- 11 Ocak 2019
- 1.083
- 2.338
-
- Konu Sahibi Meltemesintisi80
Karın kası çalışırken o şekilde bir rahatsızlığın varsa kafanı kaldırmadan da yapabilirsin yada dirseklerinden de destek alabilirsin.Önemli olan göğüs kafesini şişirmeden diyaframdan nefes alarak hareketleri yapmak.6.30 güzel bir zaman. Benden yarım saat önce kalkıyorsun. Benim de ilk hedefim 6.30 :) Bende vertigo olduğu için karın kaslarını çalıştırır kafa kaldırma hareketlerini yapamıyorum. Ancak hafif bir yoga ile kasları açmayı hedefliyorum. Daha erken uyanmayı başarabilirsem tabi :)
KK'de bir diyet grubuna üye olmama rağmen bu günlüğü oluşturmanın bana ileride yardımı dokunacağına inanıyorum. 35 yaşında bekar bir kadınım. Uzun zamandır (birkaç yıldır) özellikle iş hayatımdan dolayı derin bir mutsuzluğa hatta depresyona girmiştim.bu dönemle birlikte içtiğim sigara artmış. Gecenin bir vakti gelen yeme krizleri sıklaşmıştı. sürekli dışarıdan yemek yiyordum ve daha da önemlisi nefes almadan yutuyordum her lokmayı.Şimdi geriye dönüp baktığımda ne kadar kötü bir dönem olduğunu daha iyi anlıyorum. Hırsımı ve tüm mutsuzluğumu yemekten çıkarıyordum.
Tembellik,şikayetler,kıskançlık,kendine acıma duygusu ile dolup taştığımı görüyordum;daha da kötüsü kendime karşı dürüst değildim.Suçlu hep başkalarıydı.Kendimden sıkıldığım uzun günler birbirini kovaladı ve ben mucizevi şekilde bir şeylerin rayına oturmasını beklerken yıllar geçti. Çevremdeki insanlar birer aile olduğunda bile ben hala hayatımın bir şekilde mükemmel olmasını bekliyordum. Gerçekten bir aile ,çocuk istiyor muyum orasını dahi bilmiyordum.Neyi istemem gerekiyordu yada neyi hedeflemeliydim hayatımda? Bu ilk önce yalnız yaşamama bağladım ama sonrasında bu sorunu yaşayanın bir tek ben olmadığını fark ettim. Mutlu mesut evlilik hayatları olan pek çok ailedeki kadın ve erkeklerin de bu boşluğa düştüğünü gördüğümde kendimle ilgili bu büyük problemi çözmeye odaklandım.
"ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME" "Prof.Dr.Ali Fuad BAŞGİL
Ve 2018 ile kendimi düzeltmeye karar verdim. İlk olarak cildimde yaşadığım sıkıntılara odaklandım. Sonrasında 2019 da sigarayı bıraktım. Son zamanlarda yine iş hayatımla ilgili nedenlerle arada içsem de artık şunu çok iyi anladım ki sigara KORKUNÇ bir şeymiş. Bırakma kararımın ne kadar yerinde olduğunu gördüm.
Daha az ve öz alış veriş yapmaya başladım.Dolabıma yaklaşık 2 yıldır giymeyeceğim hiçbir şeyi almıyorum.
35 yaşın vermiş olduğu fiziksel durumla alakalı artık daha hızlı kilo alıp daha zor verdiğimi fark ettiğimden bu yana bazı şeylere dikkat etmenin yararıma olacağını düşündüm.Konu sadece incecik olmak değil. İleride tansiyon,şeker,kolesterol vb sorunlarla karşılaşmamak ve rahat bir olgunluk geçirmek.
Buraya hayat kalitemi arttıran her şeyi yazmayı karar verdim ben de.Eğer olur da yine bir gün mutsuzluktan kendime kötü davranmaya başlarsam geriye dönüp okurum ve yeniden başlayacak gücüm olur.
İşim gereği saha gezilerini yapan biriyim ama bunu spordan saymıyorum bile. Spor beni sadece bedenen değil ruhsal olarak güçlendiren bir aktivite olsun istiyorum.
Günlük olarak buraya menümü ve spor programımla beraber meditasyon programımı, cilt bakımımı ve dahi okuduğum kitapları da dahil etmeye çalışacağım.Çok beğendiğim ve kendime karşı da kullandığım bir söz ile başlayalım o zaman:
Maya Angelou ~ Bir şeyi beğenmiyorsan, değiştir. Değiştiremiyorsan, tavrını değiştir. Şikayet etme
Merhaba.Baştan sona okudum. Kendine karşı öz eleştiri yapman çok güzel farkındalıklara kapı açmış. Kendini tanıyıp, kendini ne güzel geliştirmeye başlamışsın. Sana katılıyorum, önce kendimizi sevmemiz gerekiyor ve kendimize değer vermemiz gerekiyor. Güzel bir yola adım atmışsın ve inanıyorum ki her şey daha güzel olacak.18/03/2019 tarihli cilt bakımı derlemem:
Sivilce tedavisinden bana kalan ortadan yağlıya dökük cildim orta kuru oldu ve sivilce izlerim kaldı. Doktorlar dermapen önerdi ama fiyatları çok çok uçuktu benim için . İlk ay cildime hametan ve güneş kremi sürmeye devam ettim çünkü cildim hala çok ince yapıdaydı. Sonrasında youtube da uzun süren araştırmalar (!) sonucu kore kozmetiklerini buldum. Bu konuda youtube da naturallyserein,ayşe çakar izleyebilirsiniz.Eğer ingilizce sorun olmayacaksa wishtrend ten kore cilt bakımı ve ürünleri hakkında pek çok bilgi edinmek mümkün.Şimdi gelelim ben neler yaptım.
- Çok uzun bir süre depresyonla uğraştıktan sonra kendimi affettim ve kendimle barıştım (bu şaka değil hanımlar;herşey kendini sevmekle başlıyor)
- Disiplin disiplin.. Eve gelir gelmez eğer makyaj varsa çift bazlı temizleme. Ben çok sık fondeten kullanan biri olmadığım için çay ağacı yağlı bir temizleyici yetiyor ama gün içinde makyaj yapıyorsanız ilk önce yağlı sonra su bazlı bir temizleyici şart.
- Tonik: Ben gerçek gülsuyu yada witch hazel kullanıyorum. Lekeleriniz çok yoğunsa pixi, the ordinary, by wishtrend gibi markalardan glikolik asitli tonik alabilirsiniz. Düşük konsantrasyonla başlayınız.Ben eczaneden AHA ve BHA özellikli azelderm krem aldım(azeleik asit molekül yapısı büyük ve hafif bir asittir) ve haftada iki kere (gece) uyguluyorum. Cildinizi hafif hafif soyuyor.
- Eğer azelderm kullanıyorsam işlemi burada bitiriyorum.Haftanın diğer günleri cildimi hafif sıcak suyla su ile yıkadıktan sonra tonik üstüne serum uyguluyorum (By wishtrend in c serumu,mizon un hyaluronik asit ve dermoskin in active serumunu kullanım.Sadece dermoskin ürününden sonra kullandığım kremlerle tepkimeye girdi sanırım çünkü serum yüzümden soyuldu resmen) .Bunun dışına salyangoz jelini de serum gibi kullanabilirsiniz.Ayrıca bir türk markası palabs için de çok iyi deniliyor,denenebilir.Bir de doa kozmetik var ama internet siteleri ve gram-fiyat ilişkisi kafamı karıştırıyor
- Maske uygulaması şart değil (biraz lüks gibi ama yapınca ciltte fark oluyor) . Limonian dan aldığım 7 günlük maskeler,mizon un maskeleri yada neutrogena,garnier gibi nemlendirici özellikli maskeler kullanabilirsiniz. Bazı maskeler serumla (içine arbutin yada kolajen olanları gratislerde var) beraber veriliyor hatta.Ben her gün yapmasam da haftada bir iki kere yapıyorum.Maske uygulamasını 15 dk tutup kalan sıvı ile yüzüme masaj yapıyorum ;özellikle kontür bölgelerine
- Cilt yağı : çok elzem değil ama leke için soğuk sıkım kuşburnu yağı ve tamanu yağı en iyisidir., ben bade natural en aldım ama the ordinary markasında , destek markası,misbahçe markası da var.Not: Yüzünüze yağ sürmeden önce komedejenik sıralamasını bilin lütfen . Mesela hindistan cevizi yağı yüze sürülmez.Bununla beraber bazı yağlar kuru ciltler için bazıları olgun ciltler için iyidir.
- Nemlendirici: Bu sürdüğünüz ürünler için bir bariyer etkisi gösterecektir. Çok pahalı nemlendiriciler olsa da ben dermoskin topical biotin N kreminden memnunum. Nemlendiricinizi yağ ile birlikte karıştırıp da sürebilirsiniz. Bir de gece maskeleri var uygulanan ama ben hiç gerek görmedim.
- Ayda bir kendime dermaroller yapıyorum. Etkisi bence inanılmaz.İlk yaptığımda hiç bastırmadım ve 15 gün bekledim.Sonra biraz bastırarak yaptım ve serum sürdüm (1 sa bekleyin sürmeden önce). Sonra 15 gün aralıklarla devam ettim. Şimdi ayda bir yapıyorum.
- Ben sigara içen biri olduğum için sigarayı da azalttım.Eğer sigara,alkol yada kahve alışkanlıklarınız varsa cilt düzelmez kolay kolay.
- Bu esnada yediklerime de dikkat ettim tabi. Şekeri sıfırladım (çok zor olsa da) , yeşil smoothie içmeye başladım,fermente ürünler kullandım,dışarıda yemek yemedim vs vs
- En önemlisi de sabır. Bu 6-12 aylık bir süreç. Dermapen de yaptırabilirsiniz (en kısa yol) ama etkisi için yine de cilt bakım rutininiz olması gerekiyor. Lekeler için retinol,hipokron içeren kremler de var;acnelyse,expigment gibi.Ancak bunlar ağır kremlerdir ve doktor tavsiyesi ile kullanın lütfen.Ciddi anlamda tahriş edebilirsiniz yüzünüzü.
- İlaç tedavisi biteli 7 ay oldu.Hala lekelerim var ama ciddi miktarda azaldı.Asıl önemlisi cildimin rengi düzeldi ve ton farklılıkları büyük oranda gitti. Gözeneklerim daha küçük. Bu bahsettiğim ürünleri (maske hariç) 7 ay önce almıştım ve hala kullanıyorum o yüzden fiyat performans açısından iyi ürünler.Yani para harcamadım diyemem tabi ama en uygun şekilde de cilt bakımı yapmak mümkün. Başka kore markaları da var;Cosrx gibi .İçerikleri olukça temiz.Bazı ürünler biraz pahalı (özellikle serumlar ve bazı tonikler) ama internetten saçma sapan ürünler alacağımıza içerik listesini paylaşan markalardan almak en iyisi. Kore Kozmetik ve Kore Cilt Bakım - K-Beauty'nin Türkiye Adresi https://www.justinbeauty.net/cilt-bakimi
çok sağol teşekkür ederim.Ben de senin keto diyet listeni takip ettiğimde önceleri karbonhidrat yoğunluklu beslendiğimi fark edip listemi düzelttim.İşte bu yüzden burayı seviyorum.Bazı saçma sapan konular olsa da doğru konu başlıkları ve içten bir dil kullanıldığında bence oldukça yararlı bir platformMerhaba.Baştan sona okudum. Kendine karşı öz eleştiri yapman çok güzel farkındalıklara kapı açmış. Kendini tanıyıp, kendini ne güzel geliştirmeye başlamışsın. Sana katılıyorum, önce kendimizi sevmemiz gerekiyor ve kendimize değer vermemiz gerekiyor. Güzel bir yola adım atmışsın ve inanıyorum ki her şey daha güzel olacak.
Akşamları genelde yoğurt yiyiyorsun. Seni kutluyorum. Sporda da ilerleme kaydetmişsin. Yapmam için istemem yeterli demişsin.
Cilt ile ilgili paylaşımlarına da bayıldım. Benim de yüzümde lekeler var. Bazı ürünler kullanıyorum Dermaroller için Ekim ayını bekledim. Dermoskin serum alacağım. Bakalım sonuç nasıl olacak? Severek takipteyim.
Yararı olmasına sevindim. Ben de karbonhidratı dengelemeye başladım.çok sağol teşekkür ederim.Ben de senin keto diyet listeni takip ettiğimde önceleri karbonhidrat yoğunluklu beslendiğimi fark edip listemi düzelttim.İşte bu yüzden burayı seviyorum.Bazı saçma sapan konular olsa da doğru konu başlıkları ve içten bir dil kullanıldığında bence oldukça yararlı bir platform
Kullandığın meditasyon aplikasyonunun ismi nedir acaba?Telefonumdaki meditasyon aplikasyonu yeni kullanmaya başladım. Normalde geçmişte dalga geçtiğim bir şeydi meditasyon. Ancak son bir aydır bir şekilde beni daha dingin bir insan yaptığını fark ettiğimden beridir şans vermeyi düşünüyorum. İlk bitireceğim bölüm : Kendini sevmek.
aplikasyonda 15 dk lık meditasyon şeklinde mevcut.
Bu da günün sözü:
Kabul etmek,onaylamak değildir.Kabul etmek tüm olanı biteni olduğu gibi deneyimlemeye gönüllü olmaktır
Kullandığın meditasyon aplikasyonunun ismi nedir acaba?
Güzel bir uygulama... Dün geceden beri kendimi iyi hissediyorum :)Meditopia: Meditasyon, Uyku
Yüzlerce olmasa da onlarca meditasyon uygulaması arasında Meditopia’yı bu kadar özel kılan nedir? Diğer uygulamalardan farklı olarak Meditopia ile; uykuya dalmanızı kolaylaştıran ve dinlendiren kısa süreli çözümlerin ötesinde her bir üyemize yaş, kültür ya da deneyimden bağımsız günlük hayatın...apps.apple.com
sevindim :)Güzel bir uygulama... Dün geceden beri kendimi iyi hissediyorum :)
Merhababende 2.seansimi oldum oncelikle gecmis olsun ve saglikli uzun bir yasam diliyorum . Yalniz.ben 550 tl veriyorum seans basina siz nerede yaptirmistiniz acaba?Ozon terapi hakkında:
Yaklaşık 3 ay önce 1 seans şeklinde yaptırdığım ozon terapi hakkında bilgiler:
- Bu işlem ,kan alındıktan sonra bir şişe içinde oksijen ve ozon ile karıştırılır ve kanın alındığı damardan enjekte edilmesidir. Diğer kullanım şekilleri lokal olarak uygulanması
- Metabolizma hızını arttırma,Anti-aging etki ,Bağışıklık sisteminin güçlenmesi,Detoks etkisi,Ağrı giderici,Anti-mikrobik etki gibi pek çok yararı olan bir uygulama.
- Aslında 3 seans yapılıyordu (her hafta olmak üzere) ancak seans başı 100-150 tl arasında ücret olduğu için sadece tek seans yaptırabildim :)
- Damardan enjekte bittikten sonra kalan bir kısım temizlenmiş kanı da aşı gibi vuruluyorsunuz.
- Bunun dışında kulaklara da stetoskop gibi bir aletle ozon veriliyor (solunum yolları enfeksiyonları için)
- Birden bire fark etmesem de o hafta içinde oldukça dinç ve iyi hissetmiştim kendimi.Sigarayı bıraktıktan sonra geçmiş zararlı etkilerini minimuma indirmek için yapmıştım. İşlem sonrası hafta spor yaparken daha rahattım. Gereğinden fazla iştah açılması olmadı. Uyku hali durumum da azaldı.
- İşlemi yapan kişi doktor olduğu için güvenerek yaptırabildim.Yaptırmak istediğiniz yer mutlaka böyle bir yer olmalı yada hastane.
- İleride param olursa tekrar yaptırabilirim.
Hatay -DörtyolMerhababende 2.seansimi oldum oncelikle gecmis olsun ve saglikli uzun bir yasam diliyorum . Yalniz.ben 550 tl veriyorum seans basina siz nerede yaptirmistiniz acaba?
Cok tesekkurederim ben Istanbuldayim orada daha uygunmus.Hatay -Dörtyol