Sağlıklı Yaşam Gurmeleri

.
Öğleden sonra
1 lt dukan birası
Duble kahve

Akşam 20:00
Bir tabak semizotu yemeği
3/4 yk ton balıklı makarna (tam buğday unlu makarnadan yaptım)

Ben bazı yiyecekleri bağdaştıramıyorum. Balık ve makarnada onlardan biriydi. Bu akşam ton balıklı makarna deneyeyim dedim. Hiç sevmedim, o kadar malzemeyede yazık oldu

Afiyet şifa olsun.

Yağ yakan kahve, hani şu tarçınlı ve hindistan cevizi yağlı olan kahve mi?
Sağolasın ablacım
yok hindistan cevizi yağını tüketemedim kahvenin içinde, pek sevmedim ben
Bir kupa sütü 1/2 tatlı kaşığı kakao, 1/2 tarçın ve 1 tam tatlı kaşığı türk kahvesiyle pişirdim. Çokda lezzetli oldu, sevdim baya.

Onu ben de sevmedim, sevemedim...

Güzel olur, yarın ara öğünde öyle yapayım. Ben de bazen (özellikle canımın tatlı çektiği zamanlarda) bildiğimiz Türk kahvesini bitter ve tarçın ekleyerek pişiriyorum, çok güzel oluyor. H.cevizi yağıyla yaptım ama ben de pek sevemedim.

hımm bitter aklıma gelmemişti
onu bende deneyeyim tamda regl dönemi iyi gelir

Bir de onu blendardan geciriyorlar, belki oyle denemek istersin.

Ben sade kahve severim zaten, yanina bitter ya da hurma

Ton balığı benim de favorim değildir.

Konservede istavrit severim

Makarnaya üzüldüm ama.

Sürekli aynı çeşit kahvaltı yapmamak gerekiyormuş. Bir süre için kahvaltımı değiştirmeye karar verdim. Tatlı yapılan kabakdan aldım fırınladım püre haline getireceğim daha sonra yulaf unu, beş çeşit tahıl unu, karbonat, zeytinyağı, yumurta, pekmez ve küçük parçalara bölünmüş hurma ekleyip hamur haline getireceğim ve muffinler yapacağım, sabahları kahveyle hem çok güzel gider, hem besleyici bol vitaminli bol proteinli, üstelik kalorisi çok düşük

Ton balığı tek olarak koyarsan çok kötü olur zaten. Ona 1 kutu konserve mısır ekleyeceksin bir de taze maydanoz doğrarsın ya da varsa fesleğen de güzel olur. Ve kesinlikle ton balığı suda olan ton balığından olacak yağ da olan çok ağır olur. Ton balığı ve mısıri bir kaseye al güzelce karıştır üzerine sevdiğin baharatlardan koy bir çay kaşığı bal ekle zaten bal tadı gelmeyecek diğer tarafta makarnayı haşla tereyağını yakmadan gezdir üzerinde ve karıştır çok yağlı olmasın yalnız, sadece birbirine yapışmaması için tereyağ koyacağız sonra da diğer karışımı üzerine koy en üste de maydanoz ekle gerçekten güzel oluyor kötü olmuyor.

Ben kahvaltı veya diğer öğünlerde, hep benzer şeyler yiyince sıkılıyorum. O yüzden menüleri sık sık degistiriyorum. Bu değişimler sayesinde şu ana kadar kilo vermem durmadı. 9-10 ay boyunca, hedefe ulaşana kadar, hareketsiz kaldığım dönemler de dahil kilolar tıkır tıkır gitti. Eşim degisiklige açık değil, o çok sık plato süreci yaşadı.
Kısaca, değişim iyidir arkadaş.

Kesinlikle katılıyorum, son bir aydır hemen hemen hemen hep aynı şeyleri yedigimi fark ettim bir an önce değişikliğe gitmek şart.

Mısır, maydonoz ve domates sosu, sarımsak ekleyip sos yaptım. En son ton balıklarını atıp çevirdim. Ton balıklarının yağınıda süzdüm iyice ama uymadı damak zevkime.