkes öneri sıralamış da kadının bir bildiği vardır neticede. Çocuk kaçırma vakalarını bilmem neleri duydukça paranoyaklaşmaya başladım iyice ben de. Kaldı ki aylar önce haber verilmiş, söz alınmış kadın kasten çocuğun alınacağı saate randevu almış. Yani tamam toruna bakmak zorunda değiller de o kadar da değil ya. Bireyselleşme diye diye bir şeylerin suyu çıktı iyice. O kadarını konu komşu da yapar yani. Babası izin alsın alabiliyorsa o karşılasın kv'ye minnet etmeyin bir daha, iyice mesafe koyun. Hoş kendi çocuğunu umursamamış kadın diyorsunuz torun mu sevecek zor iş.
Okul ne yazik ki tren yoluna bakan bir cepheye sahip etrafta o tarz hic yer yok.Esim izin aldı akşamlar 1 saat erken çıkacak.Ilginiz için teşekkür ederimOkulun yanındaki bir kafeye gitse , iki saat sizi beklese, orada takılsa nasıl olur? Okul çıkışı alirsiniz. Hatta bir arkadasi varsa yakın, annesine telefon açıp izin isteyin eşlik etmesi için, çıkışta çocuğu evine siz bırakırsini,
Kendilerince öneri sundular tabii kötü niyetten değil. İçlerinde işinize yarayabilecek önerileri uygularsınız o başka. Of bilmiyorum ya çocuk büyütmek zor iş. Birine ihtiyaç duyuyorsunuz bir şekilde. Benim görümcem başka ile atandı tek başına kızıyla gitti. Kız daha 3 yaşında. Annesiyle gittiler kıza baksın diye. Aslında kv'm çok anaçtır ama değişik tripli hallere bürünmüş. Ben duyunca şok oldum. Kızı kendisine bu kadar ihtiyaç duyarken bir de kendisi neden vurur yani. Benim büyüğe de bir dönem baktı eşim bir daha teklifte bulunmadı sonra. İnsan kendisine muhtaç olunduğunu anladığı an bir değişik hallere bürünüyor. Hep diyorum Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bir durum olduğunda eşime diyorum izin al da bak çocuğa diye ne yapayım babası değil mi ilgilensinGerçekten çok teşekkür ederim,bazı yorumlar karşısında acaba yazdiklarim iletilmiyor mu diye düşünmeye başlamıştım.
Bakın bugün 40 dakika yalnız kalması gerekti,elektrik kesilmiş telefonun sarji bitmiş hic bir sekilde ulaşamadım yaşadığım stresi tarif edemem.Ben çocuğumu yolda bulmadım tabii ki özgüvenini zedeleyecek şeyler yapmamak çok mühim ama 11 yas bu muhitte bu riski almak icin çok kucukServisle güvenlikli sitenin önüne bırakıldığını varsayarak okul dönüşü yolda başına gelebilecekleri saymıyorum ama korkmuyor musunuz evde oyuna TV ye dalar, ocağı kettle ı açık bırakır filan diye? Ay ne bileyim, çok riskli o yaş için...zor olmuyor mu bu şekilde?
:)15 yıldır hic birgün beni sasirtmadigi için tesekkurlerimi ilettim,torun sevgisini benim yanımda dile getirmemesini de rica ettimBen olsam açıp KVyi konuşurum. Senden sadece bir gün bir şey yapmanı istedim ona da tamam dedin ama sonra yan çizdin, koskoca haftada ilaç için başka gün yok muydu derdim ben olsam yüzüne vururdum.
Kendilerince öneri sundular tabii kötü niyetten değil. İçlerinde işinize yarayabilecek önerileri uygularsınız o başka. Of bilmiyorum ya çocuk büyütmek zor iş. Birine ihtiyaç duyuyorsunuz bir şekilde. Benim görümcem başka ile atandı tek başına kızıyla gitti. Kız daha 3 yaşında. Annesiyle gittiler kıza baksın diye. Aslında kv'm çok anaçtır ama değişik tripli hallere bürünmüş. Ben duyunca şok oldum. Kızı kendisine bu kadar ihtiyaç duyarken bir de kendisi neden vurur yani. Benim büyüğe de bir dönem baktı eşim bir daha teklifte bulunmadı sonra. İnsan kendisine muhtaç olunduğunu anladığı an bir değişik hallere bürünüyor. Hep diyorum Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. Bir durum olduğunda eşime diyorum izin al da bak çocuğa diye ne yapayım babası değil mi ilgilensin
Anlayışınız için teşekkür ederim.Cocugum ne beceriden yoksun ne özgüven problemi var .Ama dediğiniz gibi yaşının üstünde riskler görüp müdahale etmiyorsam ebeveyn olmanın ne manasi varÇünkü o çocuk.... Onun Ocak ütü...vs kullanabilme becerisi değil ki konu, benim anneannem de 9 yaşında anne babası işteyken 3 kardeşine bakıp, yemek çamaşır temizlik...her işi yapıyormuş, defalarca soba yakarken kendini de yakmış , yemeği de yakmış, ama şans eseri sağ salim büyütmüş kardeşlerini...Bu anneannemin becerkli veya özguvenli oluşuyla ilgili değil, ana babasının dusuncesizligi cahilliğiyle ilgili..Her çocuk elbette yaparım ederim der, mecbur kalınca yapar ama riskleri öngorüp önlem almak ebeveynlerin işidir. Ben kv. dışında kimsede sıkıntı göremedim konuda.
Karsilayacak güvendiginiz bir komsunuz yok mu? Yani en azindan eve geldiginden emin olursunuz
Benim kızım 13 yaşında , evde birkaç saat tek kalabiliyor , henüz yalnızken ocak kullanmasına izin vermedigim için basit yiyecekler hazirlayabiliyor, güvenlik tedbirlerini biliyor ve uyguluyor elbette ama oturduğumuz muhit hiç güvenli olmadığı için çocuğu eve biz götürüp getirmek zorundayız. Konu sahibi de aynı durumda anladığım kadarıyla. Çocuk servisle gelip gitse bile bazı muhitlerde karşılayacak birinin mutlaka olması gerekiyor. Üstelik çocuğun telefonu da yok ve konu sahibi iki saatlik mesafede çalışıyor. Ben kv. nin bunları bilerek davrandığını düşünerek konu sahibine hak verdim. Büyük bir kazık atmış.
Malesef komşularımın büyük bir kısmı çalışan insanlar geri kalanların küçük bebekleri var o an musait olacaklatinon garantisi yok
Mesela hemen arka sokagimizda bekar erkeklerin yaşadıkları evler var,herkesi zan altinda birakamam ama kim girip çıkıyor belli degil.Sabah aksam karşılaşıyorum tuhaf tuhaf tavırlarından ben rahatsız oluyorum .11 yaşında bir kiz çocuğunun olmaması imkansız .Bu durumda kapiyi anahtarla açıyor olmasının bir önemi yok ki.Biri arkasından binaya girse nasıl müdahale edebilir?hep ben götürüp getirdim arabayla ama seneye için başka uzak okula ve servise verdim.mecbur başının çaresine bakacak öğrenecekler anahtarla eve girmeyi.evde olamayabilirim de.11 yaşından sonra büyümeliler yavaş yavaş
Esim erken çıkacak bu hafta, böyle cozucez insallahO zaman benim aklima sadece işe (münkünse) o hafta icin daha erken gidip daha erken cikmak geliyor. Onu denerdim.
E
Esim erken çıkacak bu hafta, böyle cozucez insallah
11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Doktor randevun kaçta anne dedim,randevusu saat 16:00 daymış!
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.
*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
11 Yasındaki kızıma 11 yıldır calıstıgım için annem bakıyor,toplamda babaanneden çocuk bakımıyla alakalı destek aldığım süre 11 yıl zarfında 20 gün ya vardır ya yoktur.
3 ay öncesinden annemlerin bu hafta memlekette olması gerektiğini,çocuğa 1 hafta bakıp bakamayacagını sordum.Hiç problem değil 1 tane torunum var gerekirse okula bırakıp alırım bile ,sormana bile gerek yok dedi.
Zaten servisle gittiği için sabahları biz bindiriyoruz,akşamları da servis kapıya kadar bırakıyor.Akşam üstü saat 16:00 da çocuk okuldan geliyor,17:30 da ben evde oluyorum.Babaannede geçireceği süre bu 1,5 saat.Ondan tek istediğim yalnız bırakmaması,yemeğini de hazırlayıp babaanneye gönderebilirim.
Bugün annemleri yolculadım,ve kayınvalidemi arayıp pazartesi günü çocuğun 4 gibi onda olacagını hatırlatmak istedim.
-'Tamam benim bir dr randevum var,ilaç yazdırıcam ondan sonra hep evdeyim hiç sorun yok 'dedi.
Doktor randevun kaçta anne dedim,randevusu saat 16:00 daymış!
Evet insanlar torunlarına bakmak zorunda değil,ama müsaitlik durumunu 3 ay içinde belki 30 kez sordum.
Hem aklına geldikçe 2.çocuğu sorup,hem eşine dostuna çocuğa sanki yıllardır kendisi bakıyormuş gibi aksettirip hemde bu son dakika golünü atamazsın.
Geçmiş yıllarda ondan yardım istediğim dönemlerin birinde babam kalp ameliyatı oldu,diğerinde kardeşim evlendi.Onlarda da benzer tavırları oldu ama üzerinden yıllar geçtiği için salak gibi bu kez yapmaz dedim.
Eşimle çok kopuk bir ilişkileri vardı,annendir,düşünememiştir o dur bu dur yıllardır aralarında tampon bölge olmaya çalıştım,gerçekten hiç gerek yokmuş bugün bir kez daha anladım.
Ona değil ona fırsatı verdiğim için kendime çok kızgınım,buraya yazıyorum ki gözümün önünde dursun yarın bir gün unutursam hatırlatıcı olsun.
*Randevu bulamamıştır vs diye düşünmeyin ,ilaç yazdıracagı bölümde şu an bile bir çok saat aralıgı boş ve onu doktora götürecek kişi eşim,resmen öyle ayarlamış ki çocuğu karsılayacak kimseyi bulamıyım diye uğraşmış gibi
Komşumun çocuğu 10 yaşında. 15:00 gibi okuldan geliyor ve akşam ailesi işten gelene kadar evde yalnız. Hattı olmayan bir telefon ile internetten iletişim kuruyor eve gelince. Eve girer girmez sizinle iletişime geçer ve kapıyı kilitleyip oturur kimseye kapıyı açmaz. Sizde kimseye evde yalnız kaldığını söylemezsiniz. Yemeğini de mikrodalgada ısıtır yer bi süre. Tatil günlerinizde de ocak kullanımını öğretirsinizOkula telefon götüremiyor,servisten indikten sonra ulaşamazsam iş yerimden çıkıp eve gelmem iyi ihtimalle 2 saat ve çok güvenilir bir muhitte oturmuyoruz.