Sakin kalma mücadelesi veriyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Okuldan aç geliyor,ocagı yakıp yemek ısıtamaz,ayrıca bulunduğumuz muhit çok güvenilir değil.
11 yaşında çocuk neden ocağı ısıtıp yemek ısıtamasın yahu? Ben o yaşlarda evde yalnız da kalıyodum, makarna kek falan da yapabiliyodum. Şimdi yeğenim var, 10 yaşındayken heveslenip öğrenmişti bize sucuklu yumurta yapıyodu kahvaltıya.

Bence haksızlığa uğramışssınız. Olayı çok yumuşatmaya da gerek yok. Rahat rahat gönlünüzde kayınvalidenize İÇİNİZDEN kızabilirsiniz : ) İnsan sürekli büyükleri zihninde haklı çıkarmaya çalışırken de yoruluyor. Günün sonunda unutamadığımız gerçek, büyüklerimizi seçemiyoruz, idare ediyoruz, birbirimizle dertleşiyoruz.
Sağlıkla kalın, çok canınızı sıkmayın, sevgiler!
:) teşekkür ederim.
Kızım 10 yaşında, oğlum 7 , seni anlıyorum. Çok mecbur kalmadıkça yalnız bırakmıyorum, bırakırsam bu süre 30-45 dakika oluyor, evden çıkarken tembihliyorum mutfağa girmek yok diye! Tv veya PC açıyorum önüne oturtuyorum. Çerez vs koyuyorum, birde cep telefonundan ev telefonunu arayıp onlarla konuşuyorum.
Sende ekmek sandviç vs hazırla koy oturma odasına, telefonu varsa ara ordan konuş.
Birdahada minnet etme ! Yeri geldiğindede söyle torununu çok seven babaanneye!
Yemek konusunu bir sekilde hallederiz ,karşılama için hiç olmadı komsumdan rica ederim.Hiç olmadı izin alır bakarım çocuğuma ama kızdığım şey babaannenin disariya karsi cizdigi çok ilgili torununa düşkün tavirlari

Benım görumcemın kız 12 yasında o kalıyor cunku.Ondan kalır dıye dusunyırdum
Akıllı saatle basladı onlar sonra telefona gectıler malum ergenlık:)
Onun kız bıraz ıcıne kapanık wcye gıtse görüntülü arıyor yalnuz:)
Benımkı hıc aramaz boyle gıderse:) Annaee ya der zırt pırt arama der:KK43:
Kalmaya alışınca sen gidelim desen bile gelmiyorlar pek çok yere.

Benım görumcemın kız 12 yasında o kalıyor cunku.Ondan kalır dıye dusunyırdum
Akıllı saatle basladı onlar sonra telefona gectıler malum ergenlık:)
Onun kız bıraz ıcıne kapanık wcye gıtse görüntülü arıyor yalnuz:)
Benımkı hıc aramaz boyle gıderse:) Annaee ya der zırt pırt arama der:KK43:
Mesele cocugumla alakali degil ki.Ona kalsa gece de kalırım der

11 yaşında çocuk neden ocağı ısıtıp yemek ısıtamasın yahu? Ben o yaşlarda evde yalnız da kalıyodum, makarna kek falan da yapabiliyodum. Şimdi yeğenim var, 10 yaşındayken heveslenip öğrenmişti bize sucuklu yumurta yapıyodu kahvaltıya.
Sürekli kendimi tekrar ediyorum ama problem değil yine yazayım,tek sorun beslenme değil ,öncelikli sorunum güvenlik .Ev ve is yerim makul mesafelerde olsa bunu da asarim.Kayinvalidemin yaptığına tepki gösteriyorum ben

:) teşekkür ederim.

Yemek konusunu bir sekilde hallederiz ,karşılama için hiç olmadı komsumdan rica ederim.Hiç olmadı izin alır bakarım çocuğuma ama kızdığım şey babaannenin disariya karsi cizdigi çok ilgili torununa düşkün tavirlari
Benim kv memlekette , yanlarına 3 hafta gidiyoruz, çocuklarımın yüzüne bakmaz, eltimin 3 çocuğunu büyütttü. Ben küçük olduklarında bırakmaya kalktım eşimin zoruyla, bas bas bağırdı ben kimsenin çocuğuna bakamam diye. Nedense evime döndüğümde telefonda hasretlerinden kahrolur. Bu arada benim çocuklarım çok seven, sevgisini söyleyen ve gösteren çocuklar, eltiminkilerse soğuk ve uzak duran çocuklar , Buda çok enteresan :))

Benim kv memlekette , yanlarına 3 hafta gidiyoruz, çocuklarımın yüzüne bakmaz, eltimin 3 çocuğunu büyütttü. Ben küçük olduklarında bırakmaya kalktım eşimin zoruyla, bas bas bağırdı ben kimsenin çocuğuna bakamam diye. Nedense evime döndüğümde telefonda hasretlerinden kahrolur. Bu arada benim çocuklarım çok seven, sevgisini söyleyen ve gösteren çocuklar, eltiminkilerse soğuk ve uzak duran çocuklar , Buda çok enteresan :))
Senin kv= benim kv 🤣

Cıdden mı ceyceyyy Valla yıkıldım
Ben 10 dan sonra bırakırız yae diyırm glşlkgflkgfkşl
Kac yasında bırakcaz bı bı cocukları ya:KK43:
11 yaşındaki kızım okuldan gelip anahtarıyla giriyor. Kendisi noodle ,yumurta, ekmek arası ve çay yaptı şimdiye kadar.

Konuya gelirsez . Evet , ilk başka bakarım bakarım konuşması ve bu saate randevum var demesi kötü olmuş.

Benim kv memlekette , yanlarına 3 hafta gidiyoruz, çocuklarımın yüzüne bakmaz, eltimin 3 çocuğunu büyütttü. Ben küçük olduklarında bırakmaya kalktım eşimin zoruyla, bas bas bağırdı ben kimsenin çocuğuna bakamam diye. Nedense evime döndüğümde telefonda hasretlerinden kahrolur. Bu arada benim çocuklarım çok seven, sevgisini söyleyen ve gösteren çocuklar, eltiminkilerse soğuk ve uzak duran çocuklar ,

Senin kv= benim kv 🤣
Benimki eltimin cocugu olsa ona da bakmaz o kadar da adildir:)

Mesele cocugumla alakali degil ki.Ona kalsa gece de kalırım der
Çünkü o çocuk.... Onun Ocak ütü...vs kullanabilme becerisi değil ki konu, benim anneannem de 9 yaşında anne babası işteyken 3 kardeşine bakıp, yemek çamaşır temizlik...her işi yapıyormuş, defalarca soba yakarken kendini de yakmış , yemeği de yakmış, ama şans eseri sağ salim büyütmüş kardeşlerini...Bu anneannemin becerkli veya özguvenli oluşuyla ilgili değil, ana babasının dusuncesizligi cahilliğiyle ilgili..Her çocuk elbette yaparım ederim der, mecbur kalınca yapar ama riskleri öngorüp önlem almak ebeveynlerin işidir. Ben kv. dışında kimsede sıkıntı göremedim konuda.

Sürekli kendimi tekrar ediyorum ama problem değil yine yazayım,tek sorun beslenme değil ,öncelikli sorunum güvenlik .Ev ve is yerim makul mesafelerde olsa bunu da asarim.Kayinvalidemin yaptığına tepki gösteriyorum ben
Onu anladım zaten ona yorum yapmadım. Ocağı açıp yemek ısıtamaz demenize yorum yaptım. Yoksa kv saçmalamış onda haklısınız. Ben olsam ben de sinir olurdum. Benim demek istediğim, yavaş yavaş çocuğunuza bu tarz basit sorumluluklar verin, yapabilecek yaşa gelmiş artık. Yemek falan ısıtabilir yani onu demek istedim. Yoksa kayınvalide konusunda sonuna kadar haklısınız ama ona verecek tavsiyem yok maalesef. Kendi çocuğuna bile mesafeliyse napsanız değişmez.

Benimki eltimin cocugu olsa ona da bakmaz o kadarda adildir
4 çocuğum var, iki büyügüm 1 Kere bisey istedi, cocugumu azarladı , Ben kendimi yoramam dedi, oglum 4 yasindaydi biberonuna süt istemisti onada bagirmisti, herkes kalksin kendi cocuguna baksin diye :) , hatırladıkça gülmekle sinir olma arasi bir manyaklik yasiyorum. 4 numaram Gecen sene patates kizartmasi istemis, onu yapmis, 2-3 gün anlata anlata gezdi .
Cocuklarimi evde birakacagim zaman eltime rica ediyordum.
Görümcemin kızı 18 yaşlarında iken canı helva çekmişti, gece 12 de ışık hızıyla helva kavuşmuştu :)). Diğer kız patates kızartması seviyor diye her sahurda erken kalkıp kızartma yapardı :) , bizde adalet yok maalesef
Bende minnet etmemeyi daha evliliğimin başlarında öğrendim , kendisinden hiç bir şey istemem ve beklemem

Okula telefon götüremiyor,servisten indikten sonra ulaşamazsam iş yerimden çıkıp eve gelmem iyi ihtimalle 2 saat ve çok güvenilir bir muhitte oturmuyoruz.
Okulun yanındaki bir kafeye gitse , iki saat sizi beklese, orada takılsa nasıl olur? Okul çıkışı alirsiniz. Hatta bir arkadasi varsa yakın, annesine telefon açıp izin isteyin eşlik etmesi için, çıkışta çocuğu evine siz bırakırsini,

Çocuğun ozel bir durumu yoksa kendisi kalabilir bence.
Ben 11 yaşındayken anahtarım vardı,eve girer kapıyı kilitler calanada acmazdim.
Hazirlanmis yemeği yer,bizimkiler işten dönene kadar da ödevlerimi bitirirdim.
Öyle servis imkanım da yoktu.

11 yaşındaki kızım okuldan gelip anahtarıyla giriyor. Kendisi noodle ,yumurta, ekmek arası ve çay yaptı şimdiye kadar.

Konuya gelirsez . Evet , ilk başka bakarım bakarım konuşması ve bu saate randevum var demesi kötü olmuş.
Servisle güvenlikli sitenin önüne bırakıldığını varsayarak okul dönüşü yolda başına gelebilecekleri saymıyorum ama korkmuyor musunuz evde oyuna TV ye dalar, ocağı kettle ı açık bırakır filan diye? Ay ne bileyim, çok riskli o yaş için...zor olmuyor mu bu şekilde?

Benimde 11 yaşında yeğenlerim var , evde 1 buçuk saat yalnız kalabilirler , bazen annesi misafirliğe gitmek istiyor ama onlar gitmek istemediği için evde kalıyorlar bizde alt kattayiz haberimiz oluyor evde yalnız olduklarindan bazen bir çıkıp bakıyorum cipsler, çikolatalar açılmış içecekler hazırlanmış TV karşında keyif yapıyorlar :) dolaptan hazır sandvic tarzı birşeyler yiyebilir sizinki de , tabi ocağı yakıp kendine yemek yapamaz Allah korusun bu onlar için tehlikeli ama bizim gozetimimiz altında tost ve noodle denilen makarnayı yapmaya başladılar alışmaları lazım artık yavaş yavaş .

Herkes öneri sıralamış da kadının bir bildiği vardır neticede. Çocuk kaçırma vakalarını bilmem neleri duydukça paranoyaklaşmaya başladım iyice ben de. Kaldı ki aylar önce haber verilmiş, söz alınmış kadın kasten çocuğun alınacağı saate randevu almış. Yani tamam toruna bakmak zorunda değiller de o kadar da değil ya. Bireyselleşme diye diye bir şeylerin suyu çıktı iyice. O kadarını konu komşu da yapar yani. Babası izin alsın alabiliyorsa o karşılasın kv'ye minnet etmeyin bir daha, iyice mesafe koyun. Hoş kendi çocuğunu umursamamış kadın diyorsunuz torun mu sevecek zor iş.

Kizimin uzun zamandir odasına elimi surmem, kendisi siler supurur, cok guzel kek kurabye yapar ben b asindaysam yemek pişirir.Mesele yapamayacak olması değil.Mesele verilen sizin tutulmamasi
Benimde 11 yaşında yeğenlerim var , evde 1 buçuk saat yalnız kalabilirler , bazen annesi misafirliğe gitmek istiyor ama onlar gitmek istemediği için evde kalıyorlar bizde alt kattayiz haberimiz oluyor evde yalnız olduklarindan bazen bir çıkıp bakıyorum cipsler, çikolatalar açılmış içecekler hazırlanmış TV karşında keyif yapıyorlar :) dolaptan hazır sandvic tarzı birşeyler yiyebilir sizinki de , tabi ocağı yakıp kendine yemek yapamaz Allah korusun bu onlar için tehlikeli ama bizim gozetimimiz altında tost ve noodle denilen makarnayı yapmaya başladılar alışmaları lazım artık yavaş yavaş .
Yapamıyor olması değil ki sorunum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X